New York Times snedvrider Putins nekande till rysk hackning

I veckan gav New York Times en falsk bild av Putins förnekande av att Ryssland skulle vara inblandat i hackning av Demokraternas kampanj för att stoppa Hillary Clinton från att väljas till president.

New York Times påstående att Rysslands president skulle ha sagt något om att ryska hackare kunde ha spelat en roll är helt enkelt en falsk nyhet. Inledningen av den falska artikeln lyder:
”Till skillnad från de tidigare totala förnekandena, sade president Vladimir V Putin i torsdags att ’patriotiskt sinnade’ privata ryska hackare kunde ha varit inblandade i cyberattacker förra året, som lade sig i USA:s presidentval.”

Putin sade dock ingenting sådant. Den som läser hela hans uttalande, ser att han inte hänvisade till det amerikanska presidentvalet överhuvudtaget och kategoriskt förnekade att den ryska staten någonsin sysslar med hackning. Putin sade bland annat:
– Vissa personer i USA säger att ryska säkerhetstjänster ”lägger ut” operationer av detta slag på entreprenad för att kunna upprätthålla en ”rimlig möjlighet till förnekelse”. Det tror jag inte för ett ögonblick på. Skulle säkerhetstjänster som utför hemligt arbete verkligen vara beredda att ”lägga ut” ”smutsigt arbete” på detta sätt?

Han fortsatte:
– Riskerna med att involvera utomstående i en sådan operation där insatserna är så höga ser jag som så enorma att jag inte kan föreställa mig att de gör det. Dessutom skulle de definitivt veta att Hillary Clinton och NSA sannolikt inte skulle luras av det.

Än mer avslöjande är dock att New York Times en månad tidigare tillkännagav att de hade anställt Bret Stephens, en före detta krönikör i Wall Street Journal. Under presidentvalskampanjen 2016 dök Stephens, vars position på tidningen var vice redaktör för avdelningen internationella relationer, upp som en av de mest framträdande kritikerna av Donald Trump inom Republikanerna. Stephens hade uttryckt sitt stöd för Hillary Clinton i många opinionstexter, till skillnad från den vanligtvis positiva rapportering om Trump som präglade Wall Street Journal i övrigt.

Även om det inte finns några bevis för att Stephens tvingades lämna Wall Street Journal, publicerade Atlantic News Magazine en artikel i februari, som baserades på anonyma källor, om att han i tysthet skulle ha ”fasats ut” för sina kritiska krönikor om Trump. I Washington är det väl känt att New York Times är ett journalistiskt propagandaorgan för den amerikanska militär- och underrättelseapparaten. De senaste månaderna har tidningen rapporterat om en bitter fraktionsstrid inom Republikanerna mot Trump.

Trumps motståndare på Times ledarsidor kräver en mer konfrontativ hållning gentemot Ryssland och ett direkt militärt ingripande i det syriska inbördeskriget, där USA-stödda islamistiska miliser har lidit av allvarliga strategiska bakslag. Stephens var en hängiven anhängare av invasionen av Irak 2003 och har uppmanat till en upptrappning av inbördeskriget i Syrien genom amerikanska insatser. En ledartext från september 2016, med rubriken ”Den enda lösningen i Syrien” kallade den USA-ledda bombningen på Balkan ”en modell” för Syrien.

2014 skrev Stephens boken ”Amerika på reträtt: Den nya isolationismen och den kommande globala oordningen”. Den fördömde Obama-administrationens påstådda ovillighet att använda militär kraft, trots att Obama var den förste amerikanske presidenten som satt två hela mandatperioder i krig och ville fortsätta och utvidga USA:s roll som ”världspolis”.

The Times opinionsskribenter, som har specialiserat sig på att använda ”demokratisk” och ”mänskliga rättigheter” för att rättfärdiga USA:s ingripanden, har stött varje krig som USA har förklarat sedan slutet på kalla kriget, och är också de mest högljudda anhängarna av en konfrontation med Ryssland. De senaste månaderna har dessa opinionsskribenter vädjat till amerikansk militär och samlingen generaler och företagsledare i Trumps regering att ingripa mot Trump och, om nödvändigt, ta ifrån honom makten. I mars skrev Thomas Friedman ett öppet brev till tre generaler i Trumps regering, samt CIA-chefen och utrikesministern Rex Tillerson, där han föreslog en palatskupp. I april publicerade New York Times en fullständig fabrikation med titeln ”Ryska hackare som riktade in sig på Clinton ser ut att nu attackera Frankrikes Macron”.

