Polisen slog en järring runt Malmös synagoga. Foto: Stillbild Youtube

Massiva skyddsåtgärder vid judisk konferens – deltagarflopp

Malmö internationella forum för hågkomst av Förintelsen och bekämpande av antisemitism, som även går under namnen Malmöforumet samt ”Remember – react” vilken invigs ikväll. Egentligen var det planerat att forumet skulle hållas för ett år sedan, 75 år sedan andra världskrigets slut, men coronapandemin satte stopp för planerna.

Nu är polisen, säkerhetspolisen och Malmö stad i febril aktivitet för att säkerställa att de judiska deltagarna och statschefer samt andra viktiga personer inte riskerar att drabbas av ”antisemitiska brott”, underförstått terrordåd eller attentat begångna av Malmös stora muslimska befolkning.

De omfattande säkerhetsåtgärderna drabbar dock malmöborna som får se stora delar av staden och dess kollektivtrafik lamslås under konferensen. Men trots de omfattande åtgärderna, löftena om politisk samstämmighet och underdånighet till judiska intressen var det mycket få världsledare som behagade deltaga.

Lågt intresse trots de många inbjudningarna

Statsminister Stefan Löfven står värd för mötet där cirka 50 stats- och regeringschefer, det svenska kungaparet, USA:s utrikesminister Antony Blinken, EU-kommissionens ordförande Ursula van der Leyen och flera företrädare för olika judiska grupper och organisationer bjöds in. Men trots att Stefan Löfvens personliga inbjudningar var det ändå få statschefer som faktiskt valde att delta. Varken Rysslands president Putin, eller dåvarande presidenten i USA, Donald Trump som fått inbjudningar valde att komma. Inte heller tunga ledare från andra länder, Israels premiärminister Isaac Herzog deltog på länk och Frankrikes president Macron skickade en inspelad videohälsning. Joe Biden lät sin utrikesminister Antony Blinken skicka en videohälsning. De enda statsledarna som fanns på plats förutom Stefan Löfven var Albaniens premiärminister Edi Rama och Finlands president Sauli Niinistö. Trots de nära avstånden valde ingen av de övriga nordiska ländernas ledare att komma. Istället skickades ambassadörer som representanter i de fall länder behagade delta.

Stefan Löfven under ceremonin i synagogan. Foto: Stillbild Youtube

Enligt Anna Dahlberg, politisk redaktör på Expressen, tyder avsaknaden på toppnamn på ett lågt intresse.

– Det låga intresset för att delta på konferensen måste vara en stor besvikelse för regeringen. Den har ju planerats länge, men fått skjutas upp på grund av pandemin, så världsledarna har ju varit underrättade länge om Sveriges inbjudan sade hon till Kvällsposten.

Utrikesminister Ann Linde (S) höll, föga förväntat inte med.

– Det har varit ett stort intresse skulle jag vilja säga. Nu är det ju fortfarande pandemikänningar, det går inte att komma ifrån. Men många av mina kolleger, utrikesministrar och så, är ju här. Så från ländernas håll är det ett stort intresse, det måste jag ändå säga.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Nytt utredningsuppdrag från regeringen: Islamkritik ska klassas som rasism

Nytt utredningsuppdrag från regeringen: Islamkritik ska klassas som rasism

🟠 INRIKES Den miljöpartistiska bostads-, integrations samt jämställdhetsministern Märta Stenevi har nyligen presenterat ett nytt utredningsuppdrag som går ut på att myndigheter ska samverka för att dels öka säkerheten kring moskéer i Sverige, dels kartlägga utsattheten för så kallad islamofobi. Ett uttalat mål är att islamkritik ska klassas som rasism, vilket gör att särskilt MP närmar sig det islamistiska partiet Nyans som vill kriminalisera islamofobi.

Pojke våldtagen i Sundbyberg

Pojke våldtagen i Sundbyberg

🟠 NOTIS En pojke har enligt uppgifter till Aftonbladet våldtagits i Sundbyberg, norr om Stockholm på onsdagskvällen. Våldtäkten av pojken ska ha skett utomhus och en förundersökning har inletts.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.