Barn med Phelan-McDermids syndrom. Dessa barn har inget samband med fallet. Foto: Researchgate
Lokalpatrioterna i Västergötland hoppas att Hanna Falk från Ulricehamn skall ha goda chanser i världscupen. 2017 var det norska och kanadensiska skidlöpare som tog förstaplatserna i Ulricehamn. Foto: Privat

Mängder extrabussar sätts in till världscup i skidor

I helgen 26 – 27 januari hålls världscupen i längdskidor i Ulricehamn i Västergötland. Bra väder med minusgrader leder också till en enorm publiktillströmning. Därför sätter det landstingsägda Västtrafik in många extra bussturer från Göteborg, Borås och Ulricehamn så att publiken kan åka till tävlingarna.

Efter decennier av milda vintrar har Västsverige detta år verkligen haft tur med kyla i januari. Vilka spåmän eller vädergudar arrangörerna för världscupen i längdskidor i Ulricehamn anlitat kan man undra, men nu fortsätter minusgraderna in i februari och under tävlingsdagarna helgen 26 – 27 januari kan man glädjas åt en temperaturvariation mellan minus tre och minus sju. Snön har lagrats och snökanoner använts för att göra mer eftersom inga större mängder snö har fallit. Två veckor före världscupen i längdskidor i Ulricehamn, meddelade arrangören Ski Event AB att 47 000 biljetter redan var sålda, men att man förväntar sig 55 000 besökare totalt. Via nyhetsinslag i SVT uppmanade arrangörerna Ski Event AB åskådarna att komma i tid till tävlingarna.

– Det kan givetvis bli köer, påtalade Karl-Erik Claesson, ordförande för Ulricehamn Ski Event AB. Mängden besökare har också kollektivtrafikmyndigheten Västtrafik tagit till sig och beslutade hastigt att sätta in åtskilliga extra bussresurser till evenemangets stöd. Först var det enligt överenskommelse med Internationella skidförbundet FIS sagt att världscupen skulle avhållits en vecka tidigare, men tidigt under planeringen 2017 ändrade sig FIS och Ski Event fick då ett visst sjå med att kontraktera hotellresurserna i sjuhäradsområdet så att de skulle vara tillgängliga i främst Borås och inte konkurrera med andra stora arrangemang i regionen.

Karta över tävlingsområdet. Bild: FIS/Ulricehamn

Redan 2017 stod Ulricehamn som värd för världscupen och då besöktes de av 20 000 åskådare per dag.

Arenan för tävlingarna ligger omedelbart öster om den idylliska småstaden, uppe på berget och heter Lassalyckan vilket är ett modernt anläggningscenter för träning av idrotter med bland annat skidspår, hockeyrink, fotbollsplaner, ishall, hotell och camping. Där finns också golfbana, löparspår, mountainbikebana och andra sommarfaciliteter. Det är Ulricehamns kommun äger anläggningen, men det är arrangören Ulricehamns Ski Event AB som ansvarar för tävlingen. Anläggningen Lassalyckan ligger alltså öster om staden medan utförsbackarna man ser från motorvägen, norr om staden, är en helt annan turistmagnet – Ulricehamn Skicenter – som ägs av Branäsgruppen AB.

Artikeln fortsätter

Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.se) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Läs även:

Nattruset – Smutsigt och blött terränglopp i mörker

Nattruset – Smutsigt och blött terränglopp i mörker

🟠 Tjurruset är ett ”grymt” terränglopp, som går över leråkrar, kärr och diken, sammanlagt 10 kilometer. Den 6 oktober i år gick loppen på Svea Livgardes övningsområde vid Kungsängen, nordväst om Stockholm. Nya Tiders fotograf var där den 6 oktober vid Nattruset. Nattruset är visserligen kortare än Tjurruset, ”bara” 5 kilometer, men istället går det i den mörka höstkvällen. Trots ljusförhållandena och en liten primitiv kamera blev det faktiskt en del dramatiska bilder som vi gärna delar med oss av till Nya Tiders läsare.