Nyligen hävdade även Clinton att ”ryssarna” var de som hade gjort att hon förlorade valet. Hon kan fortfarande inte se sin egen roll i misslyckandet. Vid en teknikkonferens i Silicon Valley framförde hon sin förbluffande konspirationsteori att Trump vann valet för att han var ”i maskopi” med tusen ryska agenter. Hon påstod också att Ryssland på något sätt medvetet blåste upp antalet personer som följde Trumps Twitter-konto genom användningen av så kallade botar:
– Vem driver upp Trumps Twitter-följare med flera miljoner? Vi vet att det är botar. Är det för att få honom att framstå som mer populär än han är? Är det för att påverka andra? Vad är budskapet bakom detta?

Clintons påstående om att ”driva upp Trumps Twitter-följare med flera miljoner” är en falsk nyhet som bygger på en bluff. Twitter Audit, varifrån Clinton fick sina bot-siffror, säger att av Hillary Clintons nuvarande 15 miljoner följare är endast 48 procent verkliga personer. Av Donald Trumps 30 miljoner följare säger Twitter Audit att 51 procent är verkliga personer, vilket innebär att Trump har fler riktiga följare än Clinton. Ändå bjöd Clinton på sin konspirationsteori att hennes kampanj hade drabbats av rysk hackning och att landet använde sina agenter för att sprida falska nyheter.

Hon tillade:
– I min mening, och baserat på de personer inom underrättelsetjänsterna som jag har talat med, hade ryssarna inte kunnat veta hur de bäst skulle använda den informationen om de inte fick hjälp av en särskild grupp människor. Amerikaner.

Hon sade även:
– Man sitter i Moskva, i Makedonien, i Vita huset, var man än är, och säger ”den där resan blev inte så lyckad, när vi pressade killen, när vi inte uttryckte vårt stöd till NATO.” Hur kan vi hämta oss från det? Man kan inte låta Trump och hans allierade bli en distraktion. De är ett hot.

Frågan kvarstår dock: Ett hot mot vem?

 

Dela artikeln

Materialet är upphovsrättsskyddat. Du har tillstånd att citera fritt ur artiklarna förutsatt att källa (www.nyatider.nu) anges. Foton får inte återanvändas utan Nya Tiders tillstånd.

Relaterat

Mörk inblick i ett land i förfall

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Ej redaktionellt material

Håll god ton och ett vårdat språk i kommentarerna. Olagligt innehåll är så klart förbjudet och kommer att resultera i avstängning från vårt kommentarsfält.

Om du har blivit godkänd för att lägga upp kommentarer utan förhandsgranskning från tidningens sida är det du själv som är ansvarig för innehållet. Det innebär att Nya Tider kan tvingas att medverka vid brottsutredning vid ett eventuellt åtal.

För förhandsmodererade kommentarer ber vi om tålamod. Vi går löpande igenom kommentarer men det kan beroende på tid på dygnet dröja flera timmar innan vi hinner titta på den.

Vi förbehåller oss rätten att radera kommentarer som innebär förtal, är kränkande, innehåller grovt språk eller helt enkelt är irrelevanta.

Tänk på att du är juridiskt
ansvarig för dina kommentarer

Läs även:

EU godkänner gräshoppor som mat

EU godkänner gräshoppor som mat

🟠 LIVSMEDEL På senare år har medier, myndigheter och klimataktivister lyft fram påstådda klimatfördelar med att människor börjar äta insekter, och nyligen godkände EU arten europeisk vandringsgräshoppa för användning som mat inom unionen.

BLM-aktivist körde in i folksamling – 5 döda och 40 skadade

BLM-aktivist körde in i folksamling – 5 döda och 40 skadade

🟠 UTRIKES Mitt under en julparad under söndagseftermiddagen i staden Waukesha i Wisconsin, USA, körde en röd SUV i hög hastighet in i dansande barn och plöjde genom folkhavet med fem döda och ett 40-tal skadade som följd. En 39-årig rapartist och BLM-aktivist, Darrell Brooks Jr, är gripen som misstänkt för den brutala attacken och nu spekulerar polis om den kommer som en följd av att Kyle Rittenhouse friades av en enig jury efter att ha försvarat sig själv mot en mobb av vänsterextrema BLM-aktivister i den närliggande staden Kenosha.

Förbundsdagsbeslut avskaffar coronainskränkningar den 24 november

Förbundsdagsbeslut avskaffar coronainskränkningar den 24 november

🟠 UTRIKES Blivande Förbundskanslern Olaf Scholz gästade S-kongressen i Göteborg den 5 november. Klart är att den nya maktsfären i Tyskland vill bli mer skandinavisk. Efter den 24 november stoppas skolstängningar och munskyddskrav. De tre regeringsförhandlande partierna avskaffar både Coronadiktaturen och gammal byråkrati, trots Österrikes skärpningar?

Ungern inför bidrag till vagnslaster på järnväg

Ungern inför bidrag till vagnslaster på järnväg

🟠 UTRIKES Ett ramavtal för statsbidrag till vagnslasttransporter på järnväg slöts mellan Ungerns regering och fyra olika ungerska godstrafikbolag. Råvaruförsörjningen för 700 ungerska strategiska företag säkerställs och de ungerska vägarna undslipper årligen 2,3 miljoner ton farligt gods och 400 000 lastbilsfrakter.

