Skip to Content

ASHLEY Babbitt sköts ihjäl av vakter i Kapitolium. Det populära Twitterkontot ”Syrian Girl” kommenterar det så här: Vilken ironi det är att Ashley Babbitt, som sköts ihjäl på Capitol Hill, var en veteran från flygvapnet! I 14 år hade hon slagits för ”demokratin” i andra delar av världen på statens order, bara för att bli nedskjuten av samma stat när hon bad om demokrati i sitt eget land. Foto: Privat
CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Den djupa statens hämnd

PappersupplaganNya Tider v. 3

Publicerad: 20 januari, 2021, 16:45

  • Svenska

Läs även

Den 6 januari samlades hundra­tusentals amerikaner utanför Kapitolium, USA:s parlament. De protesterade mot omfattande valfusk som Den djupa staten iscensatt för att avsätta den demokratiskt valde presidenten, som lovat att avsluta alla USA:s krigsföretag runt om i världen. Demokratirörelsen stormade till slut Kapitolium för att byta ut de korrupta regimföreträdarna och återupprätta folkstyret.

Så skulle en Wikipediatext kunna se ut, om det hade handlat om något annat land. Liknande texter finns nämligen om till exempel Euro-Majdan i Ukraina, där en folkvald president som åtnjutit stort stöd, speciellt i de östra delarna av landet, jagades på flykt av demonstranter som hejades på och i vissa fall betalades av USA. Precis som i Washington stormade besvikna väljare parlamentet och hotade politiker. Liknande statskupper har genomförts i flera länder i så kal­la­de färgrevolutioner, hyllade av västs media.

När nu liknande scener med missnöjda väljare som känner sig lurade av systemet utspelar sig i Washington, applåderar inte systemmedierna längre, utan talar om ”inhemsk terrorism” och ”hotet mot demokratin”. Donald Trumps motståndare har använt ockupationen av Kapitolium som svepskäl för att slå till mot både honom och hans anhängare.

Tidningar som USA Today bad sina läsare att identifiera personer som tagit sig in i Kapitolium för att de skulle kunna ställas inför rätta. Många ställde sig genast undrande till varför tidningen inte agerade på samma sätt efter de utbredda bränderna och plundringarna vid BLM-demonstrationer.

Som Dan Malmqvist reder ut i detta nummer verkade många av demonstranterna tro att de som försökte slå sönder Kapitoliums fönster var provokatörer. Man ropade ”Antifa” åt dem och flera stoppades och jagades bort av de som ville demonstrera fredligt.

Att det skulle vara Antifa som provocerat fram stormningen är inte långsökt. Det har skett tidigare vid Black Lives Matter-demonstrationer, där man varit de första att ta till våld, eller dirigerat de svarta demonstranterna, som egentligen verkade mest intresserade av att plundra affärer, mot mer politiska mål, som myndighetsbyggnader och polishus. Hur det än må vara med den teorin är det i alla fall tydligt att många av dem som kom in i Kapitolium var riktiga Trump-anhängare.

Det visar sig att en förvånande stor del av de republikanska väljarna stöder stormningen eller åtminstone förstår demonstranternas ilska. Det innebär ett verkligt trendbrott, eftersom republikaner annars alltid gjort sig kända för att vara toleranta, följa lagen och respektera sina motståndare. Att de har fått nog skulle kunna innebära att de faktiskt kommer att ha en chans att få överhanden i det allt mer polariserade Amerika, där vänstern närmast haft patent på att använda alla fula knep och smutsiga metoder.

Det är ett genomgående fenomen som i högsta grad även förekommer i Sverige; alla metoder är tillåtna när man ska bekämpa ”rasister”, tysta ”nättroll” och röster som ”sprider hat”. Därför anser etablissemanget att de gör rätt när de stänger ute Sverigedemokraterna från allt inflytande, ändrar reglerna för hur talman utses, nekar att hyra ut lokaler, förbjuder demonstrationer och så vidare. Man gör ju det ”för en god sak”, vilket anses ursäkta övertrampen. På liknande sätt förhåller det sig i USA.

