Skip to Content

Sveriges Radio propagerar för islamism i barnprogram och deras prisbelönta journalist utförde terrordåd i Paris.

Efter SR-journalistens terrordåd: Här är personerna i statliga media som stödjer islamism

Sveriges Radios journalist Farid Ikken skottskadades på svenska nationaldagen när han begick ett muslimskt terrordåd utanför den kristna katedralen Notre Dame de Paris. På SR försökte man först mörka kopplingen, men Nya Tider kan nu redovisa att stöd och ursäktande av islamism och terrorism är genomgående på svensk public service.

Publicerad: 10 juni, 2017, 10:09

 • Svenska

Läs även

Den 6 juni på Sveriges nationaldag skedde ett terrordåd utanför katedralen Notre Dame de Paris. En man med arabiskt utseende attackerade en polisman med en hammare. Polisen försvarade sig med sin pistol och terroristen fick föras till sjukhus med skottskador. Enligt franska medier är terroristen Farid Ikken, 40. Att attackera nära kristna byggnader har blivit ett vanligt tillvägagångssätt för muslimska terrorister i Europa som vill skända och förnedra kristna.

Farid Ikken, 40, SR-journalist, utförde terrordåd utanför domkyrkan Notre Dam de Paris. Foto: Linedin

Farid Ikken, 40, SR-journalist, utförde terrordåd utanför domkyrkan Notre Dam de Paris. Foto: Linedin

Farid Ikken är journalist på Sveriges Radio (SR), som tidigare fått pris för sina reportage om hur utvisade invandrare tvingas söka sjukvård anonymt. Detta bara två månader efter att en annan muslim som sökt asyl i Sverige kört ihjäl fem människor på Drottninggatan i Stockholm. Den muslimska terroristen i Stockholm var utvisad men stannade ändå kvar i Sverige, och var alltså just en sådan person som Farid Ikkens reportage försökte skapa sympati för.

SR-journalisten har bekänt trohet till terrorarmén Islamiska staten, som tagit på sig flera liknande terrordåd mot europeiska städer. Hans hyllade inslag om hur synd det är om utvisade invandrare som vägrat lämna Sverige visade sig alltså vara dold propaganda från en muslimsk terrorist som använt plattformen i den statliga radion för att underlätta för andra muslimska terrorister och för att islamisera Europa.

 

Försökte dölja terroristens jobb på Sveriges Radio

Att den statligt finansierade radion haft muslimska terrorister och anhängare till Islamiska staten anställda, som med sina inslag fått propagera för mer hjälp till andra muslimer, är något som först tystades ned i svenska medier. Nyheten avslöjades först av nättidningen Fria Tider och saken spreds snabbt därefter i andra nättidningar och sociala medier. Den 8 juni tvingades slutligen SR medge och kommentera att de haft en anhängare till Islamiska staten anställd som begått terror i Europa. Den ansvariga på SR:s P1, Nina Glans, säger dock att hon bara har ”vaga minnen” av den muslimska terroristen som de haft hos sig på Radiohuset.

Nya Tiders sammanfattning visar att Farid Ikken bara är en i raden av anställda inom statlig media som stödjer idén om att islamisera Europa med våld.

 

SR-journalisten Täppas Fogelberg om konstnär som hotas av muslimer: ”Får skylla sig själv”

Farid Ikken är långt ifrån ett undantag när det kommer till sympati med muslimsk terrorism inom den statligt finansierade median.

Täppas Fogelberg: Dödhotade konstnärer "får skylla sig själva". Foto: Wikipedia

Täppas Fogelberg: Dödhotade konstnärer “får skylla sig själva”. Foto: Wikipedia

Den 5 oktober 2012 lät SVT publicera en text skriven av en av deras egna anställda, Täppas Fogelberg, där denne skrev att konstnären Lars Vilks ”får skylla sig själv” när han dödshotats av muslimer eftersom han har kränkt islam. Lars Vilks får ”stå sitt kast”, menade Täppas Fogelberg, som fortfarande är anställd på SR. Fogelberg ville även att man på YouTube skulle strömma den muslimska stormningen av Lars Vilks hus.

 

SR-Journalisten Alice Petrén om tecknare som mördats av muslimer: ”Det är ju inte oskyldiga personer”

När den SR-anställda Alice Petrén rapporterade om det muslimska massmordet på anställda vid den franska skämttidningen Charlie Hebdo, då ett antal muslimer bröt sig in på redaktionen och sköt ihjäl tolv fransmän, förklarade hon den 8 januari 2015 att de mördade inte var ”oskyldiga personer”, eftersom de kränkt muslimer genom att inte följa det muslimska förbudet att avbilda deras profet Muhammed.

 

SR-journalisten Helena Groll efter muslimska terrorangreppet mot judar i Köpenhamn: ”Har judarna själva ett ansvar?”

