Större behov än någonsin av ett landsbygdsparti

LEDARE.
När Centern valt en turkisk muslim till partiledare har partiet definitivt visat att man inte bara lämnat landsbygden därhän, utan faktiskt allt som är svenskt. Det finns nu ett politiskt vakuum när det gäller landsbygdsfrågor. Det handlar långt ifrån bara om bönder och skog, idag är det många som valt att flytta till landet för att slippa storstadens problem, och dessa attackeras nu av klimathysteriska restriktioner. Som Stefan Torssell visar i sin kommande bok så finns det dock inget vettigt politiskt landsbygds­alternativ på nationell nivå idag.

På en extrainsatt stämma den 2 februari valde Centerpartiet en ny partiledare, den turkiska muslimen Muharrem Demirok. Media har fokuserat på hans misshandels­domar från 1990-talet, men det finns avsevärt allvarligare saker som borde få alla centerpartister att reagera.

På Twitter har Demirok slängt ur sig det ena påhoppet efter det and­ra på Sverige och svenskarna. Han hatar vita män, han vill ha böneutrop i Sverige, han hyllar Erdogan och i en tweet skriver han: ”Vi muslimer är upptagna med att fira Eid. Och ta över Europa”.

Offentligt har många påpekat att Centerpartiet gärna framhåller sina rötter inom den svenska bonderörelsen. Bland annat har man nyligen haft affischer med devisen ”Närodlad politik”. Muharrem Demirok saknar helt förankring på den svenska landsbygden, något som redan alienerat många av Centerns gräsrötter. Med tanke på Demiroks direkt rasistiska uttalanden kan man dock inte annat än konstatera att Centern inte bara vänt landsbygden ryggen, utan också hela det svenska folket.

Muharrem Demirok på Twitter, nedan följer ett axplock. Skärmavbild: Twitter

 

Detta i en tid då Sverige verkligen är i skriande behov av en rörelse för landsbygden och ett landsbygdsparti att föra dess talan i riksdagen. Det handlar långt ifrån bara om bönders och skogsägares intressen. Många svenska familjer har de senaste åren valt att bosätta sig på landet för att slippa mångkulturell otrygghet och en skenande våldsutveckling. Utåt kal­lar man det att man vill slippa storstadsstressen och få en renare miljö omkring sig, och även om detta så klart också är argument för att lämna storstaden så visar statistiken att den vita flykten är en realitet. Det är främst från de bostadsområden som utsatts för mångkultur som de svenska flyttlassen har gått.

Dessa svenska familjer angrips nu av klimathysteriker för att de åker bil till jobbet och till barnens fritidsaktiviteter, för att de eldar med ved, för att de bor i villa som inte är ”klimatsmart”, för att de inte åker buss och tåg i tillräcklig utsträckning och så vidare. De senaste regeringarnas politik har varit direkt fientlig mot landsbygdens befolkning, då man orsakat en elkris, som främst drabbar villaägare, skyhöga bensinpriser, som drabbat folket på landet, och helt försöker avskaffa bilen, vilket kommer att göra livet på landet i princip omöjligt.

Den politik som i första hand drivits på av Centerpartiet är att tvinga in folk till städerna, där de ska bo i klimatsmarta minilägenheter och äta insekter. Kött och mjölk anses ju vara klimatbovar som orsakar koldioxidutsläpp. Stadsborna ska uteslutande cykla eller åka kommunalt, eftersom de aldrig förutsätts behöva lämna staden. De har inget på landsbygden att göra och att flyga på semester är helt uteslutet då det är ”klimatskam” att flyga. Det har Greta sagt och det har resulterat i straffskatter på flyg från svenska flygplatser.

Det borde således finnas ett stort sug efter ett parti som tar tillvara landsbygdsbefolkningens intressen. Men finns det inte ett sådant redan? Jo, det heter Landsbygdspartiet oberoende (LPo) och är tyvärr mer ett hinder för en fungerande landsbygdsrörelse än en samlande kraft. År 2019 erbjöds författaren och opinionsbildaren Stefan Torssell att bli partiledare för LPo, trots att han inte varit medlem innan och inte hade någon koppling till partiet. Hans engagemang för landsbygden var dock väl omvittnat. Partiet hade på kort tid integrerat flera livskraftiga lokalpartier som redan hade kommunmandat, men hade ingen fungerade styrning på riksplanet. Torssell tackade ja, vilket ledde till ett av de mer turbulenta åren i hans liv. Han gick in med stort driv och höga förhoppningar, men redan ett år senare var han utesluten.

AlternaMedia förlag, som även ger ut Nya Tider, kommer inom kort att ge ut Torssells bok med berättelsen om turerna inom LPo, liksom hans erfarenheter av och funderingar kring hela det svenska partiväsendet. Här vill jag bara kort summera att de livskraftiga lokalavdelningarna lämnade LPo igen efter kaoset och de enskilda lokalpolitiker som Torssell hade värvat till partiet, bland annat flera sverige­demokrater med tunga mandat i flera svenska städer, snabbt backade ur. LPo är därför mer av ett tomt skal idag. Det har inga framtidsutsikter, det ser bråkmakarna i ledningen till.

Vi hoppas att Torssells bok kommer att initiera en välbehövlig debatt om landsbygdspolitik, om det svenska partiväsendet i stort och i synnerhet om behovet av ett påläst, starkt och målmedvetet parti för landsbygdens intressen.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Lokal topp inom Centerpartiet stäms för förtal – kallade oppositionell journalist för ”nazist”

Lokal topp inom Centerpartiet stäms för förtal – kallade oppositionell journalist för ”nazist”

🟠 INRIKES Anton Sauer, gruppledare för Centerpartiet i Malmö samt ledamot av kommunstyrelsen, stäms nu av journalisten, tillika opinionsbildaren, Ingrid Carlqvist för förtal. Bakgrunden är en tweet från 2018 där han kallar Carlqvist för ”nazist”. Det är Förtalsombudsmannen med Christian Peterson i spetsen som nu försöker få Sauer fälld. När Nya Tider når Sauer för en kommentar säger han att han tycker det är ”långsökt” att anse att det kan vara som att kallas för brottsling då man offentligt blir kallad för exempelvis ”nazist”.

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

Förtroendet i botten för muslimsk C-ledare

🟠 INRIKES Den nye muslimska C-ledaren och turkiske medborgaren Muharrem Demirok har fått en tuff start som partiledare för Centern. I en undersökning som Demoskop gjort har bara fyra procent ”ganska” eller ”mycket stort” förtroende för Demirok vars tillträde som partiledare för Centern har kantats av kontroverser.

Läs även:

Antidemokrater – vilka är de?

🟠 LEDARE. Nyligen förbjöd Grekland det nationalistiska partiet Hellenes. Detta utan att partiet egentligen begått något brott – anklagelserna var högst svepande, vilket vi berättar om närmare i detta nummer. Den verkliga orsaken verkar i­stället vara att Hellenes fick oväntat stort stöd av väljarna och med valet bara några veckor bort såg makthavarna ingen annan utväg än ett förbud.

Massinvandringens prislapp

Massinvandringens prislapp

🟠 DEBATT. Arbetsinvandringen var en lönsam affär för Sverige. Sedan krigsslutet bidrog invandrarna årligen med en procent till Sveriges växande BNP. I början av 1970-talet drabbades Sverige av en lågkonjunktur och ströp arbetsinvandringen. ”Flyktinginvandringen” kom som en ersättare och på något självklart sätt antogs det att också den skulle bli lönsam. När riksdagen i mitten av 1970-talet bestämde att Sverige i fortsättningen skulle vara ett mångkulturellt land ansågs det därför inte behövligt med någon ekonomisk utredning av konsekvenserna.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Riksbyggare Gustav Eriksson Vasa

🟠 HISTORIA. Den sjätte juni i år är det femhundra år sedan Gustav Eriksson Vasa utsågs till kung av Sverige. Historien om ursprunget till Vasaloppet och hur Vasa sedan ledde befrielsekriget som resulterade i att den danske unionskungen Kristian II drevs ut ur Sverige är allmänt känd, men vad som hände därefter är egentligen ännu viktigare. Som kung drev Gustav Vasa ihärdigt på för att skapa ett enhetligt rike med en effektiv byråkrati. Han kal­las för riksbyggaren som lade grunden för den moderna staten, och han var beredd att gå över lik för att uppnå detta.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.