Skip to Content

LEDARE

Åldersbestämning – ska alla kritiker få erkännande nu?

Publicerad: 9 juni, 2017, 13:30

  • Svenska

Läs även

Det vore på sin plats med en offentlig ursäkt från alla de som slängt ur sig beskyllningar om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. Nu har riksdagen beslutat om att tidigarelägga åldersbedömning för så kallade ”asylsökande barn” på grund av det uppenbara fusket, vilket vi berättar om i veckans nummer.

Man erkänner att Migrationsverket gått på den ålder som den asylsökande uppgett, även om det varit uppenbart att personen kan ha varit uppemot 40 år. En åldersbedömning har gjorts först i slutet av utredningen, då asylbeslut skulle fattas, men då hade vederbörande redan levt med alla fördelar i många månader på skattebetalarnas bekostnad.
Nya Tider har varit en av dem som larmat om fusket, bland annat genom att ge röst åt visselblåsare som jobbat med ”ensamkommande” och som kände att de blivit lurade och utnyttjade av ”barnen”.

Mångkulturaktivister har trots dessa vittnesmål kallat alla som kritiserat politiken för allsköns tillmälen och anklagat dem för ”mytbildning” och att sprida en falsk bild av situationen med de ”ensamkommande”.
Nu när även regeringen går ut och erkänner fusket genom att lagstifta mot det – om än mycket milt – borde inte de som uppmärksammat missförhållandena få en offentlig ursäkt och ett erkännande?

Sverige är skrämmande likt Orwells absurda samhälle i boken 1984, där de styrande kan ändra åsikt hundraåttio grader utan att blinka, och hävda att så har de alltid tyckt. Så gjorde man med gränskontrollerna nyligen, en åtgärd som bara ”rasister” kunde föreslå tidigare. På samma sätt kommer man att hävda att de som varnade för bluffen med de ”ensamkommande barnen” fortfarande är lika mycket ”rasister”, trots att man samtidigt erkänner att de faktiskt hade rätt.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Sparven86

    Liberalsocialisterna i 7-klövern erkänner aldrig sina fel, de kommer fortsätta som vanligt och låtsas som om det regnar. Vilket de kan göra när allmänheten antingen inte lyssnar utan är insnöad i andra saker rörande dem själva samt TV/sport mm. på det stora kommer detta inte spela någon roll vänstern och höger vill fortsätta ha öppna gränser och inget får hindra deras mål.

  • Dacke

    “Dom är ensamkommande barn” så länge inte motsatsen bevisas? Ja, det verkar vara det som styrt våra politiker under årens lopp, sedan spelar det ingen roll om skägget är en aning grånat. Vår omvärld har haft synpunkter på våra “ensamkommande barn” och det var inte så längesedan en bild på Sveriges snabbaste “12 åring” och ingen kunde missa honom där han stod med sina klasskamrater, skäggig och minst en halvmeter längre än kompisarna. Vi har sett dessa barn genom åren och svenska folket har reagerat, men politikerna har stuckit huvudet i sanden (det vanliga) med den vanliga kommentaren, “inga kommentarer”. Tror knappast att det finns några “ensamkommande barn” någon annanstans i världen, endast i Sverige. Eller som Carl Jonas Love Almqvist så träffande uttryckte sig, “blott Sverige svenska krusbär har”

  • KRAFT DURCH PEPE

    Folkmordet på svenskarna rullar vidare.

I den försvunna bildningens spår

DEBATTNär Skolverkets förslag på att införa stora ändringar i läroplanerna för bland annat ämnet historia togs upp av media, blev det reaktioner av det förväntade slaget. Helt naturligt kom många synpunkter från lärare, men även kulturattachéer vid ambassader representerande Europas kulturländer höjde på ögonbrynen. Några andra log med en gnutta ironi. Nästan samtidigt kom Centerstämmans förslag om ett förbud mot omskärelse av pojkar. Och det är nu som allt börjar bli riktigt intressant.

Dissidenten framtidens hjälte?

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGMakteliten och mainstreammedias journalister tvingas efterhand till att verklighetsanpassa sin rapportering, men de kommer aldrig någonsin erkänna att Sveriges dissidenter hade rätt och de själva fel. Upprättelsen kommer istället från våra egna led, egna medier och egna nätverk.

Välfärdskollaps – och sen?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETKommuner larmar om besparingar och allt fler märker själva av vårdköerna, problemen i skolorna och myndigheters försämrade service. En välfärdskollaps med andra ord. Men vilket samhälle är vi på väg emot egentligen?

Terrorism i Europa – var det värre förr?

KRÖNIKA Är bombdåden terror eller ej? Myndigheternas nyspråk och motstridiga medieuppgifter förvirrar. En sammanställning av terrorhandlingar i Europa mellan 1970 och 2018 påvisar ett minskande antal dödsoffer genom terrordåd och att etnoseparatistiska grupper med vänsterideologi var värst.

Målmedvetet Kina har utnyttjat naivt väst i handelsfrågan

KRÖNIKAUnder decennier har Kina kunnat dra nytta av västerländsk naivitet genom en reglerad handel på ojämna villkor och därigenom även en överföring av teknologi från väst till Kina. Kina har dragit det längsta strået och det är detta som Donald Trump nu försöker få ett slut på – men han motarbetas på hemmaplan.

Olaga våldsskildring – försvinner hemskheter om de inte visas?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAtt sprida terrorpropaganda är olagligt, men visste du att det även är förbjudet att visa till exempel hur terrordådet i Christchurch gått till eller vad islamister gör med sina fångar? Bara att länka till en sådan via sin Facebooksida kan ge upp till två års fängelse.

Nobelpristagaren Peter Handke är vänster men upprör ändå kultureliten

KRÖNIKA

Inte en skola för medborgarskap

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend