Skip to Content

Nationell gemenskap. Den 10 augusti ordnades en större sommarfest vid Svenskarnas Hus, som ligger i Älgarås vid Mariestad. Besökarna kom från hela landet för att umgås med likasinnade. Foto: Nya Tider
INRIKES

De vill starta folkrörelsen Svenskarnas hus

PappersupplaganNya Tider v. 34

Älgarås är platsen där det första Svenskarnas hus invigdes i mars i år. Sedan dess har både politiska och mer lättsamma arrangemang såsom firandet av Sveriges nationaldag gått av stapeln. Tanken är att inspirera till liknande satsningar på and­ra håll i landet för att vanliga svenskar ska kunna hyra lokaler utan politiskt korrekta pekpinnar. Lördagen den 10 augusti anordnade man en sommarfest med 250 besökare.

Publicerad: 23 augusti, 2019, 15:26

  • Svenska

Läs även

Den 10 augusti anordnades en sommarfest vid Svenskarnas hus i Älgarås, nära Mariestad i Västergötland. Bakom satsningen står föreningen Det Fria Sverige (DFS) som vill erbjuda ett alternativ när allt fler aktörer i det svenska samhället nekas att hyra lokaler av politiska orsaker.

När arbetarrörelsen växte fram låg den i politisk konflikt med det rådande etablissemanget, och hade då problem med att få hyra lokaler för sina sammankomster. Trots att ett århundrade har gått sedan dess, har situationen inte förändrats nämnvärt i landet. De som ifrågasätter det svenska etablissemangets världsåskådning har gång på gång nekats lokaler för föredrag och möten. Därför har DFS strategin att samla in pengar för att köpa upp fastigheter runt omkring i landet där möten kan hållas utan politiskt korrekta pekpinnar.

Sommarfesten bjöd på alltifrån god mat till hopptorn och lekar för barnen. På plats fanns även internationella gäster. Foto: Nya Tider

 

I mars månad klipptes banden till föreningens första Svenskarnas hus, i Älgarås. Det var här som föreningens hittills största arrangemang, sommarfesten, gick av stapeln. Det var allt från glada miner, kubbspelande barn och hopptorn till internationella gäster på plats. Föreningens ordförande Dan Eriksson berättar för Nya Tider att besökarantalet slog rekord, cirka 250 personer.

Styrelseledamot för föreningen Det Fria Sverige: Daniel Frändelöv. Foto: Nya Tider

– Vi har haft internationella gäster på plats, bland annat från Tyskland, Kroatien och Polen. Tyvärr fick en av våra tilltänkta gäster förhinder och en av våra musiker, Kiwi, fick ställa in då han blev sjuk, men vi lyckades ändå slå publik- och försäljningsrekord.
Bland besökarna fanns folk med olika bakgrunder och politiska hjärtefrågor. Allt från familjepolitik till bankväldet diskuterades. En av dem som var på plats som besökare var John som intresserar sig för trygghetsfrågor.

– Det var känslor som fick mig politiskt intresserad. Jag fick i unga år uppleva det gamla Sverige där tilliten var stor. Om man växer upp i ett otryggt område så kommer det att vara normaltillståndet. Har man aldrig upplevt den trygga tiden så kan det vara svårt att se skillnad på samhället som det var förr och hur det är nu.

Styrelseledamöter för föreningen Det Fria Sverige: Dan Eriksson. Foto: Nya Tider

Föreningen vill gärna verka som en attraherande kraft, inte bara för de som redan är intresserade av politik, utan även för personer som inte är insatta, något som enligt Dan Eriksson går bra.

– Det brukar komma utomstående folk varje dag till Svenskarnas hus och prata med oss, och det är många gånger personer som inte tidigare har delat våra tankar och idéer.

Utöver ett eget bibliotek och möteslokal finns även planer om att inrätta ett gym. Föreningen meddelar att framtidsplanerna blir att rusta upp huset, innan man om två år planerar att köpa upp ett nytt hus på en annan ort där föreningen har många aktiva medlemmar.

