Skip to Content

Eidfirande i Malmö - öppet för alla? Foto: Stillbild Youtube
INRIKES

Malmö stad beslutade ge islamistiskt studieförbund bidrag till eidfestivalen – stoppas nu av coronapandemin

Digital utgåva

I mitten av februari beslutade Malmö stads styrande majoritet, bestående av socialdemokrater och liberaler att ge det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd 200 000 kronor i bidrag för att anordna eidfestival i folkets park, en del av avslutningen på fastemånaden ramadan. Nu kan Nya Tider berätta att det inte blir något publikt eid-firande i folkets park på grund av coronapandemin, och att inga pengar därför har betalats ut till Ibn Rushd. Däremot tar inte Malmös styrande socialdemokrater alls ideologiskt avstånd från Ibn Rushd, något många terrorforskare däremot gör.

Publicerad: 30 april, 2020, 16:20

 • Svenska

Läs även

Malmö stad har under många år brottats med en närmast bankrutt ekonomi. Man tillhör en av de kommuner som får allra mest i så kallat utjämningsbidrag från staten, och för Malmös del handlade det förra året om cirka 5 miljarder kronor. Dessa ekonomiska allmosor till trots måste kommunen spara inom många verksamheter.

Det prekära ekonomiska läget hindrade dock inte Malmös styrande vänsterliberala majoritet med det socialdemokratiska kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh i spetsen att i mitten av februari fatta beslut om att även detta år bidra med malmöbornas (och andra kommuners) skattemedel för att muslimerna skulle kunna fira och anordna en festival för att markera slutet av fastemånaden ramadan. De sista dagarna i ramadan benämns som eid och har under flera år firats i Folkets park i Malmö, flitigt besökt av muslimska barnfamiljer, trots att de muslimska arrangörerna envist hävdar att arrangemanget är öppet för alla och skall ge en positiv bild av islam. Mycket riktigt brukar arrangemangen präglas av en lättsam fasad med mycket mat, dans och musik.

Notera kvinnoavdelningen längst bak. Foto: Stillbild Youtube

 

I samband med att kommunen beslutade om ett för detta år fördubblat stöd för eidfestivalens arrangerande, ett belopp som uppgick till hela 200 000 kronor och som skulle riktas direkt till det islamistiska studieförbundet Ibn Rushd, stoltserade kommunalrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh på Facebook kort efter beslutets klubbande. Där skrev hon följande:

”Idag beslutade vi i kommunstyrelsens arbetsutskott att utöka kommunens stöd till den numera årliga Eid festivalen i Malmö. Ett ideellt arrangemang efter fastemånaden Ramadan, som under flera år har samlat allt fler familjer och malmöbor.

Förutom det ekonomiska stödet gav vi också stadens organisation i uppdrag att synliggöra arrangemanget i det offentliga rummet.

För ett öppet och välkomnande Malmö.”

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Börje

  Vecka 17 så kom ytterligare 193 nya asylanter in trots gränsen är stängda. Uzbekistan kom de flesta ifrån och uppgick till 28 stycken. Uzbekistan är ett samhälle till nästan 100 % som består av muslimer och regeringen gör allt för att inte IS och övriga radikaliserade skall kunna flytta fram sina positioner. Sverige är det ända landet som tar emot de radikaliserade.

 • L Karlsson

  Inse att Sozialdemokraterna, med stödpartierna C och L, genom mixtrande med en intern religiös organisation vid namn Broderskapsrörelsen och namnbyte till ”Tro och Solidaritet” givit upp motståndet mot Islam.
  Muslimska Brödraskapet, MB, är av de flesta Västliga länder klassade som Terrororganisationernas Moder.
  Den i Kairo bildade MB sände sina toppotentater till Sverige och fick igenom sina krav att göra Sverige muslimskt.
  Sozialdemokraterna har därigenom blivit ett ”Quisling parti” åt MB som vill använda Sossarnas organiserade byråkrati för att utan strid successivt ta över utan att bryta mot Koranens förbud mot fria demokratiska val!
  Vänsterliberalernas förre ledare, en edsvuren Major, proklamerade öppet att ge upp Sveriges suveränitet.
  Bondeförbundet, numera vid namn Centern, har kvar sin lydnad för det Svenska Sozialistiska parti som hade Hitlers parti som ”systerparti” och deras allierade arabländer. Propagandatabloiderna, mest öppet Islamvänliga till terrororganisationer såsom PFLP (Palestinsk mördarorganisation) som hyllas och erkänns öppet av Svenska Regeringen som är nu som under Andra Världskriget Aftonbladet och Hall Media. Dessa blaskor har speciella ”Agenda sättande reportrar” som gör ”hembesök” skyddade av en PO tjänsteman med röd partibok.
  Numera efter att Svenska folket, nåja våra pensionärer, börjat protestera har MB;s lydiga tjänare inom Sozialisterna och LO tillsatt en ”Näthats granskare”, vid namn Tomas Åstrand, en dömd för djurplågeri som hållit sig undan rättvisan och därtill entledigad polis, och några partimedlemmar vid Åklagarverket (kvinnliga) stödda av S, C och L nämndemän som med välvilja dömer enligt Sharialagen istället för den av Birger Jarl inrättade Lagboken från 1200 talet. De sista 100 åren av ”Kvinnokamp för lika behandling” är därmed över eftersom en kvinna är endast värd hälften av en man samt flertalet ytterligare begränsningar.
  Undrar vad priset blir på kvinnliga slavar i Sverige?

