Protest mot villkor för migranter i Lissabon 2016. Stillbild privat

Migranter vill inte till Portugal

Samtidigt som miljoner afrikanska migranter vill ta sig till Europa, verkar få av dem vara intresserade av Portugal.

Enligt den statliga radiokanalen Antena 1 säger dessutom de migranter som befinner sig i Portugal att de önskar att de aldrig hade kommit.

I en artikel i den franska dagstidningen Le Monde från den 11 augusti 2017 berättas att även franska medborgare har noterat frånvaron av migranter i det lilla landet på Iberiska halvön. Anonymt förklarade de varför de själva hade valt att flytta till Portugal:
”Vi blir påtvingade islam. I Frankrike råder undantagstillstånd. Här har vi frid, bara frid. Det känns som att bo i Frankrike på 1960- eller 1970-talet med helt andra värderingar. I Lissabon känner man sig säker till och med klockan två på natten. Det är en lyx. Jag är en världsmedborgare, men där…Så snart man drar igång en debatt om beslöjade kvinnor sätter de en etikett på en. Man kan inte säga någonting längre. Här blir man inte dömd. Därför lämnade vi Frankrike.”

En Marie-Claude tillägger:
– Marknaden i Carpentras, som brukade vara en hantverksmarknad, har nu blivit en arabisk souk.

De flesta verkar eniga om att migranter saknas i Portugal på grund av att även sociala förmåner saknas.

Luís Gouveia, vice ordförande för gräns- och invandringstjänsten SEF, berättade att Portugal kan vara berett att ta emot 4 754 flyktingar som en del av EU-kvoterna, men att det sannolikt inte blir fler än 50 som kommer, ett antal som också är osäkert.

Han menar att problemet inte bara är byråkratiskt. Folk vägrar aktivt att komma till hans land, trots att Portugals arbetslöshet är lägre än i andra sydeuropeiska länder, som Grekland, Spanien och Italien:
– Den övervägande majoriteten av de asylsökande som kommer till Europa vill ta sig till Tyskland och Sverige, där de har släktingar, eller där de vet att de kan hitta arbete och ha en god livskvalitet. Man föredrar alltid nordliga länder. Iberiska halvön är okänd.

Han tillade att när 40 asylsökande erbjöds plats i Spanien gick endast 12 av dem med på det. De få invandrare Portugal tar emot kommer huvudsakligen från portugisiskspråkiga länder, som Brasilien.

Radiokanalen Antena 1 intervjuade flera ”flyktingar” som bodde i Portugal, som berättade att de uppmanar migranter att ”välja ett annat land”. Ali, Ayad och Mubarak berättade ”tre historier om besvikelse”, där de underströk att de hade blivit ”övergivna” av Portugals myndigheter och inte behandlats värdigt. ”Minimalt stöd” var Ayads beskrivning av bristen på sociala förmåner i Portugal.

Ayad berättade att han ville ta sig ut ur Portugal så snabbt som möjligt och uppmanade alla anländande migranter att de borde välja ”Frankrike eller Tyskland, där livet är bra. Men här, kris, kris, kris. Låt dessa människor välja en annan plats. Det är bättre för dem.”

Mubarak, från Somalia, sade till reportrar:
– För tre veckor sedan lämnade tre familjer med barn landet för att åka till Tyskland. Varför? På grund av allt som de har gått igenom här.

Negativa kedjebrev delades också på portugisiska sociala medier, där man ifrågasatte huruvida det var vettigt att bjuda in migranter ”som kan vara förklädda jihadister”.

Människorättsgrupper klagar över att de får nästan noll svar från portugisiska myndigheter, däribland Portugisiska rådet för flyktingar och Röda korset.

– Så vitt jag vet har man inte agerat på något av våra erbjudanden om hjälp eller boende, säger Toin Adams, från initiativet Bem-Vindos Refugiados Algarve.

Ett arbetslöst tyskt par som bor i Beira Baixa erbjöd i ett brev ”ett stenhus som i stort sett är tomt” till migranter. Mannen, Jan Feliz Krutsch, skrev i brevet:
”Vi får socialbidrag, så vi har inte mycket pengar, men vi har rum som vi skulle vilja dela, särskilt för familjer med barn.”

