László Toroczkai är partiledare för det snabbt växande partiet Mi Hazánk i Ungern. Partiet har gått till val på en självständig nationalistiskt plattform och betraktar sig själva som i opposition mot både Fideszregeringen och landets samlade vänsterblock. Även om partiet står närmare Fidesz politiskt, betraktar de Fidesz som ett opålitligt maktparti och hänvisar ofta till partiets liberala rötter. De menar också att korruptionen i Fidesz är utbredd och att gränsen mellan partiet och staten suddats ut. På grund av Fidesz stora dominans är nu strategin från Mi Hazánk att försöka pressa Fidesz att föra en ännu mer nationalistisk och konservativ politik. Foto: hungarytoday.hu

Nytt ungerskt nationalistparti växer – utmanar Fidesz

När Ungern gick till val under våren var omvärldens fokus på huruvida Ungerns konservativa regeringsparti Fidesz skulle kunna besegras eller inte. Till västvärldens stora besvikelse slutade oppositionens försök i en flopp, trots att man hade samlat flera oppositionspartier i en gemensam lista. Viktor Orbáns koalition, som består av Fidesz och Kristdemokraterna, lyckades nå egen majoritet. Igen. Det som emellertid många förbisett är att regeringen nu utmanas även högerifrån. Det nya partiet Mi Hazánk – Vårt fosterland – tog plats i parlamentet som det tredje största partiet. De betraktar Fidesz som ett maktparti som man inte kan lita på, och ser det som sin uppgift att driva på för en ännu starkare nationalistisk politik i landet. Nya Tider har intervjuat Andreas Feymark (AfS), som nyligen besökte partiet i Ungern.

Andreas Feymark är en av partitopparna i Alternativ för Sverige (AfS). Han berättar att Mi Hazánk tog kontakt med partiet tidigare under sommaren. Som ett parti utan parlamentarisk representation nationellt eller i EU, är det ovanligt för AfS att andra partier kontaktar dem och bjuder in dem. Ofta är det Alternativ för Sverige som sträcker ut handen till andra europeiska nationalistpartier, som dock ofta väljer att avböja samarbete i väntan på ett nationellt genombrott för AfS. Mi Hazánk var annorlunda, säger han. De vill knyta kontakt med europeiska likasinnade partier baserat på vilka värderingar dessa har, inte baserat bara på parlamentariska framgångar.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Erdogan godkänner Sveriges Natoansökan. Foto: Nato

Turkiska parlamentet godkände Natoansökan

🟠 UTRIKES Efter långa förhandlingar och förseningar har det turkiska parlamentet godkänt Sveriges ansökan om medlemskap i försvarsalliansen Nato. Det återstår nu bara två steg innan Sverige formellt blir medlem – först måste Erdogan skriva under och därefter måste även Ungern godkänna Sveriges ansökan.

Läs även:

Kanada byter premiärminister

Kanada byter premiärminister

🟠 UTRIKES Kanada byter nu premiärminister, tio år efter att den ”unge globale ledaren” Justin Trudeau kom till makten. Efterträdaren är Mark Carney, tidigare chef för Kanadas centralbank, novis inom politiken, men med erfarenhet inom ekonomi och finans, som nu kastas in i det handelskrig som USA:s president Donald Trump startat och som påskyndade Trudeaus fall.

Epsteins högra hand

Epsteins högra hand

🟠 UTRIKES Jeffrey Epstein, som dömdes för sextrafficking av minderåriga, är nu åter på tapeten sedan den nya enheten Task Force on the Declassification of Federal Secrets i februari klargjorde att dokumenten som rör Epstein och hans klienter ska offentliggöras.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.