Skip to Content

Hanif Bali (M) blev kallad rasistiska tillmälen av en anställd på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Foto: Wikipedia, Riksdagen

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Digital utgåva

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 15:25

  • Svenska

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som Halit Kosmaz gav uttryck för sina tankar kring den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, känd för att ta ställning emot svenskfientlighet och den förda invandringspolitiken. SKL valde dock att inte avskeda den näthatande Kosmaz, vilket förklarades med att uttalandet inte gjorts i egenskap av företrädare av SKL utan på fritiden. Man beklagade dock att Kosmaz brutit mot värdegrunden.

Vi kontaktar SKL för att få klarhet i vilken värdegrund man egentligen har på organisationen.

Övergripande så handlar det mycket om självstyre och demokrati som är våra värdeord, men jag vill gärna kolla att jag har ett övergripande dokument så att du får det som stämmer, säger en företrädare som inte presenterar sig med mer än ”Lisa” och undrar om hon kan återkomma med dokumentet under dagen.

Vi frågar då specifikt om Halit Kosmaz, som är IT Projekt manager på SKL stationerad i Saltsjö- Boo, varefter följande dialog utspelar sig.

NyT: På Twitter har han kallat Hanif Bali för den äckligaste husblatte han någonsin har sett. Hur går det här ihop med värdegrunden som ni har på SKL egentligen?

Ja, det är ju inte... Eh... Vi såg det där i förra veckan och... Eh... Det, det hörde ju inte... så det kan vi ju bara beklaga. Sen så vad jag har förstått det så var det ju att... Ja, det var ett twitterinlägg som han gjorde som... Det var inte som företrädare av SKL eller vad man ska säga utan att han gjorde det i egenskap av privatperson ... Så att jag har inga detaljer att ge om just det ärendet eller hur det har gått vidare, men vi beklagar ju... Ja. Det inlägget eller vad man nu skall säga, det är ju inte överens med våran organisations värdegrund. Att uttrycka sig på det sättet.

NyT: Med det resonemanget så borde det betyda att det är okej att vara med i Nordiska motståndsrörelsen så länge man kommenterar eller är aktiv under sin fritid. Ä det okej i SKL att vara medlem och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen?

Du... Ja, jag kan inte svara på det men, kan jag göra så att jag kollar först om jag hittar någon … något tydligt som jag kan skicka till dig, eller se att någon kontaktar dig där som, som jobbar mer med frågor som rör våran värdegrund …

NyT: Du får jättegärna svara nu för nu har jag ju dig på tråden här. Om det nu var en svensk som sagt samma sak mot en person med utomnordiskt ursprung, hade han/hon fått jobba kvar hos er?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Extinction Rebellion: Ingen miljörörelse

INRIKESExtinction Rebellion har på kort tid skapat stora rubriker runt om i Europa och fått många inflytelserika anhängare i sin påstådda kamp för att förhindra utrotning av arter genom att verka för kraftiga minskningar av koldioxidutsläppen. En granskning av deras egen propaganda visar dock att klimatpolitik inte hade kunnat förhindra utrotning av de arter de lyfter fram.

Lidingö först ut i Stockholms-regionen med tiggeriförbud

INRIKESNu är det klart att Lidingö stad blir den första kommunen i Stockholmsregionen att införa tiggeriförbud. Det kommer att ske på tio platser i kommunen. Beslutet i fullmäktige fattades med minsta möjliga marginal. Samtidigt visar beslutet att det mullrar inom Moderaterna när det gäller synen på lokala tiggeriförbud.

”Näthatsgranskaren” förföljer pensionärer för pengar

INRIKESTomas Åberg, en misslyckad före detta polis som numera agerar statligt avlönad angivare på nätet, har hittat ett sätt att tjäna ännu mer pengar genom att förfölja pensionärer: Han stämmer gamla och sjuka människor som delat artiklar om honom på skadestånd. Nya Tider har talat med medborgarjournalisten Kjell Böhlin och juristen Ola Bengtsson som tagit på sig uppgiften att avslöja Åberg och försvara hans offer.

Ökänd ”klockringningspräst” i Visby målade ikon av Klimat-Greta

INRIKESDen före detta domprosten i Visby, Mats Hermansson, blev här om året rikskänd då han satte igång kyrkklockorna i protest mot att journalisten Thomas Gür höll ett anförande utanför domkyrkan. Nu har han målat en ikon av klimatalarmisten Greta Thunberg – komplett med helgongloria och guldbakgrund. Ikonen skall inom kort ställas ut i Malmökyrka.

Medieetiskt råd leds av uthängningsprofilen Robert Aschberg och vänsterradikaler

INRIKESMediernas etiska nämnd skall ersätta dagens Pressens opinionsnämnd. Här skall människor kunna få hjälp om de anser sig felaktigt behandlade av medierna. De stora medieföretagen, som äger verksamheten, har utsett Robert Aschberg som ansvarig att leda arbetet, trots att Aschberg själv har en lång historia av att skandalisera privatpersoner. Även flera andra i styrelsen har vänsterextrema kopplingar.

Nationalistisk profil avstängd från Twitter

INRIKESDen snart 16-åriga aktivisten Izabella Nilsson Jarvandis twitterkonto stängdes lördagen den 5 oktober. Skälet som angavs var att hon eventuellt skulle vara för ung, trots att Twitters åldersgräns är satt till 13 år.

Liberal: Byt namn på Arlanda och Landvetter för att markera mot rasism

INRIKESSveriges två största flygplatser, Arlanda respektive Landvetter, borde byta namn. Detta för att markera mot den växande rasismen och främlingsfientligheten. Det menar Robert Hannah (L), i två olika motioner till Sveriges riksdag.

Vänsterpartistisk kammaråklagare utreds av central tillsynsavdelning för oetiskt agerande efter politisk aktivism

INRIKESNya Tider kan nu avslöja att kammaråklagare Ingela Svensson, verksam i Halmstad kommer att utredas av åklagarmyndighetens centrala tillsynsavdelning efter att ha uttryckt sig olämpligt som politiskt förtroendevald vänsterpartist i Varbergs kommunfullmäktige.

Gå till arkivet

Send this to a friend