Skip to Content

Ole Dammegård är en orädd sanningssökare. Lagom till 30-årsdagen för mordet på Olof Palme släppte han en bok där han ifrågasätter mycket av den oficiella historieskrivningen. Foto: Nya Tider

Dammegård: Statskupp i slow motion

”Det finns många mörka områden i världen som påverkar oss utan vi har en aning om det. Det är dolda händelser som det inte är meningen att någon ska se eller förstå. Jag vill vara ett ljus, en strålkastare som lyser rakt in i det mörkaste hörnet och avslöjar vad som finns där.”

Publicerad: 23 mars, 2016, 11:57

  • Svenska

Läs även

Orden är Ole Dammegårds. På dagen 30 år efter mordet på Olof Palme reste denne orädde sanningsforskare från hemmet i Spanien till Föreningen Cui Bono i TR-huset i Göteborg för att under ett heldagsseminarium berätta om sin efterforskning och sina slutsatser kring en av det moderna Sveriges mest traumatiska händelser. Det Dammegård kommit fram till gjorde många häpna av förundran.

Ole Dammegård säger att han bara är en vanlig kille som inte alltid har hela bilden klar för sig, men som försöker sätta fingret på så många detaljer som möjligt så att allmänheten blir varse att vissa händelser innehåller riktiga stinkbomber. Och om hans slutsats om mordet på Olof Palme stämmer så är detta en av världens största stinkbomber. Det finns många frågor, men få svar. Dammegård pekar på oklarheter, undanhållen information. Angående Palme presenterar han en av de mest noggranna undersökningar som i alla fall undertecknad har läst. Dammegårds bok Statskupp i slow motion om Mordet på Olof Palme har precis kommit ut på svenska. Föredraget i Göteborg utgör en extremt kort version av boken. Det Dammegård berättar under de sex timmarna är som en enda lång cliffhanger. Publiken är mållös. Det är så mycket information, så många detaljstudier, så mycket gräv, tid och engagemang som vi får ta del av att det är svårt att greppa vidden av det. Under seminariets första halva visar Dammegård på omständigheter som minst sagt förbryllar. Under andra halvan släpper han bomben. Stinkbomben. Men att avslöja mer här och nu vore en oerhörd spoiler för den som vill ta del av den digra lunta med allt det Dammegård kommit fram till om världens i särklass största mordutredning. Detta låter kanske som en reklamtext, men jag är beredd att sälja lite av min eventuella heder för att så många som möjligt får ta del av det Dammegård sätter ljuset på. Vi gör nu därför ett litet lappkast här för att låta honom själv berätta om varför han lagt så mycket tid och engagemang på denna och så många andra omvälvande världshändelser.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Perra Winberg

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommentarer inaktiverade.

Yvigt om Sverige från en utlandssvensk

RECENSIONYlva Binder var länge utlandssvensk, och kan därför relatera till både hur Sverige har förändrats från hur hon minns det, men även jämföra med andra länder. Hennes Good Morning Sweden är skriven på engelska och man kan därför utgå ifrån att hon vill beskriva sitt arma land för en internationell publik, men samtidigt känns många problembeskrivningar främst relevanta för någon som bor i Sverige.

Den sista måltiden som blev en början, Om nattvarden, dess symboler och betydelse

PÅSKENNattvarden, som även är känd som den sista måltiden, instiftades av Jesus från Nasaret kvällen innan han fängslades och sedan dess har denna symbolrika rit varit en central del inom den kristna tron. Sättet nattvarden firas på varierar dock bland dagens kristna.

Vikingakvinnorna som reste

INRIKESMånga vikingakvinnor följde sina män på resor. De slog sig ner på olika platser och bildade familjer. De flesta är anonyma, men det finns några som omnämns vid namn. Både i den isländska sagodiktningen och i runristningar.

Thor Modéen – den tragiske komikern

KULTURTa en sup och var som en människa. Det tyckte den bullrige komikern som bötfälldes av ordningsmakten och inlett sin karriär med att få sparken efter att ha lagt häftstift på sin chefs stol. Thor Modéen levde fort och dog ung, innan den rock’n’roll-myten ens dykt upp.

ROME – Parlez-Vous HATE?

KULTUR

Modern tillbyggnad av Uppsala slott skapar protester

INRIKESUppsala kommun har planer på att utöka lokalerna för Uppsala konstmuseum, som idag inryms i slottet. Tillbyggnaden, som är tänkt att vara i modern, minimalistisk stil med en glasgång ovanpå Kung Jans port har väckt upprörda känslor. Också tanken på en hiss eller bergbana upp till slottet har kritiserats hårt.

Värdet av harmoniska hem

KULTURI alla tider har människan önskat att hemmet ska vara en rofylld och stabil plats. ”Borta bra men hemma bäst”, heter det ju. Hemmet har alltid varit tänkt att stå för det goda och trygga i tillvaron. Allt från skönhet, god hälsa och fina relationer.

Spelmannen, Näcken i den svenska folktron

KULTURAtt höra vacker musik vid vattnet kunde vara mycket farligt, enligt den svenska folktron. Där höll nämligen näcken till och detta väsen var ingen harmlös spelman. Tvärtom kunde han vara väldigt farlig, särskilt för kvinnor och barn.

Gå till arkivet

Send this to a friend