Varför så butter? Du har ju 'utmaningar' att se fram emot.

Direkt från Almedalen: Stefan Löfven och hans “utmaningar”

Under tisdagen var det dags för vår käre statsminister att hålla sitt tal. Han talade om alla stora "utmaningar" vi står inför, vilket i praktiken betyder att "vi" har satt oss i skiten och har svårt att ta oss ur den.

Stefan Löfven är vad vi i Göteborg kallar “en riktig tjötröv”. Det pladdras och det snackas och det är en rejäl svada med många ord. Men det är i princip ingenting som sägs.

Löfven har svart bälte i att prata oavbrutet i flera minuter efter att ha fått en intervjufråga och ändå lyckas med konststycket att inte svara på frågan. Det gäller också i högsta grad ja- eller nejfrågor.

Under sin tid som statsminister har han snubblat på många ord, målat in sig i resonemangsvidriga hörn av epitetskastande och refererande till ståuppkomikern Henrik Arnstad och sedan stått och sett bortkommen ut i väntan på att motståndarens riktiga argument ska torka så att han kan smyga iväg på fotbollsmatch eller ordvitsa om fylleri med USA:s utrikesminister John Kerry (som han först dessutom kallar Kennedy) och i både stort och smått formulerat sig luddigt, ”50 40 30” och ”40 27 30” är ju förhandlingsmässig och matematisk lyteskomik på förhållandevis hög nivå.

I sitt tal inleder Stefan Löfven med att slå sig för bröstet i och med att Sverige nyligen valdes in i FN:s säkerhetsråd.

”Säkerhetsrådet har stora utmaningar, och plågas av svåra låsningar. Men nu kan vi bidra till att öppna upp processerna, förhindra konflikters upptrappning, och värna internationell rätt. Nu kan Sverige vara med och leda arbetet för en bättre vardag – genom en säkrare värld.”

Att göra svenska flickors vardag säkrare får anstå, alltså. Surprise! En plats i rotaryavdelningen i världens mest tandlösa organisation, FN, är så viktigt att Löfvens uppblåsthet kan få karl’n att explodera av sig själv.

Sedan blev det Brexit och EU. Stefan Löfven är ju statsman och globalist. Han har varit i Kina. Eller Indien var det visst.

”En majoritet av britterna avvisar EU. Det måste vara en väckarklocka. Det bygger till viss del på felaktigheter och fördomar om unionen. Men också på att vanliga britter inte fått del av det välstånd som EU skapat (…) och ser hur EU inte klarat att ta sig an stora utmaningar som flyktingkrisen.”

Att kunna hålla tal inför IF Metalls ledamöter på konferensanläggningen (numera flyktingförläggningen) i Stöndar utanför Sollefteå är inte samma sak som att fixa så att man får obrottsligt lojalt förtroende och stöd från en nations medborgare. Ett stöd Löfven förmodligen behöver så att inte svenska folket får brittiska idéer.

”Vi är med i gemenskapen för att ta makten över vår gemensamma framtid, och skapa mer jämlika och fria samhällen tillsammans. Och det enda EU som kommer vinna brett stöd, är ett EU som visar på sitt värde i människors vardag. Det är det EU som Sverige ska vara med och bygga. Ett EU för folket, av folket, med folket.”

Det är i grunden ofattbart att trots att de många tusen S-väljarna med egna ögon ser hur karl’n klantat till det i parti och minut, vänt svetsglasögonen efter loppvinden och dränerat Sverige på självkänsla, stolthet och framtidstro, ändå väljer att lägga sin röst på ett parti vars bästföredatum gick ut redan när Erlander lämnade över till Palme.
I sitt tal talar Stefan Löfven om att lösa problem som han själv varit med om att skapa:
”Ska Sverige gå framåt, då måste vi gå tillsammans. Då måste det bli slut på skjutningarna, bilbränderna och knarkhandeln. Då måste vi sätta stopp för attackerna mot polis, brandmän och ambulanser. Då ska inte religiösa extremister kunna vinna makt över det offentliga rummet, bestämma var kvinnor får vara eller hur de får klä sig, eller radikalisera unga i deras närhet.”

Men att låta sitt partis ”andliga” gren, Tro och solidaritet, flirta ohämmat med Muslimska Brödraskapet har Stefan Löfven inga problem med.
Jaja, så kommer lite fler smarta lösningar på problem som Socialdemokraterna själva är arkitekter till.

