Skip to Content

LEDARE

Åldersbestämning – ska alla kritiker få erkännande nu?

Publicerad: 9 juni, 2017, 13:30

  • Svenska

Läs även

Det vore på sin plats med en offentlig ursäkt från alla de som slängt ur sig beskyllningar om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. Nu har riksdagen beslutat om att tidigarelägga åldersbedömning för så kallade ”asylsökande barn” på grund av det uppenbara fusket, vilket vi berättar om i veckans nummer.

Man erkänner att Migrationsverket gått på den ålder som den asylsökande uppgett, även om det varit uppenbart att personen kan ha varit uppemot 40 år. En åldersbedömning har gjorts först i slutet av utredningen, då asylbeslut skulle fattas, men då hade vederbörande redan levt med alla fördelar i många månader på skattebetalarnas bekostnad.
Nya Tider har varit en av dem som larmat om fusket, bland annat genom att ge röst åt visselblåsare som jobbat med ”ensamkommande” och som kände att de blivit lurade och utnyttjade av ”barnen”.

Mångkulturaktivister har trots dessa vittnesmål kallat alla som kritiserat politiken för allsköns tillmälen och anklagat dem för ”mytbildning” och att sprida en falsk bild av situationen med de ”ensamkommande”.
Nu när även regeringen går ut och erkänner fusket genom att lagstifta mot det – om än mycket milt – borde inte de som uppmärksammat missförhållandena få en offentlig ursäkt och ett erkännande?

Sverige är skrämmande likt Orwells absurda samhälle i boken 1984, där de styrande kan ändra åsikt hundraåttio grader utan att blinka, och hävda att så har de alltid tyckt. Så gjorde man med gränskontrollerna nyligen, en åtgärd som bara ”rasister” kunde föreslå tidigare. På samma sätt kommer man att hävda att de som varnade för bluffen med de ”ensamkommande barnen” fortfarande är lika mycket ”rasister”, trots att man samtidigt erkänner att de faktiskt hade rätt.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Sparven86

    Liberalsocialisterna i 7-klövern erkänner aldrig sina fel, de kommer fortsätta som vanligt och låtsas som om det regnar. Vilket de kan göra när allmänheten antingen inte lyssnar utan är insnöad i andra saker rörande dem själva samt TV/sport mm. på det stora kommer detta inte spela någon roll vänstern och höger vill fortsätta ha öppna gränser och inget får hindra deras mål.

  • Dacke

    ”Dom är ensamkommande barn” så länge inte motsatsen bevisas? Ja, det verkar vara det som styrt våra politiker under årens lopp, sedan spelar det ingen roll om skägget är en aning grånat. Vår omvärld har haft synpunkter på våra ”ensamkommande barn” och det var inte så längesedan en bild på Sveriges snabbaste ”12 åring” och ingen kunde missa honom där han stod med sina klasskamrater, skäggig och minst en halvmeter längre än kompisarna. Vi har sett dessa barn genom åren och svenska folket har reagerat, men politikerna har stuckit huvudet i sanden (det vanliga) med den vanliga kommentaren, ”inga kommentarer”. Tror knappast att det finns några ”ensamkommande barn” någon annanstans i världen, endast i Sverige. Eller som Carl Jonas Love Almqvist så träffande uttryckte sig, ”blott Sverige svenska krusbär har”

  • KRAFT DURCH PEPE

    Folkmordet på svenskarna rullar vidare.

Ryska folkomröstningen: Nya Tider på plats

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 1 juli röstade det ryska folket igenom förändringar i landets konstitution, vilket vi berättar mer om på sidan 9 i detta nummer. Det var ett intressant val, både på grund av de rigorösa åtgärderna för att minska smittspridning samt för att omröstningen fått så mycket kritik i västmedia.

Demokrati utan motstånd

INRIKES”Även de bästa demokratier förstår att när ett större krig närmar sig måste demokratin sättas på paus. Jag har en känsla av att klimatförändringen är en fråga som är lika allvarlig som ett krig. Det kan vara nödvändigt att sätta demokratin på paus.” – James Lovelock, biokemist

Jag saknar mitt gamla Sverige

KRÖNIKAJag är 80 år och känner som om jag levt i två olika länder. Först i ett lite tråkigt, men välordnat lagomland med gott rykte i omvärlden. Sedan i något som liknar en krigszon och sett som avskräckande exempel i omvärlden. Men tråkigheten kompenserades av en enorm kärlek till fosterlandet, dess långa historia och förfäders oerhörda slit för att ge mig en bättre framtid.

Utan kulturarbetare är högern chanslös

OPINION: KARL MIKAEL LARSONSvenska staten strör hundratals miljoner över kulturbranschen. Flera gånger varje år. Bara för att rätt kultur ska produceras, publiceras och iscensättas. Ingen bransch är lika politiserad. Veckans debattör Karl Mikael Larson (fd Fredrik) synar kulturbranschen.

Skuggan Stefan Löfven

KRÖNIKATrots att jag i min kommande bok Sverige 2084 kan visa på ett antal mycket tveksamma ageranden av en ung Tage Erlander skulle jag vilja kalla honom Sveriges siste landsfader. Den finaste titel en svensk kan få. Den ende som i dag kommer i närheten är väl vår kung, monarken som Stefan Löfven vill avsätta.

Knäböj inte för någon!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Tio års arbete i alternativmedia: En ringmur av tystnad

KÅSERIFör tio år sedan bytte jag sida. I 25 år arbetade jag som journalist i dagspress, därav 22 år på Dagens Nyheter. Efter pensioneringen började jag skriva i alter­nativmedia. Halva min vänkrets sade upp kontakten. Fortfarande har många inte kunnat förlåta mig för sidbytet. Jag omges av en ringmur av tystnad.

Omvärlden är mer rädd för svenska smittan än för Covid-19

OPINION: KATERINA JANOUCHSverige behandlas som pestsmittat inte bara på grund av den ofantligt större spridningen av Covid-19, utan även på grund av alla samhällssjukdomar som grasserar: kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet etc. Veckans debattör, Katerina Janouch, menar att ”den svenska smittan” av grannländerna faktiskt uppfattas som ännu värre än coronaviruset.

Gå till arkivet

Send this to a friend