Skip to Content

Ystad är inte alltid idylliskt. Foto: Pixabay/marcelkessler
NOTIS

Gymnasielärare häktad misstänkt för flera våldtäkter

Digital utgåva

En skånsk gymnasielärare har häktats misstänkt för tre våldtäkter under våren och sommaren. Läraren har anmälts av två elever för ofredande, sexuellt tvång och våldtäkt. Efter att han berättat för sin rektor att han ”älskar eleverna” och hade ”sexuella fantasier om dem” blev han avstängd från skolan, men läraren som är gift och har barn försökte ändå få kontakt med flickorna.

Publicerad: 8 oktober, 2020, 13:53

  • Svenska

Läs även

Under fredagen förra veckan häktades en gymnasielärare misstänkt på sannolika skäl för tre våldtäkter rapporterar Ystad Allehanda. Det är totalt tre olika elever som skall ha blivit utsatta för lärarens övergrepp under våren och sommaren. Han är nu anmäld för ofredande, sexuellt tvång och våldtäkt. Det var för en månad sedan som flera elever tog kontakt med skolan och därefter anmälde en lärare för flera brott han skall ha begått mot dem. När mannen konfronterats av skolans rektor erkände han att han hade romantiska känslor för dem och sade att han ”älskade dem”. Han erkände samtidigt att han hade ”sexuella fantasier” om flickorna enligt en anmälan till skolinspektionen. Han blev omedelbart avstängd från sitt jobb och några dagar senare sade han även upp sig från tjänsten. Men trots att han varnats så tog han kontakt med flickorna.

– Det vi nu säkerställer är att våra elever får den hjälp och den stöttning de behöver, sade gymnasiechefen i Ystad till SVT Nyheter.

Läraren nekar till brott.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend