Skip to Content

Rolf Malm är författare, krönikör och före pension pr-konsult/reklamman. Introducerade texter på mjölkförpackningarna och skrev alla texter de första åren. Var då ”Sveriges mest lästa skribent”. Lanserade lättmargarin och en rad nya mejeriprodukter. Myntade begrepp som ”Ett brev betyder så mycket”, producerade reklamfilmer i samarbete med Janne Loffe Carlsson och producerade Brel-musikaler med bland annat Tommy Körberg. Ordförande för Svenska Smärt­föreningen och författare till vitboken Smärtans förbannelse. Skrev krönikor på Avpixlat/Samhällsnytt mellan åren 2014 och 2019.
KRÖNIKA

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

PappersupplaganNya Tider v. 31

Publicerad: 31 juli, 2020, 18:25

 • Svenska

Läs även

Försöken att sudda ut den svenska historien tar sig fullständigt absurda uttryck. Centerpartisten Jan Björinge föreslår på fullt allvar att statyn med Karl XII ska bytas mot en staty över Greta Thunberg! Björinge är i och för sig upphovsman till en rad politiska galenskaper och skatteslöseri, men det måste ju finnas gränser även för en centerpartist. Magnus Rodell är docent i idéhistoria och säger sig förstå att många runt om i världen välter och vandaliserar historiska statyer. Till exempel den över Winston Churchill. Men vem som skulle kunna ersätta honom som staty blir nog knepigt att bestämma.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Rolf Malm

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • SefastTronde

  Historierevision har aldrig varit ett bra sätt att komma tillrätta med världens misstag och vidrigheter. Allt vad som hänt i historisk tid måste ses i sin kontext för att vi skall kunna lära av historien. De som var hjältar för hundra år sedan eller mer framstår kanske inte alla gånger som hjältar nu, men inte desto mindre var de hjältar då. Och även om de inte hyllas nu påminner de oss om hur saker och ting var då, och att förändringar till det bättre kräver att vi förstår hur situationen och samhället fungerade vid den tid då de hyllades som hjältar. “Den som inte har någon historia har heller ingen framtid.” – säger ordspråket, och jag tror att detta är sant.

 • Dacke

  Det senaste decenniet kan vi utan överdrift kalla för dårskapens tidevarv? Åtminstone för svensk del! Idiotin har smittat av sig i hela västvärlden och saknar numer sans? Demokraterna i USA har helt gått upp i limningen och fallit in i BLM:s protester och vill lägga ner allt från statyer, till polis och militär? Vänstern och givetvis Hollywood stöder till 100% Joe Biden och det spelar ingen roll att han gjort en mängd rasistiska uttalanden? Likaså att det framkommit att han “tafsat” på otaliga kvinnor och sniffat i håret på barn? Hur hade det låtit om det var Donald Trump som stått för dessa handlingar? Finansoligarkin har slutit sig samman för att se till att Trump blir avsatt innan valet i höst, eftersom de begriper att en dement person som Biden inte har förutsättningar att vinna? Nu gällde det visserligen “landet med en åsikt i taget” d.v.s. Sverige där vi har en inkompetent regering och en statsminister som saknar elementär utbildning? Inte undra på att landet fått kraftig slagsida, när vi har en kapten som inte kan styra efter kompassen?

  • Edde

   En fungerande demokrati bygger på att medborgarna är välutbildade och förnuftiga. I Västvärlden – och särskilt i Sverige – verkar demokrati mer och mer ersättas av diktatur. Dumhetens diktatur. Jag har inget emot dårar, men varför envisas vi med att ge dem makt och inflytande?

   • Dacke

    Ja,varför envisas vi med att ge dem makt och inflytande? När ett land styrs av den som är mest
    inkompetent, kan det bara gå en väg – utför! Axel Oxenstierna myntade en gång, “om du visste med hur ringa visdom denna värld styres” och som vi direkt kan översätta på Sverige!

 • Ulf Claesson

  Kretinismens fascism stavas idag främst C och MP, vilket är dubbelt tragiskt, då ett av dessa partier har gamla anor som svensk och landsbygdsvänligt. Ge inte dessa kräk mer makt, för då står snart en moské där slottet nu står.

När verkligheten knackar på

KRÖNIKA

Lögnernas imperium

KRÖNIKASocialdemokraterna har under de senaste decennier övergett, eller helt slopat sina traditionella väljare, vilka man förr i tiden kunde hitta bland svenskfödda medelklassinvånare, vanligtvis bland LO medlemmar, för att idag bestå av bidragstagande invandrare från Afrika och Mellanöstern eller för den delen, även högavlönade, vanligtvis slöjbeklädda, byråkrater på invandrarverket.

Nedbrytningen av vår kultur är i full gång

KRÖNIKA

Därför är svensken fri från skuld

KRÖNIKAKulturmarxismen är en ideologi, som förespråkar alla former av kollektivism, och som därför är särskilt fientlig mot västländerna. Individuell frihet angrips på bred front. Kulturmarxismen använder ett antal väl beprövade metoder som politisk korrekthet och identitetspolitik, vilka alla angriper goda relationer mellan medborgare och grunderna för ett anständigt samhälle.

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

KRÖNIKAPolisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Gå till arkivet

Send this to a friend