”Det är inte enkla saker. Det innebär att bryta decennier av segregation. Att lära av misstag, och lyckas där många andra har misslyckats. Därför ska vi jobba långsiktigt, baserat på forskning och evidens. Och vi tänker engagera kommuner, myndigheter och föreningar – alla människor som bor och verkar i områdena.”

Märkligt att han inte fick med ordet utmaningar där! Detta nyord betyder i klarspråk inget annat än att här har vi ett totalt olösligt problem, vi har satt oss nåt så in i bänken i skiten, vi är totalt rökta, detta kommer enbart att gå käpprätt åt helvete. Det enda vi kan göra är att låtsas agera åt det ena eller det andra hållet tills det är dags för nästa generation, alltså våra barn, att ta över.

t_Steffe-1
“Det är lugnt, jag har koll …” Foto: Roger Sahlström

Då har skitberget med utmaningar förvisso växt både i storlek och antal. Det blir således rena Sisyfosarbetet som kommande generationer svenskar måste ägna sig åt som ett resultat av att dagens Socialdemokrater övergett tanken på att ha ett samhälle som håller ihop, som bygger en nationell samhörighet där de egna medborgarna känner att deras kontrakt med samhället genom höga skatter och avgifter respekterar och ger dem den payback de ska ha och är värda.

Svensken är altruist med stort hjärta och har i alla tider hjälpt människor i andra delar av världen som drabbats av nöd, kris och krig. Men när det sker tvångsmässigt och på bekostnad av landets eget väl och ve drar medborgarna öronen åt sig. Det är därför Löfvens största hatobjekt, SD, växer sig starkare och starkare.
Men det är inget som Löfven reflekterar över, istället kastar han lite bitter konspirationsteoretisk dynga på Jimmie Åkesson, med hjälp av en egen lögnaktig konspirationsteori om dennes hemliga agenda och lömska uppsåt.

”Och Jimmie Åkesson, han sitter hellre hemma bakom datorskärmen, och leder sin nätarmé mot invandrare, feminister, journalister, eller vilka de nu har valt att rikta sitt hat mot för dagen. SD:s ledning sitter där och hetsar på sin öppet rasistiska svans, med hatretorik och konspirationsteorier  – det mest osvenska som finns. Det har talats mycket om hur man uppför sig på sistone. Låt mig då tillägga: I Sverige hatar vi inte på nätet. I Sverige hetsar vi inte grupp mot grupp. I Sverige håller vi ihop.”

Det stod mycket folk framför talarscenen i Almedalen. Även runt den stora dammen med fontänen var det knökat. Ungefär hälften av publiken applåderade åt Löfvens oneliners, den andra hälften verkade mer avmätt och sträckte på halsarna mest för att se om den där “sköjarn” finns på riktigt. I publikhavet syntes också höga spinnakerliknande flaggor med Socialdemokraternas emblem på.

Ett passande marint tema, då Stefan Löfven ju är en av vår tids största politiska snedseglare.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Håller proppen på att gå ur?

Håller proppen på att gå ur?

🟠 Den senaste tiden har vi sett flera inom polisen och rättsväsendet ta bladet från munnen och säga några sanningens ord om den mångkulturella kriminaliteten. Statsministern verkade tagen på sängen. Kan det vara så att åsiktskorridoren äntligen håller på att rämna? Som den frispråkige åklagaren Björn Rosenlöf sade till Nya Tider: ”Tiden är mogen”.

Bilderbergmötet inleds idag

Bilderbergmötet inleds idag

🟠 Årets möte med den hemlighetsfulla Bilderberggruppen inleds idag i Montreux, Schweiz. Omkring 130 medlemmar av den internationella finansiella och politiska eliten kommer att deltaga, som vanligt under sträng sekretess. Från Sverige deltar bland andra Moderaternas partiledare Ulf Kristersson.

Läs även:

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

Statens kostnader för ränteavdrag exploderar

🟠 I takt med att räntorna höjs är det inte bara svenska hushåll som får ökade kostnader, utan även svenska staten. I Finland rådde en liknande situation, men där beslutade man för tio år sedan att gradvis minska avdraget för varje år. I år nådde avdraget noll procent och staten slipper därmed alla kostnader för ränteavdrag. För svenska staten väntar dock en smäll på 57 miljarder kronor som måste finansieras med större statsskuld, nedskärningar eller höjd skatt.

Vänsterextrem brevbärare eldade upp SD:s valmaterial

Vänsterextrem brevbärare eldade upp SD:s valmaterial

🟠 Sebastian Salazar från Johanneshov i Stockholm har utnyttjat sin timanställning vid PostNord för att stjäla Sverigedemokraternas valbrev som skulle delas ut till väljare inför valet förra året. Valfusket avslöjades av reportern Christian Peterson på Insikt24, som även infiltrerade en sluten vänsterextrem diskussionsgrupp på nätet för att kartlägga antidemokraterna. Vänsterextremisternas foton på brinnande SD-material som stulits av brevbäraren har nu lett till en utredning på PostNord.

Nyhetsdygnet

De senkomnas förundran

🟠 Bokrecension. Mustafa Panshiri och Jens Ganman har nu i flera år tillsammans och var för sig skrivit och debatterat om hur Sverige håller på att förändras. De förstår att det mångkulturella samhället inte fungerar, de tar upp gängkriminaliteten, och de provar att bryta mot gamla PK-normer om hur debatten ska föras. De känner sig för, bit för bit, kan man säga. Denna bok innehåller resereportage runtom i Sverige gjorda under 2022 och 2023, och de reser även till Frankrike och Finland. Men de har inte mycket att säga.

Peter Gøtzsche i härnadståg mot psykiatrin

🟠 Bokrecension. Den stridbare och frispråkige Peter Gøtzsche är specialistläkare i internmedicin och professor i klinisk försöksdesign och analys vid Köpenhamns universitet. Han har publicerat över 75 artiklar i fem stora vetenskapliga tidskrifter. Han har skrivit flera böcker där han inte håller igen på kritiken. Läkemedelsindustrin kal­lar han regelmässigt för kriminalindustrin.

Sugen på att äta i rymden?

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ett franskt start-upbolag, Zephalto, som grundades av flygingenjören Vincent Farret d'Astiès, kommer att låta sex personer lyfta 25 kilometer över jorden i en tryckkapsel fäst vid en ballong. Passagerarna kommer att serveras måltider tillagade av stjärnkockar (sic!) och franskt vin samtidigt som de betraktar jorden från ovan jorden

Så kan en fientlig AI teoretiskt utplåna mänskligheten

🟠 Artificiell intelligens förbättrar sig själv. Med en ofattbar intelligens och förmågor som vida överstiger våra egna kan en artificiell intelligens (AI) komma att bli en välsignelse för mänskligheten. Men allt fler experter varnar för att risken finns att vi tappar kontrollen och att en AI blir vår undergång. En sak som dock sällan utforskas när media belyser ämnet är hur en skadlig eller fientlig AI praktiskt skulle kunna agera.

Vindkraft till havs hotar Östersjö­tumlaren – riskerar utrotning

🟠 Samtidigt som vindkraften prisas som ”klimatvänlig”, riskerar konsekvenserna för djur och natur att bli ödesdigra. För Östersjöns enda val – tumlaren – är läget särskilt allvarligt. Populationen på 500 individer är sedan länge utrotningshotad, och nu varnar forskare för att de stora vindkraftsparkerna till havs ökar belastningen ytterligare. ”Undervattensbuller kan leda till både hörselskador och död. Tumlarna är helt beroende av att kunna använda sina klickljud för att navigera och hitta mat. När deras hörsel försämras eller försvinner helt riskerar de att svälta ihjäl”, varnar Magnus Danbolt, chef för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen i Kalmar län. I denna del två av Nya Tiders reportageserie om havsbaserad vindkraft granskar vi dess förbisedda miljöeffekter.

Paschs säkra tändstickor

🟠 HISTORIA Tändstickan har en lång historia – de första nämns i en kinesisk källa från cirka 950 e.Kr. – och har i Europa utvecklats av olika uppfinnare. Det var dock den svenske kemisten Gustaf Erik Pasch som utvecklade säkerhetständstickorna och tog patent på denna uppfinning 1844.

Stig Dagerman och Tyskland

🟠 HISTORIA Tysk höst, som är skriven av Stig Dagerman, är en reportagebok av stort historiskt värde än idag. I den här reportageboken berättar Dagerman nämligen om vad han såg och fick veta av olika personer han mötte och talade med under ett besök i ett sönderbombat Tyskland hösten 1946.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Hitta många olika casinon på casino-utan-svensk-licens.net
Vill du spela på ett casino utan licens? Spelacasino informerar dig om allt du behöver veta.
Jämför casinon utan licens med snabba uttag hos nätcasinoutanlicens.com.
Onlinecasinos.se hjälper dig att välja bäst online casino
uudetkasinot.com/ listar Finska casinon online

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.