Skip to Content

Ett antal organisationer på vänsterkanten deltog i demonstrationen. På infälld bild syns en motdemonstrant upplysa om faran med islam, vilket inte uppskattades av vänsterdemonstranterna. Foton: Nya Tider
INRIKES

Göteborg: Vänsterdemonstration för öppna gränser får mothugg

Digital utgåva

Med kort varsel lyckades organisationen Agera Göteborg mobilisera en rad andra vänsterorganisationer och några hundratal deltagare till en manifestation som var en reaktion på Jimmie Åkessons Turkietbesök och Ulf Kristerssons klädval. Några få motdemonstranter närvarade också, men möttes med hot och våld utan att skyddas av polis eller vakter.

Publicerad: 5 mars, 2020, 18:22

 • Svenska

Läs även

Onsdagen den 4 mars samlades man på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Det var en brokig skara av organisationer som Allt åt Alla, Agape, Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ, Miljöpartiet, #Vistårinteut, samt Marxistiska Studenter och Revolution. Kanske inte längre så anmärkningsvärt, men förvånande för de som fortfarande lever i tron att dessa partier är borgerliga, deltog Liberalernas och Centerpartiets ungdomsförbund. Den grupp palestinier som sedan länge ockuperat torget med en sittstrejk och andra invandrarorganisationer deltog också.

Uppslutningen var måttlig. Foto: Nya Tider

 

Vänstern och islamisterna fick mothugg av en ung man som ställde sig vid Gustav II Adolfs staty och sade bland annat att ’Sverige är kristet och fritt’ och ’Sverige är inte till för dem som hatar Sverige’. Foto: Nya Tider

Vänstern och islamisterna fick mothugg av en ung man som ställde sig vid Gustav II Adolfs staty och sade bland annat att ’Sverige är kristet och fritt’ och ’Sverige är inte till för dem som hatar Sverige’. Foto: Nya Tider

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bass Lobster

  Inte så konstigt att detta händer i Göteborg, som vänsterns huvudstad. Och dessutom på en tidpunkt då de flesta kanske bör jobba. 😉

  • Kentaru

   Ja, men dessa människor är så korkade att ingen vill anställa dem.

 • Dacke

  Ack ja! Vem är det som demonstrerar? Jo, ungdomar som bor hemma hos mamma och pappa och då givetvis – gratis. De återstående “demonstranterna” uppbär troligen bidrag av något slag? Hur som helst är det alltid skattebetalarna som står för deras försörjning. Om någon av de demonstrerande svenskarna bor i ett av de alla ghetton som finns i Göteborgs närhet? Knappast troligt, men det går an att vara frikostig med andras pengar, men det där visste vi sedan förr, så inget nytt under solen.

 • bellanote

  Venstrefolk i Sverige ser ut at bara vara skitunger ,som inte har något vett i huved.De måste vara analfabeter helse gjenget.stor heder til den enda fornuftige Svensken som våga gå upp at tala om hur Sverige er forstørd av all innvandring och at Sverige tilhører etniske Svenskar og inte dom migranter som utnytjar system og får det meste gratis.Sverige er forlorat før alltid.

UD flög hem svenska ”medborgare” från Marocko – andra utlandssvenskar får klara sig själva

INRIKESTorsdagen den 19 mars landade två fullastade plan från flygbolaget Norwegian på Arlanda. Med sig hade de svenska ”medborgare” som UD hade beslutat flyga hem från Marocko. När Nya Tider når UD:s presstjänst vill man absolut inte bekräfta de uppgifter som cirkulerar, nämligen att det skulle röra sig om marockanska araber som varit och semestrat i sitt gamla hemland.

SVT:s Rapportsändningar textas nu på arabiska

INRIKESNu har SVT beslutat att på grund av coronakrisen börja texta Rapports nyhetssändningar på arabiska. Inledningsvis handlar det om en sändning per dag, uppger SVT på sin hemsida. När Nya Tider lyckas få reda på vem inom SVT nyheters ledningsgrupp som har kommit med initiativet att börja textningen på arabiska väljer SVT att lägga locket på.

Svenskfödd arab som anser sig vara iranier dömd för ofredande mot AfS-möte

Under sin valturné 2018 drabbades uppstickarpartiet Alternativ för Sverige (AfS) av en rad trakasserier och angrepp från invandrare och vänsterextremister. Ett av trakasserierna fick sin upplösning då Ali Al-Hadad, 19, nyligen dömdes till dagsböter för ofredande.

Bakläxa för DO: Högljudda romer diskriminerades ej – Men att övervaka snatteridömda romer är olagligt, slår Göta hovrätt fast.

INRIKESI ett mål mot butiken Sagoland i Linköping bestämde Linköpings tingsrätt förra året att tre romer skulle få totalt 75 000 kronor i skadestånd för att personalen övervakat dem inne i butiken. Göta hovrätt river nu upp domen då det inte står klart att personalen faktiskt övervakat romerna. Att göra det hade varit straffbart, slår hovrätten fast, trots att romerna är dömda för snatteri både före och efter händelsen.

Marockan mördade sin hyresvärd – utvisas inte

INRIKESFör knappt ett år sedan hittades en ung kvinna från Marocko död i en lägenhet i Stockholm. Hon hade knivhuggits till döds, troligen inför ögonen på sin ettårige son som hade lagt sig att sova ovanpå sin mammas döda kropp när polisen anlände. Hennes landsman Abdelali El Hachimi, 34, som varit inneboende hos offret och hennes make, dömdes nyligen av Svea hovrätt till livstids fängelse för mordet – men utan något utvisningsyrkande från åklagaren.

Somalier kräver språklig särbehandling

INRIKESI coronakrisens spår börjar nu bland annat somalier ställa krav på språklig särbehandling när exempelvis kommunala bostadsbolag ändrar sina besöksrutiner för hyresgästerna. Ett exempel på detta är Uddevallahem i västra Sverige. Det allmännyttiga bostadsbolaget har nu tillmötesgått kraven från både araber och somalier, något som kundservicechef Lisa van Brée försvarar när Nya Tider når henne för en intervju.

Upprop från Det fria Sverige: Hjälp våra äldre!

INRIKESFöreningen Det fria Sverige med bas i västgötska Älgarås i Töreboda kommun har nyligen tagit initiativ till att hjälpa äldre svenskar och andra landsmän inom riskgrupperna som i coronakrisens spår nu har svårt att kunna komma ut och handla eller klara av andra vardagssysslor som kräver att de vistas ute bland andra, hjälp som kan vara oumbärlig ifall anhöriga saknas. Nu motarbetas föreningens initiativ av Töreboda kommun, där ansvarigt kommunalråd hävdar att kommunen ensam kan tillgodose de äldres behov.

Knutbymålet: Tre pastorer döms för brott

INRIKESDet blev fällande domar för de tre pastorerna i Knutbyförsamlingen. Den 13 mars kom domen i det uppmärksammade målet. Nya Tider fanns på plats under rättegången.

Gå till arkivet

Send this to a friend