Skip to Content

Lysekil har drabbats av gängvåld där unga invandrare vandaliserar och bråkar i centrum. ”Jag var ute igår, då var det fyra stycken och en av dem tog upp en sten och kastade på en bil. Det är ju ingen idé att ens ringa polisen”, säger en politiker till Nya Tider. Foto: Wikipedia
I FOKUS

Nya Tider frågar partierna: Politiker svarar om invandrargängens krig mot svenskar i Lysekil

PappersupplaganNya Tider v. 19

Invandrarupplopp med stenkastning, eldade bilar och attackerade väktare är något som svenskarna fått läsa om allt oftare. Nu har de kommit till den lilla idylliska skärgårdsbyn Lysekil efter att kommunen tagit emot ett antal invandrarfamiljer. Tidigare har invandrarupplopp på andra orter förklarats med att gängen lever i tuff förortsmiljö. Men när invandrarna sattes i semesterparadiset Lysekil hände samma sak där. Vad är förklaringen till deras beteende denna gång? Nya Tider har kontaktat samtliga partier i Lysekil för att ta reda på det.

Publicerad: 10 maj, 2018, 16:09

 • Svenska

Läs även

I dag råder kaos i Lysekil på västkusten, men när kommunen 2015 bestämde att göra skärgården mångkulturell var optimismen stor bland både invånare och politiker. Tanken var att Lysekil med sin idylliska, lugna miljö och goda ekonomi skulle klara av att ”integrera” de i huvudsak somaliska familjerna och lyckas med det som andra kommuner misslyckats med. Det fanns också en positiv erfarenhet från förr, då kommunen tagit emot finländare och flyktingar från Baltikum, vilket fungerar bra.

Tre år senare är Lysekil omskriven i riksmedia för sina upplopp och invandrargäng. Butiker och väktare attackeras. Det är återkommande rapporter om rån, misshandel och anlagda bränder. Den lugna skärgårdsmiljön med främst pensionärer har inte haft den effekt på de muslimska familjerna som förutspåddes. Istället har problemen blivit värre än någon annanstans när gängen inte mött motstånd.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Momma Hägg

  Somalier förblir alltid somalier. Och muslimer är obotliga.

 • YOTHI_TARZAN

  Extremt trist läsning – ryggradslösa politiker inget nytt

 • Rx_Styx

  Hjälpte det inte med fritidsgårdar. 🙂

 • Disqus

  Så länge Lysekilsborna själva inte antar utmaningen så kommer det att fortsätta och eventuellt bli värre

 • Mike

  Jättekul att läsa tycker jag, totalt verklighetsfrånvända människor som vägrar se eller prata om sanningen.
  Sektbeteende att i grupp stå och ljuga varje dag, trots att alla antagligen vet sanningen.

 • Mats Johansson

  ha ha ha ha så rätt åt rikknösarna,buh buh bäää bäää ni gråter som bebisar

 • stolt_svensk20

  Hoppas alla verklighetsfrånvända är nöjda nu, ni fick det ni ville ha, otacksamma människor

 • stolt_svensk20

  Håller med dig 100%

  • Lunkentuss

   Tack och bock.
   Vi får hoppas de kommer att få sota för sina gärningar och ställningstaganden och det med råge.

 • burnedout

  Erik Ullenhag (fd Integrationsminister (M) i den borgerliga regeringen
  2010-2014 ((numera (jojoru..) ambassadör i Jordanien) sa i dokumentärfilmen
  Tvärvändningen pa fragan om det var rätt eller fel att tillämpa
  Rheinfeldts
  invandringspolitiska signaldoktrin ”öppna era hjärtan” 2013
  att: ” Ja, nu har jag ju lämnat politiken sa nu behöver jag inte sta
  upp som politiker för det ” , slut citat, ett svar man ofta hör fran
  politiker och som visar pa det mest skrämmande inom
  svensk politik, friskrivningen fran ansvar, leka världsfrälse pa
  väljarnas bekostnad , ta vansinniga beslut , leva i gräddfil och sedan
  dra sig ur hela ansvaret och glassa vidare i livet pa medborgarens
  (skattebetalarens) bekostnad. Precis som diskussionen
  om medborgargarden kommer att aktualiseras (beställa och betala för
  privata polis- eller vaktbolag) kommer kravet pa medborgarkommissioner
  att bli mer aktuellt. Bevisföringen och ansvarsutkrävandet pa politiker
  och tjänstemän kommer att bli oundvikligt eftersom
  rättstatens och rättstatens tjänare (Hilda och Ruben) inte längre
  företräder medborgarnas intressen. Inför den kommande förändringen ( i
  sparet av rättsrötan och förfallet) blir det viktigt att samla
  information och data samt spara detta privat och enskilt.
  Man kan inte längre tex lita pa att samla data i sin dator eftersrom
  allt -ALLT- kan raderas utifran i dagens läge – utan man maste samla
  sina informationer pa CD eller pa sticks. Det finns fall i USA
  (sannolikt här ocksa) där folk fatt sina sparade mail raderade
  utifran, tänk pa detta o sprid detta.

 • DavidTh

  Varför utvisar man dom inte?

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend