Skip to Content

Skolans rektor, Mark Federman, och Barnor Hesse, svart aktivist och professor vid Northwestern University i Illinois. Föräldrar uppmanas läsa vissa böcker, och eleverna förhörs om det. Foto: Triump Learning/privat
UTRIKES

Skola uppmanar elever att avskaffa vithet och bli vita förrädare

Digital utgåva

En skola har uppmärksammats för att ha spritt antivit propaganda till eleverna i enlighet med en läroplan som delvis utarbetats av ”antirasistiska” organisationer. Bland annat skickades en undersökning ut med målet att mottagaren skulle gradera sin ”vithet” och att bli ”vita förrädare” för att kunna ”avskaffa vithet”.

Publicerad: 24 februari, 2021, 03:19

  • Svenska

Läs även

Även om det ofta förnekas att det existerar, så ser man allt fler tecken på en uppenbar antivit agenda inom medier, politik och skola i västvärlden där målet är att omvandla vita nationer till mångkulturella sådana där vita människor blir en minoritet. Det senaste fallet där denna agenda blir övertydlig kommer ifrån USA och en skola i den liberalt styrda staden New York, East Side Community High School.

Där har skolans rektor, Mark Federman, infört en läroplan med ett flertal antivita propagandaåtgärder ämnade att få barnen att ifrågasätta och ta avstånd från vithet” – vilket associeras med negativa uppfattningar – rapporterar New York Post.

Genom ett aktivt samarbete med förment ”antirasistiska” organisationer delar man ut läromaterial som hyllar ”vita förrädare” och ”nedmonterar institutioner”, allt med udden riktad mot vita människor. Vita elever är dessutom en liten minoritet och utgör bara 18 procent av eleverna på skolan. Det hela är ett led i en omfattande ”omstrukturering” av skolan så att den blir mer ”antirasistisk” – något som tar sig uttryck i en undervisning fylld av antivit propaganda.

Får lära sig att gradera ”vithet” och att ”vita förrädare” är bra

Det är efter att föräldrar till elever på skolan fått sig hemskickat dokument i måndags i förra veckan där man vill att föräldrarna skall reflektera över var de landar på en politiskt korrekt skala över ”vithet” som skolans riktade antivita propaganda kommit i ljuset.

Efter att först ha delat materialet med skolans anställda skickade man ut ett undersökningsdokument till elevernas föräldrar – målet tycks ha varit att sätta press på föräldrarna till att låta sig graderas på en skala från ”vita extremister” till de som ”vill avskaffa vithet”, där det senare ansågs vara höjden av godhet.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Facebook uppmanar politiska oliktänkare att söka hjälp

INTERNETDen sociala mediejätten Facebook har lanserat en ny funktion, där användare varnas om att de kan ha utsatts för ”extremistiskt innehåll” på plattformen. Användarna uppmanas nu att ”få stöd av experter” och att ”höra vad personer som har flytt våldsamma grupper har att säga”.

Australiens premiärminister: De som dör av vaccin skulle ha tagit reda på riskerna

Australiens premiärminister Scott Morrison menar att ingen är tvingad att ta covid-vaccin, att alla har haft möjlighet att informera sig om riskera och att de som låter sig vaccineras har gjort ett informerat val.

Rondell under havet på Färöarna besågs av Drottning Margarethe

UTRIKESEtt nytt tunnelsystem som förbinder Färöarnas största öar fördelar trafiken genom en konstnärligt utsmyckad rondell under havet. Trafiklösningen, som är helt skyddad från alla väder, väckte stor uppmärksamhet först när den konstnärliga rondellen som ett PR-trick presenterades för Drottning Margrethe åtta månader efter trafiköppningen.

Första röret i Nord Stream 2 klart – SVT rapporterar som amerikanska UD vill

UTRIKESRedan den 4 juni meddelade Nord Stream 2 att det första röret färdigställts och började fyllas med gas. Tyska rubriker löd ”USA besegrats” eller ”häver sanktionerna”. I svensk systemmedia försökte man den 21 juli hjälpa USA genom att hävda att USA och Tysklands överenskommelse om ledningen nu medger att man återupptar byggandet, trots att ledningen redan börjat användas.

Storvuxen man tävlar mot kvinnor i tyngdlyftnings-OS

AUSTRALIENGavin Hubbard är en 117 kg tung man som genomgått könsbyte och numera kal­lar sig Laurel. Han blir nu den förste transsexuelle idrottsmannen att tävla mot kvinnor i OS i tyngdlyftning.

FPÖ:s nye partiledare kritiserar regeringens coronarestriktioner

ÖSTERRIKEDen 19 juni valde Österrikiska frihetspartiet den tidigare inrikesministern Herbert Kickl till ny partiledare. Den tyska tidskriften Zuerst! har talat med FPÖ:s nye starke man och hur han vill lyfta upp sitt parti igen. Översatt av Nya Tider.

Ungern, Polen och Frankrike i förändringarnas tid

UTRIKESEndast under den senaste veckan inträffade händelser som tolkats olika i den svenska mediesfären. I vanlig ordning görs Ungerns premiärministern Viktor Orbán till den mest skyldige, tätt åtföljd av sina polska kolleger. Däremot tuktas den protesterande befolkningen till lydnad och hörsamhet i Europas kulturland Frankrike.

EU-domstolen: Arbetsgivare kan förbjuda muslimsk huvudduk

UTRIKESDen 15 juli kom ett principiellt viktigt beslut i EU-domstolen. Arbetsgivare har nu nämligen rätt att neka anställda att bära exempelvis muslimsk huvudduk, som hijab och burka, förutsatt att arbetsgivaren kan påvisa att det skulle uppstå sociala konflikter eller om neutraliteten gentemot kunder kan riskeras. Beslutet väntas återverkningar även i Sverige

Gå till arkivet

Send this to a friend