Skip to Content

Bokmässan förbjuder Nya Tider att komma

”Lenins barnhörna” och böcker som förnekar kommunismens folkmord går bra, men inte ett förlag som presenterar en bok om Estonia och en nyhetstidning med statligt presstöd.

Publicerad: 19 augusti, 2016, 16:32

 • Svenska
 • English

Läs även

Bokmässans ansvariga meddelade nyligen Nya Tider att man bryter kontraktet och ställer in tidningens medverkan i årets mässa.

– Det är tragiskt att man böjer sig för några få högljudda personer som känner konkurrensen från alternativ fri media, dessutom när Sverige firar 250 år av Tryckfrihetsförordningen, säger Vávra Suk, chefredaktör för Nya Tider.

Enligt kommunikationschefen Birgitta Jacobsson Ekblom beror beslutet på den publicitet som Nya Tiders medverkan fått de senaste dagarna och att man fått ”många samtal” från andra utställare och besökare. När Suk nämner att de flesta som varit kritiska är just konkurrenter till Nya Tider, det vill säga systemmedias journalister och mediapersonligheter, svarar Ekblom att det är just journalister och bibliotekarier som utgör många av mässans medverkande och besökare.

– Det är ett kontraktsbrott och vi får se hur vi kommer att gå vidare med detta den juridiska vägen, säger Suk.

Samtidigt poängterar han att detta visar hur viktig alternativ media är, då etablissemangets kanaler fullständigt stängs för kritiska röster.

– Vi har kvalificerat oss för statligt presstöd. Tidningen har aldrig anmälts för något brott och ingen i redaktionen är dömd för något brottsligt. Trots allt tal om yttrandefrihet tål man inte kritiska röster, det har bevisats i dag, säger Suk.

Kommentar på engelska till Bokmässans beslut finns här.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Pingback: Bokmässan förbjuder Nya Tider | Klarvaken.se()

 • Drutten67

  Ursäkta språket:

  Helt jävla otroligt.

  Först försöker man med alla medel stoppa SD, vilket resulterade i enorm ökning.

  Nu försöker man stoppa en tidning och en bok från bokmässan, BARA för att dom inte heter Aftonbladet/Expressen/Guillou osv.

  När jag var ung och man blev riktigt förbannad, myntade vi följande uttryck:
  “Ät skit och dö”

  Mycket passande på den löjliga häxjakt som man utsätter “sanningssägare” för.

 • Mies Munanen

  Var inte årets tema “Yttrandefrihet”?

  Klaga hos bokmässan (god ton tack)

  Adress: SE-412 94 Göteborg, Sverige

  Besöksadress: Mässans Gata 10

  Tel: +46 31 708 84 00

  Fax: +46 31 20 91 03

  Email: [email protected]

 • IdiAlpine

  Helt utrolig! Stå på – dere gjør en viktig jobb!!!

 • nalenihostacken

  Det här visar ju väldigt tydligt i vilket tillstånd landet befinner sig i, påminner om forna DDR där mer eller mindre alla gick omkring och var rädda och hamna i onåd på grund av att ha fel åsikt.

 • Unidentified

  Yttrandefrihet i 250 år! … ja där snubblade man nog på målsnöret!

  • Benny Andersson

   Snarare Tystnadsfrihet

  • Jarla

   Frihet från yttrande.

 • femitolv

  Jag kom til er sida av just den anledningen. Hädanefter blir jag er supporter. Detta är för j-ligt!

  • appove

   _____

   Från: Disqus [mailto:[email protected]]
   Skickat: den 19 augusti 2016 19:58
   Till: [email protected]
   Ämne: Re: Comment on Bokmässan förbjuder Nya Tider att komma

   “Jag kom til er sida av just den anledningen. Hädanefter blir jag er supporter. Detta är för j-ligt!”

   Disqus Settings

   A new comment was posted on Nya Tider

   _____

   This comment is awaiting moderator approval.

   _____

   femitolv

   Jag kom til er sida av just den anledningen. Hädanefter blir jag er supporter. Detta är för j-ligt!

   1:53 p.m., Friday Aug. 19 | Other comments by femitolv

   Moderate this comment by email

   Email address: [email protected] | IP address: 151.177.54.212

   Reply to this email with “Delete”, “Approve”, or “Spam”, or moderate from the Disqus moderation panel.