  Läs och begrunda: http://arbetartidningen.se/2016/10/socialdemokraternas-kompromiss-med-islamisterna/

 • Dacke

  Malmö stad drar in stödet till eidfestivalen.Nu fattas det bara att svenska skattebetalare drar in stödet till Malmö stad? Enbart Stockholms kommun betalar in miljadbelopp till Malmö och för varje år ökar den summan? Man kan fråga sig om Malmö stad någonsin blir självförsörjande, eller skall parasiteringen av våra fungerande kommuner fortsätta och hur länge? Det är bara att erkänna att Malmö misslyckats med att göra Malmö till en blomstrande stad? Däremot har de lyckats med att göra ett nytt Bagdad av staden och av den anledningen flyttar svensken och staden går miste om skatteintäkter? Så där rullar det på, svenskar flyttar, bidragstagare flyttar in – svenskar flyttar ut … o.s.v..

 • latmask

  Ni frågar er om eid-festvalen är öppen för alla. Jag kan säga att den är öppen för alla…. muslimer.

 • Knallert

  Hela Världen får ansiktsmasker/skydd men inte Sverige?

Nya uppgifter om sektvälde och islamism inom SSU

INRIKESMedlemmar inom Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU samt fackförbunden Transport och LO larmar om ”homofobi, sektliknande styre och unga medlemmar som manipulerats att konvertera till islam”. Det avslöjandet gjorde Expressen den 20 maj i en uppföljning av skandalen för två år sedan där islamister visades ha uppnått en dominant position inom SSU Skåne.

SVT ljuger rakt ut när Nya Tider frågar om försvunnen enkät

REPORTAGEFör några år sedan gjordes en undersökning av journalistikprofessor Kent Asp som visade att SVT:s anställda är extremt vänstervridna. Statstelevisionen hade tänkt motbevisa detta i ett program med titeln ”Sant eller falskt” och skickade ut en enkät till sina anställda för att ta reda på hur det låg till. Resultatet pub­licerades aldrig, istället lades programmet ner. När Nya Tider ställer frågor om saken ljuger SVT rakt ut och säger att ingen enkät gjordes.

SVT allt mer politiskt korrekt – nu för dina skattepengar

GRANSKNINGFrån och med förra året betalar du för Sveriges Television via skattesedeln – oavsett om du använder deras tjänster eller inte. Under sin mycket välavlönade chef Hanna Stjärne har SVT gjort stora satsningar på att ”spegla samhället” genom att anställa fler invandrare och andra privilegierade grupper. Man ignorerar däremot sin egen politiska slagsida – och vägrar att svara på frågor om varför.

Så jobbar Närhälsan i Västra Götaland med patienter under coronapandemin

INRIKESNärhälsan är namnet på vårdcentralerna i Västra Götalandsregionen. Genom fler hembesök och videokonsultationer reduceras coronaspridningen. Närhälsan och de privata avtalsrelaterade vårdcentralerna har under lång tid utprövat metoder för att åldriga patienter inte skall behöva resa onödigt mycket. Även särskilda invandrarsatsningar som Angereds Närsjukhus kan ha effekt på smittspridningen.

Över 4 000 döda i Covid-19

INRIKESAntalet döda i Covid-19 i Sverige passerade idag 4 000 fall. Totalt har Folkhälsomyndigheten konstaterat 4 029 dödsfall, vilket är en ökning med 31 nya dödsfall sedan gårdagen. Samtidigt har 384 nya fall av coronaviruset SARS-CoV-2 bekräftats vilket innebär att det totala antalet bekräftade smittade nu nått 33 843 i Sverige.

Vänsterextremist döms för flera brutala överfall mot äldre

BROTT OCH KRIMINALFALLDen 12 maj dömdes den nu 21-årige Samuel Redin i Attunda tingsrätt till åtta års fängelse för ett antal överfall, varav ett bedömdes vara mordförsök. En äldre kvinna skadades så svårt av flera slag med hammare att hon efter angreppet sitter i rullstol, oförmögen att tala eller göra någonting på egen hand. Genom utredningen och aktiviteter på sociala medier framträder en bild av en gärningsman som saknar egentlig sysselsättning eller mål i livet, men som är mycket intresserad av mord, barnpornografi och kommunism.

Google ger sig in på bankkorts-marknaden – får kritik

UTRIKESDen globala IT-jätten Google planerar att lansera ett eget bankkort, både fysiskt och virtuellt. Båda ska kopplas till deras redan existerande betaltjänst Google Pay. För närvarande är det bara möjligt att betala med Google Pay online men inte i butiker. Ett Google Pay Card skulle utvidga användningsområdet väsentligt och inte bara ge it-jätten nya intäkter, utan även nya möjligheter att spionera på och styra sina kunder.

Inflationen mätt i KPIF nere under noll i april – tecken på ökad risk för ekonomiska problem

ANALYSDen 13 maj redovisade SCB inflationsläget i april, med en samlad negativ inflation. Det var visserligen en väntad nedgång på grund av coronavirusets effekter, men många överraskas av kraften i prisutvecklingen. Bilden är dock inte enkel, energipriserna (olja och el) står för huvuddelen av minskningen. Utan energipriserna ligger inflationen på 1,0 procent, betydligt mer beskedligt sett ur ett inflationsmålsperspektiv. Riskerna för en allvarlig ekonomisk kris måste dock anses ha ökat.

Gå till arkivet

Send this to a friend