Skip to Content

Greta Thunberg talar inför FN. Foto: Stillbild Youtube

Frankrikes utbildningsminister ger Klimat-Greta mothugg

Digital utgåva

Klimat-Greta får nu mothugg efter sitt tal vid FN-s klimatmöte. Det är Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer som menar att Greta Thunberg genom sitt sätt att uppträda har ett stort ansvar för att det just nu håller på att växa fram: En ungdomsgeneration präglad av ångest och depression över miljöproblem i världen.

Publicerad: 26 september, 2019, 18:51

 • Svenska

Läs även

Istället för att vara blek och dyster borde Greta Thunberg med sin nuvarande genomslagskraft i alla massmedier uppmana till konstruktivitet och positivitet hos de unga, menar den franske utbildningsministern.

Det var den 23 september som Klimat-Greta höll sitt nu mycket omdiskuterade tal inför världens ledare vid FN:s klimatmöte i New York. I stort sett alla mainstreammedier återgav Gretas känslomässiga utläggningar rakt av utan kritik, och hennes budskap prisades av i stort sett alla kommentatorer som gick att uppbringa i den vänsterliberala mediesfären.

Men alla var inte lika imponerade. En som påtagligt drog öronen åt sig efter Klimat-Gretas framträdande var Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer. Att det var just en fransk minister under president Emanuel Macron som kom att kritisera Klimat-Greta kan nog av många ses som motsägelsefullt, eftersom president Macron har visat sig vara en av de ledare som mest vill profilera sig i den så kallade klimatfrågan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • 554433

  Gretas tal i FN var inte speciellt imponerande. Vill man veta mer om klimatet kan jag rekommendera Elsa Widdings bok: https://jmm.nu/klimatkarusellen-elsa-widding-recension/

 • Dacke

  Ja, det är inte utan att det märks vilka krafter som ligger bakom Greta Thunberg? En fråga som inställer sig är, hur kunde hela världens nyhetskanaler samtidigt visa upp skylten; “Skolstrejk för klimatet”? Naturligtvis var det en av Soros org. som kablade ut nyheten? Att förre presidenten för Socialistinternationalen António Guterres tillika FN:s nuvarande generalsekreterare jublade är förståeligt. Likaså att vår klimatkramande påve hakade på om jordens förestående förintelse är naturligt då man vet hur denne blev tillsatt av oligarkerna.
  Varför inte ta en titt på drygt 50 års domedagsprofetior? https://junkscience.com/wp-content/uploads/2019/09/Wrong-Again-50-Years-of-Failed-Eco-pocalyptic-Predictions-Competitive-Enterprise-Institute.pdf Det börjar bli minst sagt tröttsamt att höra samma gamla speldosa upprepa de gamla prognoserna, som alla visat sig vara uppåt väggarna?

 • white_eagle

  Det är inte konstigt att det är stor uppslutning bland ungdomar för att strejka under skoltid, men om de verkligen bryr sig om klimatet så borde de ha stora demonstrationer på lördagar, på sin lediga tid. Greta borde åka till Kina och Indien, dessa två länders påverkan på miljön motsvarar 90% av allt skräp och CO2 utsläpp. Vad gäller plast som slängs i havet så är Asien och Afrika de värsta miljöbovar, alla som varit i Kina, Vietnam, Thailand, Indien har sett hur mycket plast som används där, plastflaskor, plastmuggar, plastmöbler…, bord och stolar, plast skor…, och även sugrör som är på tapeten i Sverige

Vänsterextrema klimataktivister vill störta regeringar i västvärlden

UTRIKESExtinction Rebellion säger sig vara för fredliga lösningar på vad de menar är en hotande klimatkatastrof. Samtidigt varnar organisationens grundare och ledare, Roger Hallam, att människor kommer att dö när rörelsen sätter sina planer i verket för att störta de regeringar som inte går med på organisationens krav. I tidigare hemliga interna dokument som Nya Tider kommit över ges vi en inblick i en växande vänsterextrem rörelse som gömmer sig under ett klimathotsparaply för att driva igenom andra politiska frågor.

Polen: Nationalkonservativa PiS behåller makten

UTRIKESDen 13 oktober 2019 hölls val till Polens parlament, som består av två kammare: Sejmen och senaten. Varje röstande kan avge en röst på varje kammare. Resultatet var i stort i enlighet med prognoserna. Det innebär att sittande regerings-listan Lag och rättvisa (PiS) fick knappt 44 procent av rösterna till sejmen. Huvudalternativet till PiS, den vänsterliberala Medborgarkoalitionen fick hela 17 procent mindre röster och slutade på drygt 27 procent.

Storbritanniens värste pedofil mördad

BROTT OCH STRAFFRichard Huckle, 33, hittades den 13 oktober död i sin fängelsecell, knivhuggen till döds av en annan fånge. Så slutade livet för den man som kallats för Storbritanniens värste pedofil.

Betalda klimataktivister finansieras av Soros

Den snabbt växande vänsterextrema klimataktivistorganisationen Extinction Rebellion har genom interna dokument avslöjats att betala sina ledande aktivister med stora summor pengar. Pengar som doneras till dem bland annat av välbärgade personer. Nya Tider har kommit över dokument som visar att en av dessa är finansmannen George Soros.

Polen visar vägen

UTRIKESSöndagen den 13 oktobers val till det polska parlamentet (Sejm) och Senaten ledde till en seger för de polskvänliga, det vill säga äkta europeiska värderingar. Enligt beräkningar i skrivande stund fick partiet PiS drygt 43 procent av polackernas röster. Det innebär en komfortabel övervikt i landets parlament.

Regeringsfientliga oroligheter i Irak: Kanske på anstiftan av USA

UTRIKESOroligheter pågår i Irak och de upproriska kräver presidentens avgång. Källor utanför systemmedierna hävdar att USA är anstiftare till oron och att skälet är amerikanskt missnöje med en president som för en i tilltagande grad självständig och USA:s intressen motsatt politik. En brittisk veteranpolitiker gör en egen analys: Oroligheterna håller på att få tyngdpunkt bland shiiterna.

Saudiska markstyrkor tillintetgjorda

UTRIKESHouthi-rörelsen, som sedan 2015 kämpar mot den saudiskledda militära interventionen av Jemen, har genomfört ett storskaligt bakhåll på gränsen till södra Saudiarabien som resulterat i massiva förluster för Riyadh och dess allierade. Tusentals saudiskledda koalitionssoldater dödades, skadades och tillfångatogs. Det skedde mindre än två veckor efter houthiernas förödande luftattack den 14 september mot två mycket viktiga oljeanläggningar i Saudi­arabien, vilket i ett slag halverade oljediktaturens export. Västmedia har valt att ignorera eller tona ned den historiska nyheten.

Finska journalister ville byta namn på Negerön – staten stoppar namnbytet

UTRIKESI Finland har Norra Karelens journalistförening länge varit obekväma med namnet på journalisternas egen rekreationsö – Negerön. I februari beslutade journalisterna på sitt årsmöte att namnet är kränkande och därför ska bytas. Men nu meddelar Lantmäteriet i Finland att något namnbyte inte kommer att beviljas. Beslutet går stick i stäv med den bedömning som Lantmäteriet i Sverige gör, som nyligen tog bort det sista ortsnamnet med ordet ”neger”.

Gå till arkivet

Send this to a friend