Skip to Content

IS-kvinnor med barn. Foto: stillbild Reuters
IRAK

Nu avrättas IS-kvinnorna

Digital utgåva

Efter att Syrien, Iran och Ryssland lyckades vinna kriget mot Islamiska staten och andra terrororganisationer, ställs nu tusentals jihadister inför rätta. Bland dem många muslimska kvinnor med hemvist i Europa och som rest till Islamiska staten för att avla barn åt jihadisterna. Nu väntar de dödstraff i Bagdad, men flera europeiska länder vädjar nu till Irak att få tillbaka sina medborgare.

Publicerad: 5 juni, 2018, 20:23

 • Svenska

Läs även

Nästan två tusen muslimer reste till Islamiska staten bara från Frankrike

Islamiska staten har ett omfattande stöd bland europeiska muslimer. När terrorgruppen såg ut att lyckas bilda ett kalifat, där sunnimuslimer var en härskarklass med övriga folk som slavar, lockades tiotusentals muslimer dit. Bara från Frankrike reste nästan 2 000 muslimer. Många av dem som reste hade fått uppehållstillstånd i Europa eftersom de påstått sig fly undan krig, men lockade av massvåldtäkter mot kristna, halshuggningar, uppeldade människor och personer som mosades levande under stridsvagnar.

Nu, när Islamiska staten ser ut att besegras, är det återigen dags för flykt, och islamisterna strömmar tillbaka till Europa som förbereder sig på att hjälpa de återvändande jihadisterna med bästa service. Nya Tider har tidigare skrivit om muslimska kvinnor i Finland som rest till Islamiska staten för att producera avkomma åt jihadist-männen, men som nu reser tillbaka med avkomman, vilket de kan göra utan att riskera vare sig straff eller att avkomman omhändertas. I Sverige ordnas lägenheter och gratis körkortskurser åt återvändande jihadister.

De som däremot inte lyckats fly undan och få skydd i Europa, ställs nu tills svars. New York Post uppgav den 22 maj att tusentals jihadister redan har hängts eller väntar på at bli hängda. Ett mycket stort antal ”europeiska” kvinnor har också blivit gripna och väntar på att få sina straff. På bilderna som New York Post publicerat från rättegången i Bagdad står de beslöjade kvinnorna hålögda med sin avkomma springande runt benen, instängda i ett rum i väntan på att möta domaren. Väl inne i rättssalen får de stå i en bur som symboliskt nog påminner om när Islamiska staten eldade upp människor ståendens i burar.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Tritonen

  Det är väl inte orimligt att de ställs inför rätta i det land där brotten har begåtts.

  • jan andersson

   ”Irak löser problemen förgott”

 • Anders Bo Ro

  Hvilke lande vil dog have denne ubrugelige helvedesyngel tilbage?

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend