18-årige Nikola hade 46 år till godo när han skulle spöa en ”gubbe”. Istället blev det Nikola som åkte på en omgång. Fallet uppmärksammades på nätet i samband med att åtalet lämnades in, men i skrivande stund har ingen publikation förutom NyT rapporterat om domen.

Endast i NyT: 18-åring gav sig på fel offer

”Ett möte mellan människor”? Kriminalreporter Stefan Pettersson berättar om hur det slutade när brevbäraren Helge, 64, mötte Nikola, 18. 18-åringen tänkte slå ned en ”gubbe”, men vad han inte visste var att svensken hade svart bälte i kung fu.

Undertecknad har varit kriminalreporter i nästan ett decennium nu och har läst otaliga domar där svenskar blivit utsatta för grovt våld av invandrare. Därför kändes det intressant att läsa om uppgörelsen mellan Helge, 64, och Nikola, 18. Det slagsmålet fick ett ovanligt slut; med 18-åringen liggandes utslagen på marken och 64-åringen stående över honom. 18-åringen visste inte att ”gubben” som han började bråka med, hade svart bälte i kung fu.

Nikola har inga som helst minnesbilder av händelsen, så vi lyssnar istället på en sammanfattning av vad Helge sade i rätten:
Han blev utan anledning attackerad av Nikola. Först en hård spark och sedan en smäll över näsan. Han slängde av sig jackan för att kunna röra sig om det blev bråk. Situationen var mycket obehaglig och han agerade därefter. Han lade ner Nikola på marken med ett grepp och sparkade honom två gånger, varefter han gick därifrån. Polisen hittade Helges glasögon på marken där slagsmålet ägde rum.

Ett vittne till händelsen uppgav följande:

”Han såg ett bråk mellan två personer. Männen sade saker till varandra, men han minns inte vad. Först tyckte han att det var underhållande, men sedan gick det överstyr. Båda männen slogs tills den ene [Nikola] föll till marken. Han tror det var en rak höger som fällde mannen till marken. Mannen låg livlös på marken och rörde sig inte över huvud taget. Den stående mannen [Helge] utdelade tre till fyra sparkar i ansiktet på den andre.”

Tingsrätten dömer Helge för grov misshandel, detta på grund av att Helge tilldelat den liggande och försvarslöse Nikola minst tre sparkar i ansiktet/huvudet samt att Nikola, till följd av våldsutövningen, har förlorat medvetandet. Rätten menar att Helge visat särskild hänsynslöshet och råhet och därför ska misshandeln rubriceras som grov. Straffet bestäms till ett års fängelse.

Nikola döms å andra sidan för misshandel av normalgraden till villkorlig dom och dagsböter. Nya Tider har sökt Helges advokat Carl Öqvist för en kommentar beträffande en uppgift att den kvinnliga åklagaren i målet skall ha fått tårar i ögonen när Nikola berättade hur dåligt han mått efter händelsen. Öqvist svarar att hans klient har förbjudit honom att tala med media. Domen är överklagad till hovrätten.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Domedagen inställd – eller?

Domedagen inställd – eller?

🟠 Patrick Moore är en av de biologer som var med och startade Greenpeace i början av 1970-talet. På 1980-talet bytte han sida. I sin senaste bok, Osynliga hot och falska hot om jordens undergång, vänder han upp och ner på den samlade globala miljörörelsens berättelser om nära förestående miljökatastrofer på grund av radioaktivitet, plastsopor, skogsskövling, världshavens försurning och inte minst klimatförändringar. Han menar att miljörörelsen blivit en politisk väckelse som lämnat det mesta av vetenskaplig förankring. I sin argumentation använder han dock själv många av de falskgrepp som han anklagar miljörörelsen för.

Läs även:

Kristersson får högre lön

Kristersson får högre lön

🟠 INRIKES Statsminister Ulf Kristersson och regeringens 23 ministrar får höjda arvoden, efter ett beslut från Statsrådsarvodesnämnden. För Kristerssons del innebär det en löneökning med 7 000 kronor till 198 000 kronor i månaden.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Domedagen inställd – eller?

🟠 Patrick Moore är en av de biologer som var med och startade Greenpeace i början av 1970-talet. På 1980-talet bytte han sida. I sin senaste bok, Osynliga hot och falska hot om jordens undergång, vänder han upp och ner på den samlade globala miljörörelsens berättelser om nära förestående miljökatastrofer på grund av radioaktivitet, plastsopor, skogsskövling, världshavens försurning och inte minst klimatförändringar. Han menar att miljörörelsen blivit en politisk väckelse som lämnat det mesta av vetenskaplig förankring. I sin argumentation använder han dock själv många av de falskgrepp som han anklagar miljörörelsen för.

Kriget i Ukraina: Med skygglappar för de större perspektiven

🟠 BOKRECENSION Nu har Ukrainakriget rasat i mer än två år, och det har börjat komma böcker som går på djupet och försöker skildra och förklara detta krig. Vi har valt att titta närmare på en sådan, som kommit ut på ett stort förlag och är lätt tillgänglig i bokhandeln. Det är en bok av en ukrainsk-amerikansk historiker, Serhii Plokhy. Denne för fram långa, på historien baserade resonemang, om kriget och dess orsaker. Vi på Nya Tider kommer säkert att återkomma med recensioner av fler böcker om kriget, som kanske ser det ur någon annan vinkel och med annat fokus. Men vi börjar med denna bok.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Svenskdroppar – dunderkuren från örtriket

🟠 HISTORIA Svenskdroppar, som även är känd som Schwedenbitter, är en örtkur som utvecklades av de två svenska läkarna Klaus Samst och – sannolikt – Kristian Henrik Hjärne på 1700-talet. Den här tinkturen populariserades på 1900-talet av Maria Treben. Svenskdroppar innehåller flera olika örter och sägs hjälpa mot olika sjukdomar och krämpor.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.