Den 15 februari 2015 genomförde tre muslimer under en och samma natt ett flertal terrorangrepp mot olika mål i Köpenhamn, bland annat mot kulturhuset där konstnären Lars Vilks skulle framträda och prata om hur han trotsat det muslimska kravet på att få bestämma vad Europa får lov att rita i sina egna länder. Samtidigt angreps också en synagoga, vilket fick Israel att råda judar att flytta tillbaka till Israel eftersom inflödet av miljontals muslimer gjort Europa osäkert. I en intervju med Israels ambassadör undrade SR-reportern Helena Groll om inte judarna själva har ett ansvar för att muslimer försöker mörda dem. Frågan resulterade i upprörda känslor som senare tvingade Sveriges Radio att be om ursäkt.

 

Barn luras göra jihadist-tecken i barnprogram

Även Sveriges television, som ingår i samma statligt finansierade mediehus, har varit i hetluften för att propagera för muslimsk terrorism. Programledaren Doreen Månsson, vars pappa är från Irak och som bytt ut svenska namn till Ahmed när hon sjunger svenska barnvisor i SVT, väckte internationell uppmärksamhet när hon lät en barnkör framföra en sång samtidigt som de gjorde det muslimska Tawheed-tecknet. Tecknet, som är ett långfinger uppsträckt mot himlen, används regelmässigt av terrorister i muslimska propagandafilmer. I SVT visades en blandning av blonda svenska barn och flickor med muslimsk slöja som tillsammans gjorde tecknet om islamsk överlägsenhet.

Programledaren Doreen väckte internationell avsky när hon lät göra det muslimska Tawheed-tecknet. Stillbild: SVT

Programledaren Doreen väckte internationell avsky när hon lät göra det muslimska Tawheed-tecknet. Stillbild: SVT

Programledaren Doreen (t.v.), vars pappa är från Irak, har bytt ut svenska namn till Muhammed när hon sjunger svenska barnvisor i SVT. Hon vill att barn ska göra Tawheed-tecknet, som används av muslimska fundamentalister och terrorister. När USA:s dåvarande president Barack Obama vid ett möte med afrikanska ledare i augusti 2014 gjorde en gest som kunde uppfattas som Tawheed fick han omfattande kritik. Stillbild: SVT/IS

Programledaren Doreen (t.v.), vars pappa är från Irak, har bytt ut svenska namn till Ahmed när hon sjunger svenska barnvisor i SVT. Hon vill att barn ska göra Tawheed-tecknet, som används av muslimska fundamentalister och terrorister. När USA:s dåvarande president Barack Obama vid ett möte med afrikanska ledare i augusti 2014 gjorde en gest som kunde uppfattas som Tawheed fick han omfattande kritik. Stillbild: SVT/IS

 

Muslimer som propagerar islam i statliga media

SVT har tidigare fått kritik för att de framhävt unga flickor i muslimska slöjor i sina barnprogram så ofta att dessa flickor faktiskt är överrepresenterade. Bland annat i Sydsvenskan den 26 april 2016 fördömdes hur SVT ständigt visar upp flickor i muslimsk uniform. Safa Safiyari, som är från Iran och ansvarar för barnprogrammen i SVT, svarade på kritiken med att SVT bara visar hur barn kan klä sig. Safa Safiyari försvarade också att muslimen Gina Dirawi utsågs till julvärd i SVT:s julsändningar trots att dagen är den största kristna högtiden.

Den muslimska propagandan och stödet för islamsk terrorism inom public service går bortom bara naiv tolerans, menar många som på internet diskuterar hur SVT:s innehåll förändrats med inslag om Ramadan och användandet av muslimska uttryck och slagord. I många fall handlar det om att personer som själva är muslimer utnyttjar den plattform de fått i statliga media för att propagera islamisering. Ibland är stödet för islamiseringen subtil, med muslimska tecken och flickor i slöja, men på senare år har också stödet för regelrätt terror i islams namn propagerats allt mer öppet.

*Uppdaterad: Det stod tidigare “Muhammed” angående barnvisor, men rätt är “Ahmed”.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Perq Elest

  Dags att rensa upp i media och avlägsna terroristsupportrarna. Det måste också vara möjligt att inte betala Radio och TV avgift.
  Jag vill inte sponsra en politisk minoritet som härskar via media mot det egna landet.

  • Jon

   Har sagt upp tv & radiolicensen, faktum är att jag sedan minst 5år tillbaka aldrig tittar på SVT, aldrig lyssnar på SR eller för den delen läser svens msm media och jag är konsekvent. Om vi alla gör detta så kan de snart slå igen portarna för gott. Finns absolut ingen anledning att betala för sin egen vänster indoktrinering, det finns så mycket annan alternativ media som är tusen gånger bättre än de ovan angivna och Nya Tider är ett bra exempel på detta.

   • Gnurduff von vinkelstjärt

    Har inte betalat på drygt 3 år nu och inte köpt någon slask-tidning heller på ännu längre tid ! !

    Det intressanta som jag sett är att allt färre tar Metro på buss o tåg stationerna 😉

 • Dacke

  Inte undra på att svenska folket är heligt förbannade på den muslimska propaganda som SR och flera medier dagligen sprider. Vid varje attentat som begås i Islam´s namn kommer de sedvanliga ursäkterna. När muslimer jublar i sina hemländer över ett “lyckad bombning” dröjer det inte länge förrän våra propagandamedier kablar ut att de egentligen inte vet vad som hänt? När de saudiska fotbollsspelarna tillsammans med de australiska skulle ha en tyst minut för två australiska medborgare som omkom vid attentatet i England, vände sig demonstrativt de saudiska spelarna ryggen och gick omkring, under den tysta minuten. I Sverige kunde vi få förklaringen att de inte har sådana “sedvanor” i Saudiarabien? En lika krystad förklaring fick vi vid 11/9 01 (World Trade Center) då det jublades och “joddlades” överallt i arabvärlden? Förklaringen lät inte vänta på sig i lögnmedia, som menade att dessa inte var informerade vad som egentligen hänt! Idag hade det nog uppfattats som “hets mot folkgrupp” med att idiotförklara hela det muslimska samhället? Nu försöker samma medier idiotförklara det svenska folket?

 • katarina broman

  Det här träsket som utgör Public Service måste torrläggas. Det är en nödvändighet!

 • Hans Karlsson

  “Safa Safiyari försvarade också att muslimen Gina Dirawi utsågs till julvärd i SVT:s julsändningar trots att dagen är den största kristna högtiden.”
  . . . en mening som säger allt om hur djupt SVT/SR har sjunkit och om hur lite värt Sveriges folk, dess traditioner, kultur, värderingar och för många den kristna religionen är i deras ögon. SKAM!

 • Lin Isvilke

  Sluta betala tv-licensen och hitta alternativa media på Internet. Ingen av de skattefinansierade medierna är såsom man skulle kunna begära och förvänta sig, neutrala. De har alla en vänsterpolitisk agenda

 • Televisterna (mitt namn på journalister vid SVT) är i mitt tycke både mediokra, aningslösa och korkade.

 • Icefrontier

  “har bytt ut svenska namn till Muhammed när hon sjunger svenska barnvisor i SVT”

  Stämmer inte detta?

  • RestlessHeart

   Jag ver inte om det stämmer eller inte..men om man läser artikeln så står det i en mening att hon bytt till Achmed…och i bildtexten står det Mohammed.
   Har hon bytt till BÅDE Achmed och Mohammed?
   Byter hon till andra namn med!?

   Skribenten otydlig.

   • Tack för påpekandet! Vi har nu ändrat så att det står Ahmed, som är det korrekta.

   • Icefrontier

    Jag tolkar det som att flera olika namn bytts ut.

 • Hans

  Hur man löser detta problem kapa pekfingret på alla. Hur svårt var det..
  Nää skämt å sido.
  Ett synnerligen tråkig bild att se, bättre var det förr helt klart.
  Å då får vi gå ända tillbaka före 1980 då slapp man att se detta. Så med facit i handen det har spårat ut fullständigt. Så vad skall det göras för att slippa se detta elände och framför allt läsa om detta.
  Ha nu en god sommar på er alla där ute i vårt fina avlånga land Sverige med sina än så länge gamla fina kyrkor.
  Från den tid då våra Konungar tågade ut i krig lite överallt å lät huvuden rulla, å att katekesen skulle läsas 24/7.
  Ja säg då det, de var tider det. kungen framför allt å F,A,N ta den som sa annat det var då fick ett huvud rulla poff.
  Idag hehe skall vi lyssna till vad nytt folk säger till oss att vi skall göra med våra seder med mera.
  Om en människa ställer sig på ett torg och beklagar sig om detta fenomen som har tagit över vårt samhälle.
  Då gott folk är man helt plötsligt rasist som hatar andra. Hmm hur tänker de som utbringar denna synnerligt dåligt genom tänkta fras Rasist. Kan ej tro att någon vettig människa i detta land har något emot andra människor.
  Men i landet Sverige finnes det sedan urminnes tider seder och bruk som ej är av sådan karaktär som de som vill annat än det som är ordinärt här i Sverige.
  Sverige är ett kristet land sedan 1100-1200 talet cirka å att vi nu skall bli ett icke kristet land känns fel mycket fel. Så gott folk även om ni ej springer ner kyrkorna så tänk till för om det får fortsätta så som det är nu.
  Blir det snart dags att vända sina skallar åt ett annat håll och med rumpor upp mot vädret.
  mvh HB

 • Sparven86

  Ingen ide att stödja någon form av gammal media de är helt emot alla åsikter som inte faller inom deras begränsade åsiktskorridor, bara bra att de dör ut med annat totalitärt avskräde som kommunism och islamism (vilka journalister verkar älska).

 • Gnurduff von vinkelstjärt

  Underbart fantastiskt att ni släpar fram de äckliga “råttorna” ut i ljuset , artiklar av denna sort vill jag gärna se mer av .

  Mitt intryck är att ALL MSM i Sverige har dessa avarter bland sina sk “journalister” , dessa måste brännmärkas så tydligt som möjligt så att folk i framtiden vet vilka som försökte förstöra vårt trygga och vackra land ! !

 • Bajen666

  Efter att ha läst detta så känner jag mig lite stolt som licens-skolkare, aldrig betalt en krona till SVT.

 • Micke

  Jag skulle vilja se källor på saker som står i artiklar. Detta så jag kan avfärda de som säger att nya tider är bara rasister. De har svårare att komma undan då.

 • Freedom

  Clean it up!

 • von_Oben

  SVT betyder väl Sympatierna Till Vänster så allt är väl helt i sin ordning?!

 • spillan

  Det är viktigt att alternativ media hänger ut dessa mullvader till journalister, de jobbar hårt med att marknadsföra socialismen i sverige. Faktum är att Riksdagsvalet avgörs av media, annars hade vi inte haft den misslyckade politik vi utsatts för under lång tid, vanligt folk är lätt att manipulera, trots att de fått betydligt sämre.

 • SafUgglas

  Utplundrade skattepengar som går till att stöta muslimverksamhet och korrupta politiker? Att ni inte skäms!!!

 • #NOVEGAN

  Islamism & Marxism: 2 sidor av samma mynt

 • Kjell Andersson

  Inget nytt det har på gott länge PK-Media mörkar som alltid :p

 • Holeloh

  Ruggigt!

 • Pansy_Hunks

  Drain the Swamp!

 • brisslan

  Är det inte snart tid för normala länder att, utfärda inreseförbud för s,k, dumsvenskar. Det är ju inte några, som bör välkomnas, sjuka människor bör stanna hemma.

Svensk krisberedskap i djup kris

INRIKESCoronapandemin lamslår länder över hela världen. Nu har en diskussion blossat upp om den civila krisberedskapen, som var välutvecklad i Sverige fram till 1990-talet. Det civila försvaret skulle bistå militären i händelse av mobilisering, men även samhället i händelse av kris. I dag är det mesta borta. Varför blev det så, och vad har resultatet blivit? Nya Tider har talat med försvarspolitikerna Mikael Jansson och Roger Richtoff, samt läkaren Mikael Fjällid, som alla berättar om ett ”just-in-time”-samhälle som bryter ihop när krisen kommer.

180 döda i Sverige – Antalet platser i intensivvården snart slut

INRIKESAntalet döda till följd av coronaviruset SARS-CoV-2 i Sverige fortsätter att öka. Idag bekräftades ytterligare 34 döda av Folkhälsomyndigheten vilket innebär att den totala siffran stigit till 180. Totalt uppger myndigheten att 4 435 personer konstaterats smittade med viruset. Samtidigt har det ökande antalet personer i intensivvård nu nått mer än hälften av Sveriges totala kapacitet – 358 av 570. Speciellt illa drabbat är Region Stockholm som nu tagit 124 av totalt 180 platser i bruk.

Hela Europa stänger ned

UTRIKESEtt antal länder i Västeuropa har nu över 10 000 medborgare som är smittade av coronaviruset. De mycket höga dödstalen i vissa länder har lett till kraftiga restriktioner av människors rörelsefrihet, en strategi diametralt motsatt Sveriges. Nya Tider har talat med personer i Italien och Frankrike, som berättar om sina upplevelser av att leva i karantän.

Forskare i upprop mot regeringens hantering av coronasituationen

INRIKESSex svenska forskare kräver nu att regeringen omedelbart vidtar åtgärder för att motverka spridningen av coronasmittan, och lyfter bland annat fram Sydkoreas framgångsrika linje att spåra, testa och behandla. Även i Norge reagerar smittskyddskunniga på Sveriges agerande.

Socialkontor slogs sönder – personalen på flykt

INRIKESEn man gick till våldsamt angrepp mot socialkontoret i småländska Högsby fredagen den 20 mars. Flera andra personer skall samtidigt ha uppträtt hotfullt, uppger Barometern. Personalen tog till flykten i bilar.

UD flög hem svenska medborgare från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska medborgare som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Gå till arkivet

Send this to a friend