   _____

   You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about activity on threads authored by AlternaMedia.

   You can unsubscribe from emails about activity on threads authored by AlternaMedia by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings .

   Disqus

  • John Carr

   Samma här!
   Detta visar ju bara att den s.k. “demokratin” i Sverige bara bygger på förbannad lögn.
   Det som gör mig mest förbannad är att Svensson glupskt sväljer hela betet, utan minsta tanke eller reflektion.

   • Slasher2

    Det är många som fortfarande sover men också många som börjat vakna. Det finns ett ljus i tunneln och jag tror det är en grönskande dal utanför för oss. För systemmedia kan det nog vara ett tåg.

   • Brasse

    Hoppas och tror inte att Svensssons sväljer det hela. Dels för att några har protesterat länge och dels för att flera utav såväl ny demokratis som SD´s förslag går igenom om än inte från dom själva. Eftersom massan är bedräglig och det som har hänt har pågått under 40 år så tar det tid att vända skeppet. Visst det blir kanske inbördeskrig eller kanhända religionskrig. Men jag inbillar mig att det inte kommer att bli en fristad för några från Mellanöstern om alla väljer att vara muslimer och hotar allt vad kristna är. dels för att Norge redan har markerat och dem är med Nato, dels för Danmark har markerat och givetvis då också för att Finland markerat och har ryssland nära sig. Jag ser inte det som klart att muslimer tar över, men dom kan rumla om rejält innan de som fortfarande tror på frihet och broderskap mer än religion och förtryckarmentalitet.

    • Pathfinder

     Brasse,
     Situationen börjar urtarta i Frankrike. Det rinner liskom mellan sprickorna på Korsika, i Calais och på många andra håll. Det enda som hjälper att hålla tankarna i styr är OS, men när detta cirkus är över, får vi se vilka clowner som träder fram (…)
     Själv vet jag inte om SD är ogen nog för att regera, och oavsett, kommer man då att släppa “hundarna” som hittills hölls lugn m.h.a. alla möjliga bidrag. Deras uppgång skulle inte lösa något problem, utan utlösa det som man försöker skjuta upp. Det som glädjer mig dock, är att man börjar få läsa fler och fler jordnära ledare och artiklar här och där.
     Jag får ändå känslan att fler inser att något är på tok för galet, men första som gapar får en smäll… man slaktar en kyckling för att skrämma apan, som Sun Tzu skrev!

  • Pathfinder

   Samma här… jag hade bara hört om Nya Tider, och visste inget om Djungeltrumman-tjohej. Det andra tog jag en snabb titt på, och kunde bara sucka. Jo, är det detta som är referensen, blir det svårt att leva upp till normen : )

  • Jarla

   All reklam är god reklam… Det blir som när DN ville hindra annonsen för ‘Invandring och mörkläggning’ – sålde som smör!

 • John Carr

  Ett av de få organ som i Sverige värnar yttrandefriheten kastas ut från en mässa med tema “yttrandefrihet”…
  Herregud, finns det inga armband mot detta, eller vad säger du Eliasson?

 • Golgor

  Detta är fan inte klokt! Det finns ingen yttrandefrihet i Sverige längre. Jag skapade en grupp på facebook för att försöka organisera något. Den som vill gå med är alltid välkommen och hjälp gärna till att sprida!
  https://www.facebook.com/groups/1845543719009365

 • Arnrik Henstad

  Om jag hade skrivit ner vad jag tycker om allt detta så hade inte min kommentar blivit godkänd.

 • Conjak

  Bara lugn säger Löfven – det är så här vi bygger den “Svenska modellen” – Svensk demokrati = diktatur.

 • Peter Svan

  Yttrandefrihet? Landet liknar Nord Korea allt mer. Usch!

 • Pathfinder

  Låt det ske… det är förvisso frustrerande vid stunden, men det blir samma fenomen som för de röd/gröna som inte kunde höra på annat än sitt mantra utan att ryta till med “rasist… nazist… fascist… och åter nazist”.
  Dumhet har ett pris, och idioti leder till förfall : )

 • 66AlmerBladberg

  Ett lågvattenmärke som inte bör passera obemärkt. Att på en bokmässa som har yttrandefrihet som tema utestänga en röst från höger är inget annat än en demokratisk skandal. Som arrangör skulle jag ej kunna se mig själv i spegeln. SKÄMS!

 • Icefrontier

  Vet inte om det är möjligt i Sverige men stäm dem på allt de äger och har om det går!

 • Bejje

  Sinnessjukt att bokmässan inte står upp för yttrandefrihet. Kanske dom borde prata ihop sig med Turkiet. Där verkar man också vara emot det och nu står alltså bokmässan på samma sida som Turkiet i den frågan.

  • appove

   _____

   Från: Disqus [mailto:[email protected]]
   Skickat: den 20 augusti 2016 09:44
   Till: [email protected]
   Ämne: Re: Comment on Bokmässan förbjuder Nya Tider att komma

   “Sinnessjukt att bokmässan inte står upp för yttrandefrihet. Kanske dom borde prata ihop sig med Turkiet. Där verkar man också vara emot det och nu står alltså bokmässan på samma sida som Turkiet i den frågan.”

   Disqus Settings

   A new comment was posted on Nya Tider

   _____

   This comment is awaiting moderator approval.

   _____

   Bejje

   Sinnessjukt att bokmässan inte står upp för yttrandefrihet. Kanske dom borde prata ihop sig med Turkiet. Där verkar man också vara emot det och nu står alltså bokmässan på samma sida som Turkiet i den frågan.

   3:44 a.m., Saturday Aug. 20 | Other comments by Bejje

   Moderate this comment by email

   Email address: [email protected] | IP address: 85.226.124.251

   Reply to this email with “Delete”, “Approve”, or “Spam”, or moderate from the Disqus moderation panel.

   _____

   You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about activity on threads authored by AlternaMedia.

   You can unsubscribe from emails about activity on threads authored by AlternaMedia by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings .

   Disqus

 • Hans Holberg

  Vad är problemet? Yttrande-och tryckfriheten garanteras i Yttrandefrihetsgrundlagen och Tryckfrihetsförordningen, två av Sveriges fyra grundlagar. De garanterar medborgaren skydd mot statlig förhandscensur av tal, skrift och andra mediala yttringar. Däremot kan staten/rättsväsendet i efterhand granska materialet, om man anser att det strider mot någon lag. Det finns däremot ingen juridisk
  garanti för någon att få en plattform på ett “privat” arrangemang. Nya Tider skyddas av samma lagstiftning, dvs YGL och TF. Här är det alltså fritt fram att yttra sina åsikter. Eller hur?

 • Bejje

  Jag mailade dom nyss för att fråga varför dom inte står upp för yttrandefriheten, varför dom står på Turkiets sida när det gäller pressfrågor. Ska bli intressant att se svaret om jag får något.

 • larry

  Nya Tider får reklam.

 • GArnkvist

  Kolla upp alla antisemitiska publikationer som finns med där och alla institutioner som har publicerat antisemitiska publikationer och texter samt alla som stöder antisemitiska tankegångar. Då kommer ni snart underfund med att mässan är pro-nazistisk och stöds av diverse suspekta socialistiska organisationer som är systerideologier till nationalsocialismen.

  Vem fan vill stödja den där rasistmässan?

 • Katy

  Första gången jag läser nyatider men den verkar vettig. Nivån på bokmässan är som när barnen på förskolan kommer med ” du får inte komma på mitt kalas om du inte säger att jag har en fin docka”.

 • soran

  Flera får upp ögonen för hur de blivit manipulerade av PK medierna, fler och fler söker sanningen på alternativa media.

 • Katy

  Hittade hit efter deras skriverier.

 • Benny Andersson

  Vilket hyckleri.

  Det blir att skaffa en prenumeration på Nya Tider.

