Skip to Content

Det har varit mycket debatt om övervåld från ordningsmakten under de Gula västarnas protester. Foto: Nya Tider
UTRIKES

Mer än 120 knivdåd om dygnet i Frankrike

Digital utgåva

Mellan 2015 och 2017 blev omkring 44 000 människor offer för en knivattack i Frankrike visar färska siffror. Nu lägger regeringen ner den franska motsvarigheten till BRÅ.

Publicerad: 18 februari, 2020, 17:07

  • Svenska

Läs även

Det har kallats för ett ”radikaliserat beteende” och polisens slutsats är oroväckande. Frankrike har sedan flera år tillbaka haft en uppgång i antalet misshandelsfall och främst knivattacker.

Polisen och gendarmeriet har tidigare haft svårt att kvantifiera det exakta antalet knivdåd – endast rån med vapen som faller under knivlagen har haft en egen kategori. Men resultaten av den senaste studien från den franska motsvarigheten till BRÅ (ONDRP), som den franska dagstidningen Le Figaro rapporterar om, ger en dyster bild.

Den senaste undersökningen som har genomförts av myndigheten – som paradoxalt nog kommer att läggas ned den 31 december – täcker perioden mellan 2015 och 2017. Man uppskattade att antalet offer för knivdåd ökade till 44 000 under denna period, vilket i genomsnitt innebär hela 120 offer per dygn.

Enligt Le Figaro motsvarar denna siffra 37 procent av de 118 000 personer som i genomsnitt varje år anmälde att de utsatts för fysiskt våld från en person som inte bodde med dem vid tidpunkten för händelserna.

Det är helt enkelt attacker i det offentliga rummet, antingen på gatan, utanför en nattklubb, på jobbet eller i skolan. Undersökningen placerar överfall med en kniv i topposition, före överfall med ett improviserat vapen (34 procent), vilket betyder ett trubbigt föremål, en käpp eller en sten, de med en annan typ av vapen, som batong eller pepparsprej (20 procent) och de med skjutvapen (9 procent).

Denna ökning av knivvåldet är också en del av den bredare utvecklingen med en allmän ökning av våld, som mer än fördubblats sedan 2001 enligt Le Figaro, oavsett om det är mellan individer (omkring 300 000 fall per år i dag) eller mot myndighetspersoner (över 38 000 brott anmälda under 2019).

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • RL, Vallentuna

    Usch ja…Frankrike är en häxkittel av våld och terror. GB är om möjligt ännu värre. Frankrike har dock Le Pen. Hoppas att väljarna tar sitt förnuft till fånga.
    Jag tror att väljarna i Frankrike rycktes med av att Macron hade ett trevligt utseende ,var ung och så var det lite rart att han förförde sin lärarinna och sedan gifte sig med henne.
    I Frankrike är det ju annars så att gamla utlevade politiska gubbstruttar håller sig med unga flickvänner …..

Muslimer grävde upp barngrav – dumpade kroppen vid väg

UTRIKESEfter att en tre dagar gammal flicka avlidit och begravts samlades en grupp muslimska män efter en uppmaning av imamer, grävde upp kroppen och dumpade den på en väg – för att flickan enligt dem var ”otrogen”.

Frauke Petry frikänd från bedrägeri, men fortsatt splittring inom AfD

UTRIKESFörra partiledaren för Alternativ för Tyskland (AfD), Frauke Petry, blev i maj frikänd i Tysklands högsta domstol (Bundesgerichtshof) i Karlsruhe från anklagelsen att med orätt ha tjänat pengar på sina politiska uppdrag samt gjort sig skyldig till osant intygande. Domen har vunnit laga kraft. Frauke Petry är numera partilös ledamot av Förbundsdagen fram till valet 2021. Hennes politiska karriär speglar motsättningen i partiet mellan en radikalt nationalistisk, en medlande och en mer konservativ falang inom partiet.

Eric Zemmour: BLM-upploppen visar samband mellan AFA och invandrare

UTRIKESI en intervju på CNews diskuterade den populäre franske kommentatorn Eric Zemmour upploppen i Black Lives Matter. Han påpekade att trots att de är iscensatta i vitt skilda länder, har de alla samma tillvägagångssätt.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Gå till arkivet

Send this to a friend