Skip to Content

Förenta nationernas säkerhetsråd. Foto: Wikipedia

Ett demokratiernas Förenta nationerna

Digital utgåva

Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Publicerad: 20 november, 2018, 13:52

  • Svenska

Läs även

FN försöker i sin nuvarande utformning ibland att få bestämmanderätt i olika frågor som berör medlemsstaterna och bygga upp den egna positionen och maktapparaten. Det leder till att organisationen lägger fram förslag och använder varierande skäl, till exempel miljön, för att motivera rent socialistiska ingrepp och policyer i medlemsländerna. Man försöker också minska yttrandefriheten i syfte att tillmötesgå intressena hos främst socialistiska och muslimska diktaturer. Bland annat inriktar man sig mot nya media och webben. Det nu aktuella förslaget att göra invandring till en – i praktiken – mänsklig rättighet är egentligen ett försök att låta Afrika och Asien erövra Europa. FN och dess olika delar kan nu närmast ses som kulturmarxistiska organisationer vilka vid sidan av sina avgränsade internationella uppgifter försöker att på olika sätt vidga sin aktivitetssfär och bygga ut sitt inflytande över medlemmarna. Slutmålet för FN:s strävan efter makt är en världsregering som kan dominera demokratierna i väst och omvandla världen i främst socialistisk riktning. Nedan visas vad västländerna bör göra för att undvika den mardröm som ett allt starkare FN innebär för dem.

Det faktum att icke-demokratierna är betydligt flera än demokratierna är ingen som helst anledning att respektera obehagliga initiativ eller beslut av FN. Vi har ingen information om i vilken utsträckning många länders regeringar representerar någon form av vilja hos sina folk. De opinionsyttringar som diktaturerna hänvisar till existerar troligen bara för att de fyller en funktion för de styrande. Så länge människor inte har tillgång till fri information och det inte finns yttrande-, förenings-, församlings- eller religiös frihet i aktuella länder har diktaturernas åsikter inget särskilt värde. Att många av dem i olika frågor har liknande eller samma åsikter, är på samma sätt egalt.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Ahlmark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    En bra artikel av Dan Ahlmark där han slår huvudet på spiken! Det största hotet mot den fria världen är FN och det underliggande EU. FN skapades efter 2:a världskriget med huvudmålet att skapa en världsregering som griper över enskilda länders självbestämmande länderna fråntas möjligheten att bestämma sin ekonomiska och industriella uppbyggnad och tillväxt
    Det är FN som ger direktiv, hur framför allt u-länders framtid skall bli och numer heter det, “för klimatets skull”. Under årens lopp har 100 tals stora vattenprojekt stoppats i Afrika av WWF och olika miljöorg. I grunden är det FN, WWF och Romklubben som undergräver en ekonomisk utveckling i u-länder. Det är ingen tillfällighet, att António Guterres valdes till FN:s generalsekreterare, då han tidigare varit president för Socialistinternationalen åren 1999-2005. Och precis som FN är målsättningen en “gränslös värld”. David Rockefeller vars signum är “open soceity” hann inte bara att vara med att bilda FN, utan även Bilderberg-gruppen, WWF (med J. Huxley, Prins Bernhard) och delaktig i Romklubbens tillkomst, vars målsättning är att få ned jordens befolkning till 600 milj. människor, för att referera till deras chef Anders Wijkman.
    Det är vår plikt att bekämpa globalismen, om vi vill fortsätta vara självständiga från överstatliga institutioner som FN och EU.

IT-jättarnas globala åsiktsdiktatur måste stoppas

Med hänsyn till den tunga roll som sociala medier och sökmotorer har för nyhets- och informationsförmedling, kultur, åsiktsbildning och attityder, och även för valutgångar, måste yttrandefriheten och den fria informationsdelningen skyddas. Vad som istället har skett nu är att vänstern har gjort många till andra klassens medborgare och håller på att stjäla demokratin, skriver Dan Ahlmark, ekon lic och jur kand.

Att straffa förrädare: Räcker skadestånd?

DEBATTI en artikel i Nya Tider vecka 34 argumenterar Carl Lundström mot min artikel i frågan om hur man straffar politiker, vilka uppenbart bortsett från risken för ytterst allvarliga faror för svenska folket, när de beslöt om massinvandringen till Sverige (1).

Torbjörn Sassersson svarar revolvermännens uppgörelse i ”NewsVoice City”

Den pensionerade ”NSA-konsulten” Jan Norberg och Öystein Rönne har skrivit en mycket bra och tänkvärd artikel i Nya Tider om hur regeringen, grindvaktande nätaktivister med statligt stöd och diverse myndigheter utövar förtryck mot svenska nätmedier. Debattörerna nämner samhällsanalytikern Mats Sederholm och undertecknad, som är redaktör för NewsVoice. Min replik fokuserar på en uppgörelse mellan revolvermännen Norberg, Rönne och Sederholm i ”NewsVoice City”.

Det svenska politiska kommissariatet går till aktion mot alternativmedia

Jan Norberg och Öystein Rönne är två tidigare skribenter på nyhetssidan Newsvoice och flitiga samhällsdebattörer. De menar att det finns ett mönster när Youtube och Google censurerar samhällskritiska röster samtidigt som olika aktörer försöker få bloggar och nyhetssidor att börja med självcensur. Nu har de lämnat Newsvoice och anklagar sajten för att kröka rygg och stoppa den tidigare fria debatten.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Defaitism är aldrig ett val – oppositionen finns

LEDAREDet är helt okej att känna besvikelse över ett val som många satt sitt hopp till, men att som svenskar ens tänka tanken att någonting skulle vara förlorat för att valet inte gick som vi hoppats är inte rätt mot vare sig oss själva eller mot dem som kämpat och offrat så mycket mer för sina länders frihet. Slaget är inte över förrän oppositionen ger upp, och eftersom det aldrig kommer att hända har vi ingen anledning att låta valresultatet överskugga de framgångar vi upplevt de senaste åren.

Gå till arkivet

Send this to a friend