Skip to Content

En leende Salvini poserar för fotograferna iförd bygghjälm framför villan innan den revs. Foto: Stillbild Youtube

Salvini angriper maffian

Digital utgåva

Vice premiärministern och inrikesministern Matteo Salvini lovade på tisdagen att maffiasyndikatens dagar i Italiens var räknade.

Publicerad: 23 december, 2018, 12:32

  • Svenska

Läs även

”Vi är de som är starkare” sade Lega-ledaren Salvini till en publik i Sorbolo, nära Parma, vid en ceremoni för överlämnandet av en beslagtagen fastighet till Finanspolisen. Egendomen har beslagtagits från ’Ndrangheta-maffian, baserad i Kalabrien.

”De kan klara sig i några månader eller några år, men Maffian, Camorran och ’Ndrangheta kommer att utplånas från detta fantastiska lands yta. Vi gör vårt allt.”

Förra månaden inledde Salvini, iklädd bygghjälm, personligen rivningen av en lyxvilla i Rom utan bygglov, ägd av ett maffiasyndikat.

Han är känd som ”Kaptenen” hos sina anhängare och lade ut en video på Twitter där han spakar en grävskopa och river delar av taket på huset innan italienska armén tog över och rev resten av villan. ”Kaptenen aktiverar bulldozern!” löd tweeten.

Fastigheten kommer att förvandlas till en lekplats, sade Salvini. Åtta andra villor som hör till Casamonica-maffian konfiskerades också, rapporterade Reuters.

Salvini har lovat att inte bara angripa illegal invandring utan även organiserad brottslighet. Han sade att myndigheterna kommer att angripa maffian ”grannskap efter grannskap, gata efter gata, hus efter hus och affär efter affär”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • 82%ValdeDetta

    Äntligen en som gör något!

  • busquador

    Rättsväsendet har blivit och kanske varit en inkassobyrå.

Argentina i konkurs – för nionde gången

UTRIKESI december 2019 tillträdde Alberto Fernández som ny president i Argentina. Hans nya vänstermittenregering har dock fått en tuff start, och nu meddelar landet att de inte kan betala räntor på 500 miljoner amerikanska dollar till utländska obligationsägare. Argentinas mål är att undvika en liknande ekonomisk härdsmälta som 2001, då landet noterades för historiens största statskonkurs då fordringsägare förlorade 80 miljarder dollar. Nya Tider reder ut vad de inställda betalningarna innebär för Argentina och vad en statskonkurs innebär.

Zimbabwes vicepresident anklagar vita för landets svåra ekonomiska situation

UTRIKESZimbabwes vicepresident Kembo Mohadi har anklagat vita människor för landets dåliga ekonomiska läge. Zimbabwe har varit i recession sedan självständigheten från Storbritannien 1980 eftersom de tidigare koloniherrarna inte hade lärt dem hur man gör affärer, säger Mohadi till ZBC TV.

Turkiets interventioner i Libyen

UTRIKESI dag tävlar Turkiet om titeln ”toppligist” i både Europa och Nordafrika. Förutom spionskandalen med Frankrike har Turkiet direkt lagt sig i den libyska konflikten på ett omfattande och kontroversiellt sätt, vilket har fördjupat de befintliga spänningarna.

Trumpadministrationen meddelar att USA lämnar WHO i juli 2021

UTRIKESTrumpadministrationen lämnade in ett meddelande om utträde ur Världshälsoorganisationen till FN:s generalsekreterare under tisdagen, sade en högt uppsatt tjänsteman inom administrationen till Fox News, efter att president Trump i veckor har kritiserat WHO:s hantering av coronaviruspandemin och vad han kallar deras pro-Kina-partiskhet.

Rysk miljardär vill köpa hotade statyer från USA

UTRIKESDen ryske miljardären Andrey Filatov erbjuder sig att köpa två statyer som BLM-demonstranter vill ha bort från amerikanska städer och säger att både president Theodore Roosevelt och pionjären Alexander Baranov lämnade ett ”positivt intryck” på hans land

Tysklands kvinnliga ledare upplöser elitstyrka

UTRIKESDen tyska regeringen – förbundskansler Angela Merkel, försvarsminister Kramp-Karrenbauer och Agnieszka Brugger, en grön parlamentsledamot i parlamentets försvarsutskott – har beslutat sig för att upplösa en elitsoldatenhet.

Ny fransk justitieminister vill att Le Pens parti förbjuds

UTRIKESDen stora överraskningen inom den nya franska regeringen efter ombildningen är utnämnandet av advokaten Éric Dupond-Moretti till justitieminister.

Populär schackkanal drabbad av YouTubes algoritm mot ”rasism”

UTRIKESAtt säga saker som ”vit löpare slår svart bonde” är nu för rasistiskt för Googles artificiella intelligens.

Gå till arkivet

Send this to a friend