Frida Wallbergs match utredd: Vad hände på Stockholm Waterfront?

Frida Wallbergs match utredd: Vad hände på Stockholm Waterfront?

🟠 Den 14 juni var det VM-match i proffsboxning i Stockholm. Frida Wallberg skulle försvara sin WBC-titel i superfjädervikt på Radisson Waterfront Hotel i centrala Stockholm. Det slutade med att Frida fick föras till sjukhus och opereras för en hjärnblödning. Nya Tider fanns vid ringside med fotograf och reporter, reportaget från galan kunde ni läsa i NyT v 25-13. Nu har Prokommissionen offentliggjort en rapport kring matchen.

Nyhetsdygnet

Senaste numret

Nya Tider är den enda tidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Tidningen utkommer med en nätutgåva två gånger i veckan och ett magasin varannan vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

Boken som blev profetisk

🟠 BOKRECENSION Finns det någon roman som på ett intressant sätt gestaltat massinvandringen? Ja, Jean Raspails De heligas läger från 1973 är fortfarande läsvärd. Den lyckas kondensera hela folkutbytet genom att låta det vara något som sker omedelbart, snarare än som resultatet av en utdragen process. Det är en fascinerande bok, både på grund av dess målande stil och dess profetiska insikter.

Den eldrökta

🟠 KULTUR Magnus Stenlund höll den 28 november boksläpp, arrangerat av Frihetsnytt, för den historiska äventyrsberättelsen Den eldrökta. ”Förhistorisk” kanske är en exaktare beskrivning. Berättelsen är givetvis fiktiv men väl förankrad i vad vi kan veta om vår förhistoria, i synnerhet för oss med rötter vid Mälaren och Uppland.

Forskare föreslår tankestyrning genom AI för att rehabilitera brottslingar

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK En uppmärksammad molekylärbiolog vill hacka kriminellas hjärnor för att göra dem till laglydiga medborgare. Teknologin är redan framgångsrikt testad på djur, och nu gäller det bara att ändra på den vetenskapliga etiken och öppna upp för experiment på människor. Han nämner specifikt ”diskriminering och hatbrott” som exempel, och enligt honom kan tekniken finnas på plats redan om tio år.

Thierry Baudet: Därför behövs en fundamental opposition

🟠 Enligt Forum voor Democraties partiledare Thierry Baudet har partiet intagit en roll som ”fundamental opposition”. Detta genom att inte godkänna själva premisserna i de frågor som de andra partierna debatterar med varandra. Han tar upp invandringen, covid, klimatet, jordbruket, Ukraina och EU som konkreta exempel. ”I alla dessa frågor har vi en mycket mer fundamental inställning. Det är därför vårt parti är i en marginaliserad position, därför att det är den röda linjen som du inte får passera”, säger han till Nya Tider. Nu vill han ge fler rörelser den ”intellektuella ammunition” som krävs för att kunna argumentera för en radikalt annorlunda linje.

“Bönderna är rädda för Arla”

🟠 Nu går en av Sveriges största mjölkgårdar i konkurs. En av Sveriges största mjölkgårdar läggs ned efter en konflikt med Arla, och den drabbade bonden är inte ensam. Nya Tider har talat med drabbade (infälld bild) och med Claes Jonsson, ordförande för Sveriges Mjölkbönder (stor bilden). Alla vittnar om en ”tystnadskultur” där Arla har vänt sig emot sina egna för att uppfylla politiskt korrekta krav och där Arlas medlemmar inte vågar uttala sig, vare sig internt eller offentligt.

Satsa på ett eget örtapotek i år!

🟠 Nu har vi vintern bakom oss och våren har redan deklarerat sin ankomst. Redan lyser de små snödropparna bland löv och snö. Det är nu det frusna börjar få liv igen. Snart kan vi se de första små nässelskotten titta fram. Och nu kan vi börja så våra frön, visserligen inomhus än så länge, men bara känslan av att det är på gång är fantastisk. Man blir glad bara av att titta på de färgsprakande fröpåsarna.

Annonser

Logga in på ditt konto

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.