Skip to Content

Förenta nationernas säkerhetsråd. Foto: Wikipedia

Ett demokratiernas Förenta nationerna

Digital utgåva

Demokratiska stater bör lämna dagens FN och skapa en ny internationell samarbetsorganisation. Det menar Dan Ahlmark som i veckans artikel presenterar olika sätt att hantera den globalistiska organisationens hot mot nationalstaterna i väst.

Publicerad: 20 november, 2018, 13:52

  • Svenska

Läs även

FN försöker i sin nuvarande utformning ibland att få bestämmanderätt i olika frågor som berör medlemsstaterna och bygga upp den egna positionen och maktapparaten. Det leder till att organisationen lägger fram förslag och använder varierande skäl, till exempel miljön, för att motivera rent socialistiska ingrepp och policyer i medlemsländerna. Man försöker också minska yttrandefriheten i syfte att tillmötesgå intressena hos främst socialistiska och muslimska diktaturer. Bland annat inriktar man sig mot nya media och webben. Det nu aktuella förslaget att göra invandring till en – i praktiken – mänsklig rättighet är egentligen ett försök att låta Afrika och Asien erövra Europa. FN och dess olika delar kan nu närmast ses som kulturmarxistiska organisationer vilka vid sidan av sina avgränsade internationella uppgifter försöker att på olika sätt vidga sin aktivitetssfär och bygga ut sitt inflytande över medlemmarna. Slutmålet för FN:s strävan efter makt är en världsregering som kan dominera demokratierna i väst och omvandla världen i främst socialistisk riktning. Nedan visas vad västländerna bör göra för att undvika den mardröm som ett allt starkare FN innebär för dem.

Det faktum att icke-demokratierna är betydligt flera än demokratierna är ingen som helst anledning att respektera obehagliga initiativ eller beslut av FN. Vi har ingen information om i vilken utsträckning många länders regeringar representerar någon form av vilja hos sina folk. De opinionsyttringar som diktaturerna hänvisar till existerar troligen bara för att de fyller en funktion för de styrande. Så länge människor inte har tillgång till fri information och det inte finns yttrande-, förenings-, församlings- eller religiös frihet i aktuella länder har diktaturernas åsikter inget särskilt värde. Att många av dem i olika frågor har liknande eller samma åsikter, är på samma sätt egalt.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dan Ahlmark

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Dacke

    En bra artikel av Dan Ahlmark där han slår huvudet på spiken! Det största hotet mot den fria världen är FN och det underliggande EU. FN skapades efter 2:a världskriget med huvudmålet att skapa en världsregering som griper över enskilda länders självbestämmande länderna fråntas möjligheten att bestämma sin ekonomiska och industriella uppbyggnad och tillväxt
    Det är FN som ger direktiv, hur framför allt u-länders framtid skall bli och numer heter det, “för klimatets skull”. Under årens lopp har 100 tals stora vattenprojekt stoppats i Afrika av WWF och olika miljöorg. I grunden är det FN, WWF och Romklubben som undergräver en ekonomisk utveckling i u-länder. Det är ingen tillfällighet, att António Guterres valdes till FN:s generalsekreterare, då han tidigare varit president för Socialistinternationalen åren 1999-2005. Och precis som FN är målsättningen en “gränslös värld”. David Rockefeller vars signum är “open soceity” hann inte bara att vara med att bilda FN, utan även Bilderberg-gruppen, WWF (med J. Huxley, Prins Bernhard) och delaktig i Romklubbens tillkomst, vars målsättning är att få ned jordens befolkning till 600 milj. människor, för att referera till deras chef Anders Wijkman.
    Det är vår plikt att bekämpa globalismen, om vi vill fortsätta vara självständiga från överstatliga institutioner som FN och EU.

