Skip to Content

Nigerianer på marsch mot Sverige? Foto: Pixabay/iammatthewmario
KRÖNIKA

Kommer Nigeria rädda Europa?

Digital utgåva

I en märklig text i Dagens Nyheter (DN) hävdas att Västvärldens åldrande befolkningar kommer att kräva en stor import av människor från Afrika. Tanken att välmående länder måste räddas av människor från fattiga och kaotiska länder i Tredje världen är inte ny, men argumentationen fallerar på alla sätt. Finns det ens någon mening i att, om vi leker med tanken att det skulle fungera, rädda Sverige genom att byta ut befolkningen?

Publicerad: 31 juli, 2020, 13:44

 • Svenska

Läs även

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Tobias Svensson

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • latmask

  Detta är enkelt. Kolla upp hur Nigeria fungerar idag.

 • Dacke

  Att DN (Bonnier) och Wolodarski vill fylla EU (Europa) med folk från Nigeria fungerar inte bättre än de som kommit från Somalia, eller Mellanöstern? Varför inte fråga sig, varför hänger Bonnier upp sig på folkmängden i Nigeria, men nämner varken Indien, eller Kina som var för sig har 6 – 7 ggr så stor folkmängd? Det finns ett enkelt men beprövat sätt att minska befolkningstillväxten i Nigeria och det är ett industriellt/ekonomiskt uppsving som bevisligen minskar barnafödandet. Nej! på det örat lyssnar inte en sann Bilderberg-vän som Bonnier och hela den samlade världsoligarkin instämmer och givetvis – FN! Målsättningen är en förslavad värld och då börjar man med Europa. Dessa folkförflyttningar från Afrika, Mellanöstern som bl.a. Soros ligger bakom har inte som mål att dessa skall få det bättre i Europa, utan för att bryta ned den industriella strukturen. Samtidigt utarmar man länderna i Afrika och Mellanöstern på produktiv och utbildad arbetskraft och på så sätt sänker man även de här länderna? En ”genial” ide som slipats på sedan det första Bilderbergmötet och fått större genomslag med WWF, Romklubben.och Trilaterala Kommissionen. Förresten är det någon som hört, eller läst någon som prisat en tillväxt i Afrika? Nej! Kunde tänka mig det.

 • HomoLogicoPhilosophicus

  Ypperligt bra och intressant skriven krönika, tackar!

  Rubrik, och fråga:
  ”Kommer Nigeria rädda Europa?”

  Fakta om Nigeria (källa: En mix av NE och mina egna kunskaper):
  – 1999, då en ny konstitution antogs i Nigeria, så hade den civila regeringen stora uppgifter framför sig.
  – Uppgifter med att bl a återuppbygga landets ekonomi.
  – Ekonomin hade raserats p g a av korruption, vanskötsel och fiffel och mygel.
  – Regeringen var även tvungen att se till att eliminera de långvariga motsättningarna mellan olika folk i landet.
  – Det var motsättningar och konflikter med etniska, kulturella och religiösa förtecken, som existerat sedan länge.
  – P g a av landets oljeindustri, som växt fram p g a att oljefyndigheter upptäckts, så har bara en minoritet, dvs. en överklass, berikats stort.
  – Trots regeringens ansträngningar, med att försöka ”att eliminera de långvariga motsättningarna mellan olika folk i landet”, så karakteriseras Nigeria i dagsläget av konflikter och konfrontationer mellan den nigerianska centralregeringen och förbundsstaterna, samt att det inträffar ideligen konflikter mellan religiösa, etniska och kulturellt betingade grupperingar i landet.
  – Islamismen är i Nigeria ett ”nytt” problem. I den nordliga delan av Nigeria har islamisterna slagit rot och vuxit sig ”feta”, vilket medför att de ”skördar” oskyldiga offer etc. Islamisterna har även infört sharialagar, vilket i sin tur har medfört till än mer otrygghet, osäkerhet, nya oroligheter, som resulterat i tusentals dödsoffer, lidande och en negativ utveckling för Nigeria, då dess folk och land.

  ”Nej, Nigeria kommer icke”, sa Nicke, ”att rädda Europa”. Tyvärr, det blir snarare tvärtom.

  Logik, förnuft och empiri!

Centerpartiet är de skyldiga

KRÖNIKACenterpartiet och Federley – en modernismprofilering som slog helt fel. För 25 år sedan ville Centerpartiet in i storstäderna. De homosexuella nätverken inom partiet, den drogliberala Stureplanscentern och några invandrartyper skulle göra partiet stort.

När våldsvänstern blir maktens redskap och vanliga medborgare ”fascister”

OPINION: TOBIAS SVENSSONIdeologin fascism hade en gång makten i ett land, och dess motståndare kom följaktligen att kal­las antifascister. I dag har begreppen fått närmast omvänd betydelse, menar veckans debattör Tobias Svensson. Samtidigt som människor i flera länder protesterar mot vad de uppfattar som alltför totalitär lagstiftning i coronasmittans spår, utmålas de som ”fascister” och lovligt byte för de våldsamma grupperingar som kal­lar sig själva ”antifascister”. I själva verket har de sistnämnda blivit ett verktyg för makten, och tillåts attackera vanliga människor som inte gör som makthavarna säger.

EU angriper allemansrätten

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETAllemansrätten brukar kallas för något av det svenskaste vi har. ”Alla ska ha tillgång till naturen enligt allemansrätten”, fastslår till och med en av Sveriges grundlagar, regeringsformen. Nu vill EU-kommissionen att endast ”strikt kontrollerad turism” ska få förekomma på minst 10 procent av Sveriges yta, en åtgärd återigen motiverad med Agenda 2030.

Solidaritet – ett ord med dubbelmoraliska bottnar

KRÖNIKAVi uppmanas ofta av politiker att visa solidaritet. Det kan vara allt från Fredrik Reinfeldts ”öppna era hjärtan” till Ylva Johanssons ”tvingande solidaritet”. Men hur började det, och hur ser det i praktiken ut?

Vad är målet egentligen?

LEDAREI detta nummer berättar vi om de nya lagar som EU förbereder för att stoppa bilåkandet. Men det finns inte några alternativ. Hur föreställer man sig egentligen att samhället ska se ut, och kommer de som varnat för den totala samhällsomvälvning som skissas i Agenda 2030 att få rätt?

Presidentvalet i USA väcker minnen av valet 2018 – och ger farhågor inför framtiden

OPINION: KATERINA JANOUCHSkulle det verkligen vara så otroligt om delar av det amerikanska valet faktiskt var ett bedrägeri? Precis som det svenska valet 2018 kunde ha varit det. Veckans debattör Katerina Janouch menar att den som verkligen månar om demokratin borde inte ha något emot att man går till botten med de frågetecken som uppstått när Trump först haft överlägsen ledning i ett flertal delstater, men plötsligt, som på kommando, förlorat med hundratusentals röster.

Jan Myrdal gick alltid sin egen väg

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETÄntligen slipper vänsteretablissemanget Jan Myrdal, denne kontroversielle skriftställare som de formellt bugade sig för, men samtidigt i själ och hjärta avskydde eftersom han stod upp för de principer som de för länge sedan svikit.

Spegel spegel på väggen där, säg vem som vackrast i världen är

KRÖNIKA

Gå till arkivet

Send this to a friend