<strong>MÖRDAREN</strong> sköt fyrabarnsmamman med tre skott i huvudet och slog sedan pistolen i hennes huvud så att den gick sönder. Foto: Polisen

Egyptier dömd till 18 års fängelse för stämpling till mord

Emad Aboras, medborgare i Egypten, döms för att ha beställt mordet på en kvinna i Haninge 2010. Fyrabarnsmamman sköts med tre skott i huvudet när hon öppnade dörren till sin bostad med ett spädbarn på armen. Aboras är pappa till ett av barnen och 2010 stred han med kvinnan om vårdnaden av barnet.

Åklagaren ville inte lämna några kryphål och hade tre alternativa åtalsyrkanden: medhjälp, anstiftan eller stämpling till mord. En 23-årig irakisk man dömdes 2011 i tingsrätten till livstids fängelse för mordet, men friades helt efter en märklig dom i hovrätten.

En enig tingsrätt dömer nu Emad Aboras för stämpling till mord. Påföljden bestäms till 18 års fängelse, vilket är det längsta tidsbestämda straffet som finns i Sverige. Han utvisas dessutom på livstid. Varför stämpling? Eftersom det inte finns några bevis som kopplar Aboras till en okänd gärningsman eller belägg för att Aboras har hjälpt gärningsmannen att skjuta kvinnan så går det vare sig att döma honom för anstiftan eller medhjälp till mord. Stämpling däremot, är ett brott som till skillnad mot anstiftan och medhjälp normalt tar sikte på planeringen av ett brott som aldrig genomförs. Om denna stämpling leder till att brottet begås döms gärningsmannen i stället för anstiftan eller medhjälp.

Det kan låta märkligt att tingsrätten trots allt dömer mannen för stämpling, då kvinnan ju blev mördad. Men tingsrätten har funnit det dels bevisat att Aboras anlitade 23-åringen, dels att den senare inte utförde mordet. Då håller stämpling. Att brottet senare begicks har då ingen betydelse.

Domen är på 68 sidor, välskriven och pedagogisk. Nu återstår att se vad hovrätten kommer fram till när målet tas upp där nästa år.

Södertörns tingsrätt. Emad Aboras försvarsadvokat Abdel-Hay Alami i rättssalen, hans klient satt denna dag inte med utan deltog via så kallad medhörning från ett annat rum. Kvinnan i slöja är Aboras tolk. Som kuriosa kan nämnas att ett av målsägandebiträdena i målet har barn med Mille Markovic, som vi skrev om i Nya Tider efter att han blev skjuten till döds för ett halvår sedan. Foto: Nya Tider
Södertörns tingsrätt. Emad Aboras försvarsadvokat Abdel-Hay Alami i rättssalen, hans klient satt denna dag inte med utan deltog via så kallad medhörning från ett annat rum. Kvinnan i slöja är Aboras tolk. Som kuriosa kan nämnas att ett av målsägandebiträdena i målet har barn med Mille Markovic, som vi skrev om i Nya Tider efter att han blev skjuten till döds för ett halvår sedan. Foto: Nya Tider
Åklagarna i målet, Marcus Ekman och Karin Tekonen, på väg ut ur rättssalen. Foto: Nya Tider
Åklagarna i målet, Marcus Ekman och Karin Tekonen, på väg ut ur rättssalen. Foto: Nya Tider

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

Fransk veteranjournalist varnar för det kommande digitala samhällets tyranni

🟠 Exklusivt samtal med Pierre Jovanovic Ett övervakningssamhälle som överträffar George Orwells dystopi i den världskända romanen 1984 håller sakta på att implementeras världen över med hjälp av digitala redskap, såsom digitala ID-handlingar, biometriska pass och identifieringsmetoder som BankID i Sverige samt nya instrument som möjliggör att ens tillgångar fryses med en knapptryckning från ett anonymt kontor någonstans i världen. En av de heligaste rätterna genom alla tider och civilisationer – äganderätten – håller på att avvecklas till förmån för en kleptokrati, som drivs på av maffialiknande och kriminella makthavare på dolda direktiv från globalister. Detta möjliggörs med en befolkning som fördummats av ett skolväsende som främst blivit en megafon för politiskt korrekt propaganda. Dock är framtiden inte så mörk som man skulle kunna tro, eftersom det sker ett uppvaknande likt en flodvåg som sköljer över världen, vilken i sin tur blottlägger all korruption som sker inom politiken och finansvärlden. Nya Tider publicerar här den andra delen av intervjun med den franskserbiske journalisten och författaren Pierre Jovanovic, som ger oss sin syn på det som sker i världen idag.

Läs även:

SVT:s nya asylbluff: ”Akbar lärde sig svenska på fyra månader”

SVT:s nya asylbluff: ”Akbar lärde sig svenska på fyra månader”

🟠 – Läs: har börjat lära sig språket efter nio år på bidrag i Sverige ”Från analfabet till läskunnig på fyra månader – Akbar knäckte läskoden i rekordfart”, berättade SVT i en solskenshistoria om ett ”unikt” afghanskt språkgeni i början av maj. Nya Tider kan nu avslöja att SVT lurat sina läsare. Akbar har i själva verket varit bosatt i Sverige sedan åtminstone 2015 utan att vare sig arbeta eller lära sig språket.

Efter tumultet i Gubbängen – vad har teatern för relationer med våldsvänstern?

Efter tumultet i Gubbängen – vad har teatern för relationer med våldsvänstern?

🟠 KULTUR Den 24 april blev ett vänsterradikalt möte i en teaterlokal i Gubbängen attackerat av maskerade män. Grundaren av terrorsekten AFA, Mathias Wåg, var inbjuden talare och blev angripen av inkräktarna. Riksdagens samtliga partiledare och etablerad media gick snabbt ut och fördömde attacken. Bland annat beskrevs den som ett hot mot demokratin. Men hur demokratisk är teatern i Gubbängen där mötet hölls egentligen, och vad är det ensemblen använder sin plattform till?

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Är Hasse Alfredson passé?

🟠 BOKRECENSION Humor åldras snabbt. Kan det finnas intresse för en svensk humorist som hade sin höjdpunkt på 60- och 70-talet? På sätt och vis gör det nog det. Om mannen ifråga heter Hans Alfredson. Han hade en bred begåvning. Han skrev böcker, gjorde film och revy, han kunde även teckna och sjunga någorlunda. Så en ny biografi över Alfredsons liv och gärning har sitt existensberättigande. Den fyller ett tomrum. Man kan säga att den, förutom själva personporträttet, liksom i förbigående tecknar en bild av den senare delen av det svenska 1900-talet.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Att förvalta ett kulturarv

🟠 HISTORIA Folkdräkter är en del av vårt svenska kulturarv. De ser inte exakt likadana ut då de har en lokal prägel. Varje bygd och härad har en egen, specifik dräkt, vilket är orsaken till att folkdräkt även kommit att benämnas som bygdedräkt eller häradsdräkt. Folkdräkten var mycket populär bland allmogen medan andra förvaltade detta kulturarv med hjälp av den folkliga modedräkten.

Inte alltid en klänning i vitt

🟠 HISTORIA Idag är det självklarhet att bära en vit klänning när man gifter sig, men så har det inte alltid varit. Faktum är att det var först på 1800-talet som vit färg på brudklänningen började bli vanligt. Här i Sverige dröjde det dock till sekelskiftet 1900 innan den vita brudklänningen överhuvudtaget började konkurrera ut den svarta bland vanligt folk.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.