Daniel ”Conrad” Frändelöv är styrelseledamot i föreningen och säger att man blivit väl mottagna i det lilla samhället:

– Vi har väldigt mycket kontakt med folk i byn, så ortsborna vet via oss om inte annat att de alltid är välkomna.

NyT: Vad jag har förstått så har Svenskarnas hus begränsade öppettider för allmänheten, vad försiggår i huset under de tider då ni inte håller öppet?

– På sistone har det varit mycket renovering. Vi kommer att sitta och bedriva vår verksamhet via Svegot här, sända poddar, det är nästan alltid något som pågår.

Även and­ra organisationer verkar ha inspirerats av Det Fria Sveriges husinitiativ. ”Tillsammansskapet” är en organisation som grundats av det vänsterextrema Expo, som med dess lokala representant i Töreboda kommun, Hossein Mostafa, har utannonserat att man avser bygga ett ”Sammanhållningens hus” som motpol till Svenskarnas hus.

– Jag hoppas väl primärt att vi kan inspirera and­ra nationella organisationer i första hand, jag hörde att de, Tillsammansskapet, skulle bygga ett Sammanhållningens hus här i kommunen, men det verkar inte gå så bra med deras insamling, de står och faller på eget grepp, säger Magnus Söderman, som också sitter i styrelsen för DFS.

Daniel Frändelöv skrattar och håller med:

– Det är jättekul att vara pionjär och inspirera and­ra, men jag tycker att det är konstigt att de inte har kommit på det här innan.
Vi frågar om landets stora svårigheter med ständigt ökande kriminalitet och våldsangrepp mot hederliga medborgare verkligen går att lösa genom att isolera sig ute på landet och bjuda motstånd genom att fika och äta bullar i ett eget hus.

– Vi har blivit hånade tidigare att vi ska fika oss till segern, men jag tycker inte att det ena utesluter det and­ra. DFS är inte den sortens organisation som går ut på gator och torg och delar ut flygblad, det finns det and­ra som gör. Jag känner personligen att alla de timmar jag har lagt på det inte har gett någonting, gruppvåldtäkterna fortsätter ändå. Vi kände att vi måste göra något drastiskt. Här på vår mark är det i alla fall tryggt, förklarar Frändelöv.

NyT: När det gäller trygghetsfrågor för landet, kan ni tänka er att vidareutveckla verksamheten till att vara mer utåt­agerande och exempelvis erbjuda nattvandring i områden där det behövs?

– Vi är som sagt ingen aktivistorganisation, men visst kan vi tänka oss det. Vi skulle även kunna tänka oss att rusta upp en lekplats, hjälpa gamla att gå och handla, men det hänger ju på medlemmarna, om medlemmarna vill att vi ska göra det så gör vi det.

NyT: Om man är intresserad av att resa långväga och besöka Svenskarnas hus, men kanske inte har ekonomiska möjligheter att ta in på vand­rarhem eller hotell, finns det då möjligheter till övernattning i huset?

– Nej, i huset sover inga människor, men det där brukar oftast gå att lösa på annat sätt.

Jesper Johansson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

SD-politiker tog upp IQ-frågan – polis­anmäldes av socialdemokrat

INRIKESBertil Malmberg (SD) blev avbruten av ordföranden på ett fullmäktigemöte i region Sörmland när han påpekade att människor från Sydsudan i genomsnitt har låg IQ. En socialdemokratisk politiker har nu anmält honom för ”hets mot folkgrupp”, och SD:s distriktsordförande uppmanar honom att lämna sina uppdrag för partiet. Till Nya Tider säger Bertil Malmberg att det är helt obegripligt hur man kan riskera att straffas för att återge fakta.

Är det antalet posthumanister i Jägarförbundet som räknas?