Angående lagen om hets mot folkgrupp, respektive lagen om yttrandefrihet

Våra domstolar arbetar oavbrutet med ärenden som berör lagen om ”hets mot folkgrupp.” Höga böter och långa fängelsestraff väntar de personer som vågar yttra sig kritiskt mot den grupp av invandrare eller muslimer som har begått brott i Sverige. Polisen prioriterar utredningar av dessa så kallade brott, offrar månadsvis med utredningsarbete på varje enskilda fall, gör husrannsakan, beslagtar datorer och telefoner hos misstänkta personer, gör allt för att skaffa fram bevis för våra domstolar, medan övriga brott till exempel våldtäkter, stöld och bilbränder inte utreds alls på grund av bristande resurser. Antalet outredda brott bara i Stockholm har under förra året ökat med 5,5 procent enligt uppgift från Svenska Dagbladet.

Per Björklund. Foto: Nya Tider

Är du på rätt sida i historien?

Mötes- och yttrandefrihet är grunden i demokratin och måste om så krävs upprätthållas med statens våldsmonopol. I Sverige fungerar det precis tvärtom många gånger, personer vars verksamhet finansieras av staten tillåts att med våld, hot och mer subtila medel inskränka dessa friheter för människor som anses ha fel så kallad värdegrund. Att det inte gick att genomföra en alternativ bokmässa är ett av symptomen på detta.

Vad vill egentligen svenska folket?

LEDAREMajoriteten av väljarna anser att invandringen är för stor. Ändå röstar man på partier som vill öka den. Svaret finns troligen att finna i att systemmedias skrämseltaktik haft effekt, trots att allt fler i dag genomskådar den. Att bygga alternativa medier ter sig nu ännu viktigare.

Defaitism är aldrig ett val – oppositionen finns

LEDAREDet är helt okej att känna besvikelse över ett val som många satt sitt hopp till, men att som svenskar ens tänka tanken att någonting skulle vara förlorat för att valet inte gick som vi hoppats är inte rätt mot vare sig oss själva eller mot dem som kämpat och offrat så mycket mer för sina länders frihet. Slaget är inte över förrän oppositionen ger upp, och eftersom det aldrig kommer att hända har vi ingen anledning att låta valresultatet överskugga de framgångar vi upplevt de senaste åren.

Inbillad oro?

SVT har ett program där man åker runt i landet och pratar med väljare inför valet. Det första stoppet på resan var i Helsingborg där man intervjuade en kvinna som hade ett hundpensionat. Då berättade hon att hon undvek att gå ut på kvällarna för att hon var orolig för att något skulle kunna hända. Då frågade journalisten om det var ”upplevd oro” eller ”faktisk oro”.

Den nyliberala politikens enorma framgångar

Idéerna om det svenska folkhemmet, där det ekonomiska överskottet som genereras av produktionskrafterna inom alla möjliga samhälleliga verksamheter, via politiken används för att bygga välfärden, utvecklades framförallt inom socialdemokratin efter andra världskriget. Den politiken nådde förmodligen sin höjdpunkt under 1970-talet. På 1980- och 1990-talen kom de nyliberala idéerna hit från Thatchers England och Reagans USA. Och här i landet gick politikerna längre än förebilderna. Inte ens valfrihetens Mecka, USA, har en valfrihet för skolan bekostad av staten.

Statsförvaltningen måste ta hänsyn även till landsbygdens folk och villkor

Vi behöver reformera statsförvaltningen för högre rättssäkerhet och bättre funktion för medborgare, näringsverksamheter och landsbygdens verklighet. Vi vill införa en författningsdomstol, återinföra tjänstemannaansvar och ha tidsbegränsade uppdrag för chefer i offentlig förvaltning, skriver Olle Larsson, Landsbygdspartiet.

Jan Guillous onyanserade Israelkritik

DEBATT"Jan Guillou utelämnar gärna eller glömmer bort fakta som inte passar in i hans välkända vänsterradikala synsätt. Det är ingen hemlighet att Jan Guillou redan i sin ungdom var aktiv medlem i den vänsterextrema maoistiska organisationen 'Clarte' och att han senare i vuxen åldern har blivit dömd till långa fängelsestraff för spioneri mot svenska staten", skriver debattören Josef Csiba.

Gå till arkivet