Skip to Content

Sprängdåden ökar i Sverige och polisen säger sig inte veta varför. Foto: Nyatider.
KRÖNIKA

Gängvåldet – nya åtgärder behövs

PappersupplaganNya Tider v. 32

Polisens så omskrivna operation Rimfrost har misslyckats. Skjutningar har fortsatt i oförminskad skala. Sprängdåd förekommer. Uppseendeväckande mord har inte lösts. Men coronadimman har medfört att den politiska uppmärksamheten förskjutits till annat som för den stora allmänheten framstått som mera akut.

Publicerad: 7 augusti, 2020, 12:50

 • Svenska

Läs även

Det skadar aldrig att låta erfarenheten tala. När det gäller ”vanlig” civil brottslighet i en stat har det sällan vunnits avgörande framgångar. När det varit fråga om politiskt relaterad brottslighet såsom Bader-Meinhof i Västtyskland har statens samlade resurser och yttre politiska omständigheter som DDR:s fall lett till framgångar mot våldet. Ibland har den från början politiska brottsligheten utvecklats till en självständig politisk rörelse som efter inbördeskrig tagit makten i staten. Ibland har den politiska brottsligheten slagits ner genom att icke demokratiska krafter i staten, oftast militären tagit makten.

Den ”civila” brottsligheten i USA under 1920-talet och början av 1930-talet mötte en reaktion från staten och det federala systemet genom FBI. Rusdrycksförbudet, som närmast automatiskt genererade brottslighet, avskaffades. Resultatet blev att gangsterrörelserna gick under jorden. Man koncentrerade sig på olika ”näringsgrenar” som narkotika, spel, prostitution.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Ossmer

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Dacke

  Visst går det att få ned brottsligheten och då betydligt. Först måste vi städa ut våra saboterande politiker, som befinner sig på v-kanten (Mp, V, C, L) och som sker vid ett nyval. Efter det måste hela Polismyndigheten göras om där Polisen har en annan roll än dagens “kaffe å bullar”. Alla migranter som begår brott utvisas efter strafftiden och ett svenskt medborgarskap dras in vid grövre brott. Om en familjemedlem begår brott utvisas hela familjen. Familjer som levt på bidrag under många år och aldrig sökt ett arbete, skickas tillbaka dit de kom ifrån. Sedan måste det ställas krav på dem som söker svenskt medborgarskap att de blir en del av det svenska samhället? Det blir naturligt när man kan svenska språket, har goda kunskaper i svensk historia, geografi, litteratur, konst m.m. Den som inte klarar dessa krav, förtjänar inte ett medborgarskap i vårt land. Vi får aldrig glömma att Sverige är svenskens land, som den brukat under tusentals år? Det finns mycket som kan göras för att få tillbaka det vi hade
  en gång i tiden. Varför inte lyssna (läsa) Svensk Strävan (1941) av Vilhelm Moberg?

 • samuelafugglas

  Så länge en ”svensk medborgare” Inte har rätt till sitt eget LIV och inte får skydda sin EGENDOM blir det ingen förändring än hur mycket falsk advokatyr försöker skydda det socialistiska våldsmonopolet.
  Svenska folket måste skaffa sig RÄTTEN att sparka korrupta politiker och tjänstemän som missbrukar medborgarnas förtroende.
  Reinfeldt skall fråntagas det svenska passet och förvisas ur riket!

 • Esse Non Videri

  Organiserad brottslighet konkurrerar med staten och bankernas intressen alltså bekämpas den av staten. Gängvåld och skjutningar konkurrerar inte alltså läggs inga större resurser på dessa brott.

Batterifordon ett villospår

KRÖNIKATung expert dömer ut batterier för eldrift.

AFA och DN sitter i samma båt … och sover i samma säng

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDagens Nyheter har fört en intensiv kampanj för att stoppa Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg. Trots alla lögner och personpåhopp har tidningen inte tagit in en enda replik eller genmäle från oss. Samtidigt har vänsterextremister i AFA försökt att med våld slå sig in på mässan för att angripa Nya Tiders monter. Nu blir kopplingen övertydlig – en av de mest hatiska DN-journalisterna delar säng med en drivande person inom AFA.

Kraven efter att migranter bränt ned sitt läger i Moria: Ta dem till Sverige

INRIKESFlyktinglägret Moria på den grekiska ön Lesbos brann ned den 10 september. Grekisk polis har gripit fem migranter, misstänkta för att ha anlagt branden. Trots detta ser det utstuderade bedrägeriet – att bränna ned sitt läger i hopp om att få transporteras till andra EU-länder – ut att lyckas. Flera europeiska länder har lovat att ta emot migranterna. Nu haglar krav mot Sveriges regering från invandringsliberala politiker, medier och akademiker om att migranterna ska transporteras till Sverige.

Följa flocken eller agera själv?

KRÖNIKA

Socialdemokrat dömd – brottades med vice regionpolischef

INRIKESNya Tider har tidigare rapporterat om den socialdemokratiske lokalpolitikern Hanna Altunkaynak som åtalades efter att ha satt sig till motvärn mot en polis som påtalade att han bröt mot trafikreglerna. Nu har S-politikern dömts i Örebro tingsrätt för våldsamt motstånd. Altunkaynak är ledamot i kommunfullmäktige i Örebro kommun.

Blommor inom vår kultur

KULTURNu nalkas sommaren sitt slut och hösten står för dörren, men kvar har vi våra minnen av sköna soliga sommardagar, med ljuvligt fågelkvitter och vackra väldoftande blommor, vissa anspråkslösa och andra mer utmärkande och färgstarka. Blommor har i alla tider haft stor betydelse för människan. Ett liv utan blommor skulle vara svårt att föreställa sig. Att prata om kultur men inte nämna våra blommors inflytande över våra liv skulle inte vara rätt.

Forskare slår larm: Svenskar i minoritet om 45 år

INRIKESFolkutbytet är nu långt gånget i kommuner över hela landet. Nya Tider har granskat siffror från SCB som visar härkomsten hos de som föddes under 2019. Det visar sig att i hela 18 kommuner är barn till två svenskfödda föräldrar i minoritet. Minoritetssituation bland nyfödda råder nu i stora städer som Malmö, Helsingborg och Eskilstuna, men även i landsbygdskommuner som Lessebo, Hylte och Fagersta. ”Min forskning visar att svenskar är i minoritet år 2065, om 45 år. Omkring nästa sekelskifte blir muslimer den största befolkningsgruppen i Sverige”, säger Kyösti Tarvainen, PhD och docent emeritus i systemanalys vid Aalto-universitetet i Helsingfors.

Anthony Fauci: Mänsklig aktivitet och lantbruk skyldiga till coronapandemin – Lösningen: Nytt beteende och ny världsordning

USADen amerikanske läkaren Anthony Fauci, som varit pådrivande för både nedstängningar och vaccinationer, har skrivit en vetenskaplig text där han indirekt och direkt utpekar jordbruk och djurhållning som vållande till den nu pågående Covid-19-pandemin. Om inte ”mänskligt beteende såväl som andra radikala förändringar” görs, kommer snart än dödligare pandemier att drabba oss, hotar Fauci. Sammantaget med uttalanden från andra toppföreträdare och en tilltagande kampanj i systemmedia, som också utmålar lantbruk som något farligt, börjar en tidigare dold agenda komma i dagen. Nya Tider analyserar här Faucis uppsatsliknande artikel och den oroväckande trend den är en del av.

Gå till arkivet

Send this to a friend