<strong>MIGRATIONSVERKET HAR GÅTT PÅ KNÄNA</strong> i minst två års tid på grund av anstormningen av asylsökande som regeringen har beslutat ska tas emot i Sverige. Efter att den nya rödgröna regeringen visat sig satsa ännu mer pengar på invandring än den borgerliga, kan man nu nyanställda tusen personer för att hinna med. Foto: Nya Tider

Invandringsrekord 2014

2014 blev året då svenskarnas statsminister uppmanade dem att ”öppna sina hjärtan”, och året då en bred politisk kartell gick samman för att säkerställa fortsatt massinvandring i åtta år framåt. Som väntat blev det också ett rekordår för asylinvandringen – inte sedan Balkankrigen 1992 har så många sökt asyl i Sverige.

81 300 nya personer sökte asyl i Sverige under 2014, enligt Migrationsverkets statistik. Det är lika många personer som det bor i Lund. Den största gruppen uppgav att de var syrier, som på grund av kriget automatiskt får permanent uppehållstillstånd i Sverige, följt av eritreaner, statslösa och somalier. 35 500 asylansökningar beviljades, en ökning på 25 procent jämfört med året innan.

Varifrån kommer invandrarna? Det är lätt att gå vilse i statistiken över invandrarnas ursprungsländer. Nya Tider sammanfattar de relevanta siffrorna. 103 200 personer fick uppehållstillstånd utan att registreras med EU/EES-uppehållsrätter, vilket är rekord i svensk historia. Grafen visar varifrån dessa kommer enligt Nya Tiders sammanräkning. Övriga, okända samt personer under utredning, totalt 176 personer, har räknats bort. Det kan också noteras att om man räknar samman invandrare från länder där alla eller en överväldigande majoritet är muslimer, utgör dessa totalt nästan 50 500 personer (48,5 procent av det totala antalet uppehållstillstånd). Invandrare från länder med omkring hälften muslimer utgör över 8 500 personer (8,2 procent). Även om Sverige inte för statistik över invandrarnas religion, är det alltså sannolikt att muslimer utgör en knapp majoritet av det totala antalet invandrare.

År 2014 hade även slagit rekord ifråga om flest antal beviljade uppehållstillstånd, om det inte varit för att Migrationsverket under året upphörde med att registrera uppehållsrätter för EU/EES-medborgare för att anpassa regelverket till den fria rörligheten mellan dessa länder. I fortsättningen kan alltså varken svenskar i allmänhet eller svenska myndigheter ha någon kontroll över eller ens vetskap om hur många EU-migranter som vistas i landet.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

Bankernas rekordvinster och utdelningar skapar debatt

🟠 EKONOMI När 2023 nu summerats i bankernas bokslutskommunikéer inför årsredovisningarna, kan man konstatera att året blev en formidabel vinstkaskad – trots Sveriges allt mer trasiga ekonomi. De flesta stora affärsbankerna, med externa ägare, planerar att dela ut 40-60 procent av vinsten till aktieägarna. Att ägarna får utdelning när företagen går med vinst är inget problem, det är aktiebolagens uppgift att tjäna pengar till sina ägare. Problemet med storbankernas vinstutdelning ligger på ett annat plan, eftersom ägarnas risk har minimerats med hjälp av statens garantier. Men det finns banker som fungerar helt annorlunda.

Läs även:

De brottsliga nätverken i Sverige

De brottsliga nätverken i Sverige

🟠 INRIKES Gängbrottligheten har fått mycket medial uppmärksamhet på sista tiden på grund av det eskalerande våldet, med spektakulära sprängningar och skottlossningar som ofta drabbar tredje man. Nya Tider har tidigare sammanfattat dessa konflikter från en rapport av researchföretaget Acta Publica. Nedan följer ytterligare en sammanfattning från samma rapport, denna gång med fokus på de invandrargrupperingar som ligger bakom dessa brott.

De kriminella nätverken kartlagda

De kriminella nätverken kartlagda

🟠 INRIKES Researchföretaget Acta Publica har specialiserat sig på att undersöka individer och företag med kopplingar till organiserad brottslighet och religiöst eller politiskt motiverad extremism. De har tillgång till egna databaser med upp till 20 års data från fler än 600 myndigheter. De har nu publicerat en årsrapport om nätverkskriminaliteten i Sverige för 2023 och Nya Tider sammanfattar delar av rapporten nedan.

Kronofogdens indrivningsarbete effektivare men politisk långbänk bromsar

Kronofogdens indrivningsarbete effektivare men politisk långbänk bromsar

🟠 INRIKES Den 1 augusti 2022 trädde ny lagstiftning ikraft, som innebär att Kronofogdemyndigheten kan utmäta tillgångar på distans, med hjälp av polisen. Under 2023 utmättes tillgångar värderade till över 93 miljoner kronor med hjälp av den nya lagen. Huvudsakligen handlar det om gods från kriminella personer med skulder till bland annat brottsoffer. Det tog mer än åtta år för politikerna att få lagändringen på plats.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Woke: dårhuset som samhällsmodell

🟠 BOKRECENSION Joanna Williams är brittisk författare och journalist, samt direktör för tankesmedjan Cieo. Hon har tidigare skrivit om feminism och om fördumningen av universiteten, och i den nya boken Så vann woke gör hon en kritisk analys av wokerörelsen, med fokus på denna i sitt eget hemland och i USA. Stilen är välformulerad, saklig och resonerande, men genom den lugna akademiska ytan lyser ett starkt engagemang mot denna den senaste av kulturradikalismens skapelser.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.