Skip to Content

Eidfirande i Malmö - öppet för alla? Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Malmö stad beslutade ge islamistiskt studieförbund bidrag till eidfestivalen – stoppas nu av coronapandemin

Digital utgåva

I mitten av februari beslutade Malmö stads styrande majoritet, bestående av socialdemokrater och liberaler att ge det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd 200 000 kronor i bidrag för att anordna eidfestival i folkets park, en del av avslutningen på fastemånaden ramadan. Nu kan Nya Tider berätta att det inte blir något publikt eid-firande i folkets park på grund av coronapandemin, och att inga pengar därför har betalats ut till Ibn Rushd. Däremot tar inte Malmös styrande socialdemokrater alls ideologiskt avstånd från Ibn Rushd, något många terrorforskare däremot gör.

Publicerad: 30 april, 2020, 16:20

 • Svenska

Läs även

Malmö stad har under många år brottats med en närmast bankrutt ekonomi. Man tillhör en av de kommuner som får allra mest i så kallat utjämningsbidrag från staten, och för Malmös del handlade det förra året om cirka 5 miljarder kronor. Dessa ekonomiska allmosor till trots måste kommunen spara inom många verksamheter.

Det prekära ekonomiska läget hindrade dock inte Malmös styrande vänsterliberala majoritet med det socialdemokratiska kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh i spetsen att i mitten av februari fatta beslut om att även detta år bidra med malmöbornas (och andra kommuners) skattemedel för att muslimerna skulle kunna fira och anordna en festival för att markera slutet av fastemånaden ramadan. De sista dagarna i ramadan benämns som eid och har under flera år firats i Folkets park i Malmö, flitigt besökt av muslimska barnfamiljer, trots att de muslimska arrangörerna envist hävdar att arrangemanget är öppet för alla och skall ge en positiv bild av islam. Mycket riktigt brukar arrangemangen präglas av en lättsam fasad med mycket mat, dans och musik.

Notera kvinnoavdelningen längst bak. Foto: Stillbild Youtube

 

I samband med att kommunen beslutade om ett för detta år fördubblat stöd för eidfestivalens arrangerande, ett belopp som uppgick till hela 200 000 kronor och som skulle riktas direkt till det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd, stoltserade kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh på Facebook kort efter beslutets klubbande. Där skrev hon följande:

”Idag beslutade vi i kommunstyrelsens arbetsutskott att utöka kommunens stöd till den numera årliga Eid festivalen i Malmö. Ett ideellt arrangemang efter fastemånaden Ramadan, som under flera år har samlat allt fler familjer och malmöbor.

Förutom det ekonomiska stödet gav vi också stadens organisation i uppdrag att synliggöra arrangemanget i det offentliga rummet.

För ett öppet och välkomnande Malmö.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Börje

  Vecka 17 så kom ytterligare 193 nya asylanter in trots gränsen är stängda. Uzbekistan kom de flesta ifrån och uppgick till 28 stycken. Uzbekistan är ett samhälle till nästan 100 % som består av muslimer och regeringen gör allt för att inte IS och övriga radikaliserade skall kunna flytta fram sina positioner. Sverige är det ända landet som tar emot de radikaliserade.

 • L Karlsson

  Inse att Sozialdemokraterna, med stödpartierna C och L, genom mixtrande med en intern religiös organisation vid namn Broderskapsrörelsen och namnbyte till “Tro och Solidaritet” givit upp motståndet mot Islam.
  Muslimska Brödraskapet, MB, är av de flesta Västliga länder klassade som Terrororganisationernas Moder.
  Den i Kairo bildade MB sände sina toppotentater till Sverige och fick igenom sina krav att göra Sverige muslimskt.
  Sozialdemokraterna har därigenom blivit ett “Quisling parti” åt MB som vill använda Sossarnas organiserade byråkrati för att utan strid successivt ta över utan att bryta mot Koranens förbud mot fria demokratiska val!
  Vänsterliberalernas förre ledare, en edsvuren Major, proklamerade öppet att ge upp Sveriges suveränitet.
  Bondeförbundet, numera vid namn Centern, har kvar sin lydnad för det Svenska Sozialistiska parti som hade Hitlers parti som “systerparti” och deras allierade arabländer. Propagandatabloiderna, mest öppet Islamvänliga till terrororganisationer såsom PFLP (Palestinsk mördarorganisation) som hyllas och erkänns öppet av Svenska Regeringen som är nu som under Andra Världskriget Aftonbladet och Hall Media. Dessa blaskor har speciella “Agenda sättande reportrar” som gör “hembesök” skyddade av en PO tjänsteman med röd partibok.
  Numera efter att Svenska folket, nåja våra pensionärer, börjat protestera har MB;s lydiga tjänare inom Sozialisterna och LO tillsatt en “Näthats granskare”, vid namn Tomas Åstrand, en dömd för djurplågeri som hållit sig undan rättvisan och därtill entledigad polis, och några partimedlemmar vid Åklagarverket (kvinnliga) stödda av S, C och L nämndemän som med välvilja dömer enligt Sharialagen istället för den av Birger Jarl inrättade Lagboken från 1200 talet. De sista 100 åren av “Kvinnokamp för lika behandling” är därmed över eftersom en kvinna är endast värd hälften av en man samt flertalet ytterligare begränsningar.
  Undrar vad priset blir på kvinnliga slavar i Sverige?