När man läser de politiskt korrektas egna publikationer slås man av hur utbrett och accepterat detta fundamentalt odemokratiska tänkesätt är. I tankesmedjan Project Syndicate, den ökände finansglobalisten George Soros propagandamaskin, tävlar skribenterna om att överträffa varandra i sitt hat mot Trump och hans anhängare. Tankegångarna sprids sedan vidare till andra medier i världen som ingår i nätverket, även i Sverige.

Så här skriver Project Syndicate i inledningen till ett av sina nyhetsbrev nyligen, med titeln ”Trumps misslyckade statskupp”:

Den vettlösa, konspirationshetsande hysterin hos Trump-lojalisterna och det faktum att 74 miljoner amerikaner röstade på honom 2020 väcker allvarliga frågor om tillståndet i det amerikanska samhället, och om Trumpismen verkligen är en förbrukad politisk kraft.

Olika skribenter tar sedan vid och berättar om Trumps ”förakt för konstitutionen och USA:s lagar”, ”våldsamma mobbar som underblåses av vita eliter” och att Trump inte bara borde avsättas som president, utan ”förbjudas att bedriva politik på livstid”. De som följer det offentliga spelet i Sverige har säkert sett motsvarande avskyvärda uttalanden, både mot Trump, Åkesson och andra hatobjekt, där man förordar diverse drastiska åtgärder inklusive att önska livet ur dem. I ett vanligt samtal hade det ansetts fullkomligt oacceptabelt, programvärdar och redaktörer hade omedelbart reagerat, men när det gäller de man utpekat som ”vita eliter” berövas de allt människovärde och all mänsklig anständighet.

Demoniseringen har gått så långt att alla medel är tillåtna för att bekämpa ”ondskan”. Man kan inte förstå hur Trump kunde få stöd av tiotals miljoner väljare. Faktum är att Trump chockade etablissemanget genom att få stort stöd även hos olika minoriteter, även hos svarta, genom att lova att äntligen sätta stopp för USA:s krig, få jobben tillbaka till staterna och stoppa den skeva jobbkonkurrensen från illegala invandrare.

Företrädare för Den djupa staten tror fortfarande, eller låtsas tro, att det är en liten ond vit rasistelit som Trump blivit språkrör för och som lurat 74 miljoner amerikaner. Men så är det inte. Dessa människor vill ha en förändring på riktigt, de vill inte ha den värld som globalisterna skapat. Trump har lyckats mobilisera många väljare som ansett det lönlöst att rösta, han har gett dem nytt hopp.

Vad kommer nu att hända?

I USA börjar det nu gå så långt att repressalierna och fulspelet blir uppenbart även för de politiskt ointresserade, de som inte primärt är måltavlan. Den djupa staten vill utkräva hämnd och statuera exempel. Axel Fors redogör i veckans nummer för hur IT-företagen tystar hundratusentals konton på sociala medier och även lägger munkavle på självaste Förenta staternas president, vilket inte ens andra stater har förmågan att göra.

Många bland Demokraterna talar nu öppet om att de som avslöjats som Trump-anhängare borde portas från offentliga uppdrag inom politik och statsapparaten för att dessa tankegångar ska rotas ut. USA:s försvarsmakt genomför redan löpande utrensningar mot ”rasister”. Det går nog inte att genom en lag stoppa personer med vissa åsikter från att få toppjobb inom statsförvaltning och liknande, men vi vet hur det fungerar. Det sammanställs redan listor. Så fort någon föreslås till en post som generaldirektör, domare eller stabschef, kommer aktivister på nätet att hänga ut personen och utöva påtryckningar, som de politiskt korrekt myndigheterna snabbt kommer att böja sig för.

