Skip to Content

Hanif Bali (M) blev kallad rasistiska tillmälen av en anställd på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Foto: Wikipedia, Riksdagen

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Digital utgåva

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 15:25

  • Svenska

Läs även

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som Halit Kosmaz gav uttryck för sina tankar kring den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, känd för att ta ställning emot svenskfientlighet och den förda invandringspolitiken. SKL valde dock att inte avskeda den näthatande Kosmaz, vilket förklarades med att uttalandet inte gjorts i egenskap av företrädare av SKL utan på fritiden. Man beklagade dock att Kosmaz brutit mot värdegrunden.

Vi kontaktar SKL för att få klarhet i vilken värdegrund man egentligen har på organisationen.

Övergripande så handlar det mycket om självstyre och demokrati som är våra värdeord, men jag vill gärna kolla att jag har ett övergripande dokument så att du får det som stämmer, säger en företrädare som inte presenterar sig med mer än ”Lisa” och undrar om hon kan återkomma med dokumentet under dagen.

Vi frågar då specifikt om Halit Kosmaz, som är IT Projekt manager på SKL stationerad i Saltsjö- Boo, varefter följande dialog utspelar sig.

NyT: På Twitter har han kallat Hanif Bali för den äckligaste husblatte han någonsin har sett. Hur går det här ihop med värdegrunden som ni har på SKL egentligen?

Ja, det är ju inte... Eh... Vi såg det där i förra veckan och... Eh... Det, det hörde ju inte... så det kan vi ju bara beklaga. Sen så vad jag har förstått det så var det ju att... Ja, det var ett twitterinlägg som han gjorde som... Det var inte som företrädare av SKL eller vad man ska säga utan att han gjorde det i egenskap av privatperson ... Så att jag har inga detaljer att ge om just det ärendet eller hur det har gått vidare, men vi beklagar ju... Ja. Det inlägget eller vad man nu skall säga, det är ju inte överens med våran organisations värdegrund. Att uttrycka sig på det sättet.

NyT: Med det resonemanget så borde det betyda att det är okej att vara med i Nordiska motståndsrörelsen så länge man kommenterar eller är aktiv under sin fritid. Ä det okej i SKL att vara medlem och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen?

Du... Ja, jag kan inte svara på det men, kan jag göra så att jag kollar först om jag hittar någon … något tydligt som jag kan skicka till dig, eller se att någon kontaktar dig där som, som jobbar mer med frågor som rör våran värdegrund …

NyT: Du får jättegärna svara nu för nu har jag ju dig på tråden här. Om det nu var en svensk som sagt samma sak mot en person med utomnordiskt ursprung, hade han/hon fått jobba kvar hos er?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Vávra Suk i paneldebatt på Alternativa Bokmässan 2020

VIDEOVávra Suk: ”In i det etablerade systemet och rör om!” Han förordar även att alternativmedia samarbetar mer med varandra och startar drev på samma sätt som systemmedia gör. I panelen även Erik Almqvist (Exakt24), Mats Dagerlind (Samhällsnytt) och Mikael Wilgert (Swebbtv).

Gå till arkivet

Send this to a friend