Varför så butter? Du har ju 'utmaningar' att se fram emot.

Direkt från Almedalen: Stefan Löfven och hans “utmaningar”

Under tisdagen var det dags för vår käre statsminister att hålla sitt tal. Han talade om alla stora "utmaningar" vi står inför, vilket i praktiken betyder att "vi" har satt oss i skiten och har svårt att ta oss ur den.

Stefan Löfven är vad vi i Göteborg kallar “en riktig tjötröv”. Det pladdras och det snackas och det är en rejäl svada med många ord. Men det är i princip ingenting som sägs.

Löfven har svart bälte i att prata oavbrutet i flera minuter efter att ha fått en intervjufråga och ändå lyckas med konststycket att inte svara på frågan. Det gäller också i högsta grad ja- eller nejfrågor.

Under sin tid som statsminister har han snubblat på många ord, målat in sig i resonemangsvidriga hörn av epitetskastande och refererande till ståuppkomikern Henrik Arnstad och sedan stått och sett bortkommen ut i väntan på att motståndarens riktiga argument ska torka så att han kan smyga iväg på fotbollsmatch eller ordvitsa om fylleri med USA:s utrikesminister John Kerry (som han först dessutom kallar Kennedy) och i både stort och smått formulerat sig luddigt, ”50 40 30” och ”40 27 30” är ju förhandlingsmässig och matematisk lyteskomik på förhållandevis hög nivå.

I sitt tal inleder Stefan Löfven med att slå sig för bröstet i och med att Sverige nyligen valdes in i FN:s säkerhetsråd.

”Säkerhetsrådet har stora utmaningar, och plågas av svåra låsningar. Men nu kan vi bidra till att öppna upp processerna, förhindra konflikters upptrappning, och värna internationell rätt. Nu kan Sverige vara med och leda arbetet för en bättre vardag – genom en säkrare värld.”

Att göra svenska flickors vardag säkrare får anstå, alltså. Surprise! En plats i rotaryavdelningen i världens mest tandlösa organisation, FN, är så viktigt att Löfvens uppblåsthet kan få karl’n att explodera av sig själv.

Sedan blev det Brexit och EU. Stefan Löfven är ju statsman och globalist. Han har varit i Kina. Eller Indien var det visst.

”En majoritet av britterna avvisar EU. Det måste vara en väckarklocka. Det bygger till viss del på felaktigheter och fördomar om unionen. Men också på att vanliga britter inte fått del av det välstånd som EU skapat (…) och ser hur EU inte klarat att ta sig an stora utmaningar som flyktingkrisen.”

Att kunna hålla tal inför IF Metalls ledamöter på konferensanläggningen (numera flyktingförläggningen) i Stöndar utanför Sollefteå är inte samma sak som att fixa så att man får obrottsligt lojalt förtroende och stöd från en nations medborgare. Ett stöd Löfven förmodligen behöver så att inte svenska folket får brittiska idéer.

”Vi är med i gemenskapen för att ta makten över vår gemensamma framtid, och skapa mer jämlika och fria samhällen tillsammans. Och det enda EU som kommer vinna brett stöd, är ett EU som visar på sitt värde i människors vardag. Det är det EU som Sverige ska vara med och bygga. Ett EU för folket, av folket, med folket.”

Det är i grunden ofattbart att trots att de många tusen S-väljarna med egna ögon ser hur karl’n klantat till det i parti och minut, vänt svetsglasögonen efter loppvinden och dränerat Sverige på självkänsla, stolthet och framtidstro, ändå väljer att lägga sin röst på ett parti vars bästföredatum gick ut redan när Erlander lämnade över till Palme.
I sitt tal talar Stefan Löfven om att lösa problem som han själv varit med om att skapa:
”Ska Sverige gå framåt, då måste vi gå tillsammans. Då måste det bli slut på skjutningarna, bilbränderna och knarkhandeln. Då måste vi sätta stopp för attackerna mot polis, brandmän och ambulanser. Då ska inte religiösa extremister kunna vinna makt över det offentliga rummet, bestämma var kvinnor får vara eller hur de får klä sig, eller radikalisera unga i deras närhet.”

Men att låta sitt partis ”andliga” gren, Tro och solidaritet, flirta ohämmat med Muslimska Brödraskapet har Stefan Löfven inga problem med.
Jaja, så kommer lite fler smarta lösningar på problem som Socialdemokraterna själva är arkitekter till.

”Det är inte enkla saker. Det innebär att bryta decennier av segregation. Att lära av misstag, och lyckas där många andra har misslyckats. Därför ska vi jobba långsiktigt, baserat på forskning och evidens. Och vi tänker engagera kommuner, myndigheter och föreningar – alla människor som bor och verkar i områdena.”

Märkligt att han inte fick med ordet utmaningar där! Detta nyord betyder i klarspråk inget annat än att här har vi ett totalt olösligt problem, vi har satt oss nåt så in i bänken i skiten, vi är totalt rökta, detta kommer enbart att gå käpprätt åt helvete. Det enda vi kan göra är att låtsas agera åt det ena eller det andra hållet tills det är dags för nästa generation, alltså våra barn, att ta över.

t_Steffe-1
“Det är lugnt, jag har koll …” Foto: Roger Sahlström

Då har skitberget med utmaningar förvisso växt både i storlek och antal. Det blir således rena Sisyfosarbetet som kommande generationer svenskar måste ägna sig åt som ett resultat av att dagens Socialdemokrater övergett tanken på att ha ett samhälle som håller ihop, som bygger en nationell samhörighet där de egna medborgarna känner att deras kontrakt med samhället genom höga skatter och avgifter respekterar och ger dem den payback de ska ha och är värda.

