Skip to Content

Katarina Hollbrink, grundare av facebookgruppen som arrangerade demonstrationen i Stockholm, talade med inlevelse men var besviken över att deltagarantalet på Sergels torg var så lågt. Foto: Nya Tider
INRIKES

Stoppa 5G-demonstrationer över hela Norden

Digital utgåva

Omkring hundra personer samlades på Sergels torg i Stockholm för att demonstrera emot lanseringen av 5G som planeras att ske nästa år. Arrangörer var facebookgruppen ”wifi strålning hälsorisker stoppa 5G” som kritiserade politiker och media för att ignorera vad de ansåg vara en ödesfråga. Nya Tider var på plats.

Publicerad: 27 november, 2019, 13:57

 • Svenska

Läs även

I städer runt omkring i hela Norden arrangerades den 24 november demonstrationer mot 5G.  Utöver Stockholm demonstrerades det även i Helsingfors, Göteborg, Köpenhamn, Oslo, Århus, Vaasa och Reykjavik. Bland talarna återfanns administratörer från den arrangerande facebookgruppen, Michael Oddane från facebookgruppen WakeupGlobe, och Gunilla Ladberg från Föreningen Vågbrytaren, Riksföreningen mot hälsovådlig elektromagnetisk strålning.

Katarina Hollbrink var medarrangör. Foto: Nya Tider

På plakaten på Sergels torg fanns bland annat budskap med krav om sänkta strålningsnivåer, och att mikrovågsstrålning skadar insekter och bin.

Katarina Hollbrink är grundare till facebookgruppen ”wifi strålning hälsorisker stoppa 5G” och var en av talarna. Hon har intresserat sig för frågan om strålning under sju år.

– Ingen forskning finns som visar på att 5G strålning är ofarligt för människor, djur eller natur. Utrullningen av 5G strider mot internationella konventioner om mänskliga rättigheter. I Nürnbergkodexen fastslogs krav på informerat samtycke för experiment med människor. Det här är ett experiment för det finns ingen forskning som visar att det är säkert, säger Hollbrink.

Cornelia och Timberly är två unga tjejer som uppger att de brukar få huvudvärk av sitt mobilanvändande. Foto: Nya Tider

 

Ohälsosamma gränsvärden

Demonstranterna krävde drastiskt sänkta gränsvärden för redan befintlig mikrovågsstrålning av det offentliga rummet, då de anser att dessa gränsvärden idag inte skyddar mot ohälsosymptom.

– Ohälsosymptom har setts redan vid 30 mikrowatt per kvadratmeter. Den naturliga strålningen från kosmos och solen ligger på under en mikrowatt per kvadratmeter, det är det som allt levande är anpassat till, människor djur och natur. I Sverige ligger gränsvärdet för mobilsändare och basstationer på tio miljoner mikrowatt per kvadratmeter.

Gränsvärdena menade Hollbrink var alltför höga framförallt för barn, som krävde en strålningsfri skola och förskola.

– Barnen är allra känsligast för skador. Cypern och Frankrike har redan förbjudit wifi i förskolorna på grund av hälsoriskerna med mikrovågsstrålningen, sade Hollbrink som menade att omfattande oberoende forskning på redan befintlig mikrovågsstrålning visar på allvarliga hälsoeffekter som DNA-skador, oxidativ stress på cellerna, cancer, tumörer, neurologiska sjukdomar, sköldkörtelrubbningar och påverkan på hormonsystemet.

Demonstrant med plakat. Foto: Nya Tider

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Malin ”Miyuki” Yamato

  folket har inget som helst behov av 5G, tekniken är till för regimer att spionera på folket.

  • lobotomized

   OCH styra medborgare och konsumenter.

 • lobotomized

  En intressant frâga i samband med utbyggnaden är effektbehovet. Sändningseffekten för 5G sägs vara 100 till 200 gânger högre än 4G. 6G (när den kommer inom kort) sägs vara 10 gânger högre än 5G. Om effekten är sâ mânga gânger högre, torde det inte innebära att effektbehovet (energibehovet) är lika mânga gânger högre.? Om kontrollsamhället behöver lângt mer energi än idag, är det därför vi har energibrist och problem med elkraftsnäten? Jag tror vi har mycket mörker att se fram emot.

 • Futhark

  Den er livsfarlig. Jeg ble selv alvorlig syk av slik teknologi.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Vänster och mångkultur sätter tonen för årets sommarvärdar

INRIKESVänstervärderingar och mångkultur. Det är två ord som skulle kunna sammanfatta en genomsnittlig del av de som detta år agerar sommarvärdar i Sveriges Radios P1 från midsommardagen fram till mitten av augusti. Några av namnen som illustrerar kantringen åt vänster och mångkultur är: Greta Thunberg, Mona Sahlin, Anders Tegnell samt imamen Awad Olwan.

Präst avsattes på grund av frågor om hbtq och evolutionen – återinsatt och upprättad

SVENSKA KYRKANLuleå stifts Domkapitel beslutade den 19 december 2019 att avsätta EFS-prästen (Evangeliska Fosterlandsstiftelsen) Karin Arvidsson från ställningen som präst i Svenska kyrkan. Orsaken var att hon ansågs grovt ha brutit mot sina prästlöften genom ensidiga åsikter om hbtq, samt kritiska synpunkter på evolutionsteorin. Den 18 maj ogiltigförklarade Svenska kyrkans överklagandenämnd hela argumentationen och upphävde avsättningen. Fallet, som innehåller en rad märkligheter, har lett till debatter och gett upphov till starkt kritiska reaktioner mot biskop Åsa Nyström och Domkapitlet i Luleå.

Gå till arkivet

Send this to a friend