Sydkorea konstaterar många återfall av Covid-19. Foto: Pixabay/Mohamed Hassan

Sydkorea rapporterar att friskförklarade coronaviruspatienter testar positivt igen

Sydkorea rapporterade på måndagen den 13 april att minst 116 personer som hade friskförklarats från Covid-19 har testat positivt igen, trots att myndigheterna antydde att de funderade på att lätta på de strikta rekommendationer som syftar till att förhindra nya utbrott.

Sydkorea rapporterade endast 25 nya fall totalt på måndagen, men ökningen av ”återfall” har väckt oro i landet.

Myndigheterna försöker undersöka orsaken till de konstaterade återfallen. Men Jeong Eun-kyeong, chef för Korea Centers for Disease Control and Prevention (KCDC), har sagt att viruset kan ha återaktiverats snarare än att patienterna har smittats igen.

Andra experter sade att felaktiga tester kan spela en roll, eller att rester av viruset fortfarande kan finnas i patienternas system men utan att vara smittsamt eller en fara för värden eller andra.

De 116 fallen är mer än dubbelt så många som de 51 tidigare fall som Sydkorea rapporterade om en vecka tidigare.

Sydkorea planerar att skicka 600 000 coronavirustester till USA på tisdagen den 14 april som en första leverans, efter en begäran från USA:s president Donald Trump, enligt vad Reuters erfar.

Regeringsmedlemmar uppmanade samtidigt sydkoreanerna att fortsätta att följa riktlinjerna och restriktionerna för sociala sammankomster, men antydde att sådana åtgärder snart skulle kunna komma att lättas eller lyftas.

Sydkorea har uppmanat invånarna att följa ett strikt socialt avståndstagande fram till åtminstone den 19 april, men eftersom antalet fall har sjunkit och vädret har förbättrats har ett växande antal människor nonchalerat riktlinjerna.

Vid ett möte om katastrofhantering på måndagen sade premiärminister Chung Sye-kyun att regeringen snart skulle bedöma om riktlinjerna, som kräver att människor skall stanna hemma, undvika sociala sammankomster av alla slag och bara gå ut av väsentliga skäl, skulle mildras.

”Senare i veckan planerar vi att se över vår intensiva kampanj för social distansering som vi hittills har genomfört och diskutera om vi kommer att byta till rutinmässiga säkerhetsåtgärder” sade han.

Vissa lokala myndigheter har infört strängare åtgärder, bland annat stängning av barer och nattklubbar, förbud mot stora demonstrationer och begränsningar av gudstjänster.

Chung varnade för att även när restriktionerna väl lättas kommer landet inte att återvända till livet som det var före utbrottet.

”Vi behöver en mycket försiktig strategi eftersom alla för tidiga lättnader i socialt avståndstagande kan medföra oåterkalleliga konsekvenser, och vi måste fundera djupt över när och hur vi byter till det nya systemet” sade han.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

WHO tillkännager uppsägningar

WHO tillkännager uppsägningar

🟠 UTRIKES Världshälsoorganisationens (WHO) finanser ligger på minus. Den 22 april meddelade dess generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus en omstrukturering, men framför allt uppsägningar på grund av budgetnedskärningar som genomförts av organisationens tidigare största givare, USA.

Påve Franciskus har dött

Påve Franciskus har dött

🟠 UTRIKES På morgonen den 21 april avled påve Franciskus. Han blev 88 år och fyra månader. Den 14 februari kom nyheten om att han insjuknat och fram till 23 mars vårdades han för dubbelsidig lunginflammation på Gemellisjukhuset, som ligger i Rom. Efter begravningen inleds konklaven under vilken en ny påve väljs.

DEI och mångfaldspolicy

DEI och mångfaldspolicy

🟠 UTRIKES Efter att Förenta staternas regering vänt sig mot DEI har det spridits stora mängder desinformation i systemmedierna. DEI eller mångfaldspolicy sägs utgöra ”svenska” och ”europeiska” värderingar som nu måste skyddas från amerikansk inblandning.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Bok: Nato, ett redskap för USA:s aggressioner

🟠 BOKRECENSION Om det var rätt av Sverige att gå med i Nato kommer vi kanske att veta någon gång långt in i framtiden. Men det är bra om vi förstår vad det är vi gått med i. Om du då bara lyssnar på den vanliga mainstream-mediapropagandan kommer du definitivt att bli lurad, det är ju deras hela affärsidé. Läs istället denna bok, den är snabbläst men innehåller en faktarik kritisk analys av världens överlägset starkaste militärallians.

Pietà

🟠 KULTUR Det italienska ordet pietà betyder medlidande. Man associerar det med den sörjande Maria med den döde Jesus i famnen. Sedan tidig medeltid finns det i konsten olika framställningar av den döde Jesus och hans mor. Den mest berömda bilden, en skulptur, är Michelangelo Buonarrotis (1475-1564) Pietà i vit marmor i Peterskyrkan i Rom.

Vad är distribuerade beräkningar?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Datorvärlden har gått från isolerade maskiner utan yttre kontakter, till sammankopplade i nätverk och vidare till att nästan kunnas se som en stor maskin med kombinerad beräkningsförmåga. Dagens datorer kan få mycket mer gjort när de delar arbetet med andra maskiner. Detta kallas för ”distribuerade beräkningar”, eller på engelska, distributed computing.

Den stora depressionen och andra världskriget

🟠 HISTORIA Den stora depressionen var en allvarlig global ekonomisk nedgång från 1929 till 1939, inte bara i USA utan hela världen. Perioden präglades av extremt hög arbetslöshet och fattigdom, drastiska minskningar av industriproduktion och internationell handel, samt omfattande bank- och företagskonkurser runt om i världen. Var fjärde amerikan var arbetslös och även högutbildade som läkare såg en inkomstförlust på uppemot 40 procent. Misären var så svår att den blev ett livslångt trauma för många ur den generationen.

Olof Skötkonung och mynten i Sigtuna

🟠 För många år sedan besökte vi Sigtuna och de arkeologiska utgrävningar som pågick där. Det var spännande att se hur arkeologerna tog hand om de olika fynden och de berättade om vad de hade hittat. Bland annat fanns mynt av olika slag. Mynt är en viktig del av historien så därför ska vi bekanta oss med Olof Skötkonungs myntprägling i Sigtuna.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör
Prenumerera på
Nya Tiders nyhetsbrev!

123 037 97 35

A Minska textstorlek". A+ Öka textstorlek. A++ Stor text.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.