||Chefredaktör Vávra Suk. Foto: Nya Tider

Ljusskygga vänsterterrorister exponeras

Under många år har extremvänstern kunnat begå våldsdåd mot oliktänkande och sabotera valkampanjer utan någon större risk. De har åtnjutit moraliskt skydd av systemmedias meningsfränder och ekonomiskt stöd via generösa bidrag via olika vänsterkulturella projekt som slussat pengarna vidare. Denna härva håller nu på att rullas upp genom webb-tv-kanalen Exakt24:s grävande arbete.

Christian Peterson, som nyligen fyllt 19 år, är reporter på Exakt24 och samtidigt aktiv i Alternativ för Sverige. Han har hållit en hög profil med bland annat uppmärksammade skolbesök och virala videoklipp. Detta har gjort att han blivit vänsterextrema AFA:s främsta måltavla, som trakasserat honom i flera nattliga attacker. Men Christian har inte backat, utan konfronterade de maskerade ligisterna när de sprejade på hans hus, varpå dessa lade benen på ryggen.

Ligisterna var så klantiga att de flydde till sin bil som stod parkerad en bit bort, vilket gjorde att Christian kunde identifiera en Tor Alsén som ägare av bilen. I veckans nummer berättar vi hur Exakt24:s efterforskningar ledde till ett flertal avslöjanden av den våldsbejakande vänstern.

Bland annat har man identifierat en man som arbetar som lärare på dagarna, och på kvällarna driver en vänsterextrem podd tillsammans med Tor Alsén – båda i tron att de ska förbli anonyma – där de uppmanar till sprängdåd och våld mot oppositionella.

Tor Alsén själv arbetar som sjuksköterska på Sahlgrenska sjukhuset, vilket förstås leder till frågan hur lämpligt det är att en person som uppmanar till våldsdåd och nu dessutom utreds av polisens demokrati- och hatbrottsgrupp för en attack mot en familje­villa, ska ta hand om patienter. Hur kommer han till exempel att agera om en sverige­demokrat söker vård?

Här blir dock reaktionen från Sahlgrenska sjukhusets presstjänst väldigt märklig. Man vägrar att ta avstånd eller ens kommentera frågan. Man skyller på att ledningen sagt att man ska göra så, men sjukhusledningen förnekar detta. Man hade kunnat göra det mycket lätt för sig genom att helt enkelt förklara att man självklart tar avstånd från allt politiskt våld och att man avvaktar polisutredningen i det aktuella fallet.

Det hade varit en rimlig position, utan att man för den skull hade behövt kommentera ett enskilt personärende.
Presstjänstens reaktion blir dock mer förståelig när man tittar på vilka som arbetar där. Exakt24 kan avslöja att flera av kommunikatörerna själva har kopplingar till vänstergrupper. De skyddar med andra ord en kriminell meningsfrände.

Exakt24:s avslöjande arbete fick även uppmärksamhet i Dagens Nyheter. Vi har vant oss vid att DN ljuger och avskyr fria medier som skriver sanningen, men denna artikel, skriven av Carl Cato, är ändå ett lågvattenmärke. Den 28 maj publicerar Cato en artikel med rubriken ”Säkerhetschefen: Allvarlig påverkanskampanj pågår mot Sahlgrenska”. Sedan förtäljer texten att sjukhuset stängt sin presstelefon efter att man ”trakasserats av personer från sajten Exakt24”.

Enligt DN och Cato är problemet alltså inte att en våldsverkare jobbar på sjukhuset, utan att journalister ställer frågor till presstjänsten om detta. För att lura sina läsare nämner Cato inte med ett ord vad det hela egentligen handlar om – att en anställd på sjukhuset nu utreds för en nattlig attack mot en journalist som gjort avslöjanden om dennes våldsbejakande organisation.

I stället använder han omskrivningen att Exakt24 pekar ut en anställd ”som medlem i en organisation på den yttersta vänsterkanten”. Inget om våldsdåd, bombhot eller att polisen gjort husrannsakan hos den anställde. Denna skönskrivning kompletterar han med att påstå att Exakt24 är kopplat till extremhögern.

Det är tydligt att DN rycker ut till försvar av personer man betraktar som meningsfränder och kollegor. Inte bara för att man delar vänstersympatier, utan för att det är vanligt att kommunikatörer har en bakgrund i systemmedia, men tvingats byta yrke allt eftersom läsarna lämnar systemmedia för friare nyhetskällor. Journalistvärlden är liten och det skulle inte förvåna om Cato eller andra på DN är personligen bekanta med kommunikatörerna på Sahlgrenska.

Men den ideologiska undertonen går inte heller att ta miste på. Intrycket förstärks av att Carl Cato för tre år sedan på Twitter förde en märklig polemik, där han bland annat skrev att AFA inte är ”kommunister och heller knappast anti-demokrater”, och tillägger att han själv tror ”mer på icke-våld”.

Inte antidemokrater? Vad mer ska man göra för att räknas som antidemokrat enligt Cato? Räcker det inte med att försöka skrämma journalister till tystnad och förmå politiskt aktiva att lägga ner genom nattliga attacker mot deras hem? Och hur ska man tolka att han ”mer” tror på icke-våld? Mer icke-våld, men ändå lite våld?

Visst har DN:s chefredaktör Peter Wolodarski aviserat att tidningen under hans ledning ska syssla med ”agendajournalistik”, men detta tar nog ändå priset. Jag är övertygad om att en så absurd artikel även för oinsatta läsare kommer att framstå som mindre trovärdig, och att de kommer att bli intresserade av att ta reda på vad den utpekade egentligen har gjort. Och informationen finns bara ett klick bort, på Nya Tider och Exakt24. En sådan uppenbar lögn kan inte annat än slå tillbaka.

