Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nya Tider blir ett magasin!

Nu gör vi slag i saken och förbättrar Nya Tider på det sätt som många läsare efterfrågat. Med detaljrik fotokvalitet och papper som inte gulnar lämnar Nya Tider tabloidformatet för att istället bli ett magasin i A4-format. På nätet fortsätter vi samtidigt med samma höga utgivningstakt av dagsaktuella nyheter.

Som läsarna säkert noterat har innehållet i Nya Tider successivt utvecklats, i takt med att det uppstår nya informations­behov och frågor att rapportera om. Alternativmedia har tvingat SVT och andra systemmedier att hålla sig närmare sanningen eller åtminstone sluta med direkta lögner, eftersom de vet att det kommer att avslöjas och uppmärksammas. Istället har mer komplexa frågor tagit mer fokus, som gängbrottslighetens upprinnelse i mångkulturen, globalistiska maktgrupper som World Economic Forum, hur våra liv stöps om i grunden för klimatets skull, ökande övervakning och kontroll av medborgarna i folkhälsans namn, vem som tjänar på alla krig och så vidare. Det är frågor som kräver djupare analys, och det är något som Nya Tider är ledande på i Sverige och till och med internationellt.

Nya Tider kommer att fortsätta med snabb daglig rapportering på www.nyatider.se, men vi har märkt att det som verkligen uppskattas av läsarna är de analyser som ger en bakgrund till nyhetshändelserna, förklarar hur till synes oberoende händelser hänger ihop och sätter dem i ett större perspektiv. Detta skapar inte bara en förståelse för hur världen fungerar, utan ger också läsarna bättre möjligheter att förutse vad som komma skall och vidta nödvändiga förberedelser. Detta ser vi som Nya Tiders signum.

I september gick vi ut med en enkät för att fråga läsarna hur de vill ha framtidens Nya Tider. Och vi har lyssnat. Efter nyåret kommer Nya Tider i ett nytt format. Med ett bestruket papper och detaljerat tryck kan vi återge foton på ett överlägset sätt som inte varit möjligt på tabloid­papper. Med ett kvalitetspapper som inte gulnar blir det också möjligt att arkivera viktiga nummer av tidningen för att ha som referens eller för att slå upp tips och råd.

Magasinet kommer att utkomma varannan vecka, vilket betyder att vi kan öka sidantalet och tryckkvaliteten utan att höja prenumerationspriset. Att höja priset är något vi i det längsta vill undvika då vi förstår att den rusande inflationen och de ökande levnadsomkostnaderna urholkar prenumeranternas kassa. Men även Nya Tider drabbas av de tuffare tiderna. Tryck, papper och andra kostnader har dubblats eller mer på kort tid. Inte minst har PostNord kraftigt höjt avgifterna samtidigt som man sänkt servicen och inte kan leverera i tid längre. Många läsare har klagat på att de får tidningen flera dagar senare än vad PostNord utlovar. Genom att fokusera på mer genomarbetade analyser som förblir aktuella under lång tid kan vi eliminera en del av problemet med PostNords strul.

I och med att dagens presstöd avvecklas och ersätts med ett annat system från och med 1 januari försvinner också kravet på att ge ut en pappersprodukt. Nya Tider kommer att fortsätta utkomma med två digitala tidningsnummer i veckan på www.nyatider.se, där också alla artiklar från magasinet kommer att publiceras. Magasinet blir alltså en ren bonus för prenumeranter som hellre läser artiklar i pappersform än på nätet.

Vi hoppas att Du som läsare delar vår entusiasm inför detta stora och spännande steg i Nya Tiders utveckling. Nu kan våra foton och grafik äntligen komma till sin rätt samtidigt som artiklarna inte behöver lida av att klämmas in på ett begränsat tabloidutrymme. Vi har stora förväntningar på denna satsning och har som ambition att leverera det första numret av Nya Tiders magasin till prenumeranterna redan i mitten av januari.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Läs även:

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Bakåt eller framåt?

Bakåt eller framåt?

🟠 KRÖNIKA En vanlig inledning av en plan eller ett projekt för framtiden är en återblick på händelseutvecklingen under föregående period. Detta förutsätter dock att återblicken sanningsenligt bekräftar talarens eller skribentens påståenden med hänvisning till historien. Om detta inte är fallet, låter protester och anklagelser om historieförfalskning inte vänta på sig, när dokumenterade åtgärder, händelser och uttalanden motsäger talarens påståenden.

Expo – diskvalificerad åsiktspolis. Ompröva!

Expo – diskvalificerad åsiktspolis. Ompröva!

🟠 DEBATT Stiftelsen Expo har satt i system att demonisera alla som uttrycker kritik mot invandringspolitiken och konsekvenserna av det mångkulturella samhället. Åke Thunström och Lars Bernhoff pekar på att Socialdemokraterna nu i stora delar gett invandringskritikerna rätt och i interna dokument medgett att politiken med massinvandring förstört det trygga Sverige. Om Expo inte i decennier tystat kritiska röster och kvävt den offentliga debatten hade denna insikt kunnat komma mycket tidigare och en omfattande skada på samhället kunnat förhindras, menar han i denna opinionstext.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.