Skip to Content

Sveriges regering. Foto: Ninni Andersson/Regeringskansliet
KRÖNIKA

Lögnernas imperium

Digital utgåva

Socialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Publicerad: 9 augusti, 2020, 17:44

 • Svenska

Dit får ävenledes räknas de välbetalda ja-sägare på det statliga SVT och vänsterorienterade journalister på till exempel Aftonbladet och Expressen. Tidningar vilka inte ens har den minsta chans att klara sig i fri konkurrens med alternativmedia utan frikostiga presstöd från regeringen Löfven. Undra på att dessa journalister därefter sjunger lovsånger för regeringens välbefinnande. För övrigt kan det knappast längre finnas någon hederlig svensk skattebetalare som skulle tänka sig att rösta socialdemokratiskt efter Löfvens maktövertagande.

 För att rättfärdiga den snabba förändringen, och för att försvara den oansvariga massinvandringen som har drabbat Sverige under de senaste åren, som regeringen Löfven är så beroende av, har den nya situationen tvingat vår statsminister att ta till grundlös propaganda blandat med rena lögner om massinvandringens positiva effekter på den svenska ekonomin. Det finns otaliga exempel på statsministerns lögner under hans framträdanden, framförallt i det statliga SVT, men också i de regeringstrogna tidningarna, utan den minsta antydan från journalisternas sida om att vår statsminister som vanligt bara är ute för att återigen hitta på nya myter och sagor om invandringens positiva effekter, så långt ifrån verkligheten som det bara går att komma.

Ett tydligt exempel på journalisternas lojalitet har vi kunnat erfara under partiledardebatten före valet 2018, då vår statsminister på fullt allvar hävdade i SVT att alla dessa invandrare som bara väller in i Sverige från afrikanska, mestadels muslimska, länder hitskickade av sina skäggiga ayatollor alla är flyktingar som flyr för sina liv och dessutom, som han uttryckte det, handlar det om välutbildade akademiker, sjuksköterskor och yrkesmän som Sverige så väl behöver och är beroende av. Att obehindrat kunna framföra en så viktig, men dock så felaktig information i det så kallade oberoende SVT, är bara ytterligare ett bevis på journalisternas lojalitet till regeringen Löfven.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Josef Csiba

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  En bra sammanfattning av Josef Csiba om tillståndet i dagens Sverige! Från att ett rationellt tänkande grundlagt vårt välstånd och varit ett föredöme i världen, har det ersatts med det orationella tänkandet? Allt som regeringen gjort de senaste 5-6 åren är precis tvärtom, vad man bör göra? När vi borde minska invandringen – höjer vi den istället? Stefan Löfven stoltserade för fem år sedan att arbetslösheten i Sverige skulle vara den lägsta i hela EU 2020? Vi har idag den högsta av alla EU-länder? Är det någon som på fullaste allvar tror att Stefan Löfven, Amanda Lind, eller någon annan i sosseministären skulle sitta där om kompetens styrde tillsättandet? Stefan Löfven saknar elementär utbildning, men det har han gemensamt med dem andra i regeringen.

 • Bci

  Vore ännu värre om allt prat om högutbildade invandrare var sant. Dessa behövs i sina ursprungsländer. Ren utsugning av kolonial typ.
  För övrigt tror ej att Orbán har synpunkter på människor som kommer till gränsen med giltig pass och visum.
  Det finns inget krav på att man skall kunna prata just svenska.

  • Josef

   Du måste ha totalt missuppfattat poängen om Ungerns invandrarpolitik. Det handlar inte alls om invandrarnas språkkunskaper, utan snarare vad de för med sig in i landet. De utomeuropeiska invandrararna vilka vill bosätta sig i landet, säkert får göra det, bara dem lägger ifrån sig sina uråldriga teorier om Islams fredliga natur, inte börjar bygger moskeer och leva efter sina sharialagar som de är vana vid att göra det i Sverige. För övrigt Ungern bara under de senaste åren har beviljat över sjuttiotusen uppehålltillstånd till flyktingar och andra som ville bosätta sig i landet, mestadels från Kina och Ukraina, människor som säkerligen skulle ha blivit avvisade från Sverige av de slöjbeklädda utredarna på statens invandrarverk.

 • samuelafugglas

  Synd att Josef Csiba inleder artikeln med ordet “SOCIALDEMOKRATERNA”. Det finns ingen “DEMOKRATI” hos socialister, har aldrig funnits. Nazister som svenska socialister svänger sig med är riktigt översatt “NATIONALSOCIALISTER” inget annat. Fråga Löfven, han vet massor om det.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

”Oförklarligt” varför just Sverige är våldsdrabbat?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETI veckans nummer berättar vi om vice rikspolischefen Mats Löfving som äntligen berättar sanningen om de kriminella klanerna. Trots de ovanligt tydliga uttalandena vill statsministern fortfarande inte koppla den eskalerande kriminaliteten till invandring från specifika länder, men inte ens vice rikspolischefen verkar vilja inse hur det ligger till och menar att de många dödsskjutningarna i Sverige inte går att förklara.

Vetenskap, modell Expo

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGStiftelsen Expo finansieras av statliga Kulturrådet och en rad organisationer som vill köpa sig PK-poäng. Man framställer sig gärna som en pålitlig källa till fakta om ”rasism och främlingsfientlighet”, och citeras regelbundet i systemmedia så fort dessa ämnen berörs. Men hur ligger det till med Expos skenbara saklighet? Professor Karl-Olov Arnstberg prövar om Expos logik möter grundläggande vetenskapliga kriterier.

Beundrande idolporträtt

KRÖNIKAExpressens klimatreporter Karin Sörbring har höga tankar om miljöprofessorn Johan Rockström. Dem luftade hon i en beundrande intervju i söndags 13/9. Där kallades Rockström ”en av världens främsta miljö- och klimatforskare”.

Löfven vet inte vad han skrev under

KRÖNIKANär Stefan Löfven skrev under EU-avtalet om 8 000 miljarder i ”coronastöd” till vissa länder förstod han inte dokumentets egentliga innehåll. Det är otänkbart att han då skulle skrivit på.

Svenska kyrkan stoppar AfS från att kandidera

LEDAREKyrkostyrelsen stoppar Alternativ för Sverige (AfS) från att ställa upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan nästa år. Om detta beslut står fast innebär det att svenska demokratin kan dödförklaras på riktigt.

Gå till arkivet

Send this to a friend