Skip to Content

Ledare

Nu vänder det

Publicerad: 19 december, 2014, 18:39

  • Svenska

Läs även

I handen håller Du, kära läsare, årets sista nummer av Nya Tider, och det är dags för mig att summera året som gått. Det har varit i sanning ett fantastiskt år. Jag har med stort nöje kunnat bevittna hur Nya Tiders medarbetare vuxit i sina roller under året, blivit duktigare, mer professionella och orädda. Som chefredaktör känner jag mig verkligen privilegierad att kunna arbeta med så skickliga och engagerade eldsjälar.

Vi har utöver detta kunnat välkomna ett större antal nya förmågor i vår krets, alla med expertis, kunskap och kompetens som höjer tidningen ytterligare. Nya Tider står sannerligen på en solid grund.

Lucia kommer med bud om ljusare tider, och det ser även ut som att det äntligen kan bli en ljusning i den svenska samhälls­debatten.

När jag skriver dessa rader är jag just hemkommen efter att ha åkt till Skansen i Stockholm för att fotografera Luciatåget där. När jag klev utanför min dörr i morse möttes jag av ett strålande solsken. Temperaturen hade krupit under noll på natten, gräset var frostigt och kylan hade äntligen rensat skyarna från de tunga moln som hängt över denna del av Sverige i gott och väl två månader. För första gången sedan mitten på oktober sken solen från en blå himmel.

Det heter att Lucia lyser upp vintermörkret när natten är som längst och mörkast. Det är ett bud om att ljusare tiden stundar, då natten viker och solen är på väg. Det kändes verkligen så i dag, inte bara för att solen sken, utan för att hela samhället verkar vara på väg ut ur åratal av mörker.

Vi har sett befolkningar runt om i Europa resa sig mot översitteriet, globalismen och mångkulturen. I land efter land har kraven höjts på en politik som bygger på sunt förnuft och som är till för de egna medborgarnas bästa.

Nu verkar turen sent omsider även ha kommit till Sverige, även om förståsigpåarna i media ännu inte riktigt har tagit in vidden av vad som är på gång.

Vi har sannerligen en strålande vår att se fram emot!

I detta extra tjocka nummer har vi samlat trevligt och matnyttigt material att avnjuta under julhelgens lediga stunder. Självklart innehåller detta dubbelnummer i vanlig ordning även en rejäl dos nyheter, av vilka alla så klart inte är de trevligaste – så är världen i dag. För att förstå den måste man betrakta den med öppna ögon. Vi har dock ansträngt oss lite extra för att visa att allt inte är mörker, det finns en strimma av hopp som lyser starkare för var dag. Det finns mycket att glädjas åt, rikedom att ta vara på och en framtidsdröm att sprida. Snart återvänder solen till det kyliga och mörka Norden och med den kommer förändringens vindar.

Jag önskar Er alla en riktigt härlig ledighet!

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Dyra tungviktare med kort räckvidd

KRÖNIKASmåbilar är lätta, men inte med eldrift. Vi Bilägare testade nyligen fem små elbilar. De vägde i genomsnitt 1 569 kilo, deras batterier vägde genomsnittligt 280 kilo och räckte för 23,6 mils körning. Föga imponerande.

Gästledare: Erik Almqvist, Exakt24

GÄSTKRÖNIKA

Diktaturer tillåter kritik, men inte handling

DEBATTNär Exakt24 stängdes av på Youtube, så var det förstås väntat. Alternativ svensk media håller i rask takt på att rensas ut från plattformen. Mycket får dock ligga kvar på Youtube, även till synes radikala påståenden och ovårdade nedsättande uttalanden. Veckans debattör, samhällsdebattören och programledaren Magnus Stenlund, resonerar om varför vissa blir censurerade medan andra får vara kvar, och gör en talande jäm­förelse med hur Kinas myndigheter hanterar oppositionen.

Slopa fordonsskatt när fordonet står stilla och inte används

KRÖNIKA

Husbyggen trots stigande hav?

KRÖNIKAJordbruk på den nordfrisiska ön Pellworm riskerar att översvämmas av stigande hav. Åtminstone enligt Dagens Nyheter och andra media.

Danmarks initiativ förändrar spelplanen

LEDAREDanmark har tagit ett historiskt steg då man den 3 juni bestämde sig för att flytta hela asylprocessen till Afrika. Inte ens de som får asyl beviljad kommer att tillåtas invandra till Danmark, utan fristad kommer att erbjudas dem i det afrikanska landet. Det innebär noll asylinvandrare till Danmark så snart det nya systemet är på plats – det första av två nödvändiga steg för att göra Danmark danskt igen.

Frankrike i ett tillstånd av la colère – vrede

OPINION: SOPHIE KIELBOWSKAEfter en tid av upprördhet övergick fransmännens känslor i vrede. I Sverige säger vi ”nu går skam på torra land”, i Frankrike agerar man med värdighet och vrede. I slutet av april och början av maj inträffade en rad händelser som fått fransmännen att visa, att nu går skam på torra land. Och mest en colère är polisen och militären. Det skriver Sophie Kielbowska som följt händelserna genom franska medier och ger här en lägesrapport.

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

LEDAREUnder många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Gå till arkivet

Send this to a friend