Skip to Content

IS-kvinnor med barn. Foto: stillbild Reuters
IRAK

Nu avrättas IS-kvinnorna

Digital utgåva

Efter att Syrien, Iran och Ryssland lyckades vinna kriget mot Islamiska staten och andra terrororganisationer, ställs nu tusentals jihadister inför rätta. Bland dem många muslimska kvinnor med hemvist i Europa och som rest till Islamiska staten för att avla barn åt jihadisterna. Nu väntar de dödstraff i Bagdad, men flera europeiska länder vädjar nu till Irak att få tillbaka sina medborgare.

Publicerad: 5 juni, 2018, 20:23

 • Svenska

Läs även

Nästan två tusen muslimer reste till Islamiska staten bara från Frankrike

Islamiska staten har ett omfattande stöd bland europeiska muslimer. När terrorgruppen såg ut att lyckas bilda ett kalifat, där sunnimuslimer var en härskarklass med övriga folk som slavar, lockades tiotusentals muslimer dit. Bara från Frankrike reste nästan 2 000 muslimer. Många av dem som reste hade fått uppehållstillstånd i Europa eftersom de påstått sig fly undan krig, men lockade av massvåldtäkter mot kristna, halshuggningar, uppeldade människor och personer som mosades levande under stridsvagnar.

Nu, när Islamiska staten ser ut att besegras, är det återigen dags för flykt, och islamisterna strömmar tillbaka till Europa som förbereder sig på att hjälpa de återvändande jihadisterna med bästa service. Nya Tider har tidigare skrivit om muslimska kvinnor i Finland som rest till Islamiska staten för att producera avkomma åt jihadist-männen, men som nu reser tillbaka med avkomman, vilket de kan göra utan att riskera vare sig straff eller att avkomman omhändertas. I Sverige ordnas lägenheter och gratis körkortskurser åt återvändande jihadister.

De som däremot inte lyckats fly undan och få skydd i Europa, ställs nu tills svars. New York Post uppgav den 22 maj att tusentals jihadister redan har hängts eller väntar på at bli hängda. Ett mycket stort antal ”europeiska” kvinnor har också blivit gripna och väntar på att få sina straff. På bilderna som New York Post publicerat från rättegången i Bagdad står de beslöjade kvinnorna hålögda med sin avkomma springande runt benen, instängda i ett rum i väntan på att möta domaren. Väl inne i rättssalen får de stå i en bur som symboliskt nog påminner om när Islamiska staten eldade upp människor ståendens i burar.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Tritonen

  Det är väl inte orimligt att de ställs inför rätta i det land där brotten har begåtts.

  • jan andersson

   “Irak löser problemen förgott”

 • Anders Bo Ro

  Hvilke lande vil dog have denne ubrugelige helvedesyngel tilbage?

60-årig kristen kvinna våldtagen och stenad till döds i Syrien

Människorättsorganisationer rapporterar att 60-åriga Suzan Der Kirkour hittades död utanför en by i Syrien. Hon hade blivit våldtagen flera gånger, torterad i nio timmar och slutligen stenad till döds av syriska jihadister.

Bråk om norsk påverkans-kampanj i Ungern

UTRIKESEfter fem år av bråk om norskt ekonomiskt stöd på hela två miljarder svenska kronor till vänsteraktivism i Ungern, växer nu dispyten när det centraleuropeiska landet försöker villkora köp av norska vapenmissiler med att Norge backar om det ekonomiska stödet. Men förhandlingarna har kört fast och det är inte första gången Budapest hamnar i konflikt med utländska aktörer som blandar sig i Ungerns politiska liv.

ID – en nationalistisk storgrupp i EU

REPORTAGE– Vår analys är att vi behöver samla nationalkonservativa krafter i Europa. Om vi inte samlas så vinner federalisterna, säger Dansk Folkepartis toppnamn Anders Vistisen till Nya Tider. – Detta är ett historiskt ögonblick som vi väntat länge på. Ett ögonblick när vi går samman över hela Europa i ett motståndets, hoppets och återerövringens tecken, menar franska Nationell samlings Marine Le Pen. Sedan valet företräder de båda den nya nationalkonservativa EU-gruppen Identitet och Demokrati – den hittills största nationalistiska gruppen i unionen.

Tolv israeler gripna misstänkta för gruppvåldtäkt av brittisk kvinna

UTRIKESEn 19-årig brittisk kvinna har anmält till den cypriotiska polisen att hon blivit gruppvåldtagen i ett hotell i turistorten Ayia Napa på Cypern. Nu har tolv israeler blivit gripna av polisen misstänkta för delaktighet i gruppvåldtäkten.

Polis tvingades dra pistoler för att skydda invandringskritisk politiker

UTRIKESPolis drog sina tjänstevapen för att skydda den danske politikern Rasmus Paludan, partiledare för invandringskritiska Stram Kurs, när denne anfölls av tre maskerade invandrare under ett torgmöte.

Muslimer mördade skandinaviska kvinnor – döms till döden

UTRIKESDe tre muslimer som mördade två skandinaviska kvinnor när dessa klättrade i berg i Marocko har nu dömts till döden för sina brutala brott. Filmklippet som spreds över sociala medier upprörde många men det brutala dådet tonades ner i svenska massmedier.

Vänsterextremist försökte genomföra terrordåd mot Trumps invandringsstopp – blev ihjälskjuten

UTRIKESEfter att omfattande utvisningar av illegala invandrare planeras i USA och hårdare regler för asyl införts har olika grupper på vänsterkanten trappat upp sin retorik och sitt motstånd. Medan rasismanklagelser haglar över Donald Trump hittar vänsterorganisationer sätt att gömma illegala invandare. Andra mer radikala grupper uppmanar till väpnat motstånd och en vänsterextremist dödades efter att han anfallit en myndighetsbyggnad och hamnat i eldstrid med polisen.

Den österrikiska skandalen

INTERVJUDen tidigare chefsideologen för Österrikiska frihetspartiet (FPÖ) Andreas Mölzer, ger en exklusiv intervju till Nya Tider om den politiska krisen i Österrike efter den omtalade ”Ibizafilmen” som sänkte regeringen.

Gå till arkivet

Send this to a friend