OPINION: MAGNUS STENLUNDÅtalet och den segdragna processen mot skogsägaren Karl Hedin är bara toppen på ett isberg. Det menar veckans debattör, författaren och programledaren Magnus Stenlund, som ger exempel på flera absurda insatser mot just jägare. Det han finner mest motbjudande är dock att politisk korrekthet nästlat sig in i ledning på själva den organisation som ska företräda Sveriges jägare, som tycks agera i någon form av feg förhoppning att de ska kunna blidka sina mobbare.

Regeringen vill göra bensinen ännu dyrare från augusti

INRIKESFrån och med den 1 augusti 2021 vill regeringen att Sverige går över till E10-bensin med upp till 10 procent etanol. Nytt krav för diesel blir 30 procent. Etanol har mindre energiinnehåll samtidigt som det är dyrare att framställa, vilket innebär att priset troligen höjs samtidigt som man inte kommer lika långt på en tank. Till Nya Tider säger Pia-Maria Johansson, partiledare för Landsbygdspartiet oberoende, att varje höjning av priset på drivmedel ”görs på bekostnad av dem som bor på landsbygden”. Hon menar vidare att de styrande medvetet gör livet på landsbygden allt dyrare, i syfte att driva landsbygdsbor till städerna.

Henrik Paetau: Läsar- responsen inspirerade till bok

KULTURPaetau är känd för Nya Tiders läsare som en återkommande krönikör som sätter olika aspekter av det svenska samhället i blixtbelysning. Med bakgrund i Finland och med stora erfarenheter från and­ra länder kan han peka på företeelser i Sverige som sticker ut och skärskåda dem. Många läsare har reagerat på hans iakttagelser, något som inspirerat honom till att skriva en bok.

Kriminolog sågar förbud mot deltagande i ”rasistiska” organisationer: ”Knepigt och kontraproduktivt”

INRIKESI direktsänd morgon-TV sågade den kände kriminologen Leif GW Persson den rödgröna regeringens förslag att förbjuda deltagande i ”rasistiska” organisationer. Han menar att det kommer att bli ”knepigt” att tolka in vad som ska anses vara rasistiska aktiviteter som slutligen ska räknas in i de nya lagarna. Leif GW Persson menar till och med att den nya lagen kan bli rent kontraproduktiv om den träder i kraft.

Kvinna i 75-årsåldern brutalt rånad i Norrköping

INRIKESEn 75-årig kvinna rånades under måndagskvällen av flera gärningsmän vid Bäckgatan i Norrköping. Ansvarig förundersökningsledare säger till Nya Tider att kvinnan skadades så illa att hon fick en fraktur, och att man räknar med att kunna hämta in en misstänkt till förhör.

Covid-vaccinen skärskådas vid stor hälsokonferens i USA – Läkaren Christiane Northrup: Injektionerna är inte vaccin

COVID-19Vid en tongivande konferens i USA i mitten av april framträdde flera kända namn och kritiker mot coronarestriktioner och de inskränkningar i vår frihet dessa lett till. Där togs även hälsoaspekten upp och då inte minst de kontroversiella covid-vaccinen. Talen innehöll inte sällan mycket viktig information som undertryckts av etablissemanget. Bland annat att vaccinen inte skyddar mot smitta. Nya Tider återger här den kända kvinnoläkaren Christiane Northrups tal. Vi kan genom det avslöja det dolda skälet till varför globalisterna så fanatiskt stoppat väl fungerande behandlingsmetoder mot Covid-19.

Alternativmedia knappar in på etablissemanget

LEDAREEnligt en rapport från Reuters har Sverige den största alternativmedian i Europa. Och den förklarar också systemmedias växande oro - flera av alternativ­medierna har redan vuxit om etablissemangets systemtrogna medier. Nya Tiders nätutgåva når hela 6 procent av befolkningen per vecka, trots att vi främst är en papperstidning.

Gå till arkivet

Send this to a friend