Skip to Content

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: “Våldsbejakande extremism”

Digital utgåva

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

Publicerad: 17 januari, 2018, 00:32

 • Svenska

Läs även

Nu stoppas Kommunistiska partiet i Borås från att hyra kommunens lokaler, något som de gjort tidigare. Kommunen hänvisar till en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som bedömer att partiet faller under "våldsbejakande extremism". Man kallar även partiet för "vänsterextremt". CKS avdelningschef  Peder Englund uttalar sig i Borås Tidning och säger att de fattade beslutet efter att ha läst partiets program:

– Det finns ett uppdrag från politikerna i Borås att ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. När vi uppmärksammade att Kommunistiska partiet är verksamt i Borås och hyr lokaler av Borås stad så läste vi partiprogrammet.

På Kommunistiska partiets Facebooksida för Borås har man kommenterat det hela genom att ställa en fråga om det är "demokratiskt" att neka någon organisation att hyra lokaler.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • KinaRolf

  En av grundbultarna i själva iden som vi kallar ”demokrati” är ju att alla skall ha tillfälle att få lägga fram sina åsikter, kanske inte oemotsagt, men ändå, sedan skall folket få välja. När nu andra politiska krafter, som media, aktivister, politiker, och tjänstemän, börjar styra och blockera den grundläggande rätten, då har demokratin verkligen kommit till vägs ände. Jag är ingen anhängare av kommunismen som ideologi, snarare tvärt om, men om vi förbjuder och blockerar den, då har vi samtidigt avskaffad själva demokratin. Folkstyret är ju som bekant redan avskaffat i Sverige, och landet är i synnerligen dåligt skick. Romarrikets fall i minirepris.

 • Klarsyn

  Alla Svenska hyresvärdar bör även vägra att hyra ut till Expo och dess våldsförhärligande avdelning, AFA.

 • Tjalve Viking

  Det var f-n sjutton på tiden att någon sätter ner foten och stoppar dessa våldsbenägna terrorister.

 • Öbergarna

  Principen är klar: en organisation som inte är kriminaliserad har mötesfrihet och ska få hyra offentliga lokaler. Punkt.

 • Erik Marlandson

  Fantastiskt komiskt när åsiktsförtrycket drabbar den så kallat “goda sidan” som genomsyras av det “goda hatet”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Ujujuj…
  Vänsterpatrasket faller på eget grepp.
  – odemokratiskt att neka någon grupp att hyra lokaler?
  Vi kan väl fråga Nordiska motståndsrörelsen om när dom senast fick hyra någon lokal eller ens genomföra sina tillståndsgivna demonstrationer?.

 • birger birgersson

  Alla registrerade partier måste ha rätt att hyra offentliga lokaler. Det är inte kommunens uppgift att “leka domstol”.

  • samuelafugglas

   Det är många som försöker leka domstol i Sverige, närmare bestämt ca 9,5 miljoner angivare. Det har kommunister/socialister uppfostrat oss till.

 • latmask

  Mycket märkligt. Så mycket vänster trodde jag inte att en organisation kunde bli. Kan det vara muslimerna som nu börjar gå till angrepp mot vänstern?
  Tänk om SD skulle försöka hyra lokalen.

 • Bertil Andersson

  Tittar man på valresultatet för Borås kommun 2014 så påminns man om att det är valår.
  http://www.valresultatet.se/Valresultat/Kommun/Gotalands_lan/Boras_kommun/Riksdagsvalet_2014

Ny partiledare i Liberalerna

Nyamko Sabuni är nu bekräftad som ny partiledare i Liberalerna efter att Erik Ullenhag meddelat att han hoppar av som partiledarkandidat. Sverige får därmed sin första utomeuropeiska partiledare.

Skar halsen av 17-årige Daniel Wretström – nu dömd för miss­handel i sitt jobb som ”trygghetsvärd” åt SL

”Flytta er, jag har kniv!” skriker Odeh upphetsat. Sedan sätter han sig gränsle över den avsvimmade 17-åringen och skär halsen av honom. Det var år 2000 och Khaled Odeh dömdes för mord. Nu har han bytt namn till Joseph Yasin Propitious och är anställd som trygghetsvärd av SL via Lugna gatan. Nyligen dömdes han återigen, för att ha misshandlat en resenär.

Ägare till Facebookgrupp döms för andras kommentarer

INRIKESPatrik Markström, ägaren till Facebookgruppen Stå upp för Sverige, döms till villkorlig dom och dagsböter för vad andra människor skrivit på hans Facebookgrupp. Fallet riskerar att bli vägledande och kommer kunna användas i stor skala mot nationalister, politiska dissidenter och oliktänkare.

Järvaveckan 2019 – slöjor så långt ögat når

Nya Tider på platsStockholms variant av Almedalsveckan tuffar vidare. I år var det dags för ännu en Järvavecka, från den 13 till den 16 juni. Evenemanget äger rum på Spånga IP, nordväst om Stockholm. Järvaområdet är känt för tre saker: Sin höga andel utomeuropeiska invandrare, språkförbistring och kriminalitet. I Järva finns ökända stadsdelar som Rinkeby, Tensta och Husby. Tillställningen har hyllats i systemmedia där det talats om vilka resurser det finns i ”orten”.

Förslaget på ny skatt på plastpåsar ger få miljöeffekter

INRIKESPlastpåsar som kostar sju kronor styck är en trolig effekt av en ny skatt som kan införas nästa år och som står under lagrådremiss nu. Förslaget kan generera nästan tre miljarder kronor i skatteintäkter till den allt mer ansträngda svenska ekonomin. Men miljöeffekterna kommer att utebli och det är som vanligt svenskarna som skall betala kalaset.

Nytt landstingspalats invigt

GÖTEBORGPolitiker och byråkrater jublar över att skattebetalarna byggt ett nytt fräscht ställe som samlar det mesta av Västra Götalandsregionens sociala och yrkesmässiga ledningsresurser på ett enda ställe dit man lätt tar sig med tåg. Tidigare man hyrt lokaler på 46 olika adresser i Göteborg.

Kontrollen över debatten

YTTRANDEFRIHET OCH CENSUR”Vårt mål är inte att bygga en plattform; det är att vara på dem alla”, har Mark Zuckerberg sagt. I dag har han praktiskt taget nått målsättningen, vilket har gjort honom till en tyngre makthavare än någon politiker – men utan demokratiskt mandat. Debatten om yttrandefrihet och förutsättningarna för opinionsbildning på nätet är i dag hetare än någonsin och allt fler röster höjs för att friheterna ska skyddas i lag. Men långt ifrån alla makthavare tycks intres-serade – vissa vill snarare ha mer censur. Och varje gång en konservativ röst tystas på Facebook så står en liberal dito på andra sidan och gynnas.

Partiledardebatt i riksdagen

INRIKESOnsdagen den 12 maj var det partiledardebatt i riksdagen. Jimmie Åkesson (SD) pekade på att Socialdemokraterna nu genomför nyliberal politik på en skala som inte ens den borgerliga regeringen drev på sin tid. Statsminister Stefan Löfven lyfte fram satsningar i välfärden som viktigast, men blev hårt pressad av Åkesson, som menar att Löfvens politik bryter ner välfärden.

Gå till arkivet

Send this to a friend