Skip to Content

Pieter van der Westhuizen med de två ihjälskjutna rånarna. Foto: Twitter
UTRIKES

Svarta rånare angrep kyrka – två sköts ihjäl

Digital utgåva

Tre beväpnade svarta män stormade in i en sydafrikansk kyrka under en gudstjänst men deras plan gick i stöpet när två av dem sköts ihjäl av en kyrkbesökare. Den tredje rånaren flydde från platsen och misstänks ha skottskadats av den träffsäkre skytten, Pieter van der Westhuizen, bror till den avlidne rugbylegenden Joost van der Westhuizen.

Publicerad: 28 juli, 2020, 12:28

 • Svenska

Läs även

Händelsen utspelade sig under söndagen i Wierda Park i Sydafrika rapporterar den lokala nyhetsförmedlaren Netwerk24. Enligt händelserapporter från polisen skall en gudstjänst ha varit pågående i den kristna församlingen Querencia Ministries när tre beväpnade svarta män stormade in med dragna vapen.

Misshandlade och rånade församlingsmedlemmar – blev ihjälskjutna

Pastorn Kobus Erasmus och flera av församlingsmedlemmarna i den lilla församlingen knuffades runt, misshandlades med sparkar och slag med pistolerna samt hotades och rånades på sina tillhörigheter av de svarta rånarna. När en av rånarna satte pistolen mot huvudet på pastorn agerade dock en av församlingsmedlemmarna, Pieter van der Westhuizen, pensionerad polis och bror till den avlidne sydafrikanska rugbylegenden Joost van der Westhuizen.

Querencia Ministries där händelsen utspelade sig. Foto: Facebook

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Faktaruta: Brott i Sydafrika

Sydafrika har sedan apartheidregimens fall sett en våldsam ökning av den inhemska brottsligheten. Sexualbrott, rån, och mord är mycket omfattande i nationen. Runt 57 människor mördas dagligen i landet som har en befolkning på 59,5 miljoner invånare, varav bara 7,9 procent är vita. Under 2019 mördades hela 21 000 människor i Sydafrika. 41 000 våldtäkter anmäldes under samma år. Enligt en studie som Medical Research Council (MRC) genomförde 2009 så erkände mer än 25 procent av de sydafrikanska männen i studien att de våldtagit någon. Hälften av dessa erkände att de våldtagit mer än en person.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • HSV

  I Sverige hade van der Weisthuizen omedelbart fängslats och fått ett straff vida överstigande rånarnas.

  • Vielfrass

   Yep . . Och sedan så hade drevet farit runt i veckor efteråt i media plus antirasist marscher med marschaller och handhjärtan . . . X( .

 • birgerr

  DAGS AT6T PRÄSTERNA BPÖRJA BEVÄKNA SIG eller alla besökare så dom kan försvara sig mot galningar som är en stark växande grupp

Kristen flicka tvångsgift med muslim – tvingas bo med sin kidnappare

UTRIKESI slutet av april kidnappades en 13-årig kristen flicka i Pakistan av beväpnade muslimska män och tvångsgiftes med en av dem. Efter att fallet kommit upp i högsta domstolen i Lahore efter att flickans familj försökt få henne frigiven kommer domstolen med ett anmärkningsvärt beslut – man tilldömer henne till sin kidnappare som får behålla och fortsätta våldta flickan.

Soros ger 52 miljoner dollar för att påverka USA-valet

USAFinansmiljardären George Soros, 89, skänker rekordsumman 52 miljoner dollar, motsvarande nästan en halv miljard svenska kronor, till verksamheter knutna till Demokratiska partiet inför presidentvalet. Samtidigt stöder Soros även kampanjer för poströstning, något som anses gynna Demokraterna och som republikaner fruktar kommer att leda till omfattande valfusk, samt kampanjer för att få fler icke-vita väljare till valurnorna vilket även det gynnar Demokraterna.

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Gå till arkivet

Send this to a friend