Skip to Content

Greta Thunberg talar inför FN. Foto: Stillbild Youtube

Frankrikes utbildningsminister ger Klimat-Greta mothugg

Digital utgåva

Klimat-Greta får nu mothugg efter sitt tal vid FN-s klimatmöte. Det är Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer som menar att Greta Thunberg genom sitt sätt att uppträda har ett stort ansvar för att det just nu håller på att växa fram: En ungdomsgeneration präglad av ångest och depression över miljöproblem i världen.

Publicerad: 26 september, 2019, 18:51

 • Svenska

Läs även

Istället för att vara blek och dyster borde Greta Thunberg med sin nuvarande genomslagskraft i alla massmedier uppmana till konstruktivitet och positivitet hos de unga, menar den franske utbildningsministern.

Det var den 23 september som Klimat-Greta höll sitt nu mycket omdiskuterade tal inför världens ledare vid FN:s klimatmöte i New York. I stort sett alla mainstreammedier återgav Gretas känslomässiga utläggningar rakt av utan kritik, och hennes budskap prisades av i stort sett alla kommentatorer som gick att uppbringa i den vänsterliberala mediesfären.

Men alla var inte lika imponerade. En som påtagligt drog öronen åt sig efter Klimat-Gretas framträdande var Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer. Att det var just en fransk minister under president Emanuel Macron som kom att kritisera Klimat-Greta kan nog av många ses som motsägelsefullt, eftersom president Macron har visat sig vara en av de ledare som mest vill profilera sig i den så kallade klimatfrågan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • 554433

  Gretas tal i FN var inte speciellt imponerande. Vill man veta mer om klimatet kan jag rekommendera Elsa Widdings bok: https://jmm.nu/klimatkarusellen-elsa-widding-recension/

 • Dacke

  Ja, det är inte utan att det märks vilka krafter som ligger bakom Greta Thunberg? En fråga som inställer sig är, hur kunde hela världens nyhetskanaler samtidigt visa upp skylten; “Skolstrejk för klimatet”? Naturligtvis var det en av Soros org. som kablade ut nyheten? Att förre presidenten för Socialistinternationalen António Guterres tillika FN:s nuvarande generalsekreterare jublade är förståeligt. Likaså att vår klimatkramande påve hakade på om jordens förestående förintelse är naturligt då man vet hur denne blev tillsatt av oligarkerna.
  Varför inte ta en titt på drygt 50 års domedagsprofetior? https://junkscience.com/wp-content/uploads/2019/09/Wrong-Again-50-Years-of-Failed-Eco-pocalyptic-Predictions-Competitive-Enterprise-Institute.pdf Det börjar bli minst sagt tröttsamt att höra samma gamla speldosa upprepa de gamla prognoserna, som alla visat sig vara uppåt väggarna?

 • white_eagle

  Det är inte konstigt att det är stor uppslutning bland ungdomar för att strejka under skoltid, men om de verkligen bryr sig om klimatet så borde de ha stora demonstrationer på lördagar, på sin lediga tid. Greta borde åka till Kina och Indien, dessa två länders påverkan på miljön motsvarar 90% av allt skräp och CO2 utsläpp. Vad gäller plast som slängs i havet så är Asien och Afrika de värsta miljöbovar, alla som varit i Kina, Vietnam, Thailand, Indien har sett hur mycket plast som används där, plastflaskor, plastmuggar, plastmöbler…, bord och stolar, plast skor…, och även sugrör som är på tapeten i Sverige

Nord Stream 2-stoppet vänder allierade mot USA

UTRIKESÄr det totala handelskriget här? Den 20 december tvingades rederiet Allseas att avbryta bygget på Nord Stream 2 som då hade 16 mil kvar till färdigställande när USA:s hot om sanktioner sattes i verket. Tyskland, EU och Ryssland kommer var för sig att svara med motåtgärder riktade mot bland annat USA:s export. Den 8 januari invigdes mot USA:s vilja TurkStream.

Trump skryter om att stjäla Syriens olja

ANALYSUSA:s president sade nyligen i en intervju i amerikansk tv om Syrien: ”Jag lämnade trupper för att ta oljan, jag tog oljan …”. De amerikaner som fortsatt stödjer Trump och tycker att stulen utländsk olja är en bra idé är ovetandes om att oljeintäkterna på intet sätt kommer USA eller dess skattebetalare till del. Tvärtom kostar det dem stora pengar. Nya Tider analyserar här varför Trump avviker så starkt från sina vallöften och vad som ligger bakom Washingtons och Pentagons motstridiga uttalanden gällande truppnärvaro i Syrien och Irak.

Somalia vill ta hem somaliska IS-kvinnor och deras barn

UTRIKESSomalia är villig att evakuera och ta hem IS-kvinnor och deras barn om europeiska länder inte vill det, men bara om de är etniska somalier. Några andra har man inte råd att hjälpa. Detta rapporterar Sveriges Radio den 21 januari.

Roger Scrutons vän: ”Han gav oss hopp”

UTRIKESDen konservative filosofen Roger Scruton är död. Han dog den 12 januari i cancer. Scruton adlades 2016, men utsattes förra året för en brutal svartmålning av systemmedia och var i slutet av sitt liv persona non grata bland etablissemanget. När döden var nära berättade Scruton att han blivit fråntagen både hälsa och rykte, men uttryckte ingen vrede utan istället tacksamhet över allt det positiva han fått vara med om. Nya Tider har talat med Scrutons vän Gregory Lauder-Frost från Traditional Britain Group.

Antalet smittade av kinesiskt virus stiger – flera dödsfall

UTRIKESDet kinesiska coronaviruset har visat sig kunna sprida sig mellan människor och antalet smittade ökar nu snabbt. Bara över helgen mer än tredubblades antalet smittade till 300. Samtidigt har antalet dödsfall även stigit från två till sex. Viruset har även bekräftats spritt sig till ett flertal olika kinesiska städer och nu ökar risken för fortsatta mutationer som gör viruset ännu dödligare.

Stor demonstration i Virginia för rätten att inneha vapen

UTRIKESI den amerikanska delstaten Virginia innehar Demokraterna makten sedan de senaste valen i slutet av 2019. De fick egen majoritet både i delstatens kongress och senat, för första gången sedan 1994. Sedan dess har de varit verksamma med att stärka sin position, ibland med metoder som beskrivs som odemokratiska.

Fremskrittspartiet lämnar den norska regeringen

UTRIKESDet nationalistiska partiet Fremskrittspartiet lämnar nu Norges borgerliga fyrpartiregering med omedelbar verkan. Det meddelade såväl norska samt svenska medier måndagen den 20 januari. Orsaken till avhoppet var regeringens beslut att ta hem en islamistisk kvinna som varit ansluten till terrorsekten IS. Förutom kvinnan togs hennes femårige son till Norge. Detta fick, som Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen säger, ”bägaren att rinna över”.

Kina misstänks mörka spridning av dödligt virus

UTRIKESÄn så länge har över 60 personer bekräftats bära på det dödliga coronaviruset som kan orsaka SARS – men experter från Storbritannien menar att det verkliga antalet kan ligga över 1 700 redan. Medan allt fler människor insjuknar och viruset sprids till andra länder kommer anklagelser om att Kina mörkar information om smittspridningen. Smittskyddsexperter över hela världen håller nu spridningen av viruset under uppsikt eftersom risken finns att det muterar – med en världsomspännande pandemi som följd.

Gå till arkivet

Send this to a friend