Skip to Content

Tor Alsén är AFA-ledaren som nu utreds av polisen för en politiskt motiverad attack på en familjevilla. Stillbilder: Exakt24
LEDARE

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

PappersupplaganNya Tider v. 22

Under många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Publicerad: 1 juni, 2021, 14:42

  • Svenska

Läs även

Christian Peterson, som nyligen fyllt 19 år, är reporter på Exakt24 och samtidigt aktiv i Alternativ för Sverige. Han har hållit en hög profil med bland annat uppmärksammade skolbesök och virala videoklipp. Detta har gjort att han blivit vänsterextrema AFA:s främsta måltavla, som trakasserat honom i flera nattliga attacker. Men Christian har inte backat, utan konfronterade de maskerade ligisterna när de sprejade på hans hus, varpå dessa lade benen på ryggen.

Ligisterna var så klantiga att de flydde till sin bil som stod parkerad en bit bort, vilket gjorde att Christian kunde identifiera en Tor Alsén som ägare av bilen. I veckans nummer berättar vi hur Exakt24:s efterforskningar ledde till ett flertal avslöjanden av den våldsbejakande vänstern.

Bland annat har man identifierat en man som arbetar som lärare på dagarna, och på kvällarna driver en vänsterextrem podd tillsammans med Tor Alsén – båda i tron att de ska förbli anonyma – där de uppmanar till sprängdåd och våld mot oppositionella.

Tor Alsén själv arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset, vilket förstås leder till frågan hur lämpligt det är att en person som uppmanar till våldsdåd och nu dessutom utreds av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp för en attack mot en familje­villa, ska ta hand om patienter. Hur kommer han till exempel att agera om en sverige­demokrat söker vård?

Här blir dock reaktionen från Sahlgrenska sjukhusets presstjänst väldigt märklig. Man vägrar att ta avstånd eller ens kommentera frågan. Man skyller på att ledningen sagt att man ska göra så, men sjukhusledningen förnekar detta. Man hade kunnat göra det mycket lätt för sig genom att helt enkelt förklara att man självklart tar avstånd från allt politiskt våld och att man avvaktar polisutredningen i det aktuella fallet.

Det hade varit en rimlig position, utan att man för den skull hade behövt kommentera ett enskilt personärende.
Presstjänstens reaktion blir dock mer förståelig när man tittar på vilka som arbetar där. Exakt24 kan avslöja att flera av kommunikatörerna själva har kopplingar till vänstergrupper. De skyddar med andra ord en kriminell meningsfrände.

Exakt24:s avslöjande arbete fick även uppmärksamhet i Dagens Nyheter. Vi har vant oss vid att DN ljuger och avskyr fria medier som skriver sanningen, men denna artikel, skriven av Carl Cato, är ändå ett lågvattenmärke. Den 28 maj publicerar Cato en artikel med rubriken ”Säkerhetschefen: Allvarlig påverkanskampanj pågår mot Sahlgrenska”. Sedan förtäljer texten att sjukhuset stängt sin presstelefon efter att man ”trakasserats av personer från sajten Exakt24”.

Enligt DN och Cato är problemet alltså inte att en våldsverkare jobbar på sjukhuset, utan att journalister ställer frågor till presstjänsten om detta. För att lura sina läsare nämner Cato inte med ett ord vad det hela egentligen handlar om – att en anställd på sjukhuset nu utreds för en nattlig attack mot en journalist som gjort avslöjanden om dennes våldsbejakande organisation.

I stället använder han omskrivningen att Exakt24 pekar ut en anställd ”som medlem i en organisation på den yttersta vänsterkanten”. Inget om våldsdåd, bombhot eller att polisen gjort husrannsakan hos den anställde. Denna skönskrivning kompletterar han med att påstå att Exakt24 är kopplat till extremhögern.

Det är tydligt att DN rycker ut till försvar av personer man betraktar som meningsfränder och kollegor. Inte bara för att man delar vänstersympatier, utan för att det är vanligt att kommunikatörer har en bakgrund i systemmedia, men tvingats byta yrke allt eftersom läsarna lämnar systemmedia för friare nyhetskällor. Journalistvärlden är liten och det skulle inte förvåna om Cato eller andra på DN är personligen bekanta med kommunikatörerna på Sahlgrenska.

Men den ideologiska undertonen går inte heller att ta miste på. Intrycket förstärks av att Carl Cato för tre år sedan på Twitter förde en märklig polemik, där han bland annat skrev att AFA inte är ”kommunister och heller knappast anti-demokrater”, och tillägger att han själv tror ”mer på icke-våld”.

Inte antidemokrater? Vad mer ska man göra för att räknas som antidemokrat enligt Cato? Räcker det inte med att försöka skrämma journalister till tystnad och förmå politiskt aktiva att lägga ner genom nattliga attacker mot deras hem? Och hur ska man tolka att han ”mer” tror på icke-våld? Mer icke-våld, men ändå lite våld?

