Skip to Content

Ett antal organisationer på vänsterkanten deltog i demonstrationen. På infälld bild syns en motdemonstrant upplysa om faran med islam, vilket inte uppskattades av vänsterdemonstranterna. Foton: Nya Tider
INRIKES

Göteborg: Vänsterdemonstration för öppna gränser får mothugg

Digital utgåva

Med kort varsel lyckades organisationen Agera Göteborg mobilisera en rad andra vänsterorganisationer och några hundratal deltagare till en manifestation som var en reaktion på Jimmie Åkessons Turkietbesök och Ulf Kristerssons klädval. Några få motdemonstranter närvarade också, men möttes med hot och våld utan att skyddas av polis eller vakter.

Publicerad: 5 mars, 2020, 18:22

 • Svenska

Läs även

Onsdagen den 4 mars samlades man på Gustav Adolfs torg i Göteborg. Det var en brokig skara av organisationer som Allt åt Alla, Agape, Vänsterpartiet, Feministiskt Initiativ, Miljöpartiet, #Vistårinteut, samt Marxistiska Studenter och Revolution. Kanske inte längre så anmärkningsvärt, men förvånande för de som fortfarande lever i tron att dessa partier är borgerliga, deltog Liberalernas och Centerpartiets ungdomsförbund. Den grupp palestinier som sedan länge ockuperat torget med en sittstrejk och andra invandrarorganisationer deltog också.

Uppslutningen var måttlig. Foto: Nya Tider

 

Vänstern och islamisterna fick mothugg av en ung man som ställde sig vid Gustav II Adolfs staty och sade bland annat att ’Sverige är kristet och fritt’ och ’Sverige är inte till för dem som hatar Sverige’. Foto: Nya Tider

Vänstern och islamisterna fick mothugg av en ung man som ställde sig vid Gustav II Adolfs staty och sade bland annat att ’Sverige är kristet och fritt’ och ’Sverige är inte till för dem som hatar Sverige’. Foto: Nya Tider

 

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Bass Lobster

  Inte så konstigt att detta händer i Göteborg, som vänsterns huvudstad. Och dessutom på en tidpunkt då de flesta kanske bör jobba. 😉

  • Kentaru

   Ja, men dessa människor är så korkade att ingen vill anställa dem.

 • Dacke

  Ack ja! Vem är det som demonstrerar? Jo, ungdomar som bor hemma hos mamma och pappa och då givetvis – gratis. De återstående “demonstranterna” uppbär troligen bidrag av något slag? Hur som helst är det alltid skattebetalarna som står för deras försörjning. Om någon av de demonstrerande svenskarna bor i ett av de alla ghetton som finns i Göteborgs närhet? Knappast troligt, men det går an att vara frikostig med andras pengar, men det där visste vi sedan förr, så inget nytt under solen.

 • bellanote

  Venstrefolk i Sverige ser ut at bara vara skitunger ,som inte har något vett i huved.De måste vara analfabeter helse gjenget.stor heder til den enda fornuftige Svensken som våga gå upp at tala om hur Sverige er forstørd av all innvandring och at Sverige tilhører etniske Svenskar og inte dom migranter som utnytjar system og får det meste gratis.Sverige er forlorat før alltid.

Ny minnesplats på Fårö för baltiska flyktingar

INRIKESDen 22 juli invigdes en ny minnesplats på Fårö utanför Gotland för att hedra de baltiska flyktingar som kom till Fårö under andra världskrigets slut, eller snarare alla de som aldrig kom fram utan drunknade i Östersjön under de strapatsrika resorna.

Taxidådet i Borlänge en hämnd för anmälan om sextrakasserier

INRIKESEn somalisk taxichaufför sitter häktad efter en vansinneskörning i Borlänge, där han medvetet körde på fem personer. Brottsrubriceringen är ett försök till mord samt fyra fall av grov misshandel. Somaliern är sedan tidigare dömd för våld mot tjänsteman på ett socialkontor, då han inte fick igenom sin vilja angående bidrag.

Mördare fritagen under permission från ungdomsvård

INRIKESDen 8 januari 2018 sköt den då 16-årige somaliern Abdirizak Abdimalek Osman ihjäl en 24-årig afrikansk man på en pizzeria i Rinkeby. Han dömdes till tre års sluten ungdomsvård, men fritogs den 21 juli i år under en permission. Den ansvariga myndighetens presschef medger i ett samtal med Nya Tider att en felbedömning uppenbarligen gjordes då man beviljade permission.

12-årig flicka ihjälskjuten av gängkriminella

INRIKESNatten mot söndagen sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka kommun söder om Stockholm. Skjutningen menas ha varit en så kallad ”drive-by-skjutning” där gängkriminella kört förbi bensinmacken och öppnat eld mot andra gängmedlemmar men missat och istället dödat den unga flickan.

EU klubbade återhämtningsfond och dubblar sin budget

UTRIKESTidigt på morgonen den 21 juli skrev EU-ländernas regeringschefer på avtalet om den nya långtidsbudgeten och den så kal­la­de återhämtningsfonden för EU, efter ett historiskt långt maratonmöte över mer än fyra dygn. Den senare har lanserats som ett stöd för återuppbyggnad till länder som drabbats hårt av coronapandemin. Konstruktionen innebär att EU:s budgetramar i det närmaste dubbleras, med lånade pengar, under tre år. Förändringen är fundamental och marknadsförs som ”Nästa generation av EU” – utan att ställas under demokratisk prövning.

2022 rullar politikertåget till Bryssel

INRIKESRegeringen har beslutat ge Trafikverket i uppdrag att upphandla två olika utrikes nattåg, det ena Stockholm – Hamburg och det andra Malmö-Bryssel. Eftersom det inte tillåts att upphandla dessa på tysk sträcka förväntas vinnande tågföretag ta risken från dansk-tyska gränsen. Hamburg-tåget från Stockholm välkomnas av många, men Brysseltåget från Malmö ses istället som något politikerna ger sig själva i present.

Katolsk kyrka i Ystad utsatt för stenkastning av ungdomsgäng

INRIKESLördagen den 26 juli utsattes Sankt Nikolaikyrkan i den skånska staden Ystad för stenkastning av ett mindre ungdomsgäng – mitt under pågående mässa. Vittnen såg åtminstone tre ungdomar springa från platsen, men kyrkoherde Eugeniusz Machica säger till Nya Tider att han just nu inte vet om det handlar om ett muslimskt invandrargäng eller inte.

Par skyddade sitt hus – blev av med sina vapen

UTRIKESParet Mark och Patricia McCloskey skyddade sin villa mot svarta BLM-aktivister som brutit sig in på deras tomt. Paret visade att de var beväpnade och fick till slut de aggressiva aktivisterna att ge sig av. Nu har dock polisen konfiskerat parets vapen och utreder deras agerande.

Gå till arkivet

Send this to a friend