Skip to Content

Om alla som besöker Nya Tider denna månad stödde verksamheten med 10 kronor skulle vi kunna ge ut en dagstidning. Swisha till 123 037 97 35.
Jimmie Åkesson och Navid Modiri spelade golf. Skärmavbild: SR

Åkesson tar avstånd från Alternativ för Sverige

I ett samtal med Navid Modiri får Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson frågan vad han tycker om Alternativ för Sverige. Åkesson svarar att partiet är bildat av personer som ville föra Sverigedemokraternas ideologiska utgångspunkter i en annan riktning än han själv, och att Alternativ för Sverige drar till sig ”knäppgökar”. Själv menar han att han gärna går i en Prideparad.

Publicerad: 16 oktober, 2019, 18:06

 • Svenska

”Vad tycker du om Alternativ för Sverige?”, frågar Modiri.

– Det är på gott och ont. Det är ju personer som har bildat det partiet som vi har slängt ut ur vårt parti, och det är själva skälet till att det har bildats. Där fanns det ju ett driv och en önskan om att föra vårt partis ideologiska utgångspunkter i en annan riktning än vad jag vill, till exempel. Och det är själva skälet till att vi bröt med hela ungdomsförbundet och sen gav det då upphov till det här partiet.

– Det vi har märkt, också apropå den förra frågan, är ju att nu är det de som drar till sig de här knäppgökarna. Så det har ju fått den effekten att vi slipper många knäppgökar, helt enkelt.

Åkesson kan tänka sig att gå i Pride i Sölvesborg: ”Ett bra initiativ”

Åkesson ombeds inte exemplifiera vad han menar, och samtalet fortsätter med en ny fråga som handlar om Åkessons inställning till Pride med anledning av den debatt som varit efter att Sölvesborgs kommun beslutat att inte hissa Prideflaggan längre.

När Modiri frågar Åkesson om Pride svarar Åkesson att han kan tänka sig att gå i Pride i Sölvesborg.

– Nu ska vi få en Pridefestival i Sölvesborg också och det kommer ju att vara fantastiskt för det lokala näringslivet, och allting sånt, säger Åkesson.

Modiri: Kommer du att gå Pridetåg?

– Det vet jag inte. Jag vet inte vilka som arrangerar det.

Modiri: Om du blir inbjuden?

– Jag får ta ställning till det då. Det beror helt och hållet på. Om syftet är att håna sverigedemokrater så vet jag inte om det…

Modiri: Jag tänker att det är att stå upp för HBTQ-personers rättigheter?

– Absolut! Handlar det om det så kan jag göra det. Jag har alltid sagt att jag går gärna i en Prideparad… Jag funderar på om man skulle åka till Moskva eller Belgrad eller nåt sånt och gå i en Prideparad… där betyder det någonting på riktigt.

Modiri: Det tror jag att det gör i Sölvesborg också.

– Jag tror väl kanske att det är lite olika saker. Men jag välkomnar det, det är ett bra initiativ.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Oppgjørets Time

  Åkeson har blitt PK. Stem på AfS….

  • Snövit

   Det hjälper inte. AfS beter sig likadant mot andra. De är alla bara konkurrenter om samma sak, att få njuta av frukterna som faller från maktens träd, vars stam står i ett helt annat land.

 • Lunkentuss

  Bäste Åkesson.
  Du kan peka finger åt AFS och andra nationella rörelser bäst du vill, men tro inte att det köper dig fri lejd hos alla rabiata SD-hatare.
  Du och SD är och förblir något de avser att bekämpa med de flesta till buds stående medel hur mycket PK du än är.
  Du kommer aldrig in i värmen förrän den dag du offentligt gör avbön inför psykopaterna i sjuklövern och lämnar eller rentav lägger ner SD.
  För att bli accepterad av dem måste du sälla dig totalt till de andra fåren och bräka ditt bifall med flocken.

  • Snövit

   Åkesson behandlar sina konkurrenter som hans konkurrenter har behandlat honom i snart 15 år. Alla sparkar nedåt. Tyvärr gör SVT det också. De som skulle borde granska poltiken och sparka uppåt.

   • Lunkentuss

    Att SVT så gör är mer eller mindre naturlag men Åkesson borde veta bättre kan man tycka.

 • Harald

  Lämnade SD för ett gäng år sedan. Har blivit än mer liberalt sedan dess. AFS är framtiden, dränera träsket!

 • Boris Grizchenko

  Åkesson har knäböjt för sjuklövern. Han har svikit själva kärnan i SD rörelsen. Det blir förmodligen afs nästa val. Det är där staken finns.

