Svensk extremism

Ledare av Vávra Suk, chefredaktör Nya Tider.

Det svenska etablissemanget är förtjust i att kalla Sverigedemokraterna och andra nationalister och invandringskritiker ”extrema”. Om man vågar sig på att sticka näsan utanför riksgränsen inser man dock ganska snabbt att det är Sverige som är extremt.

Till att börja med beviljar Sverige flest asylansökningar i hela Europa – inte bara per capita, utan i absoluta tal. Inte ens Tyskland och Frankrike, invandringsliberala länder med mångdubbelt större befolkning, låter så många stanna som Sverige. Vad FN:s kvotflyktingar beträffar, tar Sverige in nästan 40 procent av hela EU:s totala flyktingkvot. Är det Sverige som är extremt, eller hela resten av EU?

I detta nummer tar vi upp Australiens hårda linje mot illegala invandrare och asylsökande. Australiens politik skulle möjligtvis kunna betraktas som ”extrem” åt andra hållet, åtminstone så till vida att de australiensiska myndigheterna talar extremt mycket klarspråk i jämförelse med andra länder. Men den har också visat sig extremt framgångsrik – inte bara genom att spara åtskilliga miljarder för de australiensiska skattebetalarna (och, får man förmoda, förhindra en hel del invandringsrelaterad brottslighet) utan också genom att rädda livet på åtskilliga tilltänkta invandrare, som tidigare brukat drunkna till havs i sina försök att nå Australien. Genom Australiens hårda linje har strömmen av båtmigranter i det närmaste upphört, och med den också drunkningsolyckorna. Man kan för övrigt tycka att svenska journalister är extremt cyniska då de rapporterar om Australiens ”inhumana” flyktingpolitik och ”glömmer” att nämna att den hårda linjen räddar hundratals liv varje år.

När Australien nu dessutom slutit avtal med det fattiga u-landet Kambodja om att bosätta de flyktingar som faktiskt har asylskäl där istället för i Australien, blir flyktingarna arga och säger att de kommer att vägra. En av dem liknar bosättning i Kambodja vid att ”kastas bort som skräp”. Men stopp ett tag – var det inte sina liv dessa flyktingar flydde för? Var inte hela målet med att ta emot flyktingar att man skulle skydda dem från allvarliga förföljelser i deras hemländer? Och borde då inte bosättning i ett fattigt land uppfylla det målet precis lika bra som bosättning i ett rikt land? Tydligen inte, vilket onekligen väcker en del frågor. Men åter till den svenska extremismen.

Som vi nämnt på ledarplats har Dansk Folkeparti föreslagit att Danmark, precis som Australien, ska utlokalisera sitt flyktingmottagande till länder i Tredje världen. Borgerliga mittenpartier i Danmark tycker att idén är ”intressant”. Det kan även konstateras att redan den invandringspolitik som i dag bedrivs av landets, med danska mått mätt, invandringsliberala vänsterregering ligger ganska nära SD:s.

Norge bedriver en i runda tal hälften så ”generös” invandringspolitik som Sverige. Det är illa nog – häromåret konstaterades att samtliga, 100 procent, av överfallsvåldtäkterna i Oslo begicks av icke-europeiska invandrare. I Norge tillåts man dock åtminstone diskutera dessa extremt upprörande konsekvenser av massinvandringen utan att stämplas som ”extrem”, vilket man däremot blir i Sverige. Det svenska åsiktsklimatet är nämligen, just det, extremt.

I Schweiz har man folkomröstat om invandringsfrågor i olika omgångar. Resultatet är bland annat förbud mot minaretbyggen och en, i jämförelse med Sverige, mycket liten och strikt reglerad invandring. Som demokrat måste man rimligtvis stöda dessa utslag av folkviljan, men det extremistiska svenska etablissemanget gör naturligtvis tvärtom och fördömer det faktum att man tillät folkomröstningar i frågan. Att offra demokratin till förmån för ökad invandring kan med fog kallas extremt.

Exemplen kunde mångfaldigas när det gäller invandringspolitiken – för att nu inte nämna den svenska feminismen som är ett kapitel för sig när det gäller extremism.

Ja, Sverige är verkligen extremt. Det är dock med stor glädje vi kan konstatera att allt fler människor väljer att prenumerera på Nya Tider och på så vis stödja framväxten av normala massmedier som kan komplettera de stora extremistmedierna (Aftonbladet, SVT och vad de nu heter) med ett mer normalt perspektiv. Trevlig läsning!

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Chefredaktör och ansvarig utgivare

Relaterat

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Läs även:

Du förtjänar sanningen

Du förtjänar sanningen

🟠 LEDARE Massmedier granskar inte längre makten. De är numera en integrerad del av etablissemanget och deras roll är inte längre nyhetsförmedling av sanningen utan att skapa och styra det politiska narrativet. Oavsett deras påstådda politiska olikheter har de enats och ställt sig på samma sida i de viktigaste av frågor.

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

Moldavien balanserar mellan krig och omöjlig neutralitet

🟠 OPINION: IURIE ROSCA Moldavien är trängt mellan öst och väst, Ryssland och Nato. När fronten i Ukraina flyttar sig västerut och ser ut att krackelera på allt fler ställen ser debattören Iurie Rosca ett hot mot att stridigheterna spiller över på hans eget land, Moldavien, där en del redan kontrolleras av ryska ”fredsbevarande” trupper. Men samtidigt är Putin överraskande undfallande i vissa frågor och har till och med lovat att inte angripa led¬ningen i Kiev. Varför? undrar Rosca, och menar att det finns starka kraf¬ter som tjänar på att kriget drar ut på tiden och till och med utvidgas.

Trollfabriker och medias trollsång

Trollfabriker och medias trollsång

🟠 CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET Det är bråda tider just nu. I massmediernas redaktioner springer journalister runt som yra höns och kacklar gemensamt: ”Trollfabrik, trollfabrik, trollfabrik.” Artikel efter artikel pumpas ut om det vagt definierade men påstått allt mer överhängande hotet mot samhället som Sverigedemokraterna menas utgöra. Men få verkar se var den verkliga trollsången kommer ifrån.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bob Dylans syn på världen, sedd genom låttexter

🟠 BOKRECENSION Stjärnorna är också fans. Även de tittar upp mot sin stjärna och drömmer. Så här på ålderns höst (han fyller 83 i år) har Bob Dylan skrivit sin tackbok till några av de som inspirerade honom till att bli vår tids störste låtskrivare. Bob Dylans betydelse för modern kultur går knappast att överskatta, han har beskrivits som ”den som gav popmusiken en hjärna”. Förutom otaliga skivor har han även givit ut en del böcker. Denna den senaste är, precis som självbiografin Chronicles, Volume one (2004) skriven i en fri och associativ stil genom vilken Dylan ofta ger fritt spelrum åt sin fantasi.

Varför är det tabu att tala om Swexit?

🟠 BOKRECENSION Varför var vänstern på 1990-talet skeptisk till EU:s föregångare EG medan de borgerliga var entusiastiska, och varför är det främst högermänniskor som idag ifrågasätter EU? Carl Albinsson, själv tidigare moderat och öppen anhängare av EU, granskar i sin bok Varning för Swexit! Högerväljarnas kluvna syn på EU opinionens svängningar och ger de borgerliga råd för hur de ska undvika den Swexitdebatt som deras väljare vill ha.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.