Skip to Content

Hanif Bali (M) blev kallad rasistiska tillmälen av en anställd på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). Foto: Wikipedia, Riksdagen

Näthatande IT-tekniker kallar Hanif Bali för ”husblatte”

Digital utgåva

Halit Kosmaz är IT Projekt Manager på Sveriges Kommuner och Landsting och benämner sig själv som ”frihetskämpe”. På Twitter kallade han moderaten Hanif Bali för ”den äckligaste husblatte han någonsin sett”. SKL vill dock inte avskeda Kosmaz och när Nya Tider ringer upp får vi förklaringen att uttalandet gjordes på fritiden.

Publicerad: 20 augusti, 2019, 15:25

  • Svenska

Läs även

Det var på eftermiddagen den 11 augusti som Halit Kosmaz gav uttryck för sina tankar kring den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali, känd för att ta ställning emot svenskfientlighet och den förda invandringspolitiken. SKL valde dock att inte avskeda den näthatande Kosmaz, vilket förklarades med att uttalandet inte gjorts i egenskap av företrädare av SKL utan på fritiden. Man beklagade dock att Kosmaz brutit mot värdegrunden.

Vi kontaktar SKL för att få klarhet i vilken värdegrund man egentligen har på organisationen.

Övergripande så handlar det mycket om självstyre och demokrati som är våra värdeord, men jag vill gärna kolla att jag har ett övergripande dokument så att du får det som stämmer, säger en företrädare som inte presenterar sig med mer än ”Lisa” och undrar om hon kan återkomma med dokumentet under dagen.

Vi frågar då specifikt om Halit Kosmaz, som är IT Projekt manager på SKL stationerad i Saltsjö- Boo, varefter följande dialog utspelar sig.

NyT: På Twitter har han kallat Hanif Bali för den äckligaste husblatte han någonsin har sett. Hur går det här ihop med värdegrunden som ni har på SKL egentligen?

Ja, det är ju inte... Eh... Vi såg det där i förra veckan och... Eh... Det, det hörde ju inte... så det kan vi ju bara beklaga. Sen så vad jag har förstått det så var det ju att... Ja, det var ett twitterinlägg som han gjorde som... Det var inte som företrädare av SKL eller vad man ska säga utan att han gjorde det i egenskap av privatperson ... Så att jag har inga detaljer att ge om just det ärendet eller hur det har gått vidare, men vi beklagar ju... Ja. Det inlägget eller vad man nu skall säga, det är ju inte överens med våran organisations värdegrund. Att uttrycka sig på det sättet.

NyT: Med det resonemanget så borde det betyda att det är okej att vara med i Nordiska motståndsrörelsen så länge man kommenterar eller är aktiv under sin fritid. Ä det okej i SKL att vara medlem och aktiv i Nordiska motståndsrörelsen?

Du... Ja, jag kan inte svara på det men, kan jag göra så att jag kollar först om jag hittar någon … något tydligt som jag kan skicka till dig, eller se att någon kontaktar dig där som, som jobbar mer med frågor som rör våran värdegrund …

NyT: Du får jättegärna svara nu för nu har jag ju dig på tråden här. Om det nu var en svensk som sagt samma sak mot en person med utomnordiskt ursprung, hade han/hon fått jobba kvar hos er?

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Bidrag till Ibn Rushd stoppas

Idag fattas beslut i Göteborg om årets bidrag till studieförbunden. Enligt Nya Tiders källor finns det en majoritet för att stoppa bidraget på 1 361 583 kronor till muslimska Ibn Rushd, trots att förvaltningens tjänsteutlåtande tillstyrker det.

”Utanförskapet” kostar samhället 338  599 kronor per individ

ANALYSDen 7 maj presenterade organisationen Svenskt näringsliv en beräkning av vad det så kal­la­de utanförskapet kostar de svenska skattebetalarna. Resultatet är skrämmande, den totala kostnaden är cirka 270 miljarder kronor per år (2020). Antalet personer, eller egentligen ”helårsekvivalenter”, i arbetsför ålder som försörjs av ersättningar och bidrag uppgår till hela 800 000 personer. Beräkningarna bygger på en rapport från SCB som offentliggjordes i mars.

Stort antal koordinerade bränder i Eskilstuna

INRIKESEn hämndattack mot samhället – utförd av kriminella invandrare som är upprörda över att polisen gripit en grovt kriminell individ för några veckor sedan. Så kan man summera ett stort antal planerade och koordinerade bränder som drabbade Eskilstuna under söndagsnatten. Tre unga män, vilka är kända av polisen för delaktighet i ett kriminellt nätverk, kunde gripas under brandkaoset som varade i två timmar och drabbade ett stort antal oskyldiga eskilstunabor.

Teskedsorden sade sig verka mot rasism, men riktade mest in sig på oppositionella röster.

Teskedsorden i konkurs

INRIKESVänsterstiftelsen Teskedsorden har gått i konkurs trots att miljoner skattekronor pumpats in i den. Stiftelsen har sedan grundandet 2006 främst ägnat sig åt att indoktrinera skolbarn och kämpa mot yttrandefriheten. Nu har verksamheten upphört.

Aftonbladet censureras av Facebook – kräver regeringsingripande

INRIKESAftonbladets politiske redaktör Anders Lindberg hånas i sociala medier efter att han klagat över att Facebook censurerar när han försöker länka till en av tidningens egna artiklar – efter att Aftonbladet tidigare ställt sig bakom en annan och betydligt värre censur.

Sultani åtalas för dådet i Vetlanda

INRIKESDen 22-årige asylsökande afghanen som fått stanna i Sverige tack vare gymnasieamnestin, Tamim Sultani, har nu åtalats för vansinnesdådet i Vetlanda. Enligt stämningsansökan till Eksjö tingsrätt har han försökt knivmörda sju män, varav sex svenskar och en arab. Åklagaren yrkar på livstids utvisning, men det finns en risk att afghanen får stanna i Sverige trots de många mordförsöken.

SD-politiker tog upp IQ-frågan – polis­anmäldes av socialdemokrat

INRIKESBertil Malmberg (SD) blev avbruten av ordföranden på ett fullmäktigemöte i region Sörmland när han påpekade att människor från Sydsudan i genomsnitt har låg IQ. En socialdemokratisk politiker har nu anmält honom för ”hets mot folkgrupp”, och SD:s distriktsordförande uppmanar honom att lämna sina uppdrag för partiet. Till Nya Tider säger Bertil Malmberg att det är helt obegripligt hur man kan riskera att straffas för att återge fakta.

Regeringen vill göra bensinen ännu dyrare från augusti

INRIKESFrån och med den 1 augusti 2021 vill regeringen att Sverige går över till E10-bensin med upp till 10 procent etanol. Nytt krav för diesel blir 30 procent. Etanol har mindre energiinnehåll samtidigt som det är dyrare att framställa, vilket innebär att priset troligen höjs samtidigt som man inte kommer lika långt på en tank. Till Nya Tider säger Pia-Maria Johansson, partiledare för Landsbygdspartiet oberoende, att varje höjning av priset på drivmedel ”görs på bekostnad av dem som bor på landsbygden”. Hon menar vidare att de styrande medvetet gör livet på landsbygden allt dyrare, i syfte att driva landsbygdsbor till städerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend