Skip to Content

Hanif Bali (M) blev kallad rasistiska tillmälen av en anställd på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Foto: Wikipedia, Riksdagen

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Digital utgåva

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 15:25

  • Svenska

Läs även

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som Halit Kosmaz gav uttryck för sina tankar kring den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, känd för att ta ställning emot svenskfientlighet och den förda invandringspolitiken. SKL valde dock att inte avskeda den näthatande Kosmaz, vilket förklarades med att uttalandet inte gjorts i egenskap av företrädare av SKL utan på fritiden. Man beklagade dock att Kosmaz brutit mot värdegrunden.

Vi kontaktar SKL för att få klarhet i vilken värdegrund man egentligen har på organisationen.

Övergripande så handlar det mycket om självstyre och demokrati som är våra värdeord, men jag vill gärna kolla att jag har ett övergripande dokument så att du får det som stämmer, säger en företrädare som inte presenterar sig med mer än ”Lisa” och undrar om hon kan återkomma med dokumentet under dagen.

Vi frågar då specifikt om Halit Kosmaz, som är IT Projekt manager på SKL stationerad i Saltsjö- Boo, varefter följande dialog utspelar sig.

NyT: På Twitter har han kallat Hanif Bali för den äckligaste husblatte han någonsin har sett. Hur går det här ihop med värdegrunden som ni har på SKL egentligen?

Ja, det är ju inte... Eh... Vi såg det där i förra veckan och... Eh... Det, det hörde ju inte... så det kan vi ju bara beklaga. Sen så vad jag har förstått det så var det ju att... Ja, det var ett twitterinlägg som han gjorde som... Det var inte som företrädare av SKL eller vad man ska säga utan att han gjorde det i egenskap av privatperson ... Så att jag har inga detaljer att ge om just det ärendet eller hur det har gått vidare, men vi beklagar ju... Ja. Det inlägget eller vad man nu skall säga, det är ju inte överens med våran organisations värdegrund. Att uttrycka sig på det sättet.

NyT: Med det resonemanget så borde det betyda att det är okej att vara med i Nordiska motståndsrörelsen så länge man kommenterar eller är aktiv under sin fritid. Ä det okej i SKL att vara medlem och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen?

Du... Ja, jag kan inte svara på det men, kan jag göra så att jag kollar först om jag hittar någon … något tydligt som jag kan skicka till dig, eller se att någon kontaktar dig där som, som jobbar mer med frågor som rör våran värdegrund …

NyT: Du får jättegärna svara nu för nu har jag ju dig på tråden här. Om det nu var en svensk som sagt samma sak mot en person med utomnordiskt ursprung, hade han/hon fått jobba kvar hos er?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Svenskarnas köpkraft är inte bäst – elva EES-länder bättre

ANALYSSverige och svenskarna anses ofta ha en hög levnadsstandard. I förra numret av Nya Tider rapporterade vi om EU:s budget­kommissionär som tycker att ”rika svenskar” kan betala mer till EU. I denna artikel tar vi därför en titt på hur det står till med svenskarnas löne- och köpkraftsutveckling liksom den allmänna ekonomiska utvecklingen. Resultatet är inte i linje med EU:s syn på hur mycket den ”rika svensken” bör kunna betala till EU.

Kritikstorm efter Löfvens bortförklaring om förnedringsrånen

INRIKESPersonrån där unga med invandrarbakgrund i grupp attackerar svenska ungdomar, med inslag av grov förnedring, ökar stadigt. Antalet anmälda fall av dessa ”förnedringsrån” har mer än fördubblats sedan 2015. Stor uppmärksamhet väckte statsminister Stefan Löfven när han hävdade att dessa brott är en följd av skatte­sänkningar genomförda av en tidigare borgerlig regering. Hans bortförklaring har ifrågasatts av både den politiska oppositionen och personer med erfarenhet av polisyrket. Nu har Sverigedemokraterna begärt särskild debatt i riksdagen om svenskfientligheten.

Närbibliotek utanför Jönköping favoriserar vänstertidskriften Expo

INRIKESNärbiblioteket i Bankeryd, Jönköpings kommun, har nyligen dragit tillbaka kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet från sitt medieutbud, och istället valt att tillhandahålla den Sverigefientliga vänstertidskriften Expo. En Bankerydsbo som Nya Tider talat med säger att han är chockad över bibliotekets agerande, och att många på orten är upprörda. Ansvariga bibliotekschefer lägger dock locket på och flyr konsekvent frågor.

Stora risker med nya bostadsrätter – Riksrevisionen rekommenderar lagändring i ny granskning

INRIKESI en granskningsrapport belyser Riksrevisionen de stora risker som köpare av nya bostadsrätter tar på sig. Riksrevisor Helena Lindberg menar att man som kund är i princip rättslös gentemot bostadsutvecklaren som skapat fastigheten. För att råda bot på bristerna föreslår Riksrevisionen att Bostadsrättslagen ändras, så att köpare av nya bostadsrätter har samma rättigheter som vid köp som regleras av annan lagstiftning.

Ny skatt på avfall och plastpåsar träder i kraft

INRIKESTrots hård kritik har regeringen stått fast vid sina planer på att införa en skatt på plastkassar, som träder i kraft den 1 mars. Detsamma gäller en skatt på avfallsförbränning som träder i kraft den 1 april. Branschorganisationer menar i båda fallen att skatterna är kontraproduktiva om syftet är att förbättra miljön och att regeringen bara vill ha mer klirr i statskassan.

Kritisk forskarrapport: Dubbla signaler skapar oreda i migrationspolitiken

INRIKESDubbla signaler som skapar oreda i migrationspolitiken. Det är det beska omdömet som det svenska, politiska etablissemanget får i en färsk rapport från Delmi, Delegationen för migrationsstudier, som släpptes den 4 februari. Rapporten handlar om att ett fåtal av de asylsökande som fått avslag i praktiken återvandrar, men tar även upp de olika undantag som ger vissa grupper som fått nej ändå möjlighet att stanna i Sverige. Författaren menar att det just nu i huvudsak är Miljöpartiet som bidrar till de senaste årens dubbla signaler och oreda.

Förnedringsrån mot 18-årig svensk

INRIKESLiam, 18, överfölls av två afrikaner när han var på väg från jobbet. De tvingade honom att följa med dem i två timmar för att försöka ta ut pengar åt dem. Sedan misshandlade de honom brutalt, urinerade på honom och tvingade honom att klä av sig naken medan de kallade honom ”vidrig svenne”. De filmade övergreppet och spred det själva på Snapchat.

Kommuner som knäckts av asylinvandringen vädjar till staten om hjälp

INRIKESMånga kommuner drabbas fortfarande hårt av det omfattande asyl- och anhöriginflöde som bedrivits på riksnivå, inte minst i form av skenande kostnader för försörjningsstöd. Kommunerna har slagit larm flera gånger, och ett utvalt antal bjöds nyligen in till ett samtal om situationen med civilminister Lena Micko (S). Till Nya Tider säger dock civilministerns pressekreterare att mötet ska ses som ”inhämtande” och kan inte presentera några konkreta lösningar. Filipstads socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen berättar för Nya Tider att hon vill klassificera hela kommunen som utsatt område, för att motverka ytterligare inflyttning av asylsökande.

Gå till arkivet

Send this to a friend