Visst har DN:s chefredaktör Peter Wolodarski aviserat att tidningen under hans ledning ska syssla med ”agendajournalistik”, men detta tar nog ändå priset. Jag är övertygad om att en så absurd artikel även för oinsatta läsare kommer att framstå som mindre trovärdig, och att de kommer att bli intresserade av att ta reda på vad den utpekade egentligen har gjort. Och informationen finns bara ett klick bort, på Nya Tider och Exakt24. En sådan uppenbar lögn kan inte annat än slå tillbaka.

DN-journalisten Carl Cato försvarar AFA på Twitter och hävdar bland annat att de inte är antidemokrater. Men han tror ”mer” på icke-våld.

 

Historien visar tydligt varför alternativmedia är så viktig. DN kommer aldrig att avslöja dessa vänsterterrorister och hur de lever dubbelliv, skriver sig på falska adresser och smyger omkring på nätterna med rånarluvor.

Inte minst visar detta återigen på den täta kopplingen mellan våldsverkare som öppet säger att de vill mörda oppositionella, och systemmedias vänsterjournalister som bekänner sig till precis samma ideologi och målsättningar, men använder andra medel. Tror ”mer på icke-våld”, för att citera DN:s journalist.

Nya Tider har tidigare belyst dessa kopplingar, bland annat under rubriken ”DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern” (NyT v.39/2020), där rubriken ska tolkas helt bokstavligt. Lindquist, som i DN högljutt krävde att Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg skulle stoppas, är nämligen gift med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall. Medan Lindqvist skriver sin propaganda för DN, säljer Runvall våldsbejakande propaganda, rånarluvor och AFA-flaggor från samma lägenhet.

Det behöver inte sägas att DN aldrig skulle avslöja en sådan extremistkoppling. Och det gäller det mesta av systemmedia också. Det är därför Nya Tider, Exakt24 och alla andra fria medier behövs.

Vávra Suk

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Paris undergång är också Europas

OPINION: MAGNUS STENLUNDDagens Industri hade den 3 september en artikel om att Paris ska ta bort ytterligare 60 000 parkeringsplatser och sänka hastigheten till 30 kilometer i timmen i hela centrum. Åtgärden är paketerad som att staden ”tar nya krafttag för att förbättra luftkvaliteten”, men det är bara en i raden av vansinniga åtgärder som gör livet omöjligt för vanliga pendlare. Dessutom skapar det mer köer och därmed mer luftföroreningar. Det skriver veckans debattör, civilekonom Magnus Stenlund.

Visst finns det kapacitet för återvandring!

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDet var en massiv insats från ett flertal myndigheter som aktiverades för att på bara några få dagar slussa över tusen personer till Sverige. Regelverket ändrades över en natt för att möjliggöra transporten. Men går det åt ena hållet måste det väl gå åt andra hållet?

Så ljuger politikerna om att invandringen är lönsam

OPINION: KARL-OLOV ARNSTBERGPolitikerna, understödda av de politiskt korrekta redaktionerna på Sveriges största medier, fortsätter att ljuga för svenska folket och sig själva om hur lönsam invandringen är. Ja, till och med nödvändig för att rädda välfärden. Professor Karl-Olov Arnstberg beskriver i veckans debattartikel hur politikerna anlitar propagandister snarare än forskare för att kunna fortsätta bygga sitt luftslott, samtidigt som välfärden raseras och allt fler kommuner närmar sig konkursens brant.

Reportern Jesper Johansson frias

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETDen 2 september meddelade Stockholms tingsrätt att man friar Jesper Johansson, som stått åtalad för våldsamt motstånd i samband med att han rapporterade från polisens insats vid en demonstration mot coronarestriktioner den 1 maj i år.

Världen är verkligen upp och ner

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDETVi som följer nyheter hinner knappt med längre. Det är så mycket och så otroligt märkliga saker som händer varje dag numera. Det som tidigare skulle utgjort en huvudnyhet i tidningen förbigås knappt med en axelryckning numera, när allt mer bisarra saker inträffar runt omkring oss.

Så kan vi ta tillbaka Svenska kyrkan

OPINION: Axel W KarlssonAlternativ för Sverige ställer upp i kyrkovalet i Svenska kyrkan den 19 september, bland annat under slagordet ”Ta tillbaka kyrkan!” Det kan behöva en förklaring. Vad är kyrkans stora problem idag, och hur kan kyrkan förändras till det bättre i framtiden? I veckans opinionsartikel förklarar partiets toppkandidat, prästen Axel W Karlsson, hur kyrkan måste förändras – från de politiska sär­intressenas kyrka, till en folkkyrka på kristen och patriotisk grund. ”Det land som ett folk har fått, dess språk och kultur är Guds gåvor till folket som skall vårda det framför allt annat”, skriver Karlsson.

Överdrivna klimatlarm hämmar samhället

KRÖNIKADebattörerna Johanna Mattsson och Juliana Salamone vill lyfta fram klimatet i svensk politik och debatt. Har de levt i en garderob de senaste åren?

Är talibanerna slutet för Afghanistan?

CHEFREDAKTÖREN HAR ORDET

Gå till arkivet

Send this to a friend