Skip to Content

LEDARE

Åldersbestämning – ska alla kritiker få erkännande nu?

Publicerad: 9 juni, 2017, 13:30

  • Svenska

Läs även

Det vore på sin plats med en offentlig ursäkt från alla de som slängt ur sig beskyllningar om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”. Nu har riksdagen beslutat om att tidigarelägga åldersbedömning för så kallade ”asylsökande barn” på grund av det uppenbara fusket, vilket vi berättar om i veckans nummer.

Man erkänner att Migrationsverket gått på den ålder som den asylsökande uppgett, även om det varit uppenbart att personen kan ha varit uppemot 40 år. En åldersbedömning har gjorts först i slutet av utredningen, då asylbeslut skulle fattas, men då hade vederbörande redan levt med alla fördelar i många månader på skattebetalarnas bekostnad.
Nya Tider har varit en av dem som larmat om fusket, bland annat genom att ge röst åt visselblåsare som jobbat med ”ensamkommande” och som kände att de blivit lurade och utnyttjade av ”barnen”.

Mångkulturaktivister har trots dessa vittnesmål kallat alla som kritiserat politiken för allsköns tillmälen och anklagat dem för ”mytbildning” och att sprida en falsk bild av situationen med de ”ensamkommande”.
Nu när även regeringen går ut och erkänner fusket genom att lagstifta mot det – om än mycket milt – borde inte de som uppmärksammat missförhållandena få en offentlig ursäkt och ett erkännande?

Sverige är skrämmande likt Orwells absurda samhälle i boken 1984, där de styrande kan ändra åsikt hundraåttio grader utan att blinka, och hävda att så har de alltid tyckt. Så gjorde man med gränskontrollerna nyligen, en åtgärd som bara ”rasister” kunde föreslå tidigare. På samma sätt kommer man att hävda att de som varnade för bluffen med de ”ensamkommande barnen” fortfarande är lika mycket ”rasister”, trots att man samtidigt erkänner att de faktiskt hade rätt.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Sparven86

    Liberalsocialisterna i 7-klövern erkänner aldrig sina fel, de kommer fortsätta som vanligt och låtsas som om det regnar. Vilket de kan göra när allmänheten antingen inte lyssnar utan är insnöad i andra saker rörande dem själva samt TV/sport mm. på det stora kommer detta inte spela någon roll vänstern och höger vill fortsätta ha öppna gränser och inget får hindra deras mål.

  • Dacke

    “Dom är ensamkommande barn” så länge inte motsatsen bevisas? Ja, det verkar vara det som styrt våra politiker under årens lopp, sedan spelar det ingen roll om skägget är en aning grånat. Vår omvärld har haft synpunkter på våra “ensamkommande barn” och det var inte så längesedan en bild på Sveriges snabbaste “12 åring” och ingen kunde missa honom där han stod med sina klasskamrater, skäggig och minst en halvmeter längre än kompisarna. Vi har sett dessa barn genom åren och svenska folket har reagerat, men politikerna har stuckit huvudet i sanden (det vanliga) med den vanliga kommentaren, “inga kommentarer”. Tror knappast att det finns några “ensamkommande barn” någon annanstans i världen, endast i Sverige. Eller som Carl Jonas Love Almqvist så träffande uttryckte sig, “blott Sverige svenska krusbär har”

  • KRAFT DURCH PEPE

    Folkmordet på svenskarna rullar vidare.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Skamlösa lögnaren Oisín Cantwell på kloaken Aftonbladet spottar på mördad 19-åring

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är inte ofta man möter en fräckhet så skamlös att den bokstavligt tar andan ur en. Men Oisín Cantwell, kolumnist på Aftonbladet, lyckas verkligen med sin artikel den 6 oktober om mordet på Tommie Lindh.

Mycket kol i jordens inre

KRÖNIKARådande klimatdebatt utmålar kol och koldioxid som stora hot mot jordens liv och klimat. Det är en märklig syn, eftersom kol tvärtom är förutsättningen för allt liv på jorden. Det är också en historielös syn.

Sverige är ”västvridet”, olyckligtvis

KRÖNIKA

Presstitutes – Så påverkar säkerhetstjänsterna opinionen

OPINION: PIA HELLERTZDen tyske journalisten Udo Ulfkottes bok om köpta journalister som skriver på beställning åt olika säkerhetstjänster blev snabbt en bestseller i Tyskland. Han kal­lar fenomenet ”presstitutes”, prostituerad press, och han erkänner att han själv hörde till denna skara. Veckans debattör, doktor Pia Hellertz, djupdyker i denna viktiga fråga.

Milstolpe med alternativ bokmässa

LEDAREDen alternativa bokmässan som nyligen arrangerades var den första i sitt slag, med inte bara en rad författare och kulturpersonligheter på plats, utan även flera alternativmedier. Tillsammans bildar vi en allt starkare front mot det offentliga maktmissbruket och förljugenheten.

Hur tänker de som säger Belarus?

KRÖNIKA

Den som är satt i skuld är inte fri!

KRÖNIKARolf Malm, som nyligen lämnade oss, var bland mycket annat krönikör på Nya Tider. Vi publicerar nu hans sista krönika postumt, och tackar för de tankar och insikter som Rolf har delat med oss över åren.

Gå till arkivet

Send this to a friend