 • Pingback: Tystnad är yttrandefrihet – #bokmässan mördar sitt eget tema | Genusdebatten()

 • Sverigepartist

  Detta är svensk DEMOKRATI, ett hyckleri utan motstycke. Temat för Bokmässan är Yttrandefrihet, och så stoppar man Nya Tider. Kommunisterna inom media och biblioteken är de som fått Bokmässan att bojkotta Nya Tider. Protestera mot detta genom att skicka mail och ringa till Maria Källsson
  VD, Mässansvarig
  Tel: +46 31 708 84 20
  Epost: [email protected]

  Daniel Levin
  Programchef
  Tel: +46 31 708 84 67
  Epost: [email protected]

 • Apollonia

  Tack för att ni skriver artiklar om Sveriges katolska historia och för att ni skriver med mer positiv anda när det gäller katolicism. Något som är väldigt unikt i svensk media. Av denna anledning kommer jag att börja läsa Nya Tider regelbundet.

 • glufsen

  Komiskt att ha en bokmässa för att fira tryckfrihetsförordningen och yttrandefriheten och sedan stoppa detsamma! Den vänsterextrema tidskriften Expo startade drevet mot Nya Tider.

 • TookTheRedPill

  Jag borde vara i total chock.

  Men i diktatur Sverige är det så här, när en enda storkoncern (Bonnier) får sätta hela agendan med sin vänsterblaskor.

  Stå på Er NT, anmäl de jävlarna.

  • apporve

   _____

   Från: Disqus [mailto:[email protected]]
   Skickat: den 20 augusti 2016 20:18
   Till: [email protected]
   Ämne: Re: Comment on Bokmässan förbjuder Nya Tider att komma

   “Jag borde vara i total chock. Men i diktatur Sverige är det så här, när en enda storkoncern (Bonnier) får sätta hela agendan med sin vänsterblaskor. Stå på Er NT, anmäl de jävlarna.”

   Disqus Settings

   A new comment was posted on Nya Tider

   _____

   This comment is awaiting moderator approval.

   _____

   TookTheRedPill

   Jag borde vara i total chock.

   Men i diktatur Sverige är det så här, när en enda storkoncern (Bonnier) får sätta hela agendan med sin vänsterblaskor.

   Stå på Er NT, anmäl de jävlarna.

   2:17 p.m., Saturday Aug. 20 | Other comments by TookTheRedPill

   Moderate this comment by email

   Email address: [email protected] | IP address: 81.225.196.32

   Reply to this email with “Delete”, “Approve”, or “Spam”, or moderate from the Disqus moderation panel.

   _____

   You’re receiving this message because you’re signed up to receive notifications about activity on threads authored by AlternaMedia.

   You can unsubscribe from emails about activity on threads authored by AlternaMedia by replying to this email with “unsubscribe” or reduce the rate with which these emails are sent by adjusting your notification settings .

   Disqus

 • TookTheRedPill

  Det här är typ jag när jag läste detta.

 • Leo Roos

  Jag önskar att så många som möjligt ställer sig utanför bokmässan den 22-25 September och delar ut tidningen … Nya Tider .
  Jag kan beställa många nummer att dela ut …
  Ställer gärna upp och hoppas flera gör det samma … Hör gärna av er i så fall här på Facebook .
  yttrandefrihet i Sverige är ett stort skämt, den existerar inte, bara tomma ord…
  Nya Tider får presstöd men får inte va med på bokmässan i Göteborg, är inte det tragikomisk? …
  Hoppas folk från Nya Tider kommer till bokmässan också!
  Så här får det bannemej inte gå till …
  Viktigt att folket på Nya Tider gör något .
  Dag och datum som gäller är Torsdag den: 22/8 Fredag 23/8 Lördag 23/8 Söndag 25/8 2016 .
  I detta socialistiska helvetes landet förbjuds allt som inte passar dom styrande … Och det gör mig riktigt förbannad .

 • Drutten67

  Tänk att all övrig media benämner Nya Tider som “högerextremt”.
  Tror inte ens någon av dessa läst något från Nya Tider ?

  Så att vara opartisk och säga sanningen är högerextremism ?

  Ärligt ?

 • Valnotstrad

  Heja Sverige, vilket stolleland!!
  Det var ett sant nöje att bli prenumerant på Nya Tider och jag kommer fortsätta stötta Sverigevänliga
  rörelser.
  Kämpa på!

