Skip to Content

Presitend Trump hotar att upphäva skattebefrielsen för amerikanska universitet. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Trump beordrar finansdepartementet att se över universitetens skattebefrielse på grund av ”radikal vänsterindoktrinering”

Digital utgåva

President Donald Trump twittrade i fredags och hotade att slå ner på finansieringen för universitet och skolor som han säger ”indoktrinerar” studenter och uppmanar finansdepartementet att se över lärosätenas skattebefriade status.

Publicerad: 16 juli, 2020, 15:47

 • Svenska

Läs även

”Alltför många universitet och skolor handlar om radikal vänsterindoktrinering, inte utbildning” twittrade Trump. ”Därför har jag bett finansdepartementet att ompröva deras skattebefriade status och / eller finansiering, som kommer att upphävas om denna propaganda eller handlingar mot allmän ordning fortsätter. Våra barn måste utbildas, inte indoktrineras!”

Trumpadministrationen har uppmärksammat utbildningssystemet under den senaste veckan och krävt att skolor skall öppna igen nästa läsår trots risken för smittspridning av coronaviruset, och har även antytt att han skulle försöka dra tillbaka finansieringen om de inte gör det.

Presidenten har redan tidigare klagat över att ”radikala” åsikter lärs ut i skolorna. Under sitt Mount Rushmore-tal den 3 juli skyllde Trump våldet i USA:s städer med demokratiska ledare på ”indoktrinering och partiskhet inom utbildning, journalistik och andra kulturinstitutioner”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Givetvis måste vansinnet stoppas! När BLM demonstrationerna tog fart var det högskoleutbildade vita som snabbt tog kommandot över folkhopen? Fullt logiskt då vi vet att det är samma “Södertörnsanda” hos och på våra egna högskolor? Att det ligger en långsiktig planering bakom för att uppnå fullständig indoktrinering om en “ny världsordning” framstår klarare för varje år? President Trump gör helt rätt då han stryper tillförseln av pengar till högskolor som bedriver marxistpropaganda. I vårt land är det dags att dra i bromsen innan utbildningen på våra universitet och högskolor blivit en lekstuga för olika vänsteråskådningar?

  • Maja Dacke

   “I vårt land är det dags att dra i bromsen innan utbildningen på våra
   universitet och högskolor blivit en lekstuga för olika
   vänsteråskådningar?”

   För sent, käre kusin!

Snabbfärja till Rügen startade den 17 september

UTRIKESStena Line fruktade sanktioner och lade ner en traditionsrik färjelinje när USA-senatorer uttalade förbannelser över Nordstream 2 och Sassnitz färjehamn. Svenska Pommern har varit helt avskuret från Sverige och turismen drabbas. Coronanedstängningar och olönsamma spritshoppare blev Stena Lines officiella förklaring och delstatsregeringen i Mecklenburg –Vorpommern rasade mot det svenska rederiet. Istället startade ett tyskt rederi snabbkatameranen Skane Jet till Ystad – under hösten endast på prov.

Knivattack i Paris utanför Charlie Hebdos gamla kontor

UTRIKESFranska medier uppger att ett knivdåd har skett i Paris i förmiddags. Ögonvittnen talar om minst fyra skadade, varav två allvarligt. Enligt uppgift skall det ha rört sig om ett macheteliknande vapen, och offren skall ha huggits i ansiktet och i huvudet.

Västra Kapprovinsen kan vilja bli självständig

UTRIKESFör några veckor sedan släpptes resultaten av en opinionsundersökning som genomfördes i Västra Kapprovinsen av Victory Research – en av Sydafrikas mest respekterade opinionsinstitut. De levererade ett chockresultat. Liksom de senaste skotska opinionsundersökningarna, visade de en liten majoritet för självständighet bland anhängare av Demokratiska alliansen (DA), nu i sin tredje raka mandatperiod som det styrande partiet i Västra Kapprovinsen (Sydafrikas andra åtta provinser styrs av ANC). Partiet kommer att pressas allt hårdare att hålla en folkomröstning om utträde från resten av Sydafrika.

Mobb knivhögg flera hästar i vansinnig attack

UTRIKESEn svart mobb på runt 200 personer anföll och knivskar ett flertal hästar i Sydafrika vid en hästkapplöpningsbana. Den besinningslösa attacken mot hästarna, som ägs av vita sydafrikaner, menas ha sin grund i att en anställd vid ett av stallen fick sparken efter att ha knivhuggit en häst. Flera andra svarta arbetsvägrade då i stöd för den sparkade vilket gjorde att vita arbetare anställdes istället och alla svarta arbetare som arbetsvägrade förlorade inte bara sina jobb utan även socialbidrag de menade sig ha rätt till.

Europeiska unionens riktlinjer presenteras av ordföranden Ursula von der Leyen

UTRIKESUnder onsdagen klargjorde den förra tyska försvarsministern och numera kommissionens ordförande Ursula von der Leyen unionens riktlinjer i flera viktiga frågor. Dessa åtaganden förpliktigar de 27 medlemsstater till lydnad och följsamhet. De flesta förväntade sig migrationsfrågor som huvudtema, men tyngdpunkten låg på klimatåtaganden.

Hånade Trump fallna soldater?

UTRIKESDen 3 september publicerade det amerikanska månadsmagasinet The Atlantic en artikel som anklagade Donald Trump för att ha fällt nedsättande kommentarer om stupade soldater. Historien plockades omgående upp av liberala amerikanska medier och återgavs av samtliga svenska systemmedier som ett faktum. Ingen inspelning har dock presenterats av de påstådda kommentarerna, och många motsäger berättelsen.

Storbritannien ser ut att lämna EU utan avtal – Boris Johnson sätter press på EU

ANALYSSjälvgoda EU-potentater skrattade åt Storbritannien och Brexit för några år sedan. Man markerade tydligt att britterna skulle komma att få betala mycket mer i avgift till EU om man stod utanför. I förhandlingarna efter Brexit, som blev verklighet den 31 januari i år, om ett frihandelsavtal mellan parterna har EU fortsatt att agera som om Storbritannien inte klarar sig utan ett frihandelsavtal. Storbritannien förbereder sig därför för ett avtalslöst tillstånd, med stöd av WTO-reglerna.

Donald Trump vill rensa ut ”kritisk rasteori”

USADen amerikanske presidenten har nu utfärdat direktiv för att rensa myndigheter från inslag av pseudo­vetenskapen ”kritisk rasteori”, som han menar är anti-amerikansk och skapar splittring. Myndigheterna ska ta reda på om de låter sina anställda genomgå sådana kurser och använda de lagliga medel som finns för att styra skattepengar i annan riktning.

Gå till arkivet

Send this to a friend