USA och därmed i praktiken hela västvärlden har blivit starkt polariserad. Jag liksom många andra har skrivit det förut; när man får en situation där miljoner väljare känner sig lurade, bedragna och åsidosatta, blir läget allvarligt. Om de dessutom tystas, så att de inte kan uttrycka sin frustration och ilska med ord, blir det explosivt. Om du inte kan informera andra om vad du anser är fel, och inte känner förtroende för att det går att ändra något genom val och du portas från jobb där du hade kunnat påverka, hur många andra möjligheter att slå vakt om dina intressen har du?

Det är en ödets ironi att den kvinna som sköts ihjäl av väktare inne i Kapitolium, Ashli Babbitt, 35, hade tjänstgjort i det amerikanska flygvapnet under många år och ”spridit demokrati” åt USA runt om i världen. Bland annat hade hon tjänstgjort i Irak. När hon nu alltså krävde demokrati i sitt eget land, fick hon ett skott i halsen.

Den djupa klyftan i det västerländska samhället blir allt mer uppenbar, och det varken börjar eller slutar med Trump.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Kommer 30-talet tillbaka?

OPINION: KATERINA JANOUCH”Det var så här det började på 30-talet”. Du har säkert hört frasen, den har ältats till leda av det politiskt korrekta etablissemangets röster så snart debatten kommit att handla om migrationskritik och minsta ifrågasättande av okontrollerad, kravlös invandringspolitik. Veckans debattör Katerina Janouch menar att vi idag kan se en skugga av 30-talet ta form igen, men på ett helt annat sätt än det hittills har använts i media.

Skyll dig själv om du blir vaccinskadad?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet är svårt att förstå Australiens premiärminister på annat sätt. Han pratar om att alla gett sitt ”informerade samtycke” och därmed accepterat riskerna. Men stämmer det verkligen att alla är informerade, när svenska hälsomyndigheter skriver att ”det är inte farligt att ta vaccin”?

Varningar för översvämning togs inte på allvar

KRÖNIKASvåra översvämningar i östra Europa år 2002 fick EU att skapa systemet EFAS för att i framtiden förutse och varna för hotande översvämningar. Systemet hjälpte Bosnien, Kroatien och Serbien att lindra följderna av översvämningar år 2014.

När avloppslögnen blir sanning

KRÖNIKANär en lögn upprepas tillräckligt ofta blir den sanning. Det vanligaste argumentet från avloppsinspektörer är: ”Trots att det endast är 10 procent av befolkningen som har enskilt avlopp, så svarar de för lika stora föroreningar som resten av befolkningen.”

Kvinnofriden i världens modernaste land

OPINION: KARL H SANDIN

Är det verkligen ”för vårt bästa” att vi inte får veta hårda fakta?

LEDAREI massmedia, på Facebook, ja även från myndigheter ser man försök att sopa fakta under mattan, stoppa diskussion och svartmåla budbärare av obekväma uppgifter. Detta gäller inte längre bara invandring, utan flera andra områden.

Världen behöver mer koldioxid

KRÖNIKAKoldioxid är växternas livsnödvändiga näring och ger genom fotosyntes atmosfären dess lika livsnödvändiga syre. Varma hav gasar ut, och kalla hav absorberar koldioxid. Mer värme och koldioxid gynnar växtlighet och grödor. Sedan Lilla istiden gasar varmare hav ut mer koldioxid. Trots detta handlar debatten i media om att man måste minska utsläppen.

Olympiska kommitténs märkliga prioriteringar

De Olympiska spelen var tänkta att främja fred i världen genom sport, så att rivalitet mellan länder kanaliserades på ett fredligt sätt. Denna tanke undermineras nu genom beslutet att förbjuda de ryska atleterna att tävla under sin nations flagga. I tider av ökade spänningar hotas de Olympiska spelens själva grundval, just när de behövs som mest.

Gå till arkivet

Send this to a friend