Skip to Content

GÖTEBORG

Maskerat gäng stormade fram mot poliskontor

Digital utgåva

Under förra veckan maskerade sig mellan 15 och 20 ”ungdomar” och stormade fram mot ett mobilt poliskontor i Västra Frölunda. Polisen tror att angreppet är en reaktion mot att polisen under senaste tiden blivit mer aktiv i att bekämpa gängrelaterad brottslighet i områden i västra Göteborg som tidigare inte setts som tillhåll för kriminella.

Publicerad: 31 augusti, 2019, 00:21

  • Svenska

Läs även

– Vi backar inte och finns på plats för att ge stöd åt vanliga människor, säger Dan Windt, chef för lokalpolisområde Syd i Storgöteborg, till Göteborgs-Posten.

Polischefen förklarar att boende runt Positivparken och Mandolingatan i Västra Frölunda upplevt en förändring i gatubilden och att nya individer sökt sig till området från andra platser där polisen jobbat med hög närvaro och punktmarkerat kriminella. När polisen flyttat efter gängen till deras nya tillhåll skall det ha skapat en uppretad stämning, både mellan boende och kriminella och mellan kriminella och polisen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

There has been an error.

We apologize for any inconvenience, please hit back on your browser or use the search form below.

Gå till arkivet

Send this to a friend