Alternative für Deutschlands ledare. Foto: AfD

Tyskland: AfD nu nästan lika stora som Socialdemokraterna

En opinionsundersökning som nyligen publicerades av INSA visar att det invandringskritiska partiet Alternativ för Tyskland (AfD) i dag skulle få 15 procent, endast 2 procentenheter under socialdemokratiska SPD.

De senaste veckorna har AfD klättrat stadigt i opinionen, efter att förra året ha kommit in i Förbundsdagen, och flera opinionsundersökningar pekar mot höga siffror som närmar sig SPD:s.

Partiet skapades 2013 med ett EU-kritiskt program, men kunde då inte komma över 5-procentsspärren till parlamentet. I september förra året erövrade AfD dock 12,6 procent, efter att ha bedrivit kampanj för en mer restriktiv invandringspolitik. Partiet har också förklarat att islam inte hör hemma i Tyskland.

Opinionsundersökningen visade också att SPD och högerpartiet CDU, den så kallade Stora koalitionen, inte längre skulle kunna bilda en majoritetsregering om valet hölls nu. Merkels CDU skulle få 30,5 procent av rösterna, vilket innebär en nedgång från tidigare siffror. SPD uppnådde 20,5 procent, partiets sämsta siffra under efterkrigstiden. Båda partier förlorade miljoner röster redan i förra årets parlamentsval.

CDU hade problem att sy ihop en storkoalition med SPD, men nådde en överenskommelse som slutligen bröt det dödläge som infann sig efter den oklara situationen efter valet.

Trots svaga siffror, kommer SPD att ta över finans- och utrikesministerierna, och partiets Olaf Scholz, Hamburgs borgmästare, blir Tysklands finansminister. Det ger vänstern en viktig röst i utformandet av Berlins EU-politik under den kommande mandatperioden, och partiet har tidigare krävt ett ”Europas förenade stater” före år 2026. SPD fick också ministerposterna för arbetsmarknad, familj, justitieväsende och miljö.

Horst Seehofer, ledare för CDU:s bayerska systerparti CSU, kommer att ta över inrikesministeriet, och Merkels partier kommer också att ta försvarsministeriet.

Miljoner migranter har strömmat till landet sedan 2015 och krävt asyl. AfD är mycket kritiskt till Angela Merkels politik med ”öppna dörrar” och avvisar beteckningen ”högerextremt”, då de snarare ser sig som konservativa. Dock har uttalanden av vissa företrädare använts av politiska motståndare, som menar att de har en ”förkärlek för Tysklands förflutna”.

AfD:s vice partiledare Georg Pazderski har också sagt att Tyskland borde ta efter Israel, genom att säkra gränserna och ständigt bevaka dem. De israeliska myndigheterna har fattat utvisningsbeslut mot tiotusentals afrikanska invandrare som befinner sig illegalt i landet. I ett brev uppmanas de att lämna Israel före april eller riskera fängelse.

Pazderski sade:
– Israel visar oss: Antingen deporteras illegala migranter summariskt, eller blir fängslade. För en stat kan det inte finnas någon annan möjlighet i denna fråga. Annars kommer det inte att kunna använda sina egna befogenheter.

Han fortsatte:
– Alla som säger att detta inte är möjligt i Tyskland ska veta: Legalt och praktiskt är det högst möjligt. Den politiska viljan saknas i alla partier utom AfD. Sedan vårt bildande har vi krävt säkra gränser och kontrollerad invandring. Kostnaderna har beräknats och, med tanke på de tiotals miljarder som nu slängs bort på okontrollerad invandring, är den fullt hanterbar.

Han menade att jämfört med kostnaden för belastningen av välfärdssystemen, omvårdnad av minderåriga dygnet runt, asylprocesser och asylboenden, skulle kostnaden för säkerhet och deportation skulle vara begränsad:
– Låt oss följa Israel, som har decenniers erfarenhet av gränskontroll och invandring. Vi borde äntligen säkra och deportera.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

Den svenska elmarknaden hotas av vindkraftens utbyggnad

🟠 Den planerade expansionen av elkonsumtionen i Sverige kräver en omfattande ökning av stabil och tillförlitlig elproduktion. Den snabba utvecklingen av elproduktion med vindkraft som sker i Sverige, manar till eftertanke. Stora vindkraftparker med krav på att kunna anslutas gratis till stamnätet och höjda subventioner innebär höga extrakostnader för konsumenterna. Den intermittenta produktionen ställer också till stora problem i det svenska kraftnätet som skall distribuera elen till konsumenterna. Vindkraftslobbyn vill ansluta gratis, och det blir konsumenterna som får betala.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

Orbán: Föd fler barn i stället för att ta in invandrare från tredje världen

🟠 Internationell demografikonferens hölls i Ungern Den 23-24 september hölls en banbrytande konferens i Ungern som lockade många utländska dignitärer. Politiska och religiösa ledare, vetenskapsmän och representanter för näringsliv och media träffades för att diskutera västerlandets misslyckande med att skapa stabila familjer som håller uppe barnafödandet – och vad som kan göras för att ändra på det. Viktor Orbán förklarade att Ungern kommer att ta kampen mot Bryssel, som vill tvinga alla medlemsländer att ersätta sina befolkningar med invandrare istället för att föda fler barn.

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

Muslimsk terrorattack i Norge – fem döda och två skadade

🟠 UTRIKES En muslimsk konvertit, Espen Andersen Bråthen, 37, står nu misstänkt för att ha dödat fem personer och skadat ytterligare två med en pilbåge som vapen i norska Kongsberg under gårdagen. Nu höjs frågor om den norska polisens agerande under händelsen, den viktigaste av dem alla: Kunde Espen, som konfronterades av polisen innan morden begicks, ha stoppats?

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

Rekordkall och snörik vinter på norra halvklotet är att vänta

🟠 Kallaste vinterhalvåret på Antarktis någonsin. Meteorologer varnar för en extremt kall och snörik vinter. Den globala medeltemperaturen har sjunkit de senaste fem åren och trenden för nederbörd i form av snö är stigande. Energikrisen som drabbat Europa och stora delar av världen hårt riskerar att allvarligt förvärras om det nu dessutom blir en ovanligt kall vinter.

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

Éric Zemmour utmanar i franska presidentvalet

🟠 UTRIKES Frankrikes president Emmanuel Macron har i stort ignorerade honom. Högerpartiledaren Marine Le Pen är nervös. Vem exakt är den märklige ”icke-kandidaten” Éric Zemmour, som stiger i de franska opinionsmätningarna och hotar de etablerade kandidaterna?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.