Skip to Content

En leende Salvini poserar för fotograferna iförd bygghjälm framför villan innan den revs. Foto: Stillbild Youtube

Salvini angriper maffian

Digital utgåva

Vice premiärministern och inrikesministern Matteo Salvini lovade på tisdagen att maffiasyndikatens dagar i Italiens var räknade.

Publicerad: 23 december, 2018, 12:32

  • Svenska

Läs även

”Vi är de som är starkare” sade Lega-ledaren Salvini till en publik i Sorbolo, nära Parma, vid en ceremoni för överlämnandet av en beslagtagen fastighet till Finanspolisen. Egendomen har beslagtagits från ’Ndrangheta-maffian, baserad i Kalabrien.

”De kan klara sig i några månader eller några år, men Maffian, Camorran och ’Ndrangheta kommer att utplånas från detta fantastiska lands yta. Vi gör vårt allt.”

Förra månaden inledde Salvini, iklädd bygghjälm, personligen rivningen av en lyxvilla i Rom utan bygglov, ägd av ett maffiasyndikat.

Han är känd som ”Kaptenen” hos sina anhängare och lade ut en video på Twitter där han spakar en grävskopa och river delar av taket på huset innan italienska armén tog över och rev resten av villan. ”Kaptenen aktiverar bulldozern!” löd tweeten.

Fastigheten kommer att förvandlas till en lekplats, sade Salvini. Åtta andra villor som hör till Casamonica-maffian konfiskerades också, rapporterade Reuters.

Salvini har lovat att inte bara angripa illegal invandring utan även organiserad brottslighet. Han sade att myndigheterna kommer att angripa maffian ”grannskap efter grannskap, gata efter gata, hus efter hus och affär efter affär”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • 82%ValdeDetta

    Äntligen en som gör något!

  • busquador

    Rättsväsendet har blivit och kanske varit en inkassobyrå.

Trumps rådgivare avgår – oklart hur

UTRIKESDen amerikanske presidenten Donald Trump meddelade på tisdagen att han gör sig av med sin rådgivare John Bolton. Bolton är av skiljaktig mening; han hävdar att det är han själv som sagt upp sig.

11-åring giftes bort enligt muslimsk tradition

UTRIKESEtt filmklipp som visar hur en 11-årig flicka gifter sig med sin 22-åriga kusin i Iran har skapat starka reaktioner. Traditionen med barngiftermål, precis som kusingiftermål, är stark i många muslimska länder trots lagar som skall begränsa förekomsten.

Tomma ord: Kändisar som hade lovat att ta hand om invandrare

UTRIKESFranska och brittiska kändisar som hade skapat uppmärksamhet runt sig själva genom att säga att de skulle ta emot illegala invandrare hemma, har inte gjort det.

Orbán talar vid Budapests tredje Demografiska toppmöte

UTRIKESTorsdagen den 5 september var den ungerske premiärministern ordförande för ett internationellt möte för att främja den ”traditionella familjemodellen”. Det är tredje gången som ett sådant möte organiseras i Budapest, de tidigare tillfällena var 2015 och 2017.

ANC försöker tona ned främlingsfientligt våld i Sydafrika

UTRIKESANC:s generalsekreterare Ace Magashule har förnekat förekomsten av främlingsfientlighet i Sydafrika, och beskriver attackerna mot utlänningar som enbart ”brottslighet”. Men Nya Tider har talat med malawier och kongoleser som motsade Magashule.

Mål för jihadistisk terrorism: En översikt över femton år av angrepp i väst

UTRIKESStadsbussar i London, Boston Marathon, kontoret för den franska satirtidningen Charlie Hebdo i Paris, Bryssels flygplats och julmarknaden i Berlin. Den skenbara kopplingen mellan dessa platser är att de alla har varit ett mål för jihadistiska terroristattacker. Detta konstaterar det nederländska inrikesministeriets underrättelse- och säkerhetstjänst AIVD i en rapport som konstaterar att 75 procent av dessa dåd har utförts de senaste fem åren.

Tyskarna beväpnar sig

Antalet tyskar med vapenlicens har ökat markant. En av de främsta orsakerna till detta är migrantangreppen i Köln. I en förbundsstat i norr är antalet vapenägare särskilt högt.

Gula västarna: Förnyad mobilisering

Vid starten av det nya läsåret samlades några tusen Gula västar i flera större städer i Frankrike, en ökning av mobiliseringen efter sommarens relativa lugn. Sammandrabbningar utbröt särskilt i Montpellier och i Rouen.

Gå till arkivet

Send this to a friend