Skip to Content

Hanif Bali (M) blev kallad rasistiska tillmälen av en anställd på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Foto: Wikipedia, Riksdagen

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Digital utgåva

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 15:25

  • Svenska

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som Halit Kosmaz gav uttryck för sina tankar kring den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, känd för att ta ställning emot svenskfientlighet och den förda invandringspolitiken. SKL valde dock att inte avskeda den näthatande Kosmaz, vilket förklarades med att uttalandet inte gjorts i egenskap av företrädare av SKL utan på fritiden. Man beklagade dock att Kosmaz brutit mot värdegrunden.

Vi kontaktar SKL för att få klarhet i vilken värdegrund man egentligen har på organisationen.

Övergripande så handlar det mycket om självstyre och demokrati som är våra värdeord, men jag vill gärna kolla att jag har ett övergripande dokument så att du får det som stämmer, säger en företrädare som inte presenterar sig med mer än ”Lisa” och undrar om hon kan återkomma med dokumentet under dagen.

Vi frågar då specifikt om Halit Kosmaz, som är IT Projekt manager på SKL stationerad i Saltsjö- Boo, varefter följande dialog utspelar sig.

NyT: På Twitter har han kallat Hanif Bali för den äckligaste husblatte han någonsin har sett. Hur går det här ihop med värdegrunden som ni har på SKL egentligen?

Ja, det är ju inte... Eh... Vi såg det där i förra veckan och... Eh... Det, det hörde ju inte... så det kan vi ju bara beklaga. Sen så vad jag har förstått det så var det ju att... Ja, det var ett twitterinlägg som han gjorde som... Det var inte som företrädare av SKL eller vad man ska säga utan att han gjorde det i egenskap av privatperson ... Så att jag har inga detaljer att ge om just det ärendet eller hur det har gått vidare, men vi beklagar ju... Ja. Det inlägget eller vad man nu skall säga, det är ju inte överens med våran organisations värdegrund. Att uttrycka sig på det sättet.

NyT: Med det resonemanget så borde det betyda att det är okej att vara med i Nordiska motståndsrörelsen så länge man kommenterar eller är aktiv under sin fritid. Ä det okej i SKL att vara medlem och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen?

Du... Ja, jag kan inte svara på det men, kan jag göra så att jag kollar först om jag hittar någon … något tydligt som jag kan skicka till dig, eller se att någon kontaktar dig där som, som jobbar mer med frågor som rör våran värdegrund …

NyT: Du får jättegärna svara nu för nu har jag ju dig på tråden här. Om det nu var en svensk som sagt samma sak mot en person med utomnordiskt ursprung, hade han/hon fått jobba kvar hos er?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Kvinna allvarligt skadad i explosion

INRIKESEn ung kvinna som passerade förbi en livsmedelsaffär skadades allvarligt när en bomb detonerade i Lund under natten till lördag. Sprängningen var riktad mot livsmedelsaffären bekräftar polisen. Antalet sprängdåd i Sverige ökar kraftigt visar polisens statistik. Skulden till den stora ökningen menas vara ”utanförskap”.

Gå till arkivet

Send this to a friend