Skip to Content

LEDARE

Åldersbestämning – ska alla kritiker få erkännande nu?

Publicerad: 9 juni, 2017, 13:30

  • Svenska

Läs även

Det vore på sin plats med en offentlig ursäkt från alla de som slängt ur sig beskyllningar om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. Nu har riksdagen beslutat om att tidigarelägga åldersbedömning för så kallade ”asylsökande barn” på grund av det uppenbara fusket, vilket vi berättar om i veckans nummer.

Man erkänner att Migrationsverket gått på den ålder som den asylsökande uppgett, även om det varit uppenbart att personen kan ha varit uppemot 40 år. En åldersbedömning har gjorts först i slutet av utredningen, då asylbeslut skulle fattas, men då hade vederbörande redan levt med alla fördelar i många månader på skattebetalarnas bekostnad.
Nya Tider har varit en av dem som larmat om fusket, bland annat genom att ge röst åt visselblåsare som jobbat med ”ensamkommande” och som kände att de blivit lurade och utnyttjade av ”barnen”.

Mångkulturaktivister har trots dessa vittnesmål kallat alla som kritiserat politiken för allsköns tillmälen och anklagat dem för ”mytbildning” och att sprida en falsk bild av situationen med de ”ensamkommande”.
Nu när även regeringen går ut och erkänner fusket genom att lagstifta mot det – om än mycket milt – borde inte de som uppmärksammat missförhållandena få en offentlig ursäkt och ett erkännande?

Sverige är skrämmande likt Orwells absurda samhälle i boken 1984, där de styrande kan ändra åsikt hundraåttio grader utan att blinka, och hävda att så har de alltid tyckt. Så gjorde man med gränskontrollerna nyligen, en åtgärd som bara ”rasister” kunde föreslå tidigare. På samma sätt kommer man att hävda att de som varnade för bluffen med de ”ensamkommande barnen” fortfarande är lika mycket ”rasister”, trots att man samtidigt erkänner att de faktiskt hade rätt.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Sparven86

    Liberalsocialisterna i 7-klövern erkänner aldrig sina fel, de kommer fortsätta som vanligt och låtsas som om det regnar. Vilket de kan göra när allmänheten antingen inte lyssnar utan är insnöad i andra saker rörande dem själva samt TV/sport mm. på det stora kommer detta inte spela någon roll vänstern och höger vill fortsätta ha öppna gränser och inget får hindra deras mål.

  • Dacke

    ”Dom är ensamkommande barn” så länge inte motsatsen bevisas? Ja, det verkar vara det som styrt våra politiker under årens lopp, sedan spelar det ingen roll om skägget är en aning grånat. Vår omvärld har haft synpunkter på våra ”ensamkommande barn” och det var inte så längesedan en bild på Sveriges snabbaste ”12 åring” och ingen kunde missa honom där han stod med sina klasskamrater, skäggig och minst en halvmeter längre än kompisarna. Vi har sett dessa barn genom åren och svenska folket har reagerat, men politikerna har stuckit huvudet i sanden (det vanliga) med den vanliga kommentaren, ”inga kommentarer”. Tror knappast att det finns några ”ensamkommande barn” någon annanstans i världen, endast i Sverige. Eller som Carl Jonas Love Almqvist så träffande uttryckte sig, ”blott Sverige svenska krusbär har”

  • KRAFT DURCH PEPE

    Folkmordet på svenskarna rullar vidare.

Sverige – världens gossen Ruda

KRÖNIKA

Mediers cyniska försök att likvidera och marginalisera oliktänkande röster

OPINION: RUNAR SøGAARDTiden har kommit för att säga det som behöver sägas. Inte för att det är populärt utan för att ens samvete kräver det. Det menar veckans debattör, författaren och ledarskapskonsulten Runar Søgaard. När media snävar in på yttrandefriheten är det nödvändigt att slå vakt om den offentliga debatten och respekten för olika åsikter, menar han.

Solkraften räcker till en brödrost

KRÖNIKAMichael Moore sågar i sin nya film ”Planet of the Humans” klimatpolitiken jäms med fotknölarna och visar i filmen hur klimatsekten bedrar folk. Det börjar med en uthängning av Al Gore och hans avgörande roll för denna globala hjärntvätt. Det visar sig att Gore sålde sitt tv-bolag till Al Jazeera, som tjänar miljarder på att sälja fossilt bränsle över hela världen. Han lever lyxliv med eget jetplan och en jättevilla som drar mer el än 20 vanliga hushåll.

Åtgärderna farligare än Wuhanviruset – Sverige gör i det stora hela rätt

UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDETNya Tiders kritik mot Anders Tegnell var lika befogad som han var olämplig i rollen. Sveriges agerande att inte korrekt informera eller varna befolkningen och inte heller adekvat skydda de sjuka och sårbara var också under all kritik och har troligen kostat hundratals svenskar livet helt i onödan. Däremot tog Folkhälsomyndigheten rätt beslut i stort då de valde att inte stänga ner Sverige, som stora delar av omvärlden valt att göra med förödande konsekvenser som vi troligen bara sett början på.

Det är klart att det går!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETFör två veckor sedan skrev jag en ledare med rubriken ”Är ’integration’ ens önskvärd?”. En läsare kommenterar artikeln med att repatriering är omöjlig och att vi i stället bör ”vinna dem till oss”. Det är en intressant inställning och jag vill därför passa på att svara här på ledarsidan.

Bildt, Wallström och EU-drevet mot Ungern

KRÖNIKA

”Stefan Löfven är verbalt handikappad”

KRÖNIKADet påstår Lena Mellin i Aftonbladet. Hon tycker att det är bra att Sveriges statsminister har satts i garderoben. Men det finns ju ett svenskt ordspråk som säger ”Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta”. Om Mellin menar att Löfven inte är kapabel att klara intervjuer utan att leverera språkliga och logiska grodor, så är det bra om han bara släpps ur garderoben för att läsa upp färdigskrivna tal, då kan ju även hennes omdöme ifrågasättas. Hon må försvara Socialdemokraterna, men någon måtta får det vara innan vi alla här i Sverige kollektivt blir vad som förr kallades fem-femmor.

Systemmedias makt

OPINION: ALF RONNBYVarför litar svenskar i allmänhet på systemets medier, och inser inte journalisterna själva att de deltar i ett bedrägligt spel? Och vem är egentligen beroende av vem – media eller politikerna? Docent Alf Ronnby gör en genomgång av media och den psykologi och de socialiseringsprocesser som styr dess påverkan på befolkningen.

Gå till arkivet

Send this to a friend