Svensken är altruist med stort hjärta och har i alla tider hjälpt människor i andra delar av världen som drabbats av nöd, kris och krig. Men när det sker tvångsmässigt och på bekostnad av landets eget väl och ve drar medborgarna öronen åt sig. Det är därför Löfvens största hatobjekt, SD, växer sig starkare och starkare.
Men det är inget som Löfven reflekterar över, istället kastar han lite bitter konspirationsteoretisk dynga på Jimmie Åkesson, med hjälp av en egen lögnaktig konspirationsteori om dennes hemliga agenda och lömska uppsåt.

”Och Jimmie Åkesson, han sitter hellre hemma bakom datorskärmen, och leder sin nätarmé mot invandrare, feminister, journalister, eller vilka de nu har valt att rikta sitt hat mot för dagen. SD:s ledning sitter där och hetsar på sin öppet rasistiska svans, med hatretorik och konspirationsteorier  – det mest osvenska som finns. Det har talats mycket om hur man uppför sig på sistone. Låt mig då tillägga: I Sverige hatar vi inte på nätet. I Sverige hetsar vi inte grupp mot grupp. I Sverige håller vi ihop.”

Det stod mycket folk framför talarscenen i Almedalen. Även runt den stora dammen med fontänen var det knökat. Ungefär hälften av publiken applåderade åt Löfvens oneliners, den andra hälften verkade mer avmätt och sträckte på halsarna mest för att se om den där “sköjarn” finns på riktigt. I publikhavet syntes också höga spinnakerliknande flaggor med Socialdemokraternas emblem på.

Ett passande marint tema, då Stefan Löfven ju är en av vår tids största politiska snedseglare.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Håller proppen på att gå ur?

Håller proppen på att gå ur?

🟠 Den senaste tiden har vi sett flera inom polisen och rättsväsendet ta bladet från munnen och säga några sanningens ord om den mångkulturella kriminaliteten. Statsministern verkade tagen på sängen. Kan det vara så att åsiktskorridoren äntligen håller på att rämna? Som den frispråkige åklagaren Björn Rosenlöf sade till Nya Tider: ”Tiden är mogen”.

Läs även:

SD trötta på floskler – kräver agerande mot invandrarvåldet

SD trötta på floskler – kräver agerande mot invandrarvåldet

🟠 INRIKES Det är många som reagerat starkt efter mordet på pappan Mikael, som sköts framför sin son i onsdags. En av dessa är Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson som är trött på politiker som öser ur sig floskler men inte gör något. Nu kräver SD agerande från politiker och säger att det är dags att inse att vi är i krig mot invandrarkriminaliteten.

Det dödliga våldet ökar, också mot kvinnor

Det dödliga våldet ökar, också mot kvinnor

🟠 INRIKES Brås rapporter om brottsutvecklingen och det dödliga våldet i Sverige är dyster läsning. Tidöpartiernas satsning på hårdare tag verkar ännu inte fungera, och i dagarna sköts en pappa ihjäl framför sin 12-årige son. Samtidigt fortsätter antalet brott att öka, trots satsningar på polisen och skärpta straff.

SVT:s aggressiva WEF-propaganda för insektsmat kan bryta mot sändningstillstånd

SVT:s aggressiva WEF-propaganda för insektsmat kan bryta mot sändningstillstånd

🟠 INRIKES Knappt en månad efter att ha lurat i skolelever insektsbaserad tacofärs, förnyar statstelevisionen den odelat partiska rapporteringen om insektsbaserad mat. Nu är det en nyöppnad insektsrestaurang i London som uppmärksammas, och den här gången ger man dessutom den globalistiska lobbyorganisationen WEF expertstatus. Statstelevisionen gör också öppet reklam för en privat verksamhet, något som kan bryta mot det sändningstillstånd det statliga bolaget sägs lyda under.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

En av våra största poeter jubilerade

🟠 KULTUR Trots att 200-årsminnet av en våra mesta lästa och uppskattade poeter, Erik Johan Stagnelius, inföll förra året, har det rönt begränsad uppmärksamhet. Det är synd, då det är en av det svenska språkets skickligaste och mest omedelbart tillgängliga diktare. Den som tränger djupare i hans liv och verk ställs dock inför en rad mysterier och problem – ja, i vissa avseenden är han också den svenska lyrikens gåtfullaste och mest gäckande gestalt.

Hur konsten att förutsäga solförmörkelser blev en exakt vetenskap

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Ingen vaken person har kunnat missa att USA nyligen hade en spektakulär solförmörkelse, något som har fått stor medial uppmärksamhet innan, under och efter. Tidsschemat för den totala förmörkelsen den 8 april 2024 var beräknad till sekunden, detta tusentals år efter att skrämda människor först började försöka förutse dessa kosmiska händelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Bergens och gruvornas fru

🟠 HISTORIA I svenska berg och gruvor fanns, enligt folktron, ett nyckfullt väsen som var känt som gruvrået eller bergfrun. Detta väsen var vanligen kvinnligt. Hon kunde vara hjälpsam mot gruvarbetarna, men det hände även att hon ställde till med besvär genom att begära att de skulle låta bli att bryta malm i någon gruva. Ibland kunde hon gå så långt som att ta deras liv.

Fallet Kaspar Hauser

🟠 HISTORIA Kaspar Hauser har varit en gåta sedan han plötsligt dök upp på Nürnbergs gator med två mystiska brev i handen den 26 maj 1828. Ingen vet vilka hans föräldrar var. Man vet inte heller vem det var som höll honom inspärrad under hans första sexton år i livet. Han knivhöggs under mystiska omständigheter 14 december 1833 och avled tre dagar senare.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.