Skip to Content

Modulbostäderna har mött protester från de boende. Tänker Meeri Wasberg lyssna? Foto: Facebook/Socialdemokraterna Haninge
INRIKES

AfS-representant om Haninge kommuns planerade modulbostäder: ”Kommunen mörkar vilka som skall flytta in!”

Digital utgåva

Sedan snart två veckor har protesterna i det idylliska och befolkningsmässigt svenska villaområdet Vendelsömalm i Haninge växt sig starka. Orsaken är kommunens planerade bygge av 21 modulbostäder. Kommunen påstår att bostäderna skall gå till ungdomar och bostadslösa, men de boende i närområdet, däribland en AfS-medlem som Nya Tider pratat med, menar att kommunen förmodligen mörkar vilka som i verkligheten skall flytta in i de planerade bostäderna.

Publicerad: 1 september, 2020, 13:17

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  All makt utgår ifrån folket! Ja, det står så i vår konstitution? Och vem är då folket? Jo, givetvis alla som bor i det område där dessa modulhus sätts upp? Det är således grannarna till dessa bostäder som har den första rätten att få veta vilket klientel som flyttar in där? Kan Haninge kommun garantera att de som bor i närområdet kan känna sig trygga på sina om kvällspromenader? Naturligtvis inte! Varför skall de som redan nu klagar och vet vad resultatet blir om de här modulerna byggs, inte få sin röst hörd? Hur var det nu igen? ALL MAKT UTGÅR IFRÅN FOLKET! Stå på er och driv ärendet till sin spets, eftersom det är fråga om ett stort ingrepp i den personliga friheten. Det där med att slänga på luren har blivit allenarådande i sossekommuner, men även hos alla våra myndigheter.

 • birgerr

  bra att folk börjat säga ifrån om nu folk börjar flytta därifrån till en lugnare plats då undrar jag var dom skall hitta den dessa parasiter är ju utbredda över hela landet

 • Nima

  Det är en stor äng med sjöutsikt mittemot Meeri Wasbergs hus. Varför byggs det inte där? Det finns fler grönområden inom ett stenkast (pun intended) från hennes hus, Bakom huset finns det även skog.
  https://www.hitta.se/kartan!~59.02022,18.14509,17z/tr!i=TSfbygbS/tileLayer!l=1/realestate!a=1!l=59.02015:18.14538?search=Meeri%20Wasberg%20Hyttav%C3%A4gen%2018%20Musk%C3%B6&st=single&sst=prv&sids=h~gj_–mnO&srb=0

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend