Skip to Content

Ulf Kristersson ger en presskonferens i Almedalen i samband med sitt tal. Foto: Stillbild Youtube
ALMEDALEN

Moderaterna vet fortfarande inte vad de vill

Digital utgåva

Att lyssna till Ulf Kristersson var som att lyssna till en blek kopia av Jimmie Åkessons tal förra året. Integration var huvudämnet, ett framgångsexempel på integration presenterades, svenska språket och värderingar skall värnas. Vid ett tillfälle uttryckte han sig nästan ordagrant som Åkesson: ” Kan man inte respektera lagar och värderingar får man bosätta sig någon annanstans” Det var bara Verner von Heidenstam som saknades för att göra likheten fullständig.

Publicerad: 2 juli, 2019, 02:54

  • Svenska

Läs även

Kristersson inledde med att tala om omvärlden där han anser att Brexit gör att vi måste vända vår uppmärksamhet mot Tyskland istället. Det var svårt att inte tänka på andra världskriget.

Rysslands utrikespolitiska äventyrligheter är enligt Kristersson anledning till ett svenskt Nato-medlemskap. Han kritiserade också Socialdemokraterna för undfallenhet mot Ryssland och för att prioritera friår och familjevecka framför försvarsmakten. Det hårdaste angreppet var konstaterandet att regeringen tappat greppet.

Utvecklingen i Kina oroar också Kristersson. Samtidigt som Kina är ekonomiskt framgångsrikt bygger man upp ett digitalt kontrollsystem utan motstycke i historien. Hans påstående att Kina är den enda ekonomiskt framgångsrika diktaturen kan dock ifrågasättas, en lång rad oljeländer är exempel på ekonomiskt framgångsrika diktaturer.

Kristersson tog upp att omvärlden är viktigare för Sverige än vad Sverige är för omvärlden och påstod att Olof Palme och Carl Bildt hade förstått detta. I historiens ljus framstår dock ingen av dem som särskilt insiktsfulla i den frågan och inte heller framstår de som några utrikespolitiska föredömen.

Artikeln fortsätter

Denna artikel är en del av den elektroniska utgåvan av Nya Tider. Är du prenumerant kan du logga in för att fortsätta läsa.

Inte prenumerant? Teckna en prenumeration här.

Vi kan tyvärr inte erbjuda allt material gratis på hemsidan, bara smakprov som detta. Som prenumerant får Du inte bara tillgång till hela sidan och vår veckotidning, Du gör också en värdefull insats för alternativ press i Sverige, som står upp mot politiskt korrekt systemmedia.

Per Björklund

[email protected]

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

  • Knutkalas

    herre gud vilken svammelgubbe den där kristerson är

Migrationsverket vill stoppa fejkanställningar på ”antirasistiskt” företag

INRIKESMigrationsverket vill stoppa arbetskooperativet Abis från att fejkanställa asylsökande invandrare. Enligt Migrationsverket anställer Abis asylsökare för att de ska få arbetstillstånd och därmed beviljas uppehållstillstånd i Sverige.

Förlängningen av tillfälliga flyktinglagen träder i kraft

INRIKESFrån och med imorgon träder den planerade förlängningen av den ”tillfälliga” flyktinglagen i kraft. Med förlängningen tillkommer även ett antal förändringar som kommer att resultera i att tusentals fler anhöriginvandrare får stanna i Sverige.

Justitiekanslern: Tyrrunan fortfarande laglig

INRIKESEfter att Nordiska Motståndsrörelsen anmälts för hets mot folkgrupp efter att de satt upp en banderoll på Kulturhusets fasad i Stockholm har Justitiekanslern gått igenom fallet och kommit med samma besked som flera gånger förut, tyrrunan är fortfarande laglig.

Säpo vill utvisa fler säkerhetshot

INRIKESAntalet individer som är verksamma i extremistmiljöer har ökat kraftigt under de senaste åren, uppger Säkerhetspolisen. Nu vill man bland annat utvisa ”ett antal individer som under längre tid och i stor utsträckning bidragit till radikalisering”.

Sänkta straff för MENA-ligan

INRIKESDet blev sänkta straff för MENA-ligan, fyra kvinnor boende i Linköping i åldern 21 till 25 år. De hade satt eld på ett radhus och i tingsrätten hade de dömts för grov mordbrand, men hovrätten menar att deras brott ska bedömas som mordbrand av normalgraden. Systemmedia har rapporterat ytterst sparsamt om detta anmärkningsvärda fall.

Nya Tider deltagare när Putin gästade konferens

LEDARENya Tiders Sanna Hill var en av deltagarna på konferensen Development of Parliamentarism som hölls i Moskva den 1-3 juli. Konferensen gästades bland annat av Rysslands president Vladimir Putin.

Hans kompis fick en örfil – då öppnade Malcon eld

INRIKESMalcon Amsén stod utanför Frivården på Kungsholmen i Stockholm med en kompis när han kom i dispyt med en afrikan som också varit på Frivården. Det slutade med att han drog fram sin pistol och avlossade ett skott. Nu döms Amsén för att ha skjutit i luften till 2,5 års fängelse.

SVT tvingas betala Ekeroth 190 000 kronor

INRIKESSVT har enligt Patent- och marknadsöverdomstolen gjort intrång i Kent Ekeroths upphovsrätt genom att offentliggöra och visa delar av den så kallade ”järnrörsfilmen” från 2012. Domstolen dömer därför SVT att betala rättegångskostnaderna, nära 190 000 kronor, samt mer ersättning för bruket av filmerna till Ekeroth.

Gå till arkivet

Send this to a friend