Skip to Content

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra lokal: ”Våldsbejakande extremism”

Digital utgåva

Borås stad stoppar Kommunistiska partiet från att hyra kommunens lokaler och hänvisar till en utredning som menar att partiet faller under "våldsbejakande extremism".

Publicerad: 17 januari, 2018, 00:32

 • Svenska

Läs även

Nu stoppas Kommunistiska partiet i Borås från att hyra kommunens lokaler, något som de gjort tidigare. Kommunen hänvisar till en utredning som gjorts av Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), som bedömer att partiet faller under "våldsbejakande extremism". Man kallar även partiet för "vänsterextremt". CKS avdelningschef  Peder Englund uttalar sig i Borås Tidning och säger att de fattade beslutet efter att ha läst partiets program:

– Det finns ett uppdrag från politikerna i Borås att ta fram en plan mot våldsbejakande extremism. När vi uppmärksammade att Kommunistiska partiet är verksamt i Borås och hyr lokaler av Borås stad så läste vi partiprogrammet.

På Kommunistiska partiets Facebooksida för Borås har man kommenterat det hela genom att ställa en fråga om det är "demokratiskt" att neka någon organisation att hyra lokaler.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • KinaRolf

  En av grundbultarna i själva iden som vi kallar ”demokrati” är ju att alla skall ha tillfälle att få lägga fram sina åsikter, kanske inte oemotsagt, men ändå, sedan skall folket få välja. När nu andra politiska krafter, som media, aktivister, politiker, och tjänstemän, börjar styra och blockera den grundläggande rätten, då har demokratin verkligen kommit till vägs ände. Jag är ingen anhängare av kommunismen som ideologi, snarare tvärt om, men om vi förbjuder och blockerar den, då har vi samtidigt avskaffad själva demokratin. Folkstyret är ju som bekant redan avskaffat i Sverige, och landet är i synnerligen dåligt skick. Romarrikets fall i minirepris.

 • Klarsyn

  Alla Svenska hyresvärdar bör även vägra att hyra ut till Expo och dess våldsförhärligande avdelning, AFA.

 • Tjalve Viking

  Det var f-n sjutton på tiden att någon sätter ner foten och stoppar dessa våldsbenägna terrorister.

 • Öbergarna

  Principen är klar: en organisation som inte är kriminaliserad har mötesfrihet och ska få hyra offentliga lokaler. Punkt.

 • Erik Marlandson

  Fantastiskt komiskt när åsiktsförtrycket drabbar den så kallat ”goda sidan” som genomsyras av det ”goda hatet”.

 • KRAFT DURCH PEPE

  Ujujuj…
  Vänsterpatrasket faller på eget grepp.
  – odemokratiskt att neka någon grupp att hyra lokaler?
  Vi kan väl fråga Nordiska motståndsrörelsen om när dom senast fick hyra någon lokal eller ens genomföra sina tillståndsgivna demonstrationer?.

 • birger birgersson

  Alla registrerade partier måste ha rätt att hyra offentliga lokaler. Det är inte kommunens uppgift att ”leka domstol”.

  • samuelafugglas

   Det är många som försöker leka domstol i Sverige, närmare bestämt ca 9,5 miljoner angivare. Det har kommunister/socialister uppfostrat oss till.

 • latmask

  Mycket märkligt. Så mycket vänster trodde jag inte att en organisation kunde bli. Kan det vara muslimerna som nu börjar gå till angrepp mot vänstern?
  Tänk om SD skulle försöka hyra lokalen.

 • Bertil Andersson

  Tittar man på valresultatet för Borås kommun 2014 så påminns man om att det är valår.
  http://www.valresultatet.se/Valresultat/Kommun/Gotalands_lan/Boras_kommun/Riksdagsvalet_2014

Känd asylaktivist misstänks för människosmuggling

INRIKESAsylaktivisten Fatemeh Khavari, som blivit känd för att ha organiserat sittstrejker för att unga afghanska män utan asylskäl ska få stanna i Sverige, anklagas för att ha lånat ut sitt pass till en afghansk kvinna för att olagligt ta sig in i EU. Misstankarna presenteras i nättidnignen Kvartal, vars journalister fått tag i detaljer som visar att Khavaris version, att hennes pass blivit stulet, med stor sannolikhet är påhittad. Med anledning av Kvartals avslöjande har flera privatpersoner polisanmält den hyllade asylaktivisten för människosmuggling.

Manifestationer för mördade nationalisten Tommie Lindh

INRIKESPå flera orter i landet har minnesstunder hållits för att hedra den mördade 19-åringen Tommie Lindh. Samtidigt har systemmedier uppbackade av åklagaren försökt vrida narrativet till att handla om en ”enskild tragisk händelse” och inte om en svensk nationalist som mördades av en afrikansk invandrare när han försökte stoppa en våldtäkt. Nya Tider närvarade vid en manifestation i Göteborg där ett sextiotal svenskar samlades.

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Gå till arkivet

Send this to a friend