 • Pingback: Utlagt | Jan Millds blogg()

 • Pingback: Yttrandefriheten firas med censur | Varjager's Weblog()

 • Claes Lantz

  Jag tror att det finns många läsare av Nya Tider som är besvikna på att ni just inte är det som Expo beskyller er för att vara. Den pågående folkutrotningen i Palestina lyser med sin frånvaro t.ex. Detta säkert för att ni inte vill bli kallade antisemiter. Att ni sen blir utestängda från bokmässan i Göteborg i alla fall är ju tråkigt. Men ni har varit med så länge i svensk politik, så ni borde ha vetat dess från början.

 • Lasse Andersson

  Det kan ta ett tag innan din kommentar blir godkänd, att din kommentar ännu inte syns betyder inte att den har blivit raderad. Välkommen att kommentera om du uttrycker dig sammanhängande och utan svordomar.

 • Sarpedon

  Att Nya Tider blir bojkottade på bokmässan betyder bara att man skriver saker som den trasproletära vänstermaffian inte vill höra talas om.
  EXPO, Researchgruppen och korrumperad maktelit går hand i hand för att strypa det fria ordet i Sverige.
  Detta under rubriken “yttrandefrihet.”
  Man måste faktiskt tillerkänna att dessa aktörer en viss humor.
  Men dom är troligen för korkade för att begripa det.

 • Dissident86

  Lenins barnhörna… ett fruktansvärt hån mot små, försvarslösa barn! Lenin och Trotskij skröt öppet om att de offrade små, kristna, ryska barn till Molok, en gammal avgud! Detta skedde under den “ryska” revolutionen. I Sovjetunionen mördades 66 miljoner människor 1917-1991…

 • RMG49

  Detta att vägra Nya Tider att deltaga på Bokmässan måste vara ett brott mot tryckfrihetsordningen. Detta är galenskap och ska anmälas till JO.

 • Pingback: Bokmässan, Nya Tider och yttrandfriheten | Fritt Ord 250()

 • Eddie zargo pappion

  Det märkligt att Sverige fyller 250år för fria ordet att idag Bonniers familjen förbjuder en tidningen det orättvist och skandal att låta den här går och inte reagerade Vi måste stå uppe mot den klan appartiad Bonniers mvh Fria ordet.

 • Drutten67

  http://www.aftonbladet.se/debatt/article23398703.ab

  Nu är tydligen Nya Tider även “nazistiskt” och “pronazisistiska” och “sprunget ur nazismen”.

  Att dom bara orkar ?

 • Matt

  Enligt Expo ska Nya tider ha starka band till “nazistiska Nordiska motståndsrörelsen”. Det tror jag inte ett skit på men om dom har bevis -fram med dem då! Annars håll käften, dom här kriminella våldsälskande vänsterextremisterna är knappast en pålitlig källa.

 • Valdemar

  Eftermiddagens inslag i StudioEtt om affären Nya Tider var som att flyttas tillbaka till de gamla sovjetstatens metoder att nita folk. Konspirationsteknikerna som försett SR med material för att försöka dra NT i smutsen hade gjort ett riktigt uselt klåpjobb. Av det som anfördes mot NT:s chefredaktör innehöll ingenting vare sig bäring eller näring för att kunna hålla uppe några av de anklagelser som anfördes.
  Men, det allra värsta var att höra Bokmässans representant, hur hon kröp, retirerade och flosklade om att hon var trygg i den åsiktsfrihet som hon menade utmärker Sverige. Om hon haft minsta anledning att känna sig trygg, så hade hon inte behövt medverka i programmet och ställa upp på dom villkor som nu förväntades av henne, av dessa grisar som menar sig vara mer jämlika än alla oss andra och därför begär att få sätta agendan för vad som ska få yttras och tyckas i landet. Vad är det för yttrande-o-åsiktsfrihet? Friheten från tankefrihet, samt att få underordna sig och acceptera etablissemangets hav av lögner och floskler, det är den enda frihet vi har kvar idag. Allt annat förföljs och bekämpas på alla sätt – helt utan vett!

 • Vanligtvis

  Över en portal i Upsala Universitet kan man läsa, “Att tänka fritt är stort, att tänka rätt är större”. Den reflexion man kan göra efter denna debatt är att det tydligen är Expo som fått en svensk generalklausul på vad som är rätt att tänka. Vi som tänker fritt väljer fria medier.