Nyhetsdygnet

Mörk inblick i ett land i förfall

🟠 BOKRECENSION I debattboken Sverige: De subversivas paradis – Konsten att totalförstöra världens bästa land fortsätter före detta kommundirektören Tommy Ulmnäs sin analys av dagens Sverige. Här tar han upp allt från svenska skolan till en politisk adel som har varken Sveriges eller svenska folkets väl för ögonen och ger en mörk och oförglömlig inblick i det destruktiva samhället.

Om idiotins förutsägbara konsekvenser

🟠 I sin senaste bok, med titeln Konsekvenserna, knyter etnologen och författaren Karl-Olov Arnstberg an till sina tidigare böcker om bland annat PK-folket, och ger en bakgrund till dessa personers agerande, samt redogör för de konsekvenser vi redan ser och kommer att få se. Läsaren blir inte bara mer övertygad om att utvecklingen är mycket allvarlig, utan får sannolikt också en större inblick i varför Västvärlden frivilligt försöker utplåna sig själv, skriver Nya Tiders recensent Tobias Svensson.

Norge hyllar Edvard Munch med världens största museum ägnat åt en enskild konstnär

🟠 Den 22 oktober invigdes det nya Munch-museet i Oslo. Det är en skapelse av arkitekter från Estudio Herreros i Madrid i samarbete med den tyske arkitekten Jens Richter. Kostnaden för denna uppseendeväckande byggnad gick på 280 miljoner euro, men nu har man mer än 26 tusen kvadratmeter att använda som utställningsarea, konsertsal och samlingslokaler. Den strålande utsikten över Oslofjorden ej att förglömma.

Stratosfären militariseras

🟠 VETENSKAP OCH TEKNIK Nya långdistansvapen från USA kommer att kunna träffa taktiska mål som missilbaser och luftförsvarsradar flera hundra mil eller mer bort, men bara om de har flygspaning för att fastställa målen. Den amerikanska militären har hittills använt drönare med stealth-teknik för att lösa denna uppgift, men nu börjar experimentella stratosfäriska ballonger som kan förbli oupptäckta av fiendens luftförsvar bli fullvärdiga alternativ.

”Spermageddon”: Kommer västvärldens människor att kunna fortplanta sig år 2050? – Hormonstörande ämnen pekas ut som ansvariga för drastisk nedgång i spermie- och äggkvalitet

🟠 För några år sedan kom en chockerande rapport om att spermiekvaliteten hos västerländska män sjunkit med nästan 60 procent mellan 1973 och 2011. Även testosteronnivåerna har visat sig vara minskande. Nu har forskaren bakom studien, doktor Shanna Swan, gett ut en bok om orsakerna, och pekar ut de hormonstörande ämnen som finns i allas vår vardag. Medan den uppmärksammats av internationella medier är det helt tyst om den i Sverige.

Att skapa en vampyr

🟠 HISTORIA Den fjärde maj 1932 hittades den frånskilda, prostituerade Lilly Lindeström ihjälslagen på sin ottoman i lägenheten på Sankt Eriksplan i Stockholm. Brottsplatsen var ordentligt städad, pengar och bankbok låg orörda i hennes handväska, men en såsslev med rödbruna fläckar hittades och detta fynd gav upphovet till teorin om att mördaren skulle ha druckit Lilly Lindeströms blod ur den. Ingen misstänktes för mordet och än idag är det olöst.

Aroniabär och fläderbär

🟠 Än är det inte för sent att plocka bär. Två riktigt nyttiga bär hittar vi i våra trädgårdar nu. Aroniabär är en uppstickare som visat sig vara ett riktigt superbär. Fläderbär har använts som en gammal och beprövad förkylningskur i århundraden, och har även visat sig vara behjälplig i att förebygga eller lindra influensa.

Senaste numret

Nya Tider är den enda papperstidningen som bemöter systempressens lögner i deras eget format: på papper. Sedan grundandet 2012 granskar Nya Tider den politiska korrektheten och berättar hur verkligheten ser ut bakom systemmedias tillrättalagda version. Från april 2017 utkommer Nya Tider även med en nätupplaga varje vecka.
Vávra Suk
Chefredaktör

123 037 97 35

Kundtjänst
Tel: 08-410 677 70
kund[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Redaktion
redaktion[snabel-a]nyatider.nu
Box 454, 191 24 Sollentuna

Artiklar (RSS)
© 2021 Nya Tider. Med ensamrätt. Nya Tider ges ut av AlternaMedia AB.

Ansvarig utgivare: Vávra Suk. Bankgiro: 108-0357.

Genom att fortsätta surfa vidare på hemsidan godkänner du vår integritetspolicy.