Presstödet ger resultat

I februari fick Nya Tider godkänt av Presstödsnämnden för högre presstöd. Under 2014 hade tidningen vuxit med rekordfart. Enligt de mätningar som Tidningsstatistik gjort är Nya Tider den tidning som växt mest av alla i Sverige.

Detta hade förstås inte varit möjligt utan hjälp från alla som genomskådat gammelmedia och vill stödja Nya Tider med en prenumeration. Med det högre presstödet har Nya Tider kunnat satsa än mer på kvalitet, där vi nu har möjlighet att avdela reportrar att gräva riktigt djupt och ställa ansvariga mot väggen. Våra reportrar närvarar regelbundet vid intressanta rättegångar, åker med kort varsel till olika platser i landet och går igenom dokument hos olika myndigheter. I förra numret kunde vi till exempel skriva om de äldreanpassade lägenheterna i Enebyberg, Danderyd, som kommunen smusslar undan och ger till nyanlända familjer från Afrika och Mellanöstern, trots att svenska pensionärer stått i kö och betalat i åratal för att få en plats där de kan tillbringa sin ålderdom i lugn och ro.

Ett par nummer dessförinnan berättade vi om att Ikea offentligt bett om ursäkt efter att Nya Tider uppmärksammat att möbeljätten sökte ett barn till en ny reklamfilm med kravet att barnet inte skulle ha ”för blont utseende”. Redan under arbetet med artikeln valde den annonssajt vi kontaktade att ta bort den diskriminerande annonsen och vi kunde också avslöja att det var rollbesättaren Malin Myrén som använt sig av sin maktposition för att snedvrida rekryteringen i linje med sin egen mångkulturella agenda.

Några läsare har undrat om vi inte ska utöka sidantalet. Det korta svaret är nej, även om vi så klart på sikt vill erbjuda både högre utgivningstakt och mer material. Anledningen till att vi på kort sikt behåller 16 sidor är att vi vill fortsätta prioritera unika reportage med nyheter som inte finns att tillgå någon annanstans. Det finns inget självändamål i att betala extra för fler sidor och högre porto, det är innehållet som är avgörande. Det kan tilläggas att en del andra tidningar kanske har fler sidor, men fyller dessa till övervägande del med reklam.

Det spelar nämligen ingen roll att gammelmedia skriver spaltkilometer, om de samtidigt konsekvent undanhåller viktig information. Nya Tider kan därför, trots sina 16 sidor, berätta mer och viktigare saker. Vi kommer vissa veckor att öka sidantalet till 20 eller 24 sidor om det finns behov på grund av extra mycket och spännande material. Vi har redan gjort detta några gånger tidigare.

För tre nummer sedan hade vi ett reportage om en svenskfödd assyrier som åkte ned till Irak för att försvara sina fäders jord. Det är ännu ett exempel på unikt material. SVT hade visserligen ett inslag med assyriern, men valde att inte återge dennes högst anmärkningsvärda vittnesmål, bland annat att han sett transportflygplan landa i Mosul, som helt kontrolleras av Islamiska staten (IS). Nya Tider hade redan flera gånger tidigare rapporterat om att IS får stöd och vapenleveranser från olika håll. Bland annat skrev vi om att turkiska polisiära styrkor ingrep mot en vapentransport på väg till jihadister i Syrien, men fick backa sedan det visat sig att det var den turkiska säkerhetstjänsten som skötte leveransen.

Något vi är lite extra stolta över är just vår utrikesrapportering, där vi trots att vi är en veckotidning flera gånger har varit först med viktiga nyheter, bland annat att IS säljer olja via länder som formellt ingår i anti-IS-koalitionen. Även om det vid en första anblick kan verka som att händelser i Mellanöstern inte direkt berör Sverige påverkar de faktiskt även vår framtid. Dels har vi så klart flyktingströmmar som genereras i denna region och som ofta har Sverige som slutdestination. Det viktigaste är dock att de initierade nyheter som vi har förmånen att delge läsarna hjälper till att lägga ett pussel kring vilka krafter som styr världen och vilka agendor de arbetar efter. Detta om något påverkar utvecklingen i Sverige och med denna kunskap kan man sätta det som sker i Sverige i ett större sammanhang.

Genom att prenumerera bidrar Du till att Nya Tider kan behålla presstödet. För varje krona som betalas i prenumerationsavgift får tidningen ytterligare en krona genom presstödet. Det är enbart tack vare prenumeranternas stöd som våra reportrar kan fortsätta med sitt uppdrag.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

🟠 EKONOMI När 2023 nu summerats i bankernas bokslutskommunikéer inför årsredovisningarna, kan man konstatera att året blev en formidabel vinstkaskad – trots Sveriges allt mer trasiga ekonomi. De flesta stora affärsbankerna, med externa ägare, planerar att dela ut 40-60 procent av vinsten till aktieägarna. Att ägarna får utdelning när företagen går med vinst är inget problem, det är aktiebolagens uppgift att tjäna pengar till sina ägare. Problemet med storbankernas vinstutdelning ligger på ett annat plan, eftersom ägarnas risk har minimerats med hjälp av statens garantier. Men det finns banker som fungerar helt annorlunda.

Läs även:

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

Europas lantbrukares ihärdiga protester mot EU

🟠 KRÖNIKA Under december 2023 pågick intensiva sittningar i Europeiska parlamentet. Över 200 traktat skulle omförhandlas och många av dessa berörde medlemsländernas jordbruk. Resultaten blev kända när upprörda jordbrukare från Frankrike i väst till Litauen i öst körde ut på vägar och gator med sina traktorer prydda med protestskyltar.

Bokslut Greta

Bokslut Greta

🟠 KRÖNIKA Vad händer när liten blir stor och inte längre omhuldas av barnvänlig omsorg och speciella hänsyn? Det är något som klimataktivisten Greta Thunberg nu får erfara. Som myndig åtnjuter Greta Thunberg inte längre den upphöjda position hon tidigare hade och från olika håll börjar det nu komma kritik.

Intressegrupper och deras konspirationer

🟠 LEDARE Muslimer, globalister, EU-byråkrater … I nummer två berör vi i olika artiklar olika maktgrupper i världen som verkar för att främja sina intressen. Ibland sammanfaller dessa intressen, ibland går de emot varandra, men det finns knappast en enda konspiration. Det vi kan veta med säkerhet är att de struntar helt i vanliga människor och går bokstavligen över lik för att nå sina mål – hur mycket de än kallar sig filantroper.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.