Skip to Content

Änder i Fagersta utsätts för stenkastning. Foto: Pixabay/Uschi Dugulin
INRIKES

Barn och ungdomar stenar änder i stadspark – föräldrarna tittar på

Digital utgåva

Under sommaren har det kommit återkommande rapporter om djurplågeri mot vilda änder i en stadspark i Fagersta. Enligt det lokala Facebook-kontot ”Fagersta nyheter” skall det röra sig om barn och ungdomar med invandrarbakgrund från muslimska länder som plågar djuren. Fagerstas kultur- och fritidschef förnekar inte att problemet står att finna främst bland migrantungdomar, även om hon inte rakt ut vill peka ut några grupper. Hon tror istället på mer information till allmänheten om vad som är rätt och fel när det gäller djuretik.

Publicerad: 9 augusti, 2020, 11:02

 • Svenska

Läs även

Gång på gång går det att läsa om det alltmer grasserande djurplågeriet i Sverige, både mot vilda djur men också mot sällskapsdjur och djur på bondgårdar. Att djurplågeriet ökar kan te sig  märkligt eftersom det sedan länge finns en djupt rotad uppfattning om god djurhållning och etisk behandling av djur överlag bland svenska folket. Sverige var också tidigt ute med att införa djurskyddslagar och de är alltjämt strängare än i många andra länder, en åtgärd som har brett stöd hos allmäheten.

För ganska precis ett år sedan kom ett uttalande som kastade ljus över fenomenet. Annica Sjöberg, lokal ordförande för Djurens vänner i småländska Nässjö, berättade för nättidningen Nyheter Idag att ”det är ju vissa områden” som detta sker i. Hon förtydligade:

– Det är ju invandrartäta områden, tyvärr. På något vis så har ju vi med oss det i ryggmärgen och vår moral att man inte gör illa djur på det viset. [...] Så det är viss skillnad i hur man hanterar djur i Sverige och i andra länder.

Den gången handlade det om igelkottar som hade blivit sparkade på.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • OldMan

  Ser ni sådant beteende med egna ögon? Kasta något (valfritt) på dom som kastar sten på djuren. Kanske lär dom sig något.

 • Dacke

  Tror inte någon behöver framstå som främlingsfientlig för att påstå att det är muslimer som roar sig med att plåga djur? För ett tag sedan visade Samhällsnytt en del videos där muslimer firade Eid Al-Adha och till allmänt beskådande släppte man ner en ko från en lyftkran ca, 30 m höjd och var det inte nog, så skar de halsen av några kameler som bölande försökte komma loss? Det här är tydligen en tradition som även spridits till vårt land, där, katter, hundar, svanar, änder, igelkottar m.m. får utstå muslimska lustar. Svenskar vågar säga ifrån om det är svenska barn som stenar, eller plågar djur, men det är ytterst ovanligt att svenskar beter sig så primitivt. Det mest troliga är att det är en fråga om muslimsk “kultur” och då kniper svensken käft.

  • RL, Vallentuna

   De där filmerna var så ohyggliga att jag inte klarade att se….jag mår fortfarande illa av att sett filmen från Gazaremsan ” australian cattle in gaza ” …det var något åt sedan….levande djur hade exporterats till Gaza..och de arma djuren fick ett fasansfullt mottagande efter den långa, långa strapatsrika resan..

   Visst påverkas man av sådant..visst betyder det massor för mig hur folk i det aktuella landet beter sig om det är någon form av insamling till landet .
   Om folket ideligen startar krig mellan sina stammar , ideligen plågar/torterar/dödar djur och kvinnor , ( och oss andra ) och en annat massa otrevligt är min börs stängd när RK står och skramlar.

 • Charta-77

  Korrekt information riskerar att ställa grupp mot grupp………..

 • RL, Vallentuna

  Information ??? Ha-ha-ha …har man det inte empati med sig som barn spelar information ingen roll.
  Blir man inte glad och varm i hjärtat av ett djurs tillit utan roas av att tillfoga smärta och lidande kan tonvis med information inte göra någon nytta.

 • birgerr

  vi vet ju hur farligt det kan vara att säga till sånt där slödder

12-årig flicka våldtagen

INRIKESEn 12-årig flicka blev våldtagen utomhus i Rågsved i Stockholm under tisdagskvällen. Hon skadades under den grova våldtäkten och tvingades uppsöka sjukhus för vård. Polisen har inte gripit någon misstänkt ännu.

DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern

REPORTAGEDN-journalisten Kristina Lindquist var en av dem som högljuddast krävde att Nya Tider inte skulle få ställa ut på Bokmässan i Göteborg med hänvisning till ”värdegrunden”. Nu har sajten Avmaskerat avslöjat att Lindquist gift sig med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall och skriver för DN från samma lägenhet varifrån Runvall säljer våldspropaganda.

Före detta SD-ledamot: ”Jag gav SVT öppet mål”

INRIKESMats Olsson från Östhammar satt tills helt nyligen som ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige. Ett invandringskritiskt mejl som han skickade direkt till SVT:s redaktion där han bland annat använde ordet ”negrer” ledde dock till att han av sitt eget parti ombads lämna sina politiska uppdrag. Han lämnade självmant partiet bara någon dag senare. Till Nya Tider säger Mats Olsson att han är ångerfull, men inte riktigt av den anledning systemmedia vill framställa det som, utan för att han använde ett radikalt språkbruk när han mejlade till SVT:s journalister.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Språkrörskandidat erkänner: ”Måste våga se att vi har problem med islamism inom partiet”

INRIKESMP:s språkrörskandidat Rebecka Le Moine menar att partiet behöver erkänna att det har funnits och finns problem med islamistisk infiltration samt att man behöver göra upp med hur man hanterat frågor om hedersförtryck. Det säger hon när Nya Tider wallraffar henne genom att låtsas vara en medlem.

Man gruppvåldtagen i Stockholm – sökte skydd hos ordningsvakter

INRIKESEn man har anmält att han blivit gruppvåldtagen natten till måndagen i en lägenhet i södra Stockholm. Han flydde sedan från platsen och sökte skydd hos ordningsvakter som ringde polisen.

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Plastpåseskatten ett ekonomiskt fiasko

INRIKESPlastpåseskatten har redan från början kritiserats för att inte leda till de avsedda miljöförbättringarna. Enligt regeringens planer skulle den i alla fall ge över två miljarder i skatteintäkter per år. Nu visar det sig dock att även denna förhoppning kommit på skam, då endast en tiondel av den beräknade summan kommit in. Detta avslöjar högerdebattören Rebecca Weidmo Uvell på sin blogg.

Gå till arkivet

Send this to a friend