 • ingela_l_vgren

  Åkesson, jag kan just undra hur många “knäppgökar” det finns kvar inom SD? Jag kan räkna upp rätt många.

  • Snövit

   De flesta bland gräsrötterna som ännu inte hittat något bättre.

 • Annika80

  Jag är så glad att jag lämnade SD för Afs. SD har blivit alldeles för mesiga och det känns som om de är mer inne på att bli populära än att göra Sverige till ett tryggt land igen. Och om jag är en knäppgök för att jag väljer att engagera mig i och rösta på ett parti som vill värna om Sverige och svenskarnas trygghet och se till så att våra barn och barnbarn kan växa upp i det landet som våra föräldrar och förföräldrar växte upp med de vackra traditioner som vi tog del av som barn, ja då tar jag knäppgöks utnämningen som en komplimang Jimmie Åkesson.

  • Snövit

   AfS har blivit alldeles för mesiga sedan de började. Nu måste de tävla med andra småpartier om en plats vid köttgrytorna, och det racet kan endast den som är mest liberal och socialdemokratilik vinna. På det bli ett litet lydparti åt sossarna. SD är ett stort lydparti åt socialdemokratislk politik. AfS kan inte göra någonting för oss.

   • Pani70

    Mesiga? Hur då? AfS har en bra politik och en rättfram framtoning som SD inte har. På vilket sätt anser du att AfS inte kan “göra någonting för oss”?

 • Travelman6

  Åkesson är avundsjuk på Kasselstrand på grund av Gustavs överlägsna problemlösning på Sveriges problem. Exempelvis en betydande återvandringspolitik vilket skulle göra Sverige bättre igen.

  • Snövit

   Åkesson har haft samma problemlösning., för länge sedan. Men med den sortens lösning släpps man inte in i riksdagen. Har man rätt politik kan man få hjälp, till och med med valfusk som Mp, V, L och C har fått. Bara man lyder socialdemokraterna.

 • burnedout

  SD är ett parti som mâlar sina visioner med vattenfärg.

 • samuelafugglas

  Ytterst obetänksamt av Åkesson. Varför skall man tvinga folk till underkastelse under socialister?

  • Snövit

   För att få vara med i gänget.

 • Andreas

  Åkesson i ett nötskal Afs är knäppjökar men åkesson dansar gärna runt i pedofiltåg!! vem fan röstar på Siondemokraterna!

  • Snövit

   20%. Tyvärr. Vi låter oss luras. Generation efter generation.

  • InqWiper

   Han sade inte att AFS är knäppgökar utan att knäppgökarna nu dras till AFS istället för SD, vilket säkert stämmer till viss del. Där emot så kommer korrupta oppurtunister fortfarande lockas mer till SD än AFS för att där finns pengar att hämta. Samtidigt har SD vuxit så fort att det är svårt att säkra kvalitén på nytt folk. Andra partier har visserligen problem med korruption också och till och med islamistisk infiltration.

 • Johan

  Gillar att han påstår att knäppgökar går med i AfS medan han själv kan tänka sig gå i clownparaden fylld av knäppgökar.

 • tornuggleman

  Jag skulle ALDRIG deltaga i en Pride – anordnad aktivitet.
  Har heller inte besökt QX-festivalen i Hbg någon gång.
  Jag är så övertygad om att gammaldags familjeideal fortfarande gäller hos oss.
  Tack o lov.
  Sedan om någon vill Prida eller visa upp sin avvikande sexualitet är det upp till dem. Jag bryr mig inte vad folk gör i sovrummet.

  Och så är det fult att göka eller vara naken…
  Tack o lov för stabila stora fötter och kan stå upp för MIN rätt.

  • Snövit

   Om man gör vad man vill i sitt sovrum visar man ju inte upp det. Jo förresten, nu strömmar en del det också över nätet och tar betalt. Prostituerade är vad de är.

 • carl

  Dags att byta ut partiledare med sådana tankar!

 • InqWiper

  Jag tycker hans kommentar var förvånandsvärt mild gällande AFS jämfört med hur han uttalat sig tidigare. Det var nästan neutralt. Att nya partier som AFS drar till sig knäppgökar är ju fakta och är inte AFS fel mer än det var SDs fel när det drabbade dom. Att flera i AFS är personer som blivit utkastade ur SD är också bara fakta. Jag tyckte det verkade som att han inte var speciellt intresserad av att ha AFS som motståndare utan ville gå vidare.

  • Oscar L.