DN-journalisten Carl Cato försvarar AFA på Twitter och hävdar bland annat att de inte är antidemokrater. Men han tror ”mer” på icke-våld.

 

Historien visar tydligt varför alternativmedia är så viktig. DN kommer aldrig att avslöja dessa vänsterterrorister och hur de lever dubbelliv, skriver sig på falska adresser och smyger omkring på nätterna med rånarluvor.

Inte minst visar detta återigen på den täta kopplingen mellan våldsverkare som öppet säger att de vill mörda oppositionella, och systemmedias vänsterjournalister som bekänner sig till precis samma ideologi och målsättningar, men använder andra medel. Tror ”mer på icke-våld”, för att citera DN:s journalist.

Nya Tider har tidigare belyst dessa kopplingar, bland annat under rubriken ”DN:s Kristina Lindquist i säng med våldsvänstern” (NyT v.39/2020), där rubriken ska tolkas helt bokstavligt. Lindquist, som i DN högljutt krävde att Nya Tiders medverkan på Bokmässan i Göteborg skulle stoppas, är nämligen gift med den våldsbejakande vänsterextremisten Mats Runvall. Medan Lindqvist skriver sin propaganda för DN, säljer Runvall våldsbejakande propaganda, rånarluvor och AFA-flaggor från samma lägenhet.

Det behöver inte sägas att DN aldrig skulle avslöja en sådan extremistkoppling. Och det gäller det mesta av systemmedia också. Det är därför Nya Tider, Exakt24 och alla andra fria medier behövs.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

Parlamentsledamot om Strandhälls nazi-påhopp på Ungern: ”Kan inte sin historia”

🟠 UNGERN Svenska medier och politiker är som bekant snara att rikta påhopp mot Ungern för landets konservativa politik. När Viktor Orbán i sitt tal till nationen år 2019 lovade att kvinnor som väljer att skaffa barn ska få stora skattelättnader, i ett försök att främja familjebildning och barnafödande, skrev dåvarande socialminister Annika Strandhäll att det ”osar 30-tal” om den politiken. Exakt24:s utsände Erik Almqvist passade på att fråga en ungersk ledamot i EU-parlamentet, Hidvéghi Balázs, om saken.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

Europa i dag – Frankrike, Polen och Österrike i fokus

🟠 KRÖNIKA Europeiska kommissionens gigantiska byggnad i Bryssel frontar med en lika gigantisk bild föreställande en ung kvinna på språng. Texten lyder Next generation EU. Det är den nya, plausibelt nog gröna generationen som ska ta över. Politiska debatter och demonstrationer avlöser varandra och ministerrockader äger förvånansvärt rum samtidigt.

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

Är Covid en rökridå och lydnadsträning inför kommande #ClimateLockdown?

🟠 UTRIKESREDAKTÖREN HAR ORDET Försörjningskedjan har redan i praktiken kollapsat, priset på en mängd varor skjuter i höjden och till och med amerikanska Fed tvingas nu erkänna att inflationen inte är ”temporär” som de sade tidigare i år. Vid sidan av mat är energi den mest förödande att bli en dyr bristvara. Där är vi redan med skenande priser på kol, olja och naturgas. Den sista har gått upp nästan 2 000 procent på ett år. Det leder till stigande bränsle- och elpriser som redan svider i europeiska plånböcker. Men handlar det om en verklig brist eller är den medvetet skapad av globalisterna och deras lydstater för att framtvinga den totala omställning av världen och våra liv som dessa ljusskygga krafter kräver?

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Personlig analys av ett Sverige i kris

🟠 Professor Karl-Olov Arnstberg har utkommit med boken Godhetstyranniet, där han på ett nyktert och pedagogiskt sätt analyserar de dogmer som styr dagens samhälle, och hur ”de goda” rättfärdigar sig själva och det skräckvälde de påtvingar sin omgivning. Underrubriken lyder ”Om makt och vanmakt i Sveriges offentlighet”.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Jihadistarmén landstiger i Göteborg

🟠 Recension av böckerna Perfekt storm och Landet som ingen ägde av Arne Weinz Många uppskattar romaner med textlig lättillgänglighet inklusive eventuellt förekommande undertoner, psykologiska dimensioner och mångfacetterade orsakssamband. Alla författare har inte förmågan att skriva med dessa kvaliteter men det har Arne Weinz. När jag började läsa Perfekt storm visste jag inte särskilt mycket om författaren men blev glatt överraskad och imponerad.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Mysteriet i Mörtnäs

🟠 Fredagen den fjärde mars 1932 hittades Adolf Fritiof Zetterberg och hans maka, Hilma Ulrika Zetterberg, samt fruns syster, Anna Kristina Hedström, ihjälslagna i Mörtnäsvillan i Värmdö kommun. Det råder än idag oklarheter om vad motivet till Mörtnäsmorden kan ha varit, olika uppgifter motsäger varandra och när utredningen återupptogs 1951 ändrades dessutom redogörelser påtagligt. Detta olösta trippelmord är därför ett av det mest gåtfulla i svensk kriminalhistoria.

Reuterholms fall

🟠 Hösten 1794 hade den Armfeltska affären avslutats och domarna fallit. Dock kom Gustaf Adolf Reuterholm att bli denna affärs stora förlorare och hans sista tid vid makten var följaktligen inte lätt. Bakom kulisserna bidade dessutom Gustaf IV Adolf sin tid.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.