Skip to Content

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: “Våldsbejakande extremism”

Digital utgåva

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

Publicerad: 17 januari, 2018, 00:32

 • Svenska

Läs även

Nu stoppas Kommunistiska partiet i Borås från att hyra kommunens lokaler, något som de gjort tidigare. Kommunen hänvisar till en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som bedömer att partiet faller under "våldsbejakande extremism". Man kallar även partiet för "vänsterextremt". CKS avdelningschef  Peder Englund uttalar sig i Borås Tidning och säger att de fattade beslutet efter att ha läst partiets program:

– Det finns ett uppdrag från politikerna i Borås att ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. När vi uppmärksammade att Kommunistiska partiet är verksamt i Borås och hyr lokaler av Borås stad så läste vi partiprogrammet.

På Kommunistiska partiets Facebooksida för Borås har man kommenterat det hela genom att ställa en fråga om det är "demokratiskt" att neka någon organisation att hyra lokaler.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • KinaRolf

  En av grundbultarna i själva iden som vi kallar ”demokrati” är ju att alla skall ha tillfälle att få lägga fram sina åsikter, kanske inte oemotsagt, men ändå, sedan skall folket få välja. När nu andra politiska krafter, som media, aktivister, politiker, och tjänstemän, börjar styra och blockera den grundläggande rätten, då har demokratin verkligen kommit till vägs ände. Jag är ingen anhängare av kommunismen som ideologi, snarare tvärt om, men om vi förbjuder och blockerar den, då har vi samtidigt avskaffad själva demokratin. Folkstyret är ju som bekant redan avskaffat i Sverige, och landet är i synnerligen dåligt skick. Romarrikets fall i minirepris.

 • Klarsyn

  Alla Svenska hyresvärdar bör även vägra att hyra ut till Expo och dess våldsförhärligande avdelning, AFA.

 • Tjalve Viking

  Det var f-n sjutton på tiden att någon sätter ner foten och stoppar dessa våldsbenägna terrorister.

 • Öbergarna

  Principen är klar: en organisation som inte är kriminaliserad har mötesfrihet och ska få hyra offentliga lokaler. Punkt.

 • Erik Marlandson

  Fantastiskt komiskt när åsiktsförtrycket drabbar den så kallat “goda sidan” som genomsyras av det “goda hatet”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Ujujuj…
  Vänsterpatrasket faller på eget grepp.
  – odemokratiskt att neka någon grupp att hyra lokaler?
  Vi kan väl fråga Nordiska motståndsrörelsen om när dom senast fick hyra någon lokal eller ens genomföra sina tillståndsgivna demonstrationer?.

 • birger birgersson

  Alla registrerade partier måste ha rätt att hyra offentliga lokaler. Det är inte kommunens uppgift att “leka domstol”.

  • samuelafugglas

   Det är många som försöker leka domstol i Sverige, närmare bestämt ca 9,5 miljoner angivare. Det har kommunister/socialister uppfostrat oss till.

 • latmask

  Mycket märkligt. Så mycket vänster trodde jag inte att en organisation kunde bli. Kan det vara muslimerna som nu börjar gå till angrepp mot vänstern?
  Tänk om SD skulle försöka hyra lokalen.

 • Bertil Andersson

  Tittar man på valresultatet för Borås kommun 2014 så påminns man om att det är valår.
  http://www.valresultatet.se/Valresultat/Kommun/Gotalands_lan/Boras_kommun/Riksdagsvalet_2014

Arab som spottade på AfS-politiker dömd till 13 års fängelse

BROTT OCH STRAFFIrakiern var upprörd över att Alternativ för Sverige fick hålla ett tillståndsgivet möte i Nyköping och spottade mot parti­ledaren Gustav Kasselstrand. Nu har han dömts för ett stort antal mycket allvarliga brott i två separata rättegångar i Svea hovrätt.

Feminism mot gängvåld

STOCKHOLMJan Jönsson (L) vill motverka etniskt gängvåld med feministisk politik. Bland annat önskar han ”utmana de manliga könsrollerna” som han menar ligger bakom gängens framfart i Stockholm. Tidigare har den liberala Jönsson, som är socialborgarråd i Stockholm stad, kommit med förslag om ”allvarssamtal” som ett sätt att stoppa grov gängkriminalitet och att man skall skicka brev till återvändande IS-terrorister.

Kvinna döms för spottning mot Jeff Ahl

Nya Tider har tidigare rapporterat om åtalet mot en 54-årig kvinna som spottade på Jeff Ahl efter ett torgmöte med Alternativ för Sverige. Nu har kvinnan dömts till böter för ofredande. Hon ska även betala skadestånd till Ahl samt en avgift på 800 kronor till brottsofferfonden.

Riksdagen öppnade – Löfven meddelade att invandringen ska fortsätta

INRIKESTisdag den 10 september hölls Riksmötets öppnande. Statsminister Stefan Löfven presenterade tre nya ministrar i sin regeringsförklaring, som i övrigt inte innehöll några större politiska kursändringar. Löfven slog fast att Sverige ska ha en ”human” invandringspolitik. Asylrätten ska värnas och det ska även i fortsättningen vara enkelt att anhöriginvandra till Sverige.

Rasistisk afrikan fortsätter sina attacker

INRIKESDen ”mycket mörkhyade” mannen som överfaller, misshandlar och spottar svenska kvinnor i ansiktet i Eskilstuna misstänks nu för att ha angripit totalt 16 olika kvinnor. Samtidigt tycks polisen helt oförmögen att stoppa en man med specifikt signalement som slår till vid vissa tider och inom ett begränsat geografiskt område – gång på gång.

Islamister vill driva förskolor

INRIKESFlera olika islamister har den senaste tiden knutits till förskolor och familjehem. Den senaste incidenten var att Göteborgs förskolenämnd stoppade ett familjedaghem med omedelbar verkan. Verksamheten hölls då hemma hos en känd islamist, Anas Khalifa. – Det är horribelt. Det här sker i en ålder där barn är som mest formativa, säger terrorforskaren Magnus Ranstorp.

Sölvesborg vill vägra ta emot nyanlända

INRIKESI SD-ledda Sölvesborg i Blekinge vill kommunledningen inte ta emot de nyanlända asylinvandrare som Migrationsverket enligt lag kan placera där. Kommunstyrelsens ordförande Louise Erixon (SD) menar att man vill agera innan det är för sent, och pröva om den påtvingade placeringen av nyanlända inte strider mot principen om kommunalt självstyre.

Olaglig vänsteraktion i Göteborgs hamn

GÖTEBORGHelgen den 7–9 september genomförde hundratals vänsteraktivister en aktion mot Göteborgs energihamn. Utöver ett tillståndsgivet tältläger försökte man blockera infarterna till hamnen. Aktionen, som inte uppnådde någonting, stöddes av Ung Vänster, Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet. För logistiken användes en av Studiefrämjandets släpvagnar.

Gå till arkivet

Send this to a friend