   “Att flera i AFS är personer som blivit utkastade ur SD är också bara fakta.” Jimmie lyfter detaljer som låter bra och utelämnar historien. Han hoppar över att nämna sådant som att SD uteslöt hela ungdomsförbundet efter att de misslyckats med att få fram de kandidater som de ville till SDUs ordförandepost. Det är som att vända på den brända steken och visa den fina sidan till. SD har urusel interndemokrati.

 • HandsomeHank

  Pride förespråkar sexuellt umgänge med barn Fattar inte JÅ det?

 • latmask

  Ok, bättre knäppgök än brunråtta. Känns bättre så.

Lokal vänsterpartist vill se folkomröstning om tiggeriförbud i Järfälla – lämnar partiet och blir politisk vilde

INRIKESChristoffer Hörnhagen, vänsterpartistisk kommunpolitiker i Järfälla, lämnar nu sitt parti i protest mot att han tycker att partiet sviker i flera viktiga frågor samt tillämpar härskartekniker internt gentemot partikamrater som vågar trotsa en trång åsiktskorridor. Den avgörande frågan blev dock synen på om Järfälla kommun skall hålla en folkomröstning angående ett tiggeriförbud, något han tycker är rimligt av demokratiskäl. Nu har han blivit politisk vilde i fullmäktige.

Stockholmare demonstrerade för återvandring – kritiserades av församling

INRIKESI Stockholm arrangerade gruppen ”Stockholmare för ett suveränt Sverige”, som tidigare har arrangerat demonstrationer för ett utträde ur EU och till stöd för yttrandefriheten, den 3 november en demonstration under parollen ”mot befolkningsutbyte och för återvandring”. Valet av plats kritiseras av Judiska församlingen.

Ärans och hjältarnas språk

OPINION: JULIA CAESARAllt färre behärskar sitt eget modersmål i tal och skrift. Inte minst på universiteten slår man larm om att studenter – varav en del själva ska bli lärare – inte klarar av att uttrycka sig på ett begripligt sätt. Julia Caesar, som haft förmånen att gå i den svenska folkskolan, realskolan och gymnasiet på 1950-60-talen medan de ännu var bra, menar att språket inte bara är viktigt för kommunikationen, utan också för nationens överlevnad.

Pedofil åtalad för ny barnvåldtäkt

BROTT OCH STRAFFPedofilen som tidigare dömts för flera brott, inklusive barnpornografi och våldtäkt av en tolvårig flicka, står nu åtalad på nytt för nya våldtäkter mot ett annat barn. Åtalet rör ett flertal brutala våldtäkter mot en åttaårig flicka han varit bekant med.

Tobias Hübinette får miljoner till rasismforskning

INRIKESDen flerfaldigt brottsdömde Tobias Hübinette har tilldelats 3,9 miljoner kronor av Vetenskapsrådet för att i tre år forska om termerna ras och rasism på sociala medier. Det meddelar Hübinette på sin egen twitter. Han menar att detta innebär en revansch och upprättelse efter att under flera år ha varit isolerad från det antirasistiska etablissemanget.

Tredje tonåringen skjuten på lika många dagar

INRIKESMalmö har drabbats hårt av brutalt våld de senaste dagarna med flera uppmärksammade brott. På lördagskvällen sköts två 15-åriga tonåringar ner med ett flertal skott utanför en pizzeria. En av dessa avled av sina skador. På måndagskvällen sköts ytterligare en tonåring i den mångkulturella staden och nu utlöser polisen en nationell särskild händelse efter dåden i Malmö.

Konservativa riksdagsmandat kan knäcka justitieminister Morgan Johansson i misstroendeomröstning

INRIKESSverigedemokraterna kommer inom kort att väcka missförtroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson efter att våldsdåden i Malmö nått en ny kulmen. Moderaterna anslöt sig mycket snabbt till Sverigedemokraternas linje, och även om Kristdemokraterna ännu inte vill ge något besked, säger KD:s presschef Per Gudmundsson i en kommentar till Nya Tider att ”vårt partis kritik mot justitieministern är väl känd och att detta nog kommer att fälla utslaget”.

Vad får vi för pengarna? Dålig planering som skapar vårdkaos

ANALYSI oktober i år bytte fem regioner samtidigt leverantör av förbrukningsartiklar av engångskaraktär. Det resulterade i ett kaotiskt läge med inställda operationer, omfattande problem för 480 patienter som blev utan operationer och enorma kostnader. Problemet hade dock kunnat lösas om de ansvariga tjänstemännen och politikerna dels varit förutseende och dels agerat snabbt på de uppkomna leveransproblemen istället för att vänta på leverantören, i detta fall Apoteksbolaget.

Gå till arkivet

Send this to a friend