Skip to Content

SSU är Sveriges i särklass rikaste ungdomsförbund. De unga socialisterna hade till och med högre inkomster än alla riksdagspartier, bortsett från det egna moderpartiet och Centerpartiet. Större delen av inkomsterna kommer från A-lotterierna, men de har också betydande inkomster från värdepappershandel. Foto: SSU Stockholm
INRIKES

Miljonregn över SSU – har större inkomster än riksdagspartierna

PappersupplaganNya Tider v. 33

I juli offentliggjordes partiernas finansiering för år 2019 via Kammarkollegiet. Nya Tider har granskat redovisningarna, och funnit att medlemsavgifter utgör en försumbar del av de partiernas totala inkomster – bara några procent. Dessutom visar det sig att Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, har större inkomster än nästan alla riksdagspartier. SSU drog in hela 163 miljoner kronor, klart mer än Sveriges näst största parti Moderaterna. Pengarna till ungdomarna kommer från moderpartiets ökända lotteriverksamhet och från förbundets egna lukrativa värdepappershandel.

Publicerad: 15 augusti, 2020, 18:24

 • Svenska

Läs även

Så stora inkomster hade respektive parti på riksnivå (kommunavdelningar och landsting ej inräknade):

Socialdemokraterna: 379 miljoner
Centerpartiet: 188 miljoner
Moderaterna: 130 miljoner
Sverigedemokraterna: 119 miljoner
Vänsterpartiet: 97 miljoner
Kristdemokraterna: 57 miljoner
Miljöpartiet: 45 miljoner
Liberalerna: 42 miljoner

Feministiskt initiativ hade inkomster som uppgick till 3,6 miljoner, Medborgerlig samling 1,6 miljoner och Alternativ för Sverige 1,1 miljoner.

Men exakt vad som ligger bakom inkomsterna skiljer sig till viss del mellan partierna. Nya Tiders granskning visar att medlemsavgifter utgör en mycket liten del av partiernas finansiering. Istället kommer merparten av pengarna som bidrag från riksdagen, alltså skattebetalarna.

Artikeln fortsätter

Hela artikeln finns i pappersupplagan. Är du prenumerant kan du även logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

 • Swatch

  Löfven tar hand om sina egna…länge leve (låtsas)demokratin..

 • clownsweden2020

  Konstigt foto, alla på bilden ser väldigt lika ut, iaf. tre av personerna, är de släkt med varandra?. Skulle inte förvåna mig det minsta dock.

  • RL, Vallentuna

   Tänkvärt är att ingen , absolut ingen från SSU tyckte att en demonstration i Sthlm mot gatuvåldet nyligen var angeläget att stötta .
   Det kom väl något fler än 50 , men polisen var på dom som hökar !!! När en person på plats jämförde med polisens ”tålamod av guld” med terrorvänsterns/blm framfart var det inte populärt.
   Hur kan man jobba som polis och vara så orättvis ??

 • Dacke

  Av bilden att döma, var tog ”mångfalden” vägen? Idag är det ett måste att åtminstone en svart och ett par araber är med på bilden? Sedan bör väl ungdomsförbundet (S) ha två grabbar med på kortet – för jämviktens skull?

 • samuelafugglas

  Låt den socialistiska VARBÖLDEN brista, Ulf Kristersson. Bevisa att Du är svensk!!! Vågar Du offra dig för de svenska medborgarnas överlevnad?

 • RL, Vallentuna

  Detta om något är korruption !!! Vi kan skratta åt Grekland och andra länder …men korruptionen i Sverige är lika omfattande. Avsatta partiledare får alltid nya tobbjobb….landshövding , ambassadör , i det oändliga…

 • RL, Vallentuna

  OBSERVERA kommunisthälsningen med knuten näve !!! Om jag hälsar på någon med öppen hand rak arm och polis ser det åker jag direkt på en HMF.

Snörekord sätts över hela världen

KLIMATETMassiva och avvikande snöfall har i november drabbat flera länder i bland annat Centralasien och Nordamerika. På norra halvklotet uppges den totala snömassan vara ofattbara 400 miljarder ton över genomsnittet och den växer nu också snabbare än vanligt. I Kanada slås alla tiders snörekord och även så på olika platser i USA.

