Skip to Content

Presitend Trump hotar att upphäva skattebefrielsen för amerikanska universitet. Foto: Stillbild Youtube
UTRIKES

Trump beordrar finansdepartementet att se över universitetens skattebefrielse på grund av ”radikal vänsterindoktrinering”

Digital utgåva

President Donald Trump twittrade i fredags och hotade att slå ner på finansieringen för universitet och skolor som han säger ”indoktrinerar” studenter och uppmanar finansdepartementet att se över lärosätenas skattebefriade status.

Publicerad: 16 juli, 2020, 15:47

 • Svenska

Läs även

”Alltför många universitet och skolor handlar om radikal vänsterindoktrinering, inte utbildning” twittrade Trump. ”Därför har jag bett finansdepartementet att ompröva deras skattebefriade status och / eller finansiering, som kommer att upphävas om denna propaganda eller handlingar mot allmän ordning fortsätter. Våra barn måste utbildas, inte indoktrineras!”

Trumpadministrationen har uppmärksammat utbildningssystemet under den senaste veckan och krävt att skolor skall öppna igen nästa läsår trots risken för smittspridning av coronaviruset, och har även antytt att han skulle försöka dra tillbaka finansieringen om de inte gör det.

Presidenten har redan tidigare klagat över att ”radikala” åsikter lärs ut i skolorna. Under sitt Mount Rushmore-tal den 3 juli skyllde Trump våldet i USA:s städer med demokratiska ledare på ”indoktrinering och partiskhet inom utbildning, journalistik och andra kulturinstitutioner”.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Givetvis måste vansinnet stoppas! När BLM demonstrationerna tog fart var det högskoleutbildade vita som snabbt tog kommandot över folkhopen? Fullt logiskt då vi vet att det är samma “Södertörnsanda” hos och på våra egna högskolor? Att det ligger en långsiktig planering bakom för att uppnå fullständig indoktrinering om en “ny världsordning” framstår klarare för varje år? President Trump gör helt rätt då han stryper tillförseln av pengar till högskolor som bedriver marxistpropaganda. I vårt land är det dags att dra i bromsen innan utbildningen på våra universitet och högskolor blivit en lekstuga för olika vänsteråskådningar?

  • Maja Dacke

   “I vårt land är det dags att dra i bromsen innan utbildningen på våra
   universitet och högskolor blivit en lekstuga för olika
   vänsteråskådningar?”

   För sent, käre kusin!

Centralbankschef kräver ”riktigt hård” nedstängning – Trump vill lätta upp

USAFederal Reserves ledamot Neel Kashkari vill att USA inför ”en riktigt hård nedstängning” i fyra till sex veckor. Detta för att ”rädda ekonomin”. President Donald Trump gick redan följande dag ut med beskedet att en nedstängning ”gör mer skada än nytta”. Amerikanska företag och samhället har drabbats hårt med över 14 miljoner nya arbetslösa sedan epidemins utbrott.

Lukasjenko återvald till Vitrysslands president – vägval Bryssel eller Moskva väntar

UTRIKESDen 9 augusti hölls det presidentval i Vitryssland (Belarus). Enligt officiella siffror från landets valkommission har Aleksandr Lukasjenko återvalts med 81 procent av rösterna bakom sig. Så kallade människorättsorganisationer i väst samt oppositionen i Vitryssland betraktar dock valet som riggat.

Medias narrativ om George Floyds död imploderar efter att polisens film läckt

UTRIKESBilder av George Floyds gripande har läckt till en brittisk dagstidning och fick mer än 2 miljoner visningar på YouTube på bara en dag – och de flesta av kommentarerna fördömer mediernas lögner om det påstådda polisvåldet mot en svart man.

Svarta amerikaner vill att polisen upprätthåller en lokal närvaro

UTRIKESEn ny undersökning från det amerikanska opinionsinstitutet Gallup visar att på frågan om de vill att polisen skall spendera mer tid, samma tid eller mindre tid än de för närvarande gör i deras område, vill de flesta svarta amerikaner – 61 procent – att polisens närvaro förblir densamma. Detta kan jämföras med att 67 procent av alla myndiga amerikaner föredrar status quo, med 71 procent för vita amerikaner.

Universitet stämplar korrekt grammatik som rasism

USAInstitutionen för det engelska språket vid Rutgers University i den amerikanska delstaten New Jersey har nu slagit fast att användning av korrekt grammatik är en dold form av rasism, eftersom studenter med utländsk eller icke-vit bakgrund missgynnas. Kritiker menar tvärtom att sådana sänkta krav helt enkelt är ett utslag av de låga förväntningarnas rasism.

Autism sex gånger vanligare hos transsexuella

UTRIKESEnligt en omfattande studie från forskare i Storbritannien är autism sex gånger vanligare hos transsexuella individer än hos heterosexuella. Transsexuella har även oftare mentala sjukdomar än heterosexuella visar studien.

Halv delstat blir indianskt territorium

USAHögsta domstolen i USA beslutade den 9 juli att hälften av delstaten Oklahoma ska klassificeras som indianskt territorium med egen lagstiftning. Fallet rörde egentligen en överklagad våldtäktsdom, men får nu omfattande konsekvenser. Kritiker befarar att beslutet kan leda till ett administrativt kaos inom polis- och rättsväsende. Ytan som nu får status som indianskt territorium motsvarar ungefär Götaland i Sverige och bebos av 1,8 miljoner människor, varav endast 15 procent är indianer.

Apokalyps Beirut

UTRIKESDet enorma vita svampmolnet sträckte ut sig lågt och brett i hamnen i Beirut, och sedan kändes tryckvågen, som registrerades som en jordbävning med 3,3 i magnitud och som märktes så långt bort som Cypern. Det vita molnet lyfte sedan och avslöjade en mörk rostorangefärgad plym som steg långt upp i himlen strax efter klockan 18:00 den varma sommarkvällen den 4 augusti.

Gå till arkivet

Send this to a friend