  Läs och begrunda: http://arbetartidningen.se/2016/10/socialdemokraternas-kompromiss-med-islamisterna/

 • Dacke

  Malmö stad drar in stödet till eidfestivalen.Nu fattas det bara att svenska skattebetalare drar in stödet till Malmö stad? Enbart Stockholms kommun betalar in miljadbelopp till Malmö och för varje år ökar den summan? Man kan fråga sig om Malmö stad någonsin blir självförsörjande, eller skall parasiteringen av våra fungerande kommuner fortsätta och hur länge? Det är bara att erkänna att Malmö misslyckats med att göra Malmö till en blomstrande stad? Däremot har de lyckats med att göra ett nytt Bagdad av staden och av den anledningen flyttar svensken och staden går miste om skatteintäkter? Så där rullar det på, svenskar flyttar, bidragstagare flyttar in – svenskar flyttar ut … o.s.v..

 • latmask

  Ni frågar er om eid-festvalen är öppen för alla. Jag kan säga att den är öppen för alla…. muslimer.

 • Knallert

  Hela Världen får ansiktsmasker/skydd men inte Sverige?

Beslutet: Nordiska motståndsrörelsen förbjuds i Finland

INRIKESNordiska Motståndsrörelsens finska avdelning förbjuds i Finland och måste avveckla all verksamhet. Det är innebörden av ett beslut från Finlands högsta domstol den 22 september.

Socialistiskt julevangelium blir långfilm

INRIKESSF Studios i samproduktion med Film i Väst och SVT och regissören Hannes Holm filmar i höst Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton som får biopremiär julen 2021. Man utlovar en stor familjefilm baserad på ”Sveriges folkkäraste julsaga” skriven av Tage Danielsson och mest känd som den tecknade film som visats på julafton under generationer. Den nya filmen blir en film för hela familjen som når över flera generationer, förklarar SF.

Statsbudget med många ändringar

ANALYSDen 21 september klubbades årets sista ändringsbudget för statens finanser för innevarande år. Budgeten för 2020 fastslogs hösten 2019, men mycket har hänt sedan dess som påverkat finanserna. Enligt Riksdagsordningen, en av våra viktigaste lagar, får regeringen lämna två ändrings­budgetar per år, en på våren och en på hösten. Men i år har det blivit totalt tolv ändringsbudgetar, varav tio extra på grund av Covid-19. Detta kan ske om det finns ”särskilda skäl”.

Poliskvinnan knäböjde för extremistmobben – slipper reprimand

INRIKESEfter att poliskvinnan Lisa Simonsson blivit känd internationellt efter att ha knäböjt inför en polishatande mobb av vänsterextrema BLM-demonstranter väcktes stor kritik mot hennes ryggradslösa agerande, både från privatpersoner och från de egna leden bland poliser. Men efter flera anmälningar har internutredningen hos polisen kommit fram till att hennes agerande var olämpligt – men hon slipper reprimand.

Sverigedemokratisk budgetseger i Munkedal

INRIKESKvällen den 28 september skrevs det kommunhistoria i Munkedal i Bohuslän då Sverigedemokraternas förslag till budget vann majoritet efter en lång fullmäktigedebatt och flera voteringsomgångar. När Nya Tider når SD Munkedals gruppledare, Christoffer Wallin, för en kommentar säger han att Munkedalsborna förhoppningsvis kommer att märka av skillnaderna med en SD-budget främst genom att man nu inte bara vill att centralorten skall få ta del av kommunal service, utan att man nu kommer att prioritera kommunens yttre delar mer i kommande investeringar.

Sju vänsterextremister greps av polis

INRIKESDen 12 september, samma dag som Stram Kurs hade ansökt om tillstånd att bränna koranen i flera Stockholmsghetton, greps sju personer för förberedelse till grov misshandel. Enligt medieuppgifter har de gripna koppling till vänsterextrema Antifascistisk Aktion (AFA). Nya Tider har tagit del av polisens anmälan efter tillslaget.

Fotbollssparkade polis i huvudet – dömdes till 18 månader

INRIKESEtt vanligt rutinärende slutade med att två poliser blev misshandlade. Den ena polisen kunde ha fått men för livet. Nya Tider har tittat närmare på ett fall som knappt fått någon uppmärksamhet i media.

Halmstads kommun ger gymnasielagsafghaner gräddfil till fasta jobb

INRIKESDen 1 oktober inför Halmstads kommun en ny anställningsrutin med syftet att ge afghaner som har fått uppehållstillstånd tack vare gymnasielagen förtur till fast jobb inom kommunen. Syftet är att de inte skall utvisas. När Nya Tider når Ann-Charlott Mankell, moderat ordförande i Hemvårdsnämnden, säger hon att det skulle vara ”förfärligt” om de unga afghanska männen skulle tvingas iväg efter avslutade studier, trots att de inte har några skyddsskäl.

Gå till arkivet

Send this to a friend