Skip to Content

Greta Thunberg talar inför FN. Foto: Stillbild Youtube

Frankrikes utbildningsminister ger Klimat-Greta mothugg

Digital utgåva

Klimat-Greta får nu mothugg efter sitt tal vid FN-s klimatmöte. Det är Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer som menar att Greta Thunberg genom sitt sätt att uppträda har ett stort ansvar för att det just nu håller på att växa fram: En ungdomsgeneration präglad av ångest och depression över miljöproblem i världen.

Publicerad: 26 september, 2019, 18:51

 • Svenska

Läs även

Istället för att vara blek och dyster borde Greta Thunberg med sin nuvarande genomslagskraft i alla massmedier uppmana till konstruktivitet och positivitet hos de unga, menar den franske utbildningsministern.

Det var den 23 september som Klimat-Greta höll sitt nu mycket omdiskuterade tal inför världens ledare vid FN:s klimatmöte i New York. I stort sett alla mainstreammedier återgav Gretas känslomässiga utläggningar rakt av utan kritik, och hennes budskap prisades av i stort sett alla kommentatorer som gick att uppbringa i den vänsterliberala mediesfären.

Men alla var inte lika imponerade. En som påtagligt drog öronen åt sig efter Klimat-Gretas framträdande var Frankrikes utbildningsminister Jean-Michel Blanquer. Att det var just en fransk minister under president Emanuel Macron som kom att kritisera Klimat-Greta kan nog av många ses som motsägelsefullt, eftersom president Macron har visat sig vara en av de ledare som mest vill profilera sig i den så kallade klimatfrågan.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • 554433

  Gretas tal i FN var inte speciellt imponerande. Vill man veta mer om klimatet kan jag rekommendera Elsa Widdings bok: https://jmm.nu/klimatkarusellen-elsa-widding-recension/

 • Dacke

  Ja, det är inte utan att det märks vilka krafter som ligger bakom Greta Thunberg? En fråga som inställer sig är, hur kunde hela världens nyhetskanaler samtidigt visa upp skylten; ”Skolstrejk för klimatet”? Naturligtvis var det en av Soros org. som kablade ut nyheten? Att förre presidenten för Socialistinternationalen António Guterres tillika FN:s nuvarande generalsekreterare jublade är förståeligt. Likaså att vår klimatkramande påve hakade på om jordens förestående förintelse är naturligt då man vet hur denne blev tillsatt av oligarkerna.
  Varför inte ta en titt på drygt 50 års domedagsprofetior? https://junkscience.com/wp-content/uploads/2019/09/Wrong-Again-50-Years-of-Failed-Eco-pocalyptic-Predictions-Competitive-Enterprise-Institute.pdf Det börjar bli minst sagt tröttsamt att höra samma gamla speldosa upprepa de gamla prognoserna, som alla visat sig vara uppåt väggarna?

 • white_eagle

  Det är inte konstigt att det är stor uppslutning bland ungdomar för att strejka under skoltid, men om de verkligen bryr sig om klimatet så borde de ha stora demonstrationer på lördagar, på sin lediga tid. Greta borde åka till Kina och Indien, dessa två länders påverkan på miljön motsvarar 90% av allt skräp och CO2 utsläpp. Vad gäller plast som slängs i havet så är Asien och Afrika de värsta miljöbovar, alla som varit i Kina, Vietnam, Thailand, Indien har sett hur mycket plast som används där, plastflaskor, plastmuggar, plastmöbler…, bord och stolar, plast skor…, och även sugrör som är på tapeten i Sverige

Skandal runt processen mot Salvini

UTRIKESDen anti-migrationspolitik som genomfördes av Matteo Salvini var laglig, men den italienska rättvisan valde trots det att väcka åtal, enligt en WhatsApp-konversation mellan domare, avslöjar den italienska pressen.

WHO: Vi ska gå från hus till hus och ”ta bort” sjuka familjemedlemmar – ”Armé” av kontaktspårare rekryteras globalt

UTRIKESMassövervakning och kontaktspårning uppges vara en del av ”The New Normal” som är ett begrepp som lanseras hårt i alla länder med nedstängningar, vilka är nästan alla världens länder i varierande grad där Sverige är ett av mycket få undantag. Endast genom att acceptera ”Det nya normala” kan folk få lämna sina hus och få ha en inkomst igen påstår de maktföreträdare som aldrig saknar en ursäkt för att förlänga nedstängningar och restriktioner. Efter att Världshälsoorganisationen och flera amerikanska delstatsguvernörer sagt att människor måste kunna kontrolleras och vid behov föras bort från sina hem så rekryteras nu ”kontaktspårare” världen över som ska ingå i en ”armé” med egna ”insatsstyrkor”.

Merkel och Macron vill ge bidrag till coronadrabbade ekonomier

UTRIKESTysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emmanuel Macron, representanter för EU:s största länder (sedan England lämnat) framträdde var för sig den 18 maj med föreslaget att EU skall bevilja ett paket på 500 miljarder euro i bidrag till coronadrabbade sektorer och regioner i EU. Motståndare till planerna är framför allt Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz samt Nederländerna, Sverige och Danmark, som föreslår lån istället för bidrag.

Ryssland, Frankrike och Tyskland, en vecka i maj 2020

UTRIKESDe svenska medierna förmedlar selektiv information för djupt troende medborgare som ser omvärlden genom decenniers medial och pedagogisk fostran. Tragiskt nog kommer mycket av väsentlig och betydande information aldrig till allmänhetens kännedom.

Flygel-ledaren Andreas Kalbitz utesluten

UTRIKESLedaren för Alternativ för Tysklands partigrupp i lantdagen (delstatsparlamentet) i delstaten Brandenburg, Andreas Kalbitz, uteslöts den 15 maj ur partiet. Kalbitz är en av ledarna för den så kallade ”Flygeln”, en nationaletnisk gruppering som partiet den 20 mars beordrade skulle upplösa sig själv. Kalbitz har meddelat att han inte avser att starta något nytt parti, utan tänker överklaga partiets beslut på rättsliga vägar. Han har två möjligheter: Dels kan han klaga till den interna partidomstolen, dels till allmän statlig domstol.

Demonstrationerna i Tyskland fortsätter – jämförs med de gula västarna

UTRIKESProtesterna i Tyskland mot de coronarelaterade inskränkningarna av mänskliga fri- och rättigheter avtar inte i styrka, tvärtom. Den 16 maj hölls återigen stora demonstrationer runtom i landet, bland annat i sydtyska Stuttgart. Tidskriften Compact-Magazin jämför den heterogena församlingen av människor med de franska gula västarna.

Ungern säger nej till vänsterliberal genus-konvention från Europarådet

UTRIKESDen 5 maj röstade Ungerns parlament nej till en konvention från Europarådet som officiellt handlade om kvinnovåld, men där en majoritet i parlamentet istället såg det som en smygväg för massinvandring och uppluckrandet av värderingar kring familj och kön.

Tyska författningsdomstolen kör över EU

UTRIKESDen 5 maj beslutade den tyska författningsdomstolen att landets centralbank om tre månader skall upphöra med stödköpen av statsobligationer som ingår i Europeiska centralbankens stimulanspaket. ECB måste inom denna tid visa att åtgärderna är proportionella till de mål man avsett att uppnå för att stödköpen skall kunna fortsätta. EU-anhängare menar att EU-domstolen nu måste agera för att visa vem som bestämmer.

Gå till arkivet

Send this to a friend