 • Lasse Andersson

  Du kanske menar Nya Tider. Fria Tider är en annan tidning som med ett liknande namn som vår tidning Nya Tider men som inte har något samband med Nya Tider. Mvh admin.

  • spirit

   hej jag skrev väl lite tokigt fel..Ooooops. .. tack för att du påpekade felet.

Karlstads skattebetalare stod för notan när SSU åt grillbuffé och Moderaterna minglade

INRIKESNär Socialdemokraternas ungdomsförbund (SSU) hade kongress i Karlstad njöt ungdomarna av en lyxig grillbuffé till ett värde av nästan 500 kronor per person. Men trots att förbundet har inkomster på hela 163 miljoner kronor, skickades notan på 50 000 kronor till Karlstads skattebetalare. Nya Tider kan även avslöja att skattebetalarna stod för notan när Moderaterna anordnade ett ”välkomstmingel” för 70 000 kronor.

Ålderspensionssystemets finansiering – en finansiell kuliss

ANALYSDet svenska pensionssystemet skall vara självfinansierande och ligger därför utanför den egentliga statsbudgeten. Systemet bygger på två huvudpelare, den allmänna pensionsavgiften, som skall betalas av alla löntagare, och arbetsgivaravgiftens ålderspensionsavgift. Båda redovisas i regeringens budgetproposition och står för vardera cirka 135 miljarder kronor. Den allmänna pensionsavgiften tas dock inte ut, utan betalas med allmänna skattemedel, vilket betyder att närmare hälften av finansieringen av ålderspensionen uteblir. Regeringen redovisar ändå avgiften som om den fanns.

Förälder misshandlade pedofil – döms till samhällstjänst

INRIKESEn 33-åring sökte upp en pedofil i dennes hem och misshandlade och hotade honom till livet. Pedofilen hade begått övergrepp på den förskola där 33-åringens son gick. För dessa brott döms han till villkorlig dom och samhällstjänst.

Vita bönder i Sydafrika har fått nog – välter polisbil

SYDAFRIKANär ännu en vit farmare blev brutalt mördad samlades upprörda vita bönder utanför domstolen i staden Senekal i delstaten Free State i Sydafrika. De protesterade mot polisens ointresse att utreda farmattackerna och politikernas ovilja att stoppa dessa. Demonstranterna välte en polisbil och jagade bort poliserna. Sydafrika har inte sett så kraftfulla protester från vita på decennier.

Utökade restriktioner

INRIKESUnder dagens pressträff meddelade statsminister Stefan Löfven (S) att Sverige kommer införa utökade restriktioner för att bekämpa coronapandemin och den ökade smittspridningen av viruset. En av åtgärderna kan innebära svåra problem för nattklubbarna i landet – en begränsning av antalet gäster till maximalt 50.

När en demokrati kraschar

OPINION: TOMMY ULMNÄSMånga av Västeuropas länder präglas av våld i invandrartäta förorter, men Sverige sticker ut med mer dödligt våld per capita än något av dessa. Polisen pratar om minst 40 invandrade klaner som styr den undre världen. Veckans debattör, pensionerade kommundirektören Tommy Ulmnäs, menar att vi nu ser resultatet av Sveriges slapphänta bemötande av unga kriminella.

Planerad koranbränning utanför riksdagen – en hyllning till Samuel Paty

INRIKESPå fredagen den 23 oktober kommer en islamkritisk demonstration att äga rum, där arrangören planerar att bränna koranen, allt som en hyllning till den mördade franske läraren Samuel Paty. Det skriver Samhällsnytt på morgonen den 22 oktober.

Elev tvingades ta av kristet kors vid skolfotograferingen – muslimska invandrarflickor fick ha slöjan på

INRIKESI slutet av augusti, i samband med den årliga skolfotograferingen, tvingades en manlig 15-årig elev att ta av sig sitt kristna kors i form av ett halssmycke. Fotografen ansåg att korset skulle kunna upplevas som kränkande av elever med annan trosuppfattning. Detta gällde dock inte muslimska elever, vilket betydde att slöjan fick sitta kvar på invandrarflickornas huvuden. Händelsen är nu anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, och den ansvariga fotofirman säger i en intervju med Nya Tider att fotografen som var på skolan vid det aktuella tillfället nu är avskedad.

Gå till arkivet

Send this to a friend