Talman Andreas Norlén tillsammans med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson meddelar att man kommer att genomföra en riksdagsomröstning gällande det nya regeringsunderlaget. Foto: Stillbild Sveriges Riksdag

Regeringsbildningen klar – SD utanför regeringen

INRIKES
SD, M, KD och L kunde under förmiddagen meddela att man nått en överenskommelse kallad ”Tidöavtalet: Överenskommelse för Sverige”. M, KD och L bildar regering och SD står utanför – men får inflytande i flera för partiet viktiga frågor.

Det var under fredagsförmiddagen som de fyra högerpartierna gemensamt höll en pressträff där man meddelade att man nått samförstånd efter omfattande förhandlingar och därför kan presentera en regeringsbildning som kan stå på egna ben.

Partiernas nya överenskommelse sinsemellan är sammanställd i det nya så kallade ”Tidöavtalet”, ett dokument på 62 sidor. Avtalet har fått sitt namn efter de förhandlingar som under veckan hållits på Tidö slott utanför Västerås och innefattar flera punkter där man i sju samarbetsprojekt avhandlar den nya regeringens planerade politik inom områden som kriminalitet, migration och integration, energipolitik, sjukvård, skolan och att stärka fri- och rättigheter.

Jimmie Åkesson, SD, och Ulf Kristersson, M. Foto: Twitter

På måndag kommer riksdagen att rösta om regeringsbildningen och förutsatt att inte minst två av riksdagsledamöterna röstar emot sina partier kommer Sverige att få en ny regering.

Även om Sverigedemokraterna kommer att stå utanför regeringen står det klart att de kommer ut som en stark vinnare efter förhandlingarna då flera omfattande förändringar kommer att ske inom migrations-, kriminal- och biståndspolitiken, allt efter de krav partiet ställt på de övriga partierna.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Tidöavtalets vinster och vådor

Tidöavtalets vinster och vådor

🟠 Det är onekligen så att Sverigedemokraterna fått genomslag för sin politik i Tidöavtalet. Samtidigt är åtgärderna som där presenteras otillräckliga för att lösa Sveriges problem och det finns också flera dunkla punkter i avtalet, vilket sannolikt kommer skapa tolkningsstrider framöver. Det skriver veckans debattör, Simon O Pettersson, tidigare kommunfullmäktigeledamot för Sverigededemokraterna, och drar slutsatsen att SD inte kommer att kunna undgå en svekdebatt från sina anhängare.

Har du koll på årets nya lagar?

Har du koll på årets nya lagar?

🟠 INRIKES Vid årsskiftet trädde ett antal nya lagar och förordningar i kraft. Precis som inför förra året rör det dock helt andra områden än invandringspolitiken, vilket gör att det utlovade paradigmskiftet ser ut att få vänta minst ett år till. Fortfarande ligger de flesta utlovade invandringsreformerna i utredningar som ska vara klara först nästa år. På andra områden sker dock större förändringar: reduktionsplikten för diesel sänks till EU:s miniminivå – samtidigt som skatten ökar något. Fler medborgare ska övervakas. Mediestödet görs om för att gynna systemlojala aktörer. Utpekade ”terrorister” får sina tillgångar frysta. Företag som bygger vindkraft till havs tvingas betala sina anslutningskostnader själva.

Läs även:

Nytt massivt svenskt stödpaket till Ukraina

Nytt massivt svenskt stödpaket till Ukraina

🟠 INRIKES Regeringen har utannonserat ett nytt massivt militärt stödpaket till Ukraina. Det kommande stödpaketet blir det 15:e i ordningen och det största till dags dato. Det kommer bland annat inkludera en marin satsning i form av den unika svenska Stridsbåt 90 – men samtidigt kommer det innebära en ytterligare minskning av Sveriges egen försvarsförmåga.

Utvisas efter 34 år i Sverige

Utvisas efter 34 år i Sverige

🟠 BROTT OCH STRAFF Den seriekriminelle afrikanske invandraren Geofrey Kitutu döms till utvisning trots att han befunnit sig i Sverige i 34 år – men han är välkommen tillbaka till landet han plågat med sin kriminalitet om bara 10 år.

Säpos nya terrorhotsrapport – muslimer fortsatt största hotet

Säpos nya terrorhotsrapport – muslimer fortsatt största hotet

🟠 INRIKES Enligt en ny rapport från Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) kvarstår radikala muslimer som den enskilt största terrorhotsgruppen mot svenskar, både i Sverige och internationellt. Samtidigt varnar man för det man kallar för ”anti-etablissemangsextremism” som ”högerextremister” står för genom anti-statligt narrativ och propaganda på nätet.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.