Bem-Vindos Refugiados har spridit brevet och fortsätter att ha en databas med människor som erbjuder hjälp och stöd, trots att inga migranter verkar vilja ta del av det.

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

Fladdermusen som flög iväg

Fladdermusen som flög iväg

🟠 UTRIKES Främst gamla och mycket sjuka har dött i pandemin som har skakat världen i snart två år. Det har funnits en anmärkningsvärd trend att främja iatrogen behandling (där botemedlet är värre än sjukdomen) inklusive överdriven användning av invasiva mekaniska respiratorer och dyra läkemedel med diskutabel effektivitet, som Remdesivir, för att behandla en pandemi som påstås ha skapats av en fladdermus från Wuhan i Kina.

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

Känd konservativ britt mellan- ­­landade på Arlanda – deporterades

🟠 Nya Tider granskar Kommer du från Storbritannien och har inte gjort PCR-test? Då deporteras du tillbaka – och det spelar ingen roll om du är dubbelvaccinerad och bara ska mellanlanda på väg till ett EU-land som är öppet för dig. Så var det i alla fall tills nyligen då Sverige ändrade reglerna. En av dem som råkat illa ut är den kände brittiske konservative förgrundsgestalten Gregory Lauder-Frost, 70, som skulle resa från Skottland till Litauen, dit han var inbjuden av landets parlament Seimas. I Sverige beslagtogs hans pass och han var inlåst i terminalen i 19 timmar utan mat eller sovplats. ”Jag var svimfärdig”, berättar 70-åringen, som till slut sattes på ett plan till London, 60 mil från Edinburgh.

Facebooks ”svarta lista” har läckt

Facebooks ”svarta lista” har läckt

🟠 Den sociala mediejätten Facebook har en längre tid använt sig av en ”svart lista” för att kunna stänga av, eller skuggbanna, användare som på olika sätt interagerar med de svartlistade organisationerna eller individerna. Ett 20-tal svenska organisationer finns med på listan, men nästan samtliga utgörs av musikgrupper med nationalsocialistisk profil som lagt ned för flera decennier sedan.

Nyhetsdygnet

Runmästarens hemliga regler och dolda budskap

🟠 Runböcker finns det många av, men i Runkalendern tar Magnus Stenlund ett nytt grepp om det fornnordiska alfabetet. Han driver tesen att en runmästare redan på bronsåldern var i kontakt med Medelhavscivilisationerna, kanske de Joniska öarna, och med stor noggrannhet och enligt förutbestämda regler skapade dessa runor. De är långt mer än skrivtecken, utan berättar också mycket om de gudar och andra väsen som de symboliserar, ordnade i en vacker symmetri som på ett schackbräde.

Underhållande om Leninbesatt hotellägare

🟠 Kapitalister som hyllar Lenin? Ja, i Sverige finns en hotellägare som gjort sig känd för att vara ett stort fan av Lenin, som instiftade Leninpriset och som ekonomiskt stöttat Jan Myrdalsällskapet – Lasse Diding. Journalisten Per Nygren har skrivit underhållande om Diding och hittar många bisarra detaljer, men enligt Nya Tiders recensent missar Nygren, trots ett gediget grävande arbete, viktiga frågor som hade gjort boken mer relevant för allmänheten.

Östersjöns guld, Bärnsten

🟠 När du håller en bit bärnsten i din hand, tänk då på att den har färdats oförstörd flera miljoner år genom tiden. Det är fantastiskt. När du håller den mot ljuset och ser lite mossa inuti, då har den mossan fastnat i kådan som stelnat och blivit till en mycket älskad smyckesten. Nu ska vi lära känna bärnstenen, eller Östersjöns guld som den också kal­las.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Nils Bejerot

🟠 Han startade kriget mot knarket. I år skulle psykiatern och forskaren Nils Bejerot ha fyllt 100 år. Han grundade Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle (RNS) och kom att bli känd som den ”svenska narkotikapolitikens fader”. Hans nolltolerans mot narkotika på 1960-talet väckte dock vänsterns vrede och media vände honom ryggen.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.