Skip to Content

Nigerianer på marsch mot Sverige? Foto: Pixabay/iammatthewmario
KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

Digital utgåva

I en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Publicerad: 31 juli, 2020, 13:44

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Detta är enkelt. Kolla upp hur Nigeria fungerar idag.

 • Dacke

  Att DN (Bonnier) och Wolodarski vill fylla EU (Europa) med folk från Nigeria fungerar inte bättre än de som kommit från Somalia, eller Mellanöstern? Varför inte fråga sig, varför hänger Bonnier upp sig på folkmängden i Nigeria, men nämner varken Indien, eller Kina som var för sig har 6 – 7 ggr så stor folkmängd? Det finns ett enkelt men beprövat sätt att minska befolkningstillväxten i Nigeria och det är ett industriellt/ekonomiskt uppsving som bevisligen minskar barnafödandet. Nej! på det örat lyssnar inte en sann Bilderberg-vän som Bonnier och hela den samlade världsoligarkin instämmer och givetvis – FN! Målsättningen är en förslavad värld och då börjar man med Europa. Dessa folkförflyttningar från Afrika, Mellanöstern som bl.a. Soros ligger bakom har inte som mål att dessa skall få det bättre i Europa, utan för att bryta ned den industriella strukturen. Samtidigt utarmar man länderna i Afrika och Mellanöstern på produktiv och utbildad arbetskraft och på så sätt sänker man även de här länderna? En “genial” ide som slipats på sedan det första Bilderbergmötet och fått större genomslag med WWF, Romklubben.och Trilaterala Kommissionen. Förresten är det någon som hört, eller läst någon som prisat en tillväxt i Afrika? Nej! Kunde tänka mig det.

 • HomoLogicoPhilosophicus

  Ypperligt bra och intressant skriven krönika, tackar!

  Rubrik, och fråga:
  “Kommer Nigeria rädda Europa?”

  Fakta om Nigeria (källa: En mix av NE och mina egna kunskaper):
  – 1999, då en ny konstitution antogs i Nigeria, så hade den civila regeringen stora uppgifter framför sig.
  – Uppgifter med att bl a återuppbygga landets ekonomi.
  – Ekonomin hade raserats p g a av korruption, vanskötsel och fiffel och mygel.
  – Regeringen var även tvungen att se till att eliminera de långvariga motsättningarna mellan olika folk i landet.
  – Det var motsättningar och konflikter med etniska, kulturella och religiösa förtecken, som existerat sedan länge.
  – P g a av landets oljeindustri, som växt fram p g a att oljefyndigheter upptäckts, så har bara en minoritet, dvs. en överklass, berikats stort.
  – Trots regeringens ansträngningar, med att försöka “att eliminera de långvariga motsättningarna mellan olika folk i landet”, så karakteriseras Nigeria i dagsläget av konflikter och konfrontationer mellan den nigerianska centralregeringen och förbundsstaterna, samt att det inträffar ideligen konflikter mellan religiösa, etniska och kulturellt betingade grupperingar i landet.
  – Islamismen är i Nigeria ett “nytt” problem. I den nordliga delan av Nigeria har islamisterna slagit rot och vuxit sig “feta”, vilket medför att de “skördar” oskyldiga offer etc. Islamisterna har även infört sharialagar, vilket i sin tur har medfört till än mer otrygghet, osäkerhet, nya oroligheter, som resulterat i tusentals dödsoffer, lidande och en negativ utveckling för Nigeria, då dess folk och land.

  “Nej, Nigeria kommer icke”, sa Nicke, “att rädda Europa”. Tyvärr, det blir snarare tvärtom.

  Logik, förnuft och empiri!

Och Sveriges ursprungsbefolkning är …?

LEDAREDen svenska politiska debatten är så totalt amerikaniserad att man måste uppfinna den ädle svenske vilden, samerna, och sedan kal­la dem Sveriges ursprungsfolk. Sen får vi höra ”alla är vi invandrare” enligt den amerikanska modellen, trots att Sveriges stora fördel i tusentals år varit att ”vårt lands befolkning är homogen”, som Tage Erlander så träffande uttryckte det på 1960-talet.

Myten om vitt förtryck och svarta offer

OPINION: KARL MIKAEL LARSONDenna vecka lyfter vi ett kontroversiellt ämne på debattsidan: Är svarta alltid offer? Eller måste de lyfta sig själva och inte skylla allt på vita? Veckans debattör Karl Mikael Larson menar att det trots allt finns hopp i allt elände.

Vad säger det att inneha ett körkort

INSÄNDARE

Grundläggande fel i BLM!

KRÖNIKAÄr det inte ett fundamentalt fel i Black Lives Matterrörelsen, då man fokuserar på hudfärgen? Är det för att dessa människor är svarta, som de har problem? Borde man kanske hellre ha en strategi som leder bort från att åtskilja över huvud taget på grund av hudfärg?

Byt ut Gustav Adolfstatyn i Göteborg mot Pippi Långstrump

KRÖNIKA

Ron Paul tror det blir värre

KRÖNIKADen amerikanske veteranpolitikern Ron Paul anser att USA:s riksbank, ”Fed”, med vett och vilja har blåst upp en finansbubbla. Bubblan kommer att spricka, förstås. Och när den gör det, drabbas den verkliga ekonomin också. Alltså arbetarklass och medelklass. Följden, varnar Paul, blir upplopp mycket värre än de som hittills varit.

Nu är det uppenbart vad ”antirasism” betyder

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETIngen kan längre hysa något tvivel. Så kal­lad antirasism är helt enkelt rasism mot vita. Det är inte ”omvänd” rasism, utan ren och skär rasism.

Medier, artister, politiker och företagare viker sig för Black Lives Matter

OPINION: DAN ROODTVänsterideologer och Black Lives Matter (BLM) kal­lar etnisk diskriminering ”strukturell” när de inte konkret kan bevisa den. Den måste ”synliggöras” för att någon över huvud taget ska märka den. Ändå får BLM stöd av stora företag, den akademiska världen och kulturpersoner för sina allt mer verklighetsfrånvända krav.

Gå till arkivet

Send this to a friend