Skip to Content

Debattör alf ronnby har under många år granskat islam. Foto: Privat
OPINION: ALF RONNBY

Islamologernas krumbukter

Publicerad: 24 december, 2016, 19:55

 • Svenska

Jag har i många år ägnat mig åt att kritiskt granska islam, dess ideologi och praktik. Detta har känts angeläget med tanke på den enorma tillströmningen av muslimer till Europa under lång tid. När jag sett invasionen av muslimer de senaste åren, har uppgiften känts ännu mera angelägen. Ja, faktiskt upplever jag att denna problematik är en av samtidens viktigaste frågor Europa har att hantera. Kommer Europa om 50-100 år att vara islamskt och de kristna en förtryckt minoritet? Redan nu ser vi hur europeiska institutioner försöker anpassa sig till islamska krav, särskilt i Frankrike och England – och det känns hotfullt!

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Alf Ronnby

debatt@nyatider.nu

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • thommy hultberg

  har alltid varit så förvånad över, att kyrkorna STÖDJER islamiseringen i sin iver över att vara ” goda flyktingvänner ”. I Karlstad, där jag nu befinner mig, skall ev en moske byggas i området Rud- på en kyrkogård, Karlstads största. Mån ga grannar är oroade- dock STÖDJER kyrkans företrädare bygnationen!

  • Hasse

   En hel del, 80000, gick ur svenska kyrkan under 2016, trots det fortsätter man med ärkebiskopen Antje Jackelen i spetsen ha en nyliberal välfärdsnedbrytande agenda. Nu senast för en ökad massinvandring med anhöriginvandring mm – allt skamligt känslodrivet utan en tanke på att man därmed endast kan ge resurser till en begränsat fåtal globalt sett. Ett mindre känslodrivet handlande enligt en mer humanitärt etik med kraftfullare insatser i eller nära de dysfunktionella staterna, kunde ha gett sjukvård, mat, skola, boende mm till mångfalt fler verkligt nödlidande av alla kategorier flyktingar såsom bortglömda gamla , sjuka, kvinnor, kristna förtryckta, barn, judar, ateister inte som nu mest förhållandevis resursstarka friska män. Tyvärr alltför många med en hårdför islamistiskt syn och en ovilja mot integration i ett svenskt sekulärt samhälle. Många av dessa söker dig ekonomiska skäl till just Sverige. Allt är så uppenbart. Detta ser enögda 7k, MSM, svenska kyrkan, Expo med flera hycklare, godhetsknarkare, lögnare, inhumanitära fascister.

 • Moritsaru

  Innan Svenska folket tvingades till att acceptera att det är ”hedervärt” att förtrycka så behandlades förtryckare med rätta som ett ”avskräde”.

  De stackars utsatta som har lyckats med att fly till något som de trodde var en fristad och där de förutsatte att förtryckarmentalitet stigmatiserades upplever då de anmäler missdådare att de avskyvärda fega förtryckarna
  med slavägarmentalitet ” rättfärdigas” av
  ”rätts”samhället …

  Nästa ”socialdemokratiska” groteskeri inom ”rätts”-terminologin är att kalla pensionärs-rånare och våldtäcktsmän för ”behövande” i stället för den exakt beskrivande benämningen = fega gangsters.

  I Tingsrätten åklagarens anförande till den våldsutsatta :

  ” Bästa” mormor Svea.

  Detta ungdomsgäng som först våldtog er och därefter slog er medvetslös och till sist stal allt i er handväska och därefter lämnade er i – 20 C var ”BEHÖVANDE” …

  SVERIGES RÄTTSSYSTEM ÄR POLITISKT GROVT SOCIALLIST- VANSKÖTT !

  = EN SKYMF MOT ALL FORM AV RÄTTSMEDVETANDE

  DET RÄCKER NU!

  AVGÅ OMEDELBART

 • Parsifal

  ”Islamisterna har i princip inte uppfunnit något nytt. De har helt enkelt drivit den gängse tolkningen av islam till sin spets och radikaliserat den”, påstod nyligen palestiniern Ahmad Mansour i en artikel i Der Spiegel. Han är medlem i tyska muslimska rådet och Moses Mendelsohn-pristagare. När det gäller deras syn på ”otrogna”, på umma, den religiösa gemenskapen bland muslimer, eller på mannen och kvinnans roller är det bara fråga om ”en gradvis skillnad, inte en principiell”. De radikala grupperna är därför enligt Mansour farliga inte på grund av att de skiljer sig från ”normal” islam utan därför att de liknar den så mycket.
  Citat från artikeln Härdsmälta i Mellanöstern av Martin Gehlen i Signum nr 1/2015 sid. 49.

Dan Roodt. Foto: Nya Tider

I Sydafrika har afrikanderna ingen ledarroll längre – inte ens i den oppositionella politiken

När en man ur xhosa-stammen den 7 oktober valdes till att leda Sydafrikas oppositionsparti DA i Västra Kapprovinsen, nåddes ett nytt bottenläge vad gäller afrikanders och Västs inflytande inom landet, skriver Dan Roodt.

Bokmässan: högt tempo och diskussion om yttrandefriheten

Inför årets bokmässa i Göteborg har debattens vågor böljat. Vänstern har rasat och i praktiken började debatten om Nya Tiders deltagande under bokmässan 2017 började redan innan 2016 års bokmässa hunnit avslutas. Och så blev det i år också, ska Nya Tider få ställa ut 2018? Tidningen har dock fått oväntat stöd – från vänsterprofiler som Jan Guillou, Göran Greider och Jan Josefsson.

Vems ansvar är tiggeriproblemet?

KRÖNIKA

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Insikter från årets Bokmässa

Nya Tider fick stöd och uppmuntrande ord från många besökare, men även en del utställare på Bokmässan, ibland från oväntat håll. Per Björklund, Nya Tiders skribent och medverkande i tidningens monter, berättar om olika incidenter han varit med om under de häktiska dagarna.

ANALYS: Början på en nya era i tysk politik

ANALYS

Kyrkan efter valet: Tydlig men virrig distansering från Sverigedemokraterna

KRÖNIKADistanseringen och avståndstagandet från Sverigedemokraterna var tydlig på kyrkans presskonferens, men argumenteringen när man tog avstånd var förvirrad och oklar. Påståenden och ogenomtänkta ställningstaganden visar att kyrkans ledning står inför stora och viktiga etiska problem som man kommer att tvingas ta ställning till framöver. Det skriver veckans debattör, Axel W Karlsson, själv präst och ledamot av Kyrkomötet 2010-2017.

En principfråga

UTRIKES

Yttrandefrihet modell Sverige

OPINIONÄr det yttrandefrihet när Författarförbundet protesterar mot närvaron av en tidning på Bokmässan? Är det antirasism när en ETC-skribent säger att ”de vita männen skrämmer mig. De vita kvinnorna med”? Etnologen och författaren, professor Karl-Olov Arnstberg, skriver exklusivt för Nya Tider om den svenska kultureliten, åsiktskorridoren och hur yttrandefriheten i Sverige är under attack.

Gå till arkivet