Ungern och Polen fattar ett betongbeslut

UTRIKES”Detta är ett betongbeslut och kommer inte att ändras!” klargjorde Ungerns premiärministern Victor Orbán när Polens regeringschef Mateusz Mazowiecki under två dagar, den 25-26 november, gästade Budapest. Måndagen den 30 november besökte Victor Orbán Warszawa. Beslutet gäller ländernas suveränitet vid utnämningar av högsta domare till ländernas beslutande rättssystem. När man inom EU kopplade ihop denna ohörsamhet med budgetfrågor blockerade Polen och Ungern hela processen.

Brittiska armén förklarar krig mot vaccinmotståndare – skall övervakas och bekämpas

UTRIKESEnligt tidningen Sunday Times så har den brittiska armén valt att gå i ”krig” mot motståndare till de stundande massvaccineringarna som planeras. Det är den 77:e brigaden, den så kallade DCSU, eller ”Defence Cultural Specialist Unit” som skall övervaka och motverka ”nätpropaganda mot vacciner”.

Israels lönnmord riskerar starta krig

UTRIKESI fredags mördades Mohsen Fakhrizadeh-Mahabadi i en avancerad attack mot en bilkonvoj. Mohsen var en iransk fysiker som ansågs vara ”fadern” till det iranska kärnenergiprogrammet, vilket av Israel hävdas vara ett försök till att skapa kärnvapen. Nu riktar Iran allvarliga hot mot Israel, som av militära experter pekas ut som den troligaste staten skyldig till mordet. Om Iran gör allvar av hoten är risken stor att regionen dras in i ett storkrig – ett krig som Israel sannolikt vill kunna få igång medan Trump ännu är vid makten.

Kyle Rittenhouse frisläppt i väntan på rättegång

USAKyle Rittenhouse, 17-åringen som sköt tre så kal­la­de antifascister i Kenosha, Wisconsin, den 25 augusti, har släppts mot borgen. Hans försvarsadvokater samlade ihop de två miljoner dollar som hade satts som borgenssumma. Rittenhouse står fortfarande anklagad för mord och dråp, men kommer att vara fri i väntan på rättegång.

Spanska regeringen tömmer migrantläger på Kanarieöarna

UTRIKESDe provisoriska anläggningarna i Arguineguín på Gran Canaria är tomma för första gången sedan augusti, men smugglare fortsätter att skicka människor på farliga sjöresor till arkipelagen

Miljöpartistisk EU-kandidat skallade och ströp elev – får villkorlig dom

INRIKESI maj förra året chockades elever på Samskolan i Saltsjöbaden då en lärare flög på en elev, skallade honom i ansiktet och enligt flera vittnen även tog stryptag på honom när han låg ner. Läraren, Pascal Mafall Fall, satt samtidigt i kommunfullmäktige för Miljöpartiet och var kandidat till EU-valet 2014. Nu har domen fallit. Politikern kommer undan med villkorlig dom därför att tingsrätten menar att han kan ha blivit provocerad av eleven och har fått motta ”hat och hot” efter händelsen – i båda fallen uppgifter som kommer endast från politikern själv.

Storbritannien påbörjar: ”Massiv grön återställningsplan”, Nytt skatteförslag: Betala för varje körd mil

STORBRITANNIENStorbritanniens premiärminister Boris Johnson har som en del av en ”Grön revolution” proklamerat slutet för alla bensin- och dieselfordon på önationen, inga nya sådana fordon får säljas från år 2030. För att täcka upp för uteblivna framtida skattein­täkter på runt motsvarande 450 mil­jarder kronor från fossilbränsledrivna fordon så vill finansminister Rishi Sunak redan nu börja pungslå brittiska bilister för varje mil de kör. Detta sker inom ramen för det FN-lanserade begreppet ”Bygga tillbaka bättre” och en tiopunktsplan för Storbritannien som Boris Johnson nu lagt fram. Nya Tider går här igenom den punkt för punkt. Flera länder runt om i världen har beslutat om eller diskuterar samma eller liknande planer.

Gå till arkivet

Send this to a friend