Skip to Content

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: ”Våldsbejakande extremism”

Digital utgåva

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

Publicerad: 17 januari, 2018, 00:32

 • Svenska

Läs även

Nu stoppas Kommunistiska partiet i Borås från att hyra kommunens lokaler, något som de gjort tidigare. Kommunen hänvisar till en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som bedömer att partiet faller under "våldsbejakande extremism". Man kallar även partiet för "vänsterextremt". CKS avdelningschef  Peder Englund uttalar sig i Borås Tidning och säger att de fattade beslutet efter att ha läst partiets program:

– Det finns ett uppdrag från politikerna i Borås att ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. När vi uppmärksammade att Kommunistiska partiet är verksamt i Borås och hyr lokaler av Borås stad så läste vi partiprogrammet.

På Kommunistiska partiets Facebooksida för Borås har man kommenterat det hela genom att ställa en fråga om det är "demokratiskt" att neka någon organisation att hyra lokaler.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • KinaRolf

  En av grundbultarna i själva iden som vi kallar ”demokrati” är ju att alla skall ha tillfälle att få lägga fram sina åsikter, kanske inte oemotsagt, men ändå, sedan skall folket få välja. När nu andra politiska krafter, som media, aktivister, politiker, och tjänstemän, börjar styra och blockera den grundläggande rätten, då har demokratin verkligen kommit till vägs ände. Jag är ingen anhängare av kommunismen som ideologi, snarare tvärt om, men om vi förbjuder och blockerar den, då har vi samtidigt avskaffad själva demokratin. Folkstyret är ju som bekant redan avskaffat i Sverige, och landet är i synnerligen dåligt skick. Romarrikets fall i minirepris.

 • Klarsyn

  Alla Svenska hyresvärdar bör även vägra att hyra ut till Expo och dess våldsförhärligande avdelning, AFA.

 • Tjalve Viking

  Det var f-n sjutton på tiden att någon sätter ner foten och stoppar dessa våldsbenägna terrorister.

 • Öbergarna

  Principen är klar: en organisation som inte är kriminaliserad har mötesfrihet och ska få hyra offentliga lokaler. Punkt.

 • Erik Marlandson

  Fantastiskt komiskt när åsiktsförtrycket drabbar den så kallat ”goda sidan” som genomsyras av det ”goda hatet”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Ujujuj…
  Vänsterpatrasket faller på eget grepp.
  – odemokratiskt att neka någon grupp att hyra lokaler?
  Vi kan väl fråga Nordiska motståndsrörelsen om när dom senast fick hyra någon lokal eller ens genomföra sina tillståndsgivna demonstrationer?.

 • birger birgersson

  Alla registrerade partier måste ha rätt att hyra offentliga lokaler. Det är inte kommunens uppgift att ”leka domstol”.

  • samuelafugglas

   Det är många som försöker leka domstol i Sverige, närmare bestämt ca 9,5 miljoner angivare. Det har kommunister/socialister uppfostrat oss till.

 • latmask

  Mycket märkligt. Så mycket vänster trodde jag inte att en organisation kunde bli. Kan det vara muslimerna som nu börjar gå till angrepp mot vänstern?
  Tänk om SD skulle försöka hyra lokalen.

 • Bertil Andersson

  Tittar man på valresultatet för Borås kommun 2014 så påminns man om att det är valår.
  http://www.valresultatet.se/Valresultat/Kommun/Gotalands_lan/Boras_kommun/Riksdagsvalet_2014

Ett nytt skattesystem – AfS-förslag får stöd från Finanspolitiska rådet

ANALYSDiskussionen om ett nytt skattesystem, som skall förenkla och effektivisera skatterna, har pågått under ett antal år i Sverige. Det nuvarande systemet infördes på 1990-talet för att göra skatterna mer rättvisa, men efter mer än 500 ändringar sedan införandet har det vuxit ut till en hydra som ingen har kontroll över. Behovet av en rejäl reform finns alltså. När Alternativ för Sverige 2018 lanserade ”platt skatt” som idé, var det inte många som reagerade, men nu har Finanspolitiska rådet tagit upp idén.

Fornnordiska sagor – hisnande äventyr och burlesk humor

INTERVJULars Ulwencreutz har lett arbetet med att sammanställa och även översätta många av de fornnordiska sagorna till modern svenska – flera har aldrig publicerats på svenska tidigare. Resultatet blev ett imponerande verk i tre band, den första kompletta samlingen av dessa berättelser om hjältar och kungar, skatter och härnadståg. För Nya Tider berättar Lars att utan vår historia är vi ingenting, vi behöver vår kultur och vår historia. Och det är en fascinerande saga.

Mer än 70 000 smittade och 5 411 döda i Sverige

INRIKESCoronaviruset SARS-CoV-2 har nu smittat över 70 000 personer i Sverige enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten. Totalt har 5 411 personer avlidit till följd av Covid-19. Bland åtgärderna som man från myndighetshåll nu inför finns det en ny restauranglag som gör att kommuner kan stänga ner verksamheter där sällskap inte håller avstånd på minst en meter.

Biståndsmyndigheten Sida slipper Botkyrka-flytt

INRIKESDet blir ingen flytt av biståndsmyndigheten Sida från välbärgade Östermalm i Stockholms innerstad till mångkulturella Botkyrka söder om Stockholm. Det uppger bland annat Fastighetstidningen. Skälet sägs officiellt vara brist på ändamålsenliga lokaler, men Nya Tider kan även avslöja att en annan orsak sannolikt är viktigare, nämligen att en enkät från början av 2019 visade att myndigheten riskerade att förlora var fjärde anställd om flytten blev av.

Alexander Bard: ”TV4 fick order från USA att sparka mig”

REPORTAGEDebattören och mångsysslaren Alexander Bard hamnade återigen i hetluften i juni. Efter att ha kritiserat Black Lives Matter sparkades han under uppseendeväckande former från juryn i TV4-programmet Talang. Nu talar Bard ut i en exklusiv intervju för Nya Tider om vad som egentligen hände när drevet gick. Han berättar också varför han tror att Liberalerna är på väg att dö ut och varför framtiden istället tillhör Medborgerlig Samling och Alternativ för Sverige.

Ann Lindes nya lögner för medier

INRIKESDen svenska utrikesministern Ann Lindes arroganta ton, undermåliga engelska och direkta lögner i den uppmärksammade intervjun med Deutsche Welle har uppenbarligen inte lett till någon självkritik. Nu granskar den danska radions program Detektor hennes uttalande i Dagens Nyheter den 16 juni om att danska turister uppvisar ett riskabelt beteende när de besöker Sverige. Sveriges utrikesminister hävdade i intervjun att hon fått ”väldigt mycket mejl” om danskarnas beteende i Sverige. När Detektor begär ut mejlen visar det sig att bara en person hade klagat.

Liberalerna vill se språkkrav i svenska för anställning inom äldreomsorgen – utesluter inte stöd från SD

INRIKESDen 5 juni kom ett nygammalt utspel från Liberalerna, nämligen att man vill ha krav på god svenska i tal och skrift för dem som vill bli anställda inom äldreomsorgen. I en intervju med Nya Tider säger Lina Nordquist, sjukvårdspolitisk talesperson för Liberalerna, att man är beredda att gå långt för att få igenom detta krav, rentav med stöd från SD i riksdagen.

Efter kärnkraftsstängning – oljekraftverk måste användas

INRIKESSatsningen på förnybara energikällor, där Sveriges ökande energibehov till 100 procent skall tillgodoses utan kärnkraft eller fossila bränslen, har gjort att det redan nu råder stor elbrist i södra Sverige. Så omfattande är bristen, trots att det är sommar, att man väljer att starta upp oljekraftverket i Karlshamn för att täcka upp bristerna.